Dodaj do ulubionych

Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby.

17.04.10, 20:07
mam problem z obgryzaniem paznokci. Czy wy kiedyś obgryzalyście paznokcie??
Macie jakieś skuteczne sposoby???
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 17.04.10, 20:12
      Obgryzałam kiedyś... teraz za to płacę- mam naprawdę nieciekawe paznokcie. Zaczęłam
      zapuszczać razem z koleżanką, a potem jakoś sama się odzwyczaiłam. Mimo, że wcześniej
      próbowałam to "rzucić" na wiele sposobów.
      • fruoo Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:41
        Ja kiedyś obgryzałam. scianaPróbowałam rzucić to na wiele sposobów. I robiłam tak że
        malowałam sobie jakoś ładnie paznokcie i potem żal mi było obgryzać. I tak się odzwyczaiłam
        ;d Teraz tylko jak się bardzo złoszczę to obgryzam (ale staram się tego nie robić). Mam taką
        jakby nerwice że jak mi coś w paznokciu odstaje lub coś to muszę coś z tym zrobić. Kiedyś to
        obgryzałam, a teraz nosze zawsze przy sobie pilniczek. I po sprawie. wink

życze powodzenia w rzucaniu obgryzania !kiss
        • alice.... Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 16:34
          założ sobie (jak lubisz, ja np. nie. ale moja koleżanka tak miała) tipsy. nie bedziesz miała co
          obgryzać.wink życze szczęścia
          • anusia15 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 20:41
            ja terz obgryzam paznokcie na razie jestem na odwyku ale mi to nic nie pomaga a
            co do aparatu na zęby mi to terz nie przeszkadzło nawet w nim obgryzałam nic mi
            nie pomaga obgryzam nadal smile
            serce
        • obsessed1610 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 16:40
          miałam dokładnie tak samo ;p
          Ale kupiłam tabletki na wzmocnienie paznokci i jakoś się trzymią wink
          • fankajoe Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:41
            Wiesz co to takiego Gorzki Paluszek.?
            Kiedyś miałam problem z obgryzaniem i mama kupiła mi w aptece tzw. Gorzki
            Paluszek. Jest to na pozór zwykły bezbarwny lakier do paznokci lecz gdy po
            pomalowaniu paznokci tym lakierem wsadzimy palec do buzi to od razu.... się
            wymiotuje.
            Masakra z tego, ale pomaga. ;d
            • parycja obgryzanie paznokci 13.05.10, 18:19
              na serio sie od razu wymiotuje ??uncertain
            • darusia_009 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:02
              ja obgryzałam.. ale postanowiłam sobie, że nie będę ;D
              ładnie wyczyściłam skorki i w ogole oraz pomalowałam na jakiś koloreksmile
              a teraz jak widze, że mam cos na paznokciu to nie biore go tak czesto do ustsmile
              czasami jak sie zdenerwuje albo jak ogladam film lub po prostu kiedy się nudze
              to obgryzam a pozniej tego zalujecrying(
              powodzenia;DDkisssmile
            • domelciaxdd Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 04.08.10, 22:52
              Ja też miałam ten lakier, ale mi to nic nie dawałosmile
        • domiiniisiiaa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 14.05.10, 20:23
          to jest moj jedyny nawyk ktorego nie umiem rzucic ;^^;
      • dom_998 K l i k 13.05.10, 17:35
        Ja mam aparat na zęby i bolą mnie go gryze ,ale są tez specjalne lakery ,które są obrzydliwe gdy się je weżmie do buzi,albo noś plastry po jakimś czasie się odzwyczjisz smile
      • taylor_love Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 20:15
        PEWNIE..., maluj je sobie jak je będziesz obgryzać to cię brzuch rozboli i sie
        nauczysz...smile
      • wiolka843 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 21:10
        oj .. ja obgryzam niestety w dalszym ciągu i jest mi naprawde trudno rzucić.
        Jednym ze sposobów było to że kupiłam sobie lakier coż w rodzaju anty -
        obgryzanie .. xD ale nic nie skutkowało ..sad później założyłam się z koleżanką
        że która obgryzie paznokcie daję coż wartościowego ... to była dobra
        mobilizacja... ale również nie poskutkowało.. sad a teraz poprostu staram się
        używać mojej silnej woli.. ale nic z tego nie wychodzi.. sad sciana
      • cherry.creme Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 21:17
        Jak miałam 5 lat to obgryzałam i mama mi posmarowała jakimś żelem czy czymś =.=
        A teraz mam piękne,zdrowe,długie paznokcie (co częsciowo jest zasługą genów) i
        git wink
      • florek Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 16.05.10, 15:00
        kup sobie lakier bezbarwny taki hmm gorzki xd
      • blilla Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 20.05.10, 22:15
        nie mam ale potrzebuje tego pomysłuwink
    • paulinciia Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:15
      Mam ten sam problem ha ha ;p ale żadnego skutecznego sposobu na to jeszcze nie
      znalazłamtongue_out
      • karcio Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:24
        ja tez. szczegolnie przed oddaniem sprawdzianu xD
        • sasiacz Obgryzywanie paznokci! 13.05.10, 14:43
          Mam to samo też gdy sie denerwuje albo na cos czekam, stres ale nie moge sie odzwyczić
          teraz po woli przestaje obgryzać paznokcie!smile
          • justynamatula Re: Obgryzywanie paznokci! 13.05.10, 14:53
            Ja też kiedyś obgryzałam ale patrzyłam na paznokcie innych koleżanek i
            stwierdziłam że ja też muszę mieć ładne paznokcie
        • izuslovejoe Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:45
          Jaa odkad pamietam obgryzalam paznokcie... zawsze mama mowila zebym przestala bo ze
          to okropnie wyglada... nie sluchalam az wkoncu przestalam obgryzac paznokcie kiedy
          zaczelam nosic aparat na zeby... wink nie da sie obgryzac paznokci z apratem bo rozdwaja
          paznokcie... wiec wole ich nie wladac wogole do buzi smile ładnie pomalowac... i juz smile jezeli
          niedlugo bedziesz miec aparat to o obgryzaniu paznokci szybko zapomniesz buzziaki kiss:-
          *kisskisskisskisskiss
      • karmel_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:26
        ja też obgryzałam , ale teraz zapuszczam. wiesz jaki jest dobry sposób ? poproś mamę albo
        sama kup lakier dla obgryzających . ja sama go stosuję i już tydzień nie obgryzam. Jest gorzki
        także się nie obgryza. : D
      • aggatkaa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:36
        Ja mam również taki problem, ale wybieram się niedługo do drogerii, kupić
        specjalny lakier do paznokci. Moja koleżanka powiedziała mi tak: On jest
        bezbarwny. I jak pomalujesz sobie nim paznokcie to jak je bierzesz do buzi to
        czujesz taką gorycz, że je (paznokcie lub palce) wypluwasz. Mi to naprawdę pomogło.
        Tak więc ten lakier kosztuje coś koło 10 zeta. Jej to naprawdę pomogło więc ja
        też muszę sobie taki kupić big_grin
      • zuzka1999 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 16:36
        mamy ten sam problem próbowałam rzucić no ale jakoś się nie udaje niestety . Obgryzam
        kiedy się denerw.smile
    • marsjanka115 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:23
      ja zawsze obgryzam paznokciesmile a spróbuj je pomalować . jak będziesz czuć
      lakier to odechce ci się je gryźć tongue_out
      • kotek.bieberka Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:26
        ja próbuję mieć silną wolę
        • tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:59
          tak ja kiedyś obgryzałam i już przestałam jak mi się taki chłopka spodobał ale
          on strasznie nie lubił jak dziewczyna ma nie zadbane paznokcie i przestałam albo
          sposób nr.2 obklej se paznokcie plsterkami i jak bedziesz chciała obgryśc to
          bedziesz mogła obgryść co najwyżej plaster sposób 3. kup sobie z 10 gum i noś je
          w kieszeniach i w kurtce i w plecaku i w torebkach i ciągle sobie żuj gume to ci
          się odechce żuć paznokci

no to tyle
    • kitty Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:34
      Współczuję Ci na serio. Bo też to przechodzę/przechodziłam.
      Obecnie nie obgryzam, ale często mój nawyk kieruje palce do ust. Może to obrzydliwe ze
      względu na te bakterie, ale to trudne.
      Moje rady:
      1.Najpierw mocno sobie postanów, że od teraz nie obgryzasz.
      2.Kup sobie nowy lakier do paznokci w jakimś zajebistym kolorku: zielony, kobalt, czerwień,
      mięta i powiedz sobie, że za dwa tygodnie pomalujesz sobie nim paznokcie i wyobraź sobie
      je jak fajnie będą wyglądały. Wersja II: kup sobie lakier i nową koszulkę i nie ubieraj jej aż
      paznokcie ci nie urosną. Powiedz sobie, że możesz za pierwszym razem wyjść w niej z
      domu tylko wtedy jak pomalujesz paznokcie tym lakierem.
      3. Staraj się zwalczać nawyk kierowania dłoni do ust. Z tym jest najgorzej, gorzej niż
      przestać obgryzać. Bo jak go nie zwalczysz to wrócisz do obgryzania.
      Na mnie jakoś działa, nad trójką pracuję.
      • tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:59
        on strasznie nie lubił jak dziewczyna ma nie zadbane paznokcie i przestałam albo
        bedziesz mogła obgryść co najwyżej plaster sposób 3. kup sobie z 10 gum i noś je
        w kieszeniach i w kurtce i w plecaku i w torebkach i ciągle sobie żuj gume to ci
        się odechce żuć paznokci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • slodkiporanek Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:43
      Obgryzam non stop. Zwykle kleje sobie taśmą, a jak zdobędę to posmaruję tym
      lakierem przeciw obgryzaniu.
    • nika94 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:50
      Niedawno przestałam uncertain Włozyłam w to dużo silnej woli smile Ciekawe jak długo potrwa tongue_out
      • tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:58
        się odechce żuć paznokci
    • lorelei_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 11:23
      był taki czas, że trochę obgryzałam. trwało to bardzo krótko. moim zdaniem, najlepszym sposobem jest pomalować sobie paznokcie na jakiś kolor. wtedy będzie szkoda ich obgryzać.
    • laseczka54 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 20:42
      kiedyś obgryzałam ale poszłam do kosmetyczki i zrobiła mi paznokcie i sam fakt że mam
      ładnie zrobione paznokcie to przestałam je obgryzać smile
      działa
      • nicole.reed Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:42
        JA obgryzuje jak sie denerwuje...sad
    • laseczka54 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 08.05.10, 13:11
      ja ogryzałam paznokcie ale pomaloałam je lakierem i to pomogło smile
      • diamond_girl12 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 08.05.10, 13:13
        Popsikaj je jakimś środkiem, takim nie dobrym to się odzwyczaisz. ;p
    • butterfly_97 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 08.05.10, 13:28
      sa takie specjalne lakiery na obgryzanie paznokci, sa one gorzkie wiec jak tylko bedziesz chciala obgryzc paznokcie to poczujesz ten ohydny smak...sa one bezbarwne ale lekko swiecace. ja sama mam z tym problem ale stosuje taki wlasnie lakier
      • ultra_fiolet Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:29
        też to mam; )
        ale powoli mi przechodzi... myślę jakie to obrzydliwe <bleee>
        a i maluję lakierami, obojętnie jakimi. w tedy wiem że nie mogę bo się jeszcze
        otruję.
        Albo maluję jakiś ładny wzorek i w tedy żal mi obgryzać ; P : P tongue_out
    • kararock Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:35
      od przedszkola i nie moge sie odzwyczic wiec chetnie poczytam rady innych
      • sylwek11 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:42
        chyba są jakieś lakiery czy coś co niby pomagają. ja nie stosowałam ,ale
        czytałam w gazetach i często to polecają.
    • aivelen Siła woli. I tylko to. 12.05.10, 20:43
      życze powodzenia w zerwaniu z tym nałogiem ;P
      • rooshgirl ;ppp 12.05.10, 20:49
        Lakier bezbarwny....można kupić w aptece. Jest w smaku strasznie ochydny i jak
        sie obgryza paznokcieto sie go strasznie czuje i wtedy sie odechciewa obgryzać
        • sylwek11 Re: ;ppp 12.05.10, 21:00
          rooshgirl napisał(a):

> Lakier bezbarwny....można kupić w aptece. Jest w smaku strasznie ochydny i jak
          > sie obgryza paznokcieto sie go strasznie czuje i wtedy sie odechciewa obgryzać
          oo. właśnie o to mi chodziło iks de
      • vhyf_ Re: . 12.05.10, 20:50
        też obgryzałam nałogowo. próbowałam różnych sposobów . najlepszy to był
        chyba gorzki lakier bo przestałam stopniowo obgryzać. teraz zapuszczam nie obgryzam,
        poprostu przeszło mi to. siła woli , koleżanko.
    • sue1998 :/ 12.05.10, 20:47
      no tak ja mam niestety ten problem tylko że ja nie mam żadnego sposobu i nie potrafię
      zapuszczać!!!!crying
    • panna_efron_x33 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:48
      nie obgryzam
      • sandika001 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:50
        ja tez obgryzamuncertain Musze sobie kupic ten lakier big_grin
        • charming. :) 12.05.10, 20:56
          Obgryzałam ;/.
          Ale już od półtora roku zapuszczam smile
          Paznokcie już są normalne.
          Próbowałam się odzwyczaić na wiele sposobów.
          Kupiłam lakier 'pazurek' czy jakoś tak, bardzo gorzki, żeby nie obgryzać.
          Ale to nic nie dawało, bo nadal obgryzałam.
          I w końcu zdecydowałam się założyć króciutkie tipsy.
          Poszłam do kosmetyczki, ale tam zmieniłam zdanie...
          Kosmetyczka wycięła mi porządnie skórki, nasmarowała oliwką i pomalowała
          paznokcie na bezbarwny lakier z brokacikami.
          Moje paznokcie od razu zrobiły się ładniejsze, zmobilizowałam się i już nie
          obgryzam wink.
    • scream_ :DDD 12.05.10, 20:51
      niedawno jeszcze obgryzałam teraz nie specjalnie mnie to `kręci`.
      zobacz w google jak to ohydnie wygląda a potem sobie zadaj pytanie czy chcesz
      mieć gówno zamiast palców O______x
      dziwne ale skuteczne big_grinbig_grinbig_grin
    • silllver Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:51
      Pomaluj sobie jakimś lakierem do paznokci. Raz obgryziesz i więcej nie bo ci nie
      będzie "smakować". big_grin
    • pauline_demi Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:52
      Ja też strasznie obgryzam i nie mogę się odzwyczaić uncertain
      właśnie muszę sobie kupić ten gorzki lakier
    • rudejestwredne Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:55
      ciagle to robie. nic nie dziala ; ///
      • czekoladka335 obgryzanie paznokci.Macie jakies skuteczne sposoby 13.05.10, 15:02
        No...
        nie wiem gdzies czytałam że mozna je oblac sokiem z cytryny
    • cukiereczek. Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 21:01
      nie . nie mam takiego problemu ,. -.-
    • new_york_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 21:16
      Kiedyś paznokcie obgryzał ktoś z mojej rodziny to namoczył sobie palce na
      weekend w tym fioletowym roztworze(nie pamiętam jak to się nazywało) i kiedy
      dokładał palce do ust to się brudził, przez to uważał żeby się nie ubrudzić i
      się odzwyczaił xd smirk
    • outside Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 22:01
      hmm, ja jestem w trakcie 'kuracji' smile zrobiłam sobie na 2 tygodnie żelowe paznokcie u
      koleżanki. tzn, miały być na co najmniej 2, ale ZGRYZŁAM je po 3 dniach ;] w sumie od razu
      pomalowałam lakierem, bo były ciutke urośnięte, więc szkoda mi ich było. jakoś są. kiedyś
      pomagało mi jak pomalowałam czarnym lakierem, no bo jak by wyglądało, gdybym chodziła
      z jednym palcem bez lakieru? ale to juz nie pomaga, więc fakt faktem, silna wola jest tu
      najważniejsza smile
    • madziusiaaaa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:43
      JA kiedyś miałam taki problem ale kupiłam sobie taki lakier do paznokci w
      drogerii on jest bezbarwny i jak obgryzasz to czujesz gorzko w buzi !!

Polecam mi pomogło
    • pauluu Re: Nigdy nie obgryzałam paznokci! 13.05.10, 14:43

; D
    • dhampir_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:44
      Obgryzałam i były w opłakanym stanie. Moją metodą był zwykły bezbarwny lakier do
      paznokci. Gdy miałam go na paznokciach i chciałam obgryzać do mnie odrzucał jego
      zapach. Udało mi się i dzięki temu nie obgryzuje nawet gdy go nie mam na
      paznokciach. Być może na innych to nie działa natomiast dla mnie jest to idealne
      rozwiązanie problemu z obgryzaniem paznokci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka