gigats11 17.04.10, 20:07 mam problem z obgryzaniem paznokci. Czy wy kiedyś obgryzalyście paznokcie?? Macie jakieś skuteczne sposoby??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 17.04.10, 20:12 Obgryzałam kiedyś... teraz za to płacę- mam naprawdę nieciekawe paznokcie. Zaczęłam zapuszczać razem z koleżanką, a potem jakoś sama się odzwyczaiłam. Mimo, że wcześniej próbowałam to "rzucić" na wiele sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
fruoo Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:41 Ja kiedyś obgryzałam. Próbowałam rzucić to na wiele sposobów. I robiłam tak że malowałam sobie jakoś ładnie paznokcie i potem żal mi było obgryzać. I tak się odzwyczaiłam ;d Teraz tylko jak się bardzo złoszczę to obgryzam (ale staram się tego nie robić). Mam taką jakby nerwice że jak mi coś w paznokciu odstaje lub coś to muszę coś z tym zrobić. Kiedyś to obgryzałam, a teraz nosze zawsze przy sobie pilniczek. I po sprawie. życze powodzenia w rzucaniu obgryzania ! Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 16:34 założ sobie (jak lubisz, ja np. nie. ale moja koleżanka tak miała) tipsy. nie bedziesz miała co obgryzać. życze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
anusia15 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 20:41 ja terz obgryzam paznokcie na razie jestem na odwyku ale mi to nic nie pomaga a co do aparatu na zęby mi to terz nie przeszkadzło nawet w nim obgryzałam nic mi nie pomaga obgryzam nadal Odpowiedz Link Zgłoś
obsessed1610 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 16:40 miałam dokładnie tak samo ;p Ale kupiłam tabletki na wzmocnienie paznokci i jakoś się trzymią Odpowiedz Link Zgłoś
fankajoe Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 17:41 Wiesz co to takiego Gorzki Paluszek.? Kiedyś miałam problem z obgryzaniem i mama kupiła mi w aptece tzw. Gorzki Paluszek. Jest to na pozór zwykły bezbarwny lakier do paznokci lecz gdy po pomalowaniu paznokci tym lakierem wsadzimy palec do buzi to od razu.... się wymiotuje. Masakra z tego, ale pomaga. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
darusia_009 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 19:02 ja obgryzałam.. ale postanowiłam sobie, że nie będę ;D ładnie wyczyściłam skorki i w ogole oraz pomalowałam na jakiś kolorek a teraz jak widze, że mam cos na paznokciu to nie biore go tak czesto do ust czasami jak sie zdenerwuje albo jak ogladam film lub po prostu kiedy się nudze to obgryzam a pozniej tego zaluje( powodzenia;DD Odpowiedz Link Zgłoś
domelciaxdd Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 04.08.10, 22:52 Ja też miałam ten lakier, ale mi to nic nie dawało Odpowiedz Link Zgłoś
domiiniisiiaa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 14.05.10, 20:23 to jest moj jedyny nawyk ktorego nie umiem rzucic ;^^; Odpowiedz Link Zgłoś
dom_998 K l i k 13.05.10, 17:35 Ja mam aparat na zęby i bolą mnie go gryze ,ale są tez specjalne lakery ,które są obrzydliwe gdy się je weżmie do buzi,albo noś plastry po jakimś czasie się odzwyczjisz Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_love Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 20:15 PEWNIE..., maluj je sobie jak je będziesz obgryzać to cię brzuch rozboli i sie nauczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka843 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 21:10 oj .. ja obgryzam niestety w dalszym ciągu i jest mi naprawde trudno rzucić. Jednym ze sposobów było to że kupiłam sobie lakier coż w rodzaju anty - obgryzanie .. xD ale nic nie skutkowało .. później założyłam się z koleżanką że która obgryzie paznokcie daję coż wartościowego ... to była dobra mobilizacja... ale również nie poskutkowało.. a teraz poprostu staram się używać mojej silnej woli.. ale nic z tego nie wychodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.creme Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 21:17 Jak miałam 5 lat to obgryzałam i mama mi posmarowała jakimś żelem czy czymś =.= A teraz mam piękne,zdrowe,długie paznokcie (co częsciowo jest zasługą genów) i git Odpowiedz Link Zgłoś
florek Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 16.05.10, 15:00 kup sobie lakier bezbarwny taki hmm gorzki xd Odpowiedz Link Zgłoś
blilla Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 20.05.10, 22:15 nie mam ale potrzebuje tego pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś
paulinciia Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:15 Mam ten sam problem ha ha ;p ale żadnego skutecznego sposobu na to jeszcze nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:24 ja tez. szczegolnie przed oddaniem sprawdzianu xD Odpowiedz Link Zgłoś
sasiacz Obgryzywanie paznokci! 13.05.10, 14:43 Mam to samo też gdy sie denerwuje albo na cos czekam, stres ale nie moge sie odzwyczić teraz po woli przestaje obgryzać paznokcie! Odpowiedz Link Zgłoś
justynamatula Re: Obgryzywanie paznokci! 13.05.10, 14:53 Ja też kiedyś obgryzałam ale patrzyłam na paznokcie innych koleżanek i stwierdziłam że ja też muszę mieć ładne paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
izuslovejoe Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:45 Jaa odkad pamietam obgryzalam paznokcie... zawsze mama mowila zebym przestala bo ze to okropnie wyglada... nie sluchalam az wkoncu przestalam obgryzac paznokcie kiedy zaczelam nosic aparat na zeby... nie da sie obgryzac paznokci z apratem bo rozdwaja paznokcie... wiec wole ich nie wladac wogole do buzi ładnie pomalowac... i juz jezeli niedlugo bedziesz miec aparat to o obgryzaniu paznokci szybko zapomniesz buzziaki :- * Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:26 ja też obgryzałam , ale teraz zapuszczam. wiesz jaki jest dobry sposób ? poproś mamę albo sama kup lakier dla obgryzających . ja sama go stosuję i już tydzień nie obgryzam. Jest gorzki także się nie obgryza. : D Odpowiedz Link Zgłoś
aggatkaa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:36 Ja mam również taki problem, ale wybieram się niedługo do drogerii, kupić specjalny lakier do paznokci. Moja koleżanka powiedziała mi tak: On jest bezbarwny. I jak pomalujesz sobie nim paznokcie to jak je bierzesz do buzi to czujesz taką gorycz, że je (paznokcie lub palce) wypluwasz. Mi to naprawdę pomogło. Tak więc ten lakier kosztuje coś koło 10 zeta. Jej to naprawdę pomogło więc ja też muszę sobie taki kupić Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1999 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 16:36 mamy ten sam problem próbowałam rzucić no ale jakoś się nie udaje niestety . Obgryzam kiedy się denerw. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:23 ja zawsze obgryzam paznokcie a spróbuj je pomalować . jak będziesz czuć lakier to odechce ci się je gryźć Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:26 ja próbuję mieć silną wolę Odpowiedz Link Zgłoś
tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:59 tak ja kiedyś obgryzałam i już przestałam jak mi się taki chłopka spodobał ale on strasznie nie lubił jak dziewczyna ma nie zadbane paznokcie i przestałam albo sposób nr.2 obklej se paznokcie plsterkami i jak bedziesz chciała obgryśc to bedziesz mogła obgryść co najwyżej plaster sposób 3. kup sobie z 10 gum i noś je w kieszeniach i w kurtce i w plecaku i w torebkach i ciągle sobie żuj gume to ci się odechce żuć paznokci no to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:34 Współczuję Ci na serio. Bo też to przechodzę/przechodziłam. Obecnie nie obgryzam, ale często mój nawyk kieruje palce do ust. Może to obrzydliwe ze względu na te bakterie, ale to trudne. Moje rady: 1.Najpierw mocno sobie postanów, że od teraz nie obgryzasz. 2.Kup sobie nowy lakier do paznokci w jakimś zajebistym kolorku: zielony, kobalt, czerwień, mięta i powiedz sobie, że za dwa tygodnie pomalujesz sobie nim paznokcie i wyobraź sobie je jak fajnie będą wyglądały. Wersja II: kup sobie lakier i nową koszulkę i nie ubieraj jej aż paznokcie ci nie urosną. Powiedz sobie, że możesz za pierwszym razem wyjść w niej z domu tylko wtedy jak pomalujesz paznokcie tym lakierem. 3. Staraj się zwalczać nawyk kierowania dłoni do ust. Z tym jest najgorzej, gorzej niż przestać obgryzać. Bo jak go nie zwalczysz to wrócisz do obgryzania. Na mnie jakoś działa, nad trójką pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:59 tak ja kiedyś obgryzałam i już przestałam jak mi się taki chłopka spodobał ale on strasznie nie lubił jak dziewczyna ma nie zadbane paznokcie i przestałam albo sposób nr.2 obklej se paznokcie plsterkami i jak bedziesz chciała obgryśc to bedziesz mogła obgryść co najwyżej plaster sposób 3. kup sobie z 10 gum i noś je w kieszeniach i w kurtce i w plecaku i w torebkach i ciągle sobie żuj gume to ci się odechce żuć paznokci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:43 Obgryzam non stop. Zwykle kleje sobie taśmą, a jak zdobędę to posmaruję tym lakierem przeciw obgryzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nika94 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 10:50 Niedawno przestałam Włozyłam w to dużo silnej woli Ciekawe jak długo potrwa Odpowiedz Link Zgłoś
tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:58 tak ja kiedyś obgryzałam i już przestałam jak mi się taki chłopka spodobał ale on strasznie nie lubił jak dziewczyna ma nie zadbane paznokcie i przestałam albo sposób nr.2 obklej se paznokcie plsterkami i jak bedziesz chciała obgryśc to bedziesz mogła obgryść co najwyżej plaster sposób 3. kup sobie z 10 gum i noś je w kieszeniach i w kurtce i w plecaku i w torebkach i ciągle sobie żuj gume to ci się odechce żuć paznokci Odpowiedz Link Zgłoś
lorelei_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 11:23 był taki czas, że trochę obgryzałam. trwało to bardzo krótko. moim zdaniem, najlepszym sposobem jest pomalować sobie paznokcie na jakiś kolor. wtedy będzie szkoda ich obgryzać. Odpowiedz Link Zgłoś
laseczka54 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.04.10, 20:42 kiedyś obgryzałam ale poszłam do kosmetyczki i zrobiła mi paznokcie i sam fakt że mam ładnie zrobione paznokcie to przestałam je obgryzać działa Odpowiedz Link Zgłoś
nicole.reed Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:42 JA obgryzuje jak sie denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
laseczka54 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 08.05.10, 13:11 ja ogryzałam paznokcie ale pomaloałam je lakierem i to pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 08.05.10, 13:13 Popsikaj je jakimś środkiem, takim nie dobrym to się odzwyczaisz. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly_97 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 08.05.10, 13:28 sa takie specjalne lakiery na obgryzanie paznokci, sa one gorzkie wiec jak tylko bedziesz chciala obgryzc paznokcie to poczujesz ten ohydny smak...sa one bezbarwne ale lekko swiecace. ja sama mam z tym problem ale stosuje taki wlasnie lakier Odpowiedz Link Zgłoś
ultra_fiolet Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:29 też to mam; ) ale powoli mi przechodzi... myślę jakie to obrzydliwe <bleee> a i maluję lakierami, obojętnie jakimi. w tedy wiem że nie mogę bo się jeszcze otruję. Albo maluję jakiś ładny wzorek i w tedy żal mi obgryzać ; P : P Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:35 od przedszkola i nie moge sie odzwyczic wiec chetnie poczytam rady innych Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek11 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:42 chyba są jakieś lakiery czy coś co niby pomagają. ja nie stosowałam ,ale czytałam w gazetach i często to polecają. Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen Siła woli. I tylko to. 12.05.10, 20:43 życze powodzenia w zerwaniu z tym nałogiem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
rooshgirl ;ppp 12.05.10, 20:49 Lakier bezbarwny....można kupić w aptece. Jest w smaku strasznie ochydny i jak sie obgryza paznokcieto sie go strasznie czuje i wtedy sie odechciewa obgryzać Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek11 Re: ;ppp 12.05.10, 21:00 rooshgirl napisał(a): > Lakier bezbarwny....można kupić w aptece. Jest w smaku strasznie ochydny i jak > sie obgryza paznokcieto sie go strasznie czuje i wtedy sie odechciewa obgryzać oo. właśnie o to mi chodziło iks de Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: . 12.05.10, 20:50 też obgryzałam nałogowo. próbowałam różnych sposobów . najlepszy to był chyba gorzki lakier bo przestałam stopniowo obgryzać. teraz zapuszczam nie obgryzam, poprostu przeszło mi to. siła woli , koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
sue1998 :/ 12.05.10, 20:47 no tak ja mam niestety ten problem tylko że ja nie mam żadnego sposobu i nie potrafię zapuszczać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_efron_x33 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:48 nie obgryzam Odpowiedz Link Zgłoś
sandika001 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:50 ja tez obgryzam Musze sobie kupic ten lakier Odpowiedz Link Zgłoś
charming. :) 12.05.10, 20:56 Obgryzałam ;/. Ale już od półtora roku zapuszczam Paznokcie już są normalne. Próbowałam się odzwyczaić na wiele sposobów. Kupiłam lakier 'pazurek' czy jakoś tak, bardzo gorzki, żeby nie obgryzać. Ale to nic nie dawało, bo nadal obgryzałam. I w końcu zdecydowałam się założyć króciutkie tipsy. Poszłam do kosmetyczki, ale tam zmieniłam zdanie... Kosmetyczka wycięła mi porządnie skórki, nasmarowała oliwką i pomalowała paznokcie na bezbarwny lakier z brokacikami. Moje paznokcie od razu zrobiły się ładniejsze, zmobilizowałam się i już nie obgryzam . Odpowiedz Link Zgłoś
scream_ :DDD 12.05.10, 20:51 niedawno jeszcze obgryzałam teraz nie specjalnie mnie to `kręci`. zobacz w google jak to ohydnie wygląda a potem sobie zadaj pytanie czy chcesz mieć gówno zamiast palców O______x dziwne ale skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
silllver Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:51 Pomaluj sobie jakimś lakierem do paznokci. Raz obgryziesz i więcej nie bo ci nie będzie "smakować". Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_demi Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:52 Ja też strasznie obgryzam i nie mogę się odzwyczaić właśnie muszę sobie kupić ten gorzki lakier Odpowiedz Link Zgłoś
rudejestwredne Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 20:55 ciagle to robie. nic nie dziala ; /// Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka335 obgryzanie paznokci.Macie jakies skuteczne sposoby 13.05.10, 15:02 No... nie wiem gdzies czytałam że mozna je oblac sokiem z cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 21:01 nie . nie mam takiego problemu ,. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
new_york_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 21:16 Kiedyś paznokcie obgryzał ktoś z mojej rodziny to namoczył sobie palce na weekend w tym fioletowym roztworze(nie pamiętam jak to się nazywało) i kiedy dokładał palce do ust to się brudził, przez to uważał żeby się nie ubrudzić i się odzwyczaił xd Odpowiedz Link Zgłoś
outside Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 12.05.10, 22:01 hmm, ja jestem w trakcie 'kuracji' zrobiłam sobie na 2 tygodnie żelowe paznokcie u koleżanki. tzn, miały być na co najmniej 2, ale ZGRYZŁAM je po 3 dniach ;] w sumie od razu pomalowałam lakierem, bo były ciutke urośnięte, więc szkoda mi ich było. jakoś są. kiedyś pomagało mi jak pomalowałam czarnym lakierem, no bo jak by wyglądało, gdybym chodziła z jednym palcem bez lakieru? ale to juz nie pomaga, więc fakt faktem, silna wola jest tu najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiaaaa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:43 JA kiedyś miałam taki problem ale kupiłam sobie taki lakier do paznokci w drogerii on jest bezbarwny i jak obgryzasz to czujesz gorzko w buzi !! Polecam mi pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
dhampir_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:44 Obgryzałam i były w opłakanym stanie. Moją metodą był zwykły bezbarwny lakier do paznokci. Gdy miałam go na paznokciach i chciałam obgryzać do mnie odrzucał jego zapach. Udało mi się i dzięki temu nie obgryzuje nawet gdy go nie mam na paznokciach. Być może na innych to nie działa natomiast dla mnie jest to idealne rozwiązanie problemu z obgryzaniem paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś