lovemebaby_ 24.04.10, 11:59 jestem w 6 klasie i wybieram sie do klasy językowiej, wiecie moze co trzeba umiec ? błagam o pomoc. z góry dzięuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco_modnisia_ Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:03 ja nigdy w zyciu bym się nie zappisała do klasy językowej!! mój angol jest na 3, jedyny język z którego mam tylko 6 to POLski Odpowiedz Link Zgłoś
olciia_jb TUTAJ ! 24.04.10, 12:06 zależy jaki język jeśli angielski to musisz pamiętać wszystko z klas 4-6 . ale jeżeli wybierasz inny język [ np jak ja hiszpański ] zaczynasz wszystko totalnie od początku . językowa klasa robi Ci większe szanse na lepszy zawód w przyszłości . nie słuchaj innych poprostu to zalezy od twocih umiejętności . POWODZENIA :] Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:06 Pewnie będziecie mieli zaawansowany angielski. Czyli nie będziecie zaczynać wszystkiego od początku: "Red, black, past simple", tylko pójdziecie od razu o kilka korków dalej. Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:08 Nie wiem, co trzeba dokładnie umieć... Ale raczej dużo. Jeśli lubisz języki, uwielbiasz się ich uczyć, masz 6 z angielskiego itp. to spróbuj pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow.lady Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:09 ee... dwa języki, które są w programie nauczania? Odpowiedz Link Zgłoś
ashley221 Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:12 nooo heloooł! jak idziesz do językowej to języki. u mnie w liceum w klasie językowej jest rozszerzony niemiecki angielski i wos. u ciebie w gimnazjum pewnie też te przedmioty będą rozszerzone. Odpowiedz Link Zgłoś
ashley221 Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:13 miałam iść do językowej ale w końcu wybrałam klasę humanistyczną dziennikarsko-prawną. I jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 12:14 `.Klasa językowa, aha, ale na jaki język się wybierasz słońce ? Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 20:11 emmm.. angielski, a jako dodatkowy niemiecki. ale test będzie tylko z anglika Odpowiedz Link Zgłoś
ashley221 Re: błagam pomocy ! 24.04.10, 20:26 w każdej klasie u mnie w lo był test z języka i ja mimo klasy humanistycznej to mam angielski rozszerzony i jestem w grupie zaawansowanej <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
lorelei_ Re: błagam pomocy ! 25.04.10, 10:23 w klasie językowej nauczane są języki obce na rozszerzonym poziomie. w twoim przypadku najprawdopodobniej będzie to język angielski. musisz umieć wszystko to, czego uczyłaś się w podstawówce, bo w gimnazjum nikt nie będzie uczył cię tego od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: błagam pomocy ! 25.04.10, 10:29 jezu, w każdej szkole co innego przecież. :q Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Język. 25.04.10, 10:32 Szkoła dwujęzyczna? Jesteś pewna? Tak zwykle są mądre dzieci, wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: Język. 26.04.10, 19:45 mam nadizeję, ze ja tez jestem moądra, ale spokojnie pyskata tezz Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne Re: Język. 28.04.10, 19:57 ja chodzę do szkoły dwujęzycznej. O to co musisz umieć to język Odpowiedz Link Zgłoś
lolencjaxoxo Re: błagam pomocy ! 25.04.10, 10:45 Nie ma się czego bać. Ja chodzę do średniozaawansowanej grupy (bo do zaawansowanej było mało osób i nie ma ;//) i miałam powtórzenie wszystkiego....łącznie z liczebnikami xD. Wszystko zależy od pozziomu szkoły i podręcznika . A 2 języki są od roku szkolnego 2009/1010 obowiązkowe u wsztich. Ja mam szwaba ;//. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: błagam pomocy ! 25.04.10, 10:53 NA pewno powinnaś się płynnie posługiwać językiem w takim zakresie , który poznałaś. No i mieć opanowane czasy, które miałaś. A czy to jest klasa od podstaw z rozszerzeniem czy kontynuacja z rozszerzeniem? Bo jeśli od podstaw to nie musisz umieć nic;p Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanoweludki WEJDŹ.!!!! 25.04.10, 10:59 jestem w klasie językowej. jeśli chodzi o mój tok nauki, to jest to coś w tym stylu, że powtarzamy wszyściutko od początku, fakt, że w szyklim tempie dość, ale jest na prawdę od podstaw. na przykład pierwszy dział to przedstawianie się, skąd pochodzę itd. potem jedzenie i tak po kolei. jest to jednak tryb nieźle przyśpieszony. jeśli w pdst. leciałaś na 4,5, a nawet mocnych 3 to dasz radę.! Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: WEJDŹ.!!!! 26.04.10, 19:41 znaczy ja w 4 klasie, 5 mialam 5, w szóstej tez raczej będe miała. ale jest problem, bo ja sie boję tego testu ! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka97 Re: błagam pomocy ! 26.04.10, 19:45 Ja też jestem w 6 klasie i idę do klasy francuskiej (czyt. francuski+angielski) Nie wiem co trzeba umiec, ale trzeba pisac test z anglika zeby okreslic stopien twojej wiedzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: błagam pomocy ! 26.04.10, 19:54 nom, ale ja sie boję, u mnie w szkole to jest jutro i juz sram w gacie ze strachu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: błagam pomocy ! 26.04.10, 19:54 tez chciałam iść do dwujęycznego , a że u mnie są tylko 2 takie klasy , więc dostać sie nie jest łatwo. najpirw piszesz test , ale ten test przynajmniej u nas jest z języków ogólnie wszytkich ale głównie z angielskiego . jest tam bardzo bardzo ciężko duzo osób rezygnowało mimo że się dostało i miało 6 angielskiego bo sie nie wyrabiali tam na nikogo nie czekają . + w tygodniu cala historia i biologia po angielsku . cóż , nei wiem jak to jest u nas ale u mnie bardzo bardzo ciężko sie dostać i osoby które normalnie mają 4 , 3 , 5 z anglika najmnijeszych szans nie mają . nei chce cie straszyć, ale może u ciebie jest inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: błagam pomocy ! 28.04.10, 19:51 znaczy u mni ogólnie jest łatwo dla osób takich jak ja (z piątkami z anglika ) mam nadzieję, że się dostanę, wyniki po jutrze, a test wczoraj ;P Odpowiedz Link Zgłoś
grammarnazi Re: błagam pomocy ! 26.04.10, 19:56 Niewiele. Na pewno musisz mówić biegle po angielsku. Drugi język to takie podstawy, żebyś mogła mówić o poezji i prozie bośniackiej i czarnogórskiej, bodajże, właściwościach przestrzeni perymitochondrialnej w mitochondrium i tego typu banały A tak na poważnie - zawsze byłam w klasach językowych, dwujęzycznych i szczerze mówiąc, poziom był marny. Marniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
annie__ u mnie w miescie w gim mają matme po angielsku 28.04.10, 19:58 u mnie w miescie w gim mają matme po angielsku wiec wiesz ... ; D Odpowiedz Link Zgłoś
lovemebaby_ Re: u mnie w miescie w gim mają matme po angielsk 28.04.10, 20:49 u nasz tez, ale tylko jedna w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
martuska2555 Re: błagam pomocy ! 29.04.10, 08:49 zależy do jakiej szkoły chcesz iść... zastanów sie nad tym. podzrawiam Odpowiedz Link Zgłoś