norrmalna 03.05.10, 18:45 Musze zrobic folder na temat wymarzonej szkoly. Macie moze jakies propozycje jak to zorbic, w jakim programie ? Co tam zamiescic ? Pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koniczynka Re: folder 03.05.10, 18:53 Hmm, a mogłabyś bardziej wyjaśnić pojęcie folder? Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: folder 03.05.10, 19:01 Folder, hm, nie wiem jak ci to wytlumaczyc, dam link do zdjecia przykladowego ;p www.splekawica.iap.pl/patron_szkoly/jablonski_folder/folder_lekawica_02.jpg Cos w tym stylu. Powerpoint napewno nie, tam sa slajdy,a tu musi byc calosciowo Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka Re: folder 03.05.10, 19:24 Ok, rozumiem. To ja przede wszystkim dałabym rysunek lub zdjęcie takiej mojej wymarzonej szkoły. Np. coś w stylu jakiejś budowli nowoczesnej, takie kształty, kwadraty. Trzeba opisać, jak wyglądałyby lekcje, np. (będę nadużywać stwierdzenia "np.") na każdej lekcji prezentacja multimedialna, o której opowiada krótko i zwięźle nauczyciel. Hmm, co jeszcze, możesz też dodać bardziej zwariowane pomysły, jak to, że po szkole nie chodzi się w butach, a jeździ na wrotkach ( ale powiem szczerze, że sama nie jestem pewna tego pomysłu, więc nie jestem pewna, czy bym go wykorzystała). O, jeszcze nie ma zeszytów, tylko w każdej sali ustalamy, gdzie kto siedzi, i tam każdy w swojej ławce ma laptopa i zakłada swój folder i tam sobie notuje, a pięć minut przed końcem lekcji wysyła sobie to na swój e-mail i w domu się z tego uczy. Możesz też napisać, że chciałabyś, żeby w takiej szkole były mundurki, ale jakieś takie kolorowe, albo, żeby w ogóle ich nie było. Historii szkoły to raczej nie da się napisać. Kurczę, bardziej mi do głowy przychodzą takie pomysły jak np. wygląd sprawdzianu. Właściwie to to też Ci napiszę. Dostajesz coś w stylu, elektronicznej tabliczki, i taki patyczek, taki jakie teraz są przy telefonach dotykowych ( nie wiem, czy to ma jakąś specjalną nawę) i sobie nim tak piszesz po tej tabliczce. Tak piszę trochę miesznie raz o lekcjach, a raz o organizacji szkoły, ale trudno. Jak chcesz to możesz też coś takiego, że na przerwach przez radiowęzeł leci takie szkolne radio, i tam audycje, i takie rzeczy. Jak coś jeszcze wymyślę to napiszę. Aha i zastanów się, np. co Ci się w szkole nie podoba i co chciałabyś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: folder 03.05.10, 19:28 niemam pojęcia . dla mnie wymarzona szkoła to wakaacje xd. wiem nie pomogłam . xd Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna koniczynka 03.05.10, 19:29 Naprawde dzieki, z twoja pomoca mam obraz tego jak to bedzie wygladac, naprawde wielkie dzieki. jak masz jeszcze jakis pomysly to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka Re: folder 03.05.10, 19:29 A tak jeszcze bez przykładów już, to możesz napisać: - wygląd zewnętrzny i wewnętrzny szkoły - wygląd lekcji - zajęcia pozalekcyjne - jakie dodatkowe lekcje chciałabyś dodać, a jakich chciałabyś nie mieć - ubiór uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka Re: folder 03.05.10, 19:36 Możesz napisać, że podręczniki to nie książki, tylko takie malutkie słuchaweczki, do których jest dołączony nieduży panel (coś w stylu ekranu komórki) i tam sobie tylko klikasz i wybierasz konkretny tekst, który odsłuchujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka Re: folder 03.05.10, 20:07 Jeszcze taki prosty pomysł: więcej wycieczek. Albo, żeby nie było tak do końca normalnie, to, wycieczki za granicę, na kręgle, takie inne niż zwykle. Albo taki cykl "zwiedzanie świata" i raz w miesiącu wycieczka do jakiegoś kraju. Odpowiedz Link Zgłoś