immacule 10.05.10, 19:39 Zwracam się do Was z takim oto pytaniem:Czy po skończeniu liceum o profilu humanistycznym dostanę się na psychologię czy też powinnam ukończyć profil biologiczno-chemiczny?Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wioll Re: psychologia. 10.05.10, 20:41 sama chcę iść na psychologię i wybieram się na profil humanistyczny wydaje mi się, że obie powinnyśmy się po humanie dostać również tak samo jak osoby po biochemi Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: psychologia. 10.05.10, 20:45 z tego co wiem powinnaś zdać na maturze wos i biologię. ale w bio chemach nie musisz być. jak jesteś w LO to nauczą Cię biologii nawet w humanach, z tym że na poziomie podstawowym ;] humany to jest potęga! Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: psychologia. 10.05.10, 20:47 nie pamiętam, czy musisz zdać to i to, czy jedno z tych : D to tak samo jak po geografii można dostać się na prawo c(; Odpowiedz Link Zgłoś
squash Re: psychologia. 10.05.10, 21:00 sama chcę iść na psychologię, na razie jeszcze siedzę w gimnazjum. Wydaje mi się, że profil humanistyczny będzie równie dobry jak biochemiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wika123 psycho. 10.05.10, 21:02 MOja siostra chodziła do technikum gastronomicznego i sie dostała na UW na psycho. wiec to nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
chomikuj123 Re: psychologia. 10.05.10, 21:05 Bierz biolchem. Zdecydowanie. Po biolchemie lepiej zdasz maturę z biologi, a ona jest bardzo ważna jeśli chcesz iść na psychologię. Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: psychologia. 10.05.10, 21:06 hah ja tak samo sie do humana wybieram a potem na psychologie raczej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
negative Re: psychologia. 10.05.10, 21:13 Psychologia wbrew pozorom nie jest związana z medycyną dlatego ukończenie profilu bio.- chem. nie jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
immacule Re: psychologia. 11.05.10, 15:24 Widzę,że Polska będzie miała dużo psychologów. Odpowiedz Link Zgłoś
nevermind_ Re: psychologia. 11.05.10, 15:32 Po biol- chem. dostaniesz się na psychologię. Chyba że szkoła wyższa ma dodatkowe wymagania np.; matura- rozszerzony angielski [tak jest w Wyższej Szkole Biznesu w Nowym Sączu] Odpowiedz Link Zgłoś
immacule Re: psychologia. 11.05.10, 15:37 a może dobry byłby profil humanistyczno-społeczny? Odpowiedz Link Zgłoś