lady_cat Obrzezanie... 27.05.10, 17:50 okropne to jest .... własnie dziś kupiłam dziewczynę . zero szacunku dla młodych dziewczynek ! kim sa faceci, ze maja lepiej ? no kim ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Obrzezanie... 27.05.10, 17:53 Niektóre z wypowiedzi sprawiły, że spadłam z krzesła i nabiłam sobie wielkiego guza. Dzieci drogie jeśli nie wiecie co napisać to nie dotykajcie klawiatury palcem. Tak będzie naprawdę lepiej dla wszystkich. A co do tego to musi być straszne. Ale chyba częściej bardziej potrzebne jest chłopcom niż dziewczynom... Odpowiedz Link Zgłoś
szila Re: Obrzezanie... 27.05.10, 17:55 Nie mam pojęcia po co to komu potrzebne xD Odpowiedz Link Zgłoś
yuitza @szila. 27.05.10, 18:00 przeczytaj moją wcześniejszą wypowiedź. najlepiej wszystkie. i je*nij się klawiaturą w tą pustą czaszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy biedne dziewczynki :c 27.05.10, 18:08 to jest CHORE. powinno się tego zakazać, one muszą niewyobrażalnie cierpieć i wątpię czy którakolwiek myśli o tym, że chce być imou, ludzie myślcie co piszecie -,- Boże kochany, jak ich matki mogą pozwolić, żeby ich córki tak cierpiały... ja miałabym w d*pie tradycje czy to, że nie wydam córki za jakiegoś starego pierdziela bo nie podda się takiemu zabiegowi... Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy + 27.05.10, 18:11 w sumie oni pewnie uważają to za normalne w pewien sposób, ale dla mnie to chore... po prostu chore. czy oni nie widzą, że nic to nie daje? ups, przepraszam. daje. cierpienie niewinnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Obrzezanie... 27.05.10, 18:06 Dobra... dobra... ty lepiej wróć do tego w czym jesteś najlepsza, czyli bezsensownym waleniu palcami w klawiaturę... śmiało... nikt nie zatęskni za twoimi błyskotliwymi wypowiedziami... Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy ekhem? 27.05.10, 18:12 light napisał(a): > Dobra... dobra... ty lepiej wróć do tego w czym jesteś najlepsza, czyli > bezsensownym waleniu palcami w klawiaturę... śmiało... nikt nie zatęskni za > twoimi błyskotliwymi wypowiedziami... do kogo to było? Odpowiedz Link Zgłoś
music11 Re: Obrzezanie... 27.05.10, 19:54 kwait poustyni,książka o murzynce która zyskała światową sławe Odpowiedz Link Zgłoś
schab_na_goraco eii ale heloooł. 27.05.10, 19:58 przesadziłaś troche. bo napisalas to tak, jakby robiły to dziewczynki imoł z własnej woli. otóż nie, chyba źle doczytałaś w tej gazetce. Obrzezanie (rzadziej cyrkumcyzja, łac. circumcisio) – zabieg usunięcia niektórych fragmentów zewnętrznych narządów płciowych mężczyzny. Określenie to stosuje się również wobec kobiet. " obrzeza " się głównie z powodów medycznych, lub religijnych [ tudzież nie zdarza się to w Polsce ] Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen Eeee mopim zdaniem to wyglada bardziej na torturę 27.05.10, 20:02 niż na obrzadek religijny. powinno sie tego zakazać, bo jest po prostu obrzydliwe i chore. Odpowiedz Link Zgłoś
wika123 Re: Obrzezanie... 27.05.10, 20:04 jest też film Kwiat pustyni. nie moge go nigdzie znaleźć ;/ co do tematu... straszne Odpowiedz Link Zgłoś
alex_twilight Re: ... 27.05.10, 20:25 Czytałam właśnie ten artykuł. Ciarki przechodzą! Mam zamiar obejrzeć "Kwiat pustyni". Ale na samą myśll.. Ech! Niepojęte ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
aishiteru Re: Obrzezanie... 31.05.10, 18:42 Słyszałam o tym, to straszne. Naprawdę współczuję dziewczynom i kobietom, które muszą przez coś takiego przejść... Odpowiedz Link Zgłoś