klaudynka3005 28.05.10, 18:55 Założyłam taki wątek, bo jestem ciekawa czy w innych szkołach też dziewczyny, które przychodzą do gimnazjum zaczynają się ostro malować czarną kredką do oczu. Oczywiście nie mówię o wszystkich dziewczynach . Aktualnie jestem w pierwszej klasie i idąc do szkoły nawet nie myślałam, żeby wziąć czarną kredkę do rąk. Wiele moich koleżanek nie umiejętnie i nie ładnie malują się tymi kredkami. Często nawet bez tuszu... . I nie obchodzi ich to, że mają małe oczy. Podobno taka teraz "moda". [u]Sorrka, że trochę się rozpisałam [/u] Jeżeli był taki wątek to tam nad postem jest taki koszyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: U was też...? 28.05.10, 19:00 Gówniarom się wydaje, że zaszpanują. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: U was też...? 28.05.10, 19:03 ja do gimnazjum ide do dopiero w wrześniu,ale ono jest pietro nizej i też zauważyłam, że niektóre dziewczyny, albo sie mocno malują, albo im kompletnie odbija Odpowiedz Link Zgłoś
kotek4 Re: U was też...? 28.05.10, 19:37 u mnie też np. taka jedna dziewczyna: poszła do gimnazjum i od razu okowymalowane na róż i myślii że jest super i wogóle koleguje sie niewiadomo z kim... Odpowiedz Link Zgłoś
thuskawka jesusmaria 28.05.10, 19:04 jest taka jedna. w podstawówce niby taka grzeczna, przykładna uczennica, a teraz... utlenione włosy i taka tapeta że nie wiem co. : o trwa w przekonaniu że "plastic is fantastic" -.- Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: jesusmaria 28.05.10, 19:11 U mnie jak wyszły ze sql i poszły do najgorszego gimnazjum u mnie w mieście, to zaraz zaczęły sie mocno malować 10 kg tapety na twarzy, buty na obcasach Odpowiedz Link Zgłoś
keisha12 Re: jesusmaria 28.05.10, 19:37 Przypuszczam, że w większości wypadkach chodzi o to, że dziewczyna która pójdzie se do gima myśli, że jest teraz starsza, ważniejsza i pozwala sobie na większy lans, a ponieważ wcześniej nie malowała sie np. kredką to robi to nieumiejętnie tylko po to żeby wyglądać jak inne wylaszczone dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsxd Re: U was też...? 28.05.10, 19:09 U mnie tak samo.Mnie też to denerwuje,jakby jeszcze umialy sie malowac,no to pół biedy a tak to;/ I strasznie mnie zdziwilo jeszcze jedno - ze zmienily się nie do poznania.Ciągle tylko chłopcy i chlopcy,jakby nie bylo innego tematu;/ Zrobily sie wyniosle,takie och,ach,eh co to ja nie jestem,czego to ja nie zrobilam,ktory chlopak na mnie nie leci - to jest strasznie wkurzajace .Kiedyś wystarczylo im dobre towarzystwo do zabawy - a teraz ida na ognisko zeby sie naje**ć a nie zeby sie dobrze bawic.Po prostu świat oszalal ;D Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka3005 Re: U was też...? 28.05.10, 19:13 U mnie jeszcze jak się malują pudrem to tylko twarz. Dziewczyny powinny też malować się na szyi i na dekoldzie. Bo to śmiesznie wygląda jak twarz ma się brązową, a szyję białą Odpowiedz Link Zgłoś
unborn_ U was też...? 28.05.10, 19:13 dziewczyny idące do gimnazjum chcą po prostu pokazać się z innej strony. dlatego zaczynają się stroić i mocniej malować. po jakimś czasie dorosną i zobaczą, że w taki sposób troszkę się ośmieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_ Re: U was też...? 28.05.10, 19:22 Też. Zwłaszcza pewna wkur**ająca trzecioklasistka, która nosi buty na dziesięciocentymetrowym obcasie i myśli, że rządzi. ; // Chociaż we wrześniu poszłam do gimnazjum na razie nie zamierzam się malować, może w liceum, ale też nie 2 kg tapety na twarzy. ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: U was też...? 28.05.10, 19:23 tak, u nas też. Co roku jest polewka z takich pierszaczek, które zanim przyszly do gim. nie wiedzialy co to tusz do rzęs, a teraz udają dorosłe, nakładają tapete, tlenią włosy i latają za chłopakami -.- Odpowiedz Link Zgłoś
kitek14 Re: U was też...? 28.05.10, 19:24 a u mnie....koszmar!! jedna taka, która w podstawówce była piątkową uczennicą, zawsze taka grzeczna, skromna, chłopaki jej nie obchodziły...a teraz??? ugania się razem z innymi wytapetowanymi, wrzeszczącymi i uważającymi się za okaz piękna i nie wiem czego jeszcze pannami za chłopakami z 3 klasy! (Prawie) Wszystkie łażą ze 100kg tapety, powieki od tych cieni i tuszów im opadają, siłą muszą je otwierać, dekolty niedługo sięgną brzuchaxd dla mnie to nowa psycho-moda, jak to nazwę, naśladowanie dody i innych ''nienaturalnych'' gwiazd, na siłę chcą się przypodować chłopakom, nawet nie wiem czym chcą się przypodobać, (współczuję tym chłopakom bez rozumu, którzy się za nimi uganiają) tą tapetom czy może tym dekoltom??? dla nich jest to super, dla mnie to jest brak IQ lub posiadanie IQ ujemnego Odpowiedz Link Zgłoś
kitek14 Re: U was też...? 28.05.10, 19:27 mi tam narazie błyszczyk wystarczy, chociaż że go też nie za często używam, no i cień- ale tylko na imprezę potem zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
selenaxd Re: U was też...? 28.05.10, 19:25 no u mnie też tak jest , rozumiem lekko tuszem pomalować rzęsy , ale tak zwane " plastiki " myślą, że są już dorosłe, bo chodzą do gimnazjum : / mnie to generalnie wkurza . Odpowiedz Link Zgłoś
alice_cullen_13 Re: U was też...? 28.05.10, 19:27 tak, u mnie też. I to nie jest tylko kredka, niestety.<br /> wyglądają po prostu ohydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: U was też...? 28.05.10, 19:30 Byłoo Ja w połowie 1-wszej kl. zaczęłam się ostro malować kredką Przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Haha. 28.05.10, 19:33 u mnie w szkole od razu zostały by uznane za EMO. Ja noszę czarna kokardkę z glovestara z czymś tam (zapomniałam nazwy ) i co mnie jedna taka koleżanka widzi to słyszę: Znów masz fazę na Emo( czyt. nie Imo tylko EMO)?. Normalnie ... żal. Wracając do tematu wątku a niech robią co chcą koro im się to podoba. raz się żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka3005 :) 28.05.10, 19:38 Oczywiście ja nie mówię, że się nie maluję. Bo nie wyjdę z domu bez pudru na twarzy, ale jest go mało. Jeszcze tylko rzęsy (tak lekko) Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Haha. 28.05.10, 19:39 ja się tak nie maluję, ale jednym z głównych powodów do tego jest to, że właśnie mam małe oczęta i mi kredka na dolnej powiecie nie specjalnie pasuje. wyglądam jak jakieś straszydło. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_the_best Re: Haha. 30.05.10, 22:07 Znam wiele takich,, Myślą że żądzą jak mają oczy kredką pomalowane., Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Re: U was też...? 28.05.10, 19:37 u nas w 1 klasie nikt się nie maluje kredką. ogólnie mało kto się ostro maluje, bo w naszym gimnazjum to jest zabronione. (pkt minusowe są za to) ale takie paniusie i tapeciary raczej tak =,= Odpowiedz Link Zgłoś
about_ Re: U was też...? 28.05.10, 19:40 everytime and everywhere. it's strange ... I'm afraid ... ;x Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: U was też...? 28.05.10, 19:42 ja sie maluje ale ...delikatnie i nie patrze na to tak jak ty .. no i jestm w 2gim. Odpowiedz Link Zgłoś
music11 O.O.O!U mniee!!O!Tutaaj! 28.05.10, 19:42 No tak,i to już od 4 klasy podstawówki.Niestety.Ale jeżeli chcą mieć brzydką cere w przyszłości to prosze bardzo,ja chyba wole byc naturalna,czasem jakisz lekki tusz do rzęs i czaaaasem błyszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
fleeea Re: U was też...? 28.05.10, 19:48 Wy jesteście gorsze od tych lasek. Oceniacie je i krytykujecie za to jak wyglądają, a pewnie same chciałybyście być takie- wzbudzać zainteresowanie chłopaków itp. Smutnee. Po co żyć, jak n można tak jak by się chciało? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybunnyx333 Re: U was też...? 28.05.10, 19:56 W gim. gdzie idę, nie można się malować, ale zawsze jest tak że pierwszy rok, pierwszogimnazjalistki nakładają sobie tooonę tapety, nieumiejętnie rozsmarowanej, i na rzęsach pół tuszu, co powoduje grudki itp.. Dostają ochrzan, mają obniżone sprawowanie. W drugiej, i trzeciej kl., dziewczyny coraz rzadziej się malują, a jak już to tylko leciutko podkład i rzęsy. *Oczywiście są wyjątki, że w nawet 3 gim, laska idzie do szkoły z pomarańczowym ryjem, i bladą szyją, i z zamazami na policzkach, i grudkami na rzęsach. Są też wyjątki że laski w 1 gim, wgl. się nie malują. Zależy od dziewczyn, ale stwierdziłam to obiektywnie, i tak jak ja zauważam. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka3005 Do fleeea 28.05.10, 20:02 My im nie zazdrościmy, a kto powiedział, że ja się za chłopakami nie uganiam. Uganiam. Założyłam ten wątek, bo chciała się dowiedzieć jak jest w innych szkołach z czarną kredką ... Odpowiedz Link Zgłoś
keshablabla Re: U was też...? 28.05.10, 20:01 Ja tylko się maluję mascarą ale kredka nie bo to brzydko wygląda;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: U was też...? 28.05.10, 20:04 Część dziewczyn, które przychodzą do gimnazjum myślą, że są dorosłe. Idiotki. Myślą, że nie umiejętnie użyją kredki do oczu to szpanują. Moim zdaniem robią z siebie pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: U was też? 28.05.10, 20:05 nigdy nie słyszałam o takiej bezsensownej modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zieelono Re: U was też...? 28.05.10, 20:06 U nas też tak jest to , chyba u nich "normalne " , co dla mnie normalnością nie jest . Patrzyłam na to z nie dowierzaniem bo moje koleżanki z którymi się kumplowałam poszły właśnie do gim. i mają ten straszny makijaż . Wątpię że teraz jest taka moda bo to jest okropne . Takie jest moje zdanie , a nawet jeśli twoje koleżanki tak się malują i tobie się to w ogóle nie podoba , nic na siłę Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana676 Re: U was też...? 30.05.10, 12:47 U mnie na szczęście jak nie nie umieją się malować to się nie malują kretami Odpowiedz Link Zgłoś