Dodaj do ulubionych

U was też...?

28.05.10, 18:55
Założyłam taki wątek, bo jestem ciekawa czy w innych szkołach też dziewczyny, które przychodzą do gimnazjum zaczynają się ostro malować czarną kredką do oczu. Oczywiście nie mówię o wszystkich dziewczynach smile. Aktualnie jestem w pierwszej klasie i idąc do szkoły nawet nie myślałam, żeby wziąć czarną kredkę do rąk. Wiele moich koleżanek nie umiejętnie i nie ładnie malują się tymi kredkami. Często nawet bez tuszu... . I nie obchodzi ich to, że mają małe oczy. Podobno taka teraz "moda".

[u]Sorrka, że trochę się rozpisałam tongue_out[/u]

Jeżeli był taki wątek to tam nad postem jest taki koszyk tongue_out
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: U was też...? 28.05.10, 19:00
      Gówniarom się wydaje, że zaszpanują.
      • klaudynka3005 Re: U was też...? 28.05.10, 19:03
        Popieram wink
      • kara1512 Re: U was też...? 30.05.10, 15:59
        mysla , ze zablysna .; d
    • kararock Re: U was też...? 28.05.10, 19:03
      ja do gimnazjum ide do dopiero w wrześniu,ale ono jest pietro nizej i też zauważyłam, że
      niektóre dziewczyny, albo sie mocno malują, albo im kompletnie odbija
      • kotek4 Re: U was też...? 28.05.10, 19:37
        u mnie też np. taka jedna dziewczyna: poszła do gimnazjum i od razu okowymalowane na
        róż i myślii że jest super i wogóle koleguje sie niewiadomo z kim...
    • thuskawka jesusmaria 28.05.10, 19:04
      jest taka jedna.
      w podstawówce niby taka grzeczna, przykładna uczennica, a teraz... utlenione
      włosy
      i taka tapeta że nie wiem co. : o
      trwa w przekonaniu że "plastic is fantastic" -.-
      • kotek.bieberka Re: jesusmaria 28.05.10, 19:11
        U mnie jak wyszły ze sql i poszły do najgorszego gimnazjum u mnie w mieście, to
        zaraz zaczęły sie mocno malować 10 kg tapety na twarzy, buty na obcasachsciana
      • keisha12 Re: jesusmaria 28.05.10, 19:37
        Przypuszczam, że w większości wypadkach chodzi o to, że dziewczyna która pójdzie
        se do gima myśli, że jest teraz starsza, ważniejsza i pozwala sobie na większy
        lans, a ponieważ wcześniej nie malowała sie np. kredką to robi to nieumiejętnie
        tylko po to żeby wyglądać jak inne wylaszczone dziewczyny.
    • chipsxd Re: U was też...? 28.05.10, 19:09
      U mnie tak samo.Mnie też to denerwuje,jakby jeszcze umialy sie malowac,no to pół biedy
      a tak to;/ I strasznie mnie zdziwilo jeszcze jedno - ze zmienily się nie do poznania.Ciągle
      tylko chłopcy i chlopcy,jakby nie bylo innego tematu;/ Zrobily sie wyniosle,takie
      och,ach,eh co to ja nie jestem,czego to ja nie zrobilam,ktory chlopak na mnie nie leci - to
      jest strasznie wkurzajace .Kiedyś wystarczylo im dobre towarzystwo do zabawy - a teraz
      ida na ognisko zeby sie naje**ć a nie zeby sie dobrze bawic.Po prostu świat oszalal ;D
      • klaudynka3005 Re: U was też...? 28.05.10, 19:13
        U mnie jeszcze jak się malują pudrem to tylko twarz. Dziewczyny powinny też malować się na szyi i na dekoldzie. Bo to śmiesznie wygląda jak twarz ma się brązową, a szyję białą wink
    • unborn_ U was też...? 28.05.10, 19:13
      dziewczyny idące do gimnazjum chcą po prostu pokazać się z innej strony. dlatego
      zaczynają się stroić i mocniej malować. po jakimś czasie dorosną i zobaczą, że w
      taki sposób troszkę się ośmieszają.
      • naturally Re: U was też...? 28.05.10, 19:16
        tak. u nas też ;p
        • lilly_ Re: U was też...? 28.05.10, 19:22
          Też. Zwłaszcza pewna wkur**ająca trzecioklasistka, która nosi buty na
          dziesięciocentymetrowym obcasie i myśli, że rządzi. ; // Chociaż we wrześniu
          poszłam do gimnazjum na razie nie zamierzam się malować, może w liceum, ale też
          nie 2 kg tapety na twarzy. ; ]
        • gazowa Re: U was też...? 28.05.10, 19:23
          tak, u nas też. Co roku jest polewka z takich pierszaczek, które zanim przyszly
          do gim. nie wiedzialy co to tusz do rzęs, a teraz udają dorosłe, nakładają
          tapete, tlenią włosy i latają za chłopakami -.-
    • kitek14 Re: U was też...? 28.05.10, 19:24
      a u mnie....koszmar!! jedna taka, która w podstawówce była piątkową uczennicą, zawsze
      taka grzeczna, skromna, chłopaki jej nie obchodziły...a teraz??? ugania się razem z innymi
      wytapetowanymi, wrzeszczącymi i uważającymi się za okaz piękna i nie wiem czego jeszcze
      pannami za chłopakami z 3 klasy! (Prawie) Wszystkie łażą ze 100kg tapety, powieki od
      tych cieni i tuszów im opadają, siłą muszą je otwierać, dekolty niedługo sięgną brzuchaxd
      dla mnie to nowa psycho-moda, jak to nazwę, naśladowanie dody i
      innych ''nienaturalnych'' gwiazd, na siłę chcą się przypodować chłopakom, nawet nie
      wiem czym chcą się przypodobać, (współczuję tym chłopakom bez rozumu, którzy się za
      nimi uganiająconfused) tą tapetom czy może tym dekoltom??? dla nich jest to super, dla mnie
      to jest brak IQ lub posiadanie IQ ujemnegosciana
      • kitek14 Re: U was też...? 28.05.10, 19:27
        mi tam narazie błyszczyk wystarczy, chociaż że go też nie za często używam, no i cień- ale
        tylko na imprezę wink potem zobaczymy piwo
    • selenaxd Re: U was też...? 28.05.10, 19:25
      no u mnie też tak jest , rozumiem lekko tuszem pomalować rzęsy , ale tak zwane "
      plastiki " myślą, że są już dorosłe, bo chodzą do gimnazjum : / mnie to
      generalnie wkurza .
    • alice_cullen_13 Re: U was też...? 28.05.10, 19:27
      tak, u mnie też. I to nie jest tylko kredka, niestety.<br />
      wyglądają po prostu ohydnie.
      • morphine_ Re: U was też...? 28.05.10, 19:30
        Byłootongue_out

Ja w połowie 1-wszej kl. zaczęłam się ostro malować kredkątongue_out
        Przeszkadza?
      • ashley24 Re: U was też...? 28.05.10, 19:31
        I owszem też się malują smile
    • oola nie wiem, nie patrzę na 1 klasy. 28.05.10, 19:29
    • anielica54 Haha. 28.05.10, 19:33
      u mnie w szkole od razu zostały by uznane za EMO.
      Ja noszę czarna kokardkę z glovestara z czymś tam (zapomniałam nazwy tongue_out) i co
      mnie jedna taka koleżanka widzi to słyszę: Znów masz fazę na Emo( czyt. nie Imo
      tylko EMO)?. Normalnie ... żal.

Wracając do tematu wątku a niech robią co chcą koro im się to podoba. raz się żyje.
      • klaudynka3005 :) 28.05.10, 19:38
        Oczywiście ja nie mówię, że się nie maluję. Bo nie wyjdę z domu bez pudru na twarzy, ale jest go mało. Jeszcze tylko rzęsy (tak lekko) wink
      • nikt. Re: Haha. 28.05.10, 19:39
        ja się tak nie maluję, ale jednym z głównych powodów do tego jest to, że właśnie mam małe oczęta i mi kredka na dolnej powiecie nie specjalnie pasuje. wyglądam jak jakieś straszydło. ;d
      • kinga_the_best Re: Haha. 30.05.10, 22:07
        Znam wiele takich,, Myślą że żądzą jak mają oczy kredką pomalowane.,
    • kociara125 Re: U was też...? 28.05.10, 19:36
      nie u nas tak nie ma wink
    • julka_18 Re: U was też...? 28.05.10, 19:37
      u nas w 1 klasie nikt się nie maluje kredką.
      ogólnie mało kto się ostro maluje, bo w
      naszym gimnazjum to jest zabronione.
      (pkt minusowe są za to) ale takie paniusie
      i tapeciary raczej tak =,=
    • about_ Re: U was też...? 28.05.10, 19:40
      everytime and everywhere. it's strange ... I'm afraid ... ;x
    • werka197 Re: U was też...? 28.05.10, 19:42
      ja sie maluje ale ...delikatnie i nie patrze na to tak jak ty .. no i jestm w 2gim.
    • music11 O.O.O!U mniee!!O!Tutaaj! 28.05.10, 19:42
      No tak,i to już od 4 klasy podstawówki.Niestety.Ale jeżeli chcą mieć brzydką cere w
      przyszłości to prosze bardzo,ja chyba wole byc naturalna,czasem jakisz lekki tusz do rzęs i
      czaaaasem błyszczyk.
      • klaudynka3005 :) 29.05.10, 21:37
        Może ktoś jeszcze chce się wypowiedzieć ??
    • happymoron_xdd Re: U was też...? 28.05.10, 19:45
      u mnie tak nie ma ...
    • fleeea Re: U was też...? 28.05.10, 19:48
      Wy jesteście gorsze od tych lasek. Oceniacie je i krytykujecie za to jak
      wyglądają, a pewnie same chciałybyście być takie- wzbudzać zainteresowanie
      chłopaków itp. Smutnee. Po co żyć, jak n można tak jak by się chciało?
    • honeybunnyx333 Re: U was też...? 28.05.10, 19:56
      W gim. gdzie idę, nie można się malować, ale zawsze jest tak że pierwszy rok,
      pierwszogimnazjalistki nakładają sobie tooonę tapety, nieumiejętnie
      rozsmarowanej, i na rzęsach pół tuszu, co powoduje grudki itp.. Dostają ochrzan,
      mają obniżone sprawowanie.
      W drugiej, i trzeciej kl., dziewczyny coraz rzadziej się malują, a jak już to
      tylko leciutko podkład i rzęsy.
      *Oczywiście są wyjątki, że w nawet 3 gim, laska idzie do szkoły z pomarańczowym
      ryjem, i bladą szyją, i z zamazami na policzkach, i grudkami na rzęsach.
      Są też wyjątki że laski w 1 gim, wgl. się nie malują.
      Zależy od dziewczyn, ale stwierdziłam to obiektywnie, i tak jak ja zauważam.
      • klaudynka3005 Do fleeea 28.05.10, 20:02
        My im nie zazdrościmy, a kto powiedział, że ja się za chłopakami nie uganiam. Uganiam. Założyłam ten wątek, bo chciała się dowiedzieć jak jest w innych szkołach z czarną kredką ...
    • keshablabla Re: U was też...? 28.05.10, 20:01
      Ja tylko się maluję mascarąwink ale kredka nie bo to brzydko wygląda;-/
    • dragonica Re: U was też...? 28.05.10, 20:04
      Część dziewczyn, które przychodzą do gimnazjum myślą, że są dorosłe. Idiotki.
      Myślą, że nie umiejętnie użyją kredki do oczu to szpanują. Moim zdaniem robią z
      siebie pośmiewisko.
    • idiotka_ Re: U was też? 28.05.10, 20:05
      nigdy nie słyszałam o takiej bezsensownej modzie.
    • zieelono Re: U was też...? 28.05.10, 20:06
      U nas też tak jest to , chyba u nich "normalne " , co dla mnie normalnością nie
      jest .
      Patrzyłam na to z nie dowierzaniem bo moje koleżanki z którymi się kumplowałam
      poszły właśnie do gim. i mają ten straszny makijaż . Wątpię że teraz jest taka
      moda bo to jest okropne . Takie jest moje zdanie , a nawet jeśli twoje koleżanki
      tak się malują i tobie się to w ogóle nie podoba , nic na siłę wink
    • zbuntowana676 Re: U was też...? 30.05.10, 12:47
      U mnie na szczęście jak nie nie umieją się malować to się nie malują kretami big_grin
    • avrile Jak każde w mojej klasie... :P 30.05.10, 16:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka