marzatka 02.06.10, 11:27 No więc idę do szkoły z internatem. Co wy o tym myślicie? To jedne z najlepszych gimnazjów w Polsce, godzina jazdy od mojego domu. Internat wysokiej jakości, opłacalny. No i nie wiem, czy to dobry pomysł. Nauczy samodzielności czy mnie przygnębi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziwaczny_xd Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 11:34 "Godzina jazdy" do internatu ? a tam się nie mieszka ? -_- nieważne wiem, że na gorszę ci nie wyjdzie z doświadczenia nie mojego lecz mojej mamy ^.^ Odpowiedz Link Zgłoś
marzatka Odpowiedzi na wasze pytania. 02.06.10, 12:23 Godzina jazdy do internatu, bo w weekendy wracałabym zawsze do domu ; )). Niestety nie mogę podać nazwy tej szkoły ze względu na bezpieczeństwo mojej prywatności ;D. Ale zdradzę, że bardzo trudno jest się tam dostać, trzeba przejść odpowiednie testy (których ja nie pisałam, bo byłam laureatką w konkursie kuratoryjnym). Ale co ogółem o tym sądzicie? Byliście kiedyś na tak długo w takim miejscu? Kiedy najbardziej się tęskni? A najgorsze jest to, że to tak dobra szkoła, co jest ogromną zaletą... będę uczyć się hiszpańskiego w końcu ; D (aktualnie sama się uczę samouczkami). Odpowiedz Link Zgłoś
ema11 Re: Odpowiedzi na wasze pytania. 02.06.10, 12:32 nie wiem szczerze nie przepadam za szkolami z internatem ale jeśli trudno się tam dostac a ty się dostalaś to przynajmniej spróbuj i zawsze bądziesz mogla zrezygnować spodoba ci sie albo nie wybur przeciez należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 12:29 W mojej szkole jest internat. Na pewno nauczy cię samodzielności, a czy przygnębi to już zależy od ludzi, z któymi będziesz w pokoju i od twojego nastawienia. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 12:30 Na początku będzie ciężko ale później się przyzwyczaisz Odpowiedz Link Zgłoś
kingella24 Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 13:49 ja na twoim miejscu bym spróbowała Odpowiedz Link Zgłoś
durex_ Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 12:41 taa. nauczy samodzielności. tylko uważaj na złe towarzystwo! Odpowiedz Link Zgłoś
marzatka Dzięki ;*. No właśnie... 02.06.10, 13:43 Dzięki wszystkim za troskę i porady. I no właśnie... STARSZNIE boję się z kim będę w internacie. Macie jakieś sposoby na to, żeby lepiej się tam żyło, czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_girl Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 13:49 Nie wiem nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Ale gdybym miała wybór wybrałabym Internat Odpowiedz Link Zgłoś
ashley179 Sama bym chciała tam pójść.... 02.06.10, 14:06 na pewno kogoś sobie bliskiego znajdziesz a przecież nie musisz zrywać znajomości starych znajomości a skoro to dobra szkoła nawet bym się nie zastanawiała.... Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Gimnazjum z internatem? 02.06.10, 16:02 Nauczy samodzielności i będzie miejscem poznania nowych, fajnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Gimnazjum z internatem? 03.06.10, 16:42 chociaż to nie była szkoła ale przez 3 tygodnie byłam w szpitalu rehabilitacyjnym w innym mieście. chodziłam do szkoły przyszpitalnej. przez ten pobyt stałam sie bardzie samodzielna i poznałam super ludzi myślę, że wszystlko zależy od ludzi i ogólnej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. Re: Gimnazjum z internatem? 03.06.10, 18:07 ja bym się bała . x DD chyba że idziesz tam z jakąś kumpelą czy coś . moja kumpela jest w internacie i z tego co wiem, nie narzeka . ^ Odpowiedz Link Zgłoś
xooxoo gimnazjum sióstr nazaretek ? 03.06.10, 21:27 jeśli wybierasz się do gim. sióstr zmartwychwstanek, to do zobaczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
marzatka Re: gimnazjum sióstr nazaretek ? 04.06.10, 16:27 Nieeeee. xD To nie jest żadna religijna czy coś : P. Akademicka ;P. Czyli od uniwersytetu ; D. Odpowiedz Link Zgłoś
fleeea Re: gimnazjum sióstr nazaretek ? 06.06.10, 23:11 GiLA? Powodzenia, zdawałam. Mają tam tylko dwie klasy i trzeba pojechać na egzaminy. Bez olimpiad i jakiś prestiżowych konkursów się nie dostaniesz, a internat jest tylko dla połowy uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Re: Gimnazjum z internatem? 04.06.10, 12:56 zawsze chciałabym chodzić do szkoły z internatem. Zazdroszczę xD Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Gimnazjum z internatem? 04.06.10, 16:32 Zazdroszę xD Tak że zawsze chciałam chodzić do szkoły z internatem A gdzie mieści się dokładnie ta szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
blocked Re: Gimnazjum z internatem? 05.06.10, 20:18 Zdecydowanie nauczy Cię to samodzielności. Zawsze chciałam iść do takiej szkoły, zazdroszczę Ci, serio. Możesz tam też poznać nowych przyjaciół, kolegów. Moim zdaniem warto iść do takiej szkoły. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tinusia Re: Gimnazjum z internatem? 06.06.10, 23:02 Mogłabyś coś więcej napisać na temat tego gimnazjum.. Mnie by interesowała taka szkoła z tym, że wydaje mi się że papiery do internatu trzeba było składać DUŻO wcześniej więc i tak pewnie bym się nie dostała... Odpowiedz Link Zgłoś
massieblair Re: Gimnazjum z internatem? 06.06.10, 23:07 Mi się internat zawsze wydawał fajny. To od ciebie zależy czy ci się tam spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kingunia_x Re: Gimnazjum z internatem? 06.06.10, 23:20 Nie polecam!!. Mój brat mieszkał w internacie, kompletnie go zepsuł, zmienił się nie do poznania. Wpadł w fatalne towarzystwo. Ogólnie może wydawać się, że internat fajna sprawa, wreszcie będę sama bez rodziców, nikt nie będzie mnie kontrolował, będę robić co chcę. Prawda jest kompletnie inna, a internacie masz ustalone godziny o której musisz być, cisza nocna, i nie będziesz mogła korzystać z internetu ile będziesz chciała. Kontrola jest większa niż w domu. Jak zależy Ci, żeby pozostać "normalną" dziewczyną to nie idź do internatu. A jak Ci bardzo na tym zależy i nie masz innego wyjścia to staraj się, aby nie ulegać pokusom, które tam na Ciebie czyhają. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kikanda_lol : * . ; ddd 06.06.10, 23:18 cholera wie . zaryzykuj. myślę ze odwagi Cię nauczy . Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah a fu! 06.06.10, 23:32 Są świetne szkoły bez internatu i ja ci radzę- idź do gim. dwujęzycznego. Ja idę. ja też byłam laureatką w konkursie wojewódzkim. A ty w jakim? Bo ja w humanistcznym (przepraszam za składnie, ale o tej godzinie mój mózg pracuje na zmniejszonych obrotach ;D ) Odpowiedz Link Zgłoś
kcjb Re: Gimnazjum z internatem? 06.06.10, 23:52 blog.onet.pl/admin_edycja.html Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Gimnazjum z internatem? 17.06.10, 23:40 Ja bym chciała chodzić do szkoły z internatem ale pewnie bym bardzo tęskniła za rodzicami, znajomymi i wgl. *-* Odpowiedz Link Zgłoś