nothing... Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 11:06 1. Wole krótkie i dużo. 2. Ostatnio czytałam lekturę szkolną- "Skąpiec" Odpowiedz Link Zgłoś
love_sick Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 11:18 pierwsze, zależy jak bardzo wciąga mnie książka. jeżeli mniej, to wale te krótsze, bo nie lubię kończyć w połowie rozdziału. drugie, aktualnie kończę czytać Ostatnią Piosenkę, a zaczynam Wampiry z Morganville. Odpowiedz Link Zgłoś
mollyna Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 13:32 1) Długość i ilość rozdziałów jest mi obojętna, ale ważne żeby książka była ggruba i wciągała. 2) Teraz czytam Harrego Pottera, ale przed nim czytałam "Piękne Istoty". Obie b. fajne. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
only_exception Kocham czytać !! 15.06.10, 13:47 Kocham czytać , a na rozdziały nie zwracam większej uwagi więc nie mam na ten temat zdania , a poza tym mam dobrą pamięć xd Aktualnie czytam Pamiętniki wampirów Odpowiedz Link Zgłoś
dziurka Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 13:52 Hmm. Ja chyba wolę jak rozdziały są krótkie. Wszystkojest jakoś tak bardziej poukładane wtedy a aktualnie nie czytam niczego (co do mnie nie podobne ) Odpowiedz Link Zgłoś
cocacolaa Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 13:56 Jest mi w sumie to obojętne jakie są rozdziały A aktualnie czytam "Candy" Kevin`a Brooks`a Odpowiedz Link Zgłoś
weleka Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 13:55 Właściwie obojete mi jest jak długi są rozdziały. W tym momencie czytam "atramentową krew" C. Funke Odpowiedz Link Zgłoś
happyvampirek Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 14:02 outcast napisał(a): > Więc tak uwielbiam czytać i do osób które mają podobnie mam dwa pytania > Po pierwsze - wolicie jak rozdziały są długie i jest ich mniej, czy rozdziały k > rótkie i jak jest > ich więcej? > Po drugie - jaką książkę teraz czytacie? lub jeśli nie czytacie ostatnio przecz > ytałyście? Ja jestem wielką fanką książek. Ostatnio przeczytałam sage "zmierzch" trzy części oprócz pierwszej. Dla mnie wole żeby rozdziały były długie. LOVE Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 14:15 Też wolę krótsze rozdziały - po prostu lepiej mi się czyta. Ostatnio przeczytałam " Na południe od granicy, na zachód od słońca" Harukiego Murakami, obecnie zabieram się za "Kruchą jak lód" Jodi Picoult Odpowiedz Link Zgłoś
oluusx Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 15:17 Ja także lubię czytać krótsze rozdziały - : D , Obecnie czytam " Antykwariat ze starymi mapami" - Ulysses Moore . Jest to druga część fantastycznych przygód trójki przyjaciół, pierwsza to - "wrota czasu". Odpowiedz Link Zgłoś
skejciaraa.xd Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 17:32 Wolę, jak rozdziały są krótkie i jest ich więcej. Aktualnie przygotowuję się do czytania "Przed świtem", bo ciągle czekam na dostarczenie książki, ale chyba się wkurzę i w końcu pójdę do miejscowej biblioteki. ;xx Odpowiedz Link Zgłoś
xyz69 Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 15.06.10, 17:38 Ulubiona książka to zdecydowanie Wiedźmin- i tam właśnie rozdziały są krótkie- co lubię- czasami wręcz za krótkie ma to swoje plusy- ktore wymieniłaś i z którymi się zgadzam. no ale jak książka wciągnie, to żadna siła mnie odniej nie może oderwać i wtedy to już jest bez różnicy dlugie rozdziały potrafią trzymać w napięciu i to jet ich zaleta. nie jestem ani na tak ani na nie. ja akurat nie mam problemu z zapamietaniem co się działo- nawet jak skończę w połowie rozdziału to będę wszystko dokładnie pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
kas.sia Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 15:55 ja też wolę jak jest ich więcej ale są krótsze ostatnio czytałam "i wciąż ją kocham" ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
landrynkaaa Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 16:45 Mi to bez różnicy, prawdę mówiąc czy rozdział jest krótki czy długi. Ja najbardziej lubie czytać romanse może nie tak dosłownie ale taki romansidła np. że była dziewczyna i ona zabujała sie w taki jednym chłopaku ale wstydziła sie do niego zagadać a ostatnio to czytam wszystkie książki z seri ,, Nie dla mamy nie dla taty lecz dla każdej małolaty" polecam fajne są fajne z tej serii Odpowiedz Link Zgłoś
delicious Hem... 16.06.10, 16:52 Wolę krótkie rozdziały. Właściwie to nie wiem czemu. Czytałam Ostatnią Piosenkę;p A aktualnie studiuję Melancholię Sukuba i jak na razie to jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kociara125 Tak Samo jak ty 16.06.10, 16:55 ja tak samo jak ty tylko czytam teraz "przed świtem" Odpowiedz Link Zgłoś
twilightwoman Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 16:57 ja bym wolała krótkie rozdziały i zgadzam się z outcast. A aktualnie czytam Harry Potter i Zakon Feniksa !!! KOCHAM KSIĄŻKI O HARRYM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tenshi Re: ^^ :) 16.06.10, 16:58 e ja chyba też wolę jak są krótsze rozdziały, bo czasem nie mam czasu dokończyć rozdziału, a nie lubię przerywać w połowie obecnie czytam "Miasto popiołów" Odpowiedz Link Zgłoś
aistana Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 16:59 Ja wolę jak rozdziały są długie. Czytam obecnie Eoin Colfer - Nadnaturalista Odpowiedz Link Zgłoś
fixed_ Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 17:46 Wolę rozdziały krótkie. I aktualnie czytam Pamiętniki Wampirów - Walka Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 18:27 Tak jak ty - zdecydowanie wole krótsze rozdziały Odpowiedz Link Zgłoś
rogue96 Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 18:40 Ja też wolę gdy jest więcej rozdziałów. Ostatnio skończyłam czytać czwartą część "Stowarzyszenia Wędrujących dżinsów" Ann Brashares. Polecam także "Diupę" Ewy Nowak i "13 poprzeczną" Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk ! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 18:33 krótsze, a więcej. aktualnie nie czytam żadnej, ale tydzień temu czytałam "Zła dziewczyna" Beaty Ostrowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 18:34 Ja wolę jak rozdziały są krótkie a jest ich więcej, chociaż w przypadku tak zaje**** książek jak Zmierzch to nie ma znaczenia. Teraz czytam Bajki Robotów, bo to moja lektura, ale sama z siebie ostatnio przeczytałam drugi raz Zmierzch, a w wakacje przeczytam trzeci raz (i oczywiście resztę sagi też) Odpowiedz Link Zgłoś
jowi Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 18:36 1.Hmm ... krótkie i więcej ... 2. Czytam :: Opowieści z Narnii ... HP i KP ...<--po raz 10 e czytam .. 4cz. Zmierzchu Przeczytałam :: Tunele .. i Wizjokrąg ... ( i lekturę ...) Odpowiedz Link Zgłoś
joanka Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 28.07.10, 02:24 długość rozdziałów zależy w sumie mi obojętne jest. Przeczytałam ostatnio "Wszyscy mężczyźni mojego kota" Karoliny Macios a teraz czytam " Jedz, módl się i kochaj" Elizabeth Gilbert Odpowiedz Link Zgłoś
majka95 Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 16.06.10, 18:41 Zdecydowanie krótkie i więcej. Obecnie? Nic, bo wszystkie skończyłam. Muszę wybrać się do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
itsme9 Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 17.06.10, 07:31 wolę krótkie rozdziały a teraz drugi raz czytam Naznaczoną Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 17.06.10, 07:48 Lubię, gdy rozdziały są bogate w dialogi. Nie przeszkadza mi ich rozmiar. Aktualnie czytam Kryształowy Anioł Katarzyny Grocholi ;p Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka123 Re: 2 pytania do kotkowiczek lubiących czytać :) 17.06.10, 08:44 Ja też wole krótkie rozdziały. Co ostatnio czytałam? Wojnę Czarownic - polecam Odpowiedz Link Zgłoś