Dodaj do ulubionych

Czy gimnazjum was zmieniło ?

• delicious Em.. 14.06.10, 17:52
      Czy zmieniło? Może trochę. Zawsze byłam wygadana. Na pewno spróbowałam wielu
      nowych rzeczy jak większość: alkohol, papierosy, więcej imprez, chłopak, nowi
      przyjaciele.
      Ach, będę tęsknić za gimnazjumcrying

• karolcia741 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 17:53
      No cóż robi się z ciebie plastik, a to raczej nie fajne.
    • xis Większość gimnazjalistek to idiotki 14.06.10, 17:58
      dona94 napisał(a):

> teraz jestem całkiem inna , zmieniłam swój styl , zaczęłam się malować
      , zaczęł
      > am wychodzić z przyjaciółmi na miasto i wg ..

I ku... potrzebne Ci to było jak koziej dupie trąba.

Można powiedzieć, że zmieniłam się w gimnazjum, bo zaczęłam się interesować
      anime i j-music, ale to nie zasługa samego gimnazjum. Jestem dumna, że gimnazjum
      nie zrobiło ze mnie kolejnej rooshoffej idiotki.

• iheartjustinb Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 18:00
      no właśnie ja taka na tle innych jestem dosyć spokojna, a ostatnio zaczęłam się
      zmieniać. z jednej strony to ok, ale z drugiej.. to już mała bariera do
      wymalowanego lachona, a tego akurat nie chcę. ; x po wakacjach idę do gim.
    • timestealer Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:18
      gimnazjum mnie nie zmieniło, to ja zmieniłam się dla gimnazjum
      • karola_06 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:22
        jak poszłam do gimnazjum to się zmieniłam...
        ale nie do przesady...tongue_out
    • lilz Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:32
      myślę że tak.
      stałam się bardziej jędzowata i wygadana. Ale szczerze nienawidzę tego okresu.
      Większość gimnazjalistów to bydło i wandale, gimnazjalistki to plastiki, zbijają
      się w 10ososbowe grupy przyjaciółek,głupkowato hihoczą na widok chłopaków.
      Wszystko sprowadza sie do chęci bycia fajnym, znanym, lubianym, czyli po prostu
      akceptowanym.
    • littlex3 taak strasznie ... 14.06.10, 19:34
      jak w temacie wink
    • szatan94 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:40
      Ja w podstawówce zawsze byłam smutna,zamknięta w sobie,a teraz zaczęłam się
      malować,śmiać,bawić,ale też stałam się bardziej szalona.Biję się z chłopakami i
      wogóle.Ale znam takie osoby co w podstawówce były fajne,a teraz zrobili się z
      nich idiocismile
      • pauliska1212 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 20:41
        ja we wrześniu idę eeehhh . ; xx
    • piotruspan Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:43
      ooooooooo tak nawet nie wiesz jak bardzo ale nie tylko o wyglad zewnetrzny tu
      chodzi zmieniłam zachowanie i teraz inaczej patrze na niektóre rzeczy widze
      wszytsko w innym świetle zmieniłam myślenie ze tak się wyraże gim. zmienia
      człowieka smilebig_grin
    • nienormalna__ Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:48
      w ogóle.
      jestem taka sama jak kiedyś.
      i sie bardzo z tego cieszę.
    • domax3 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:49
      ja też się strasznie zmieniłam w gimnazjum.wink
    • bee_ Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:54
      chyba stałam się bardziej śmiała i nie boję się zagadać do chłopców : 33
    • cukiereczek. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:54
      chyba każdy w jakimś sensie w tym okresie się zmienia.
      nie zawsze na gorsze , przecież nie każdy kto się maluje jest plastikiem!
      tusz do rzęs i trochę kredki przecież nie zrobi z ciebie,że tak powiem za
      przeproszeniem ku*wy. Oczywiście są takie które robią ze swojej twarzy jedną
      tapetę,no ale cóż , chyba nie możemy z tym nic zrobić. (;
    • emily89744 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 22:00
      Owszem zmienilo mnie gimnazjum.
      <Może na lepsze?/Może na gorsze?>

big_grinbig_grin
      • florentyna Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:37
        Owszem. Zdałam sobie sprawę, że ludzie są dwulicowi i dbają o własne tyłki.
    • dragonica Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 22:19
      To nie jest tak, że gimnazjum zmienia człowieka. To coraz więcej latek na karku
      go zmienia wink
    • momo. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 15:59
      Tak, ale na szczęście nie zmieniło mnie w taką pustą lalkę jak Ty. Mam nadzieję.
      Przede wszystkim przestałam się tak wszystkim przejmować, w podstawówce byłam
      strasznym płaczkiem, w gimnazjum mi to całkowicie przeszło. Nabrałam pewnego rodzaju
      "odwagi" w kontaktach zarówno z nauczycielami jak również z rówieśnikami. Nabrałam też
      pewnego złego nawyku niestety. W podstawówce, gdy nie umiałam rozwiązać jakiegoś
      zadania, szłam do mamy czy do taty, żeby mi pomogli. Odkąd chodzę do gimnazjum po
      prostu zostawiam to i następnego dnia od kogoś przepisuję. Wiem, że to złe, ale nie umiem
      się tego pozbyć.
    • light Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:02
      Hm, w pewnym stopniu wpłynęła na kształtowanie moich poglądów.
    • lorente Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:03
      oj, zmieniłam się
      ale wciąż nie przeklinam itp.

Zmieniłam styl, muzykę.
      Nie jestem już nieśmiała.. ; )
    • lady_cat Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:08
      tak i to bardzo ...

tez byłam cichą wodą, teraz jest inaczej .
      niby lepiej, ale brakuje mi tamtych znajomych.
      bo teraz większosc uważa, ze nigdy się nie poznaliśmy .

gimnazjum - coś nowego, każdemu odwala ... i to ostro.
      • themetaldynasty Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:13
        strasznie mnie zmienilo i to na gorsze...
        zaczelam sie gorzej uczyc, chodzic na wagary, pic alkohol....
        piwo xd
      • mikka14 Gimnazjum... 17.06.10, 20:26
        niee...
        no moze troche.
        choć nie ktorzy mowia ze zmienia sie przyjaciol od 11 lat mam te samee przyjaciółki, ale..
        w gimnazjum zaczelam miec także przyjaciół xdd no i jestem bardziej wulgarna pewna
        siebie itp;p
        no i oczywiciepijee xdd ale to juz sie zaczelo w wakacje przed 1 klasa xdd
        ale nie pale nie popisuje sie przed "starszakami", leje na wszyskich no i to tyleesmile

nie wolno sie zmieniac zaaa bardzooo!! rada prawdziwych przyjaciol masz z podstawowki
        lub przeedszkola w gimnazjum najczesciej (NIE MOWIE ZE ZAWSZE)trafia sie na ludzi
        FAŁSZYWYCH

PS: lepiej sie uczee xdd <dziwnee??>
    • koteq54 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:16
      hm , mnie właściwie też . . chociaż nie w ten sposób jak Ciebie . zawsze dobrze się
      uczylam , najlepsza z całej klay , przewodnicząca szkoły i klasy przez 6 lat - . - ale nie to ,
      że jak dobrze się uczyłam to ludzie mnie nie lubili , wręcz przciewnie .. yhm , zapędziłam się
      trochę . chodziło mi o to , że teraz mj poziom nauki .. strasznie spadł : x kończąc pods .
      miałam śr . 5. 3 ( bodajże ) a teraz nie wiem czy mi 4.0 wyjdzie - . - i chyba stałam się
      odwazniejsza ( w stosunku do nauczycieli ) . to tyle chyba .
      pozdro ( :
    • nearlaify Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:17
      Mmm. Pamiętam pierwszą klasę. Och, jaka była ze mnie gó...ara! Myślałam, że
      pozjadałam wszystkie rozumy. Teraz, w III jestem całkiem inna, ale lubię "tą"
      siebie. Dojrzałam i utrwaliłam sobie pogląd na świat. Podobam się sobie.
    • papson_ave Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:20
      tak zmieniło.
      spoważniałam.

pytajcie :p
    • marta1210 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:20
      Ja sie zmieniłam bardzo, ale przyjaciół nie zmieniłam... tylko zaprzyjazniłam sie jeszcze z paroma osobami xD
      Ale co do zmiany... malowanie, przeklinanie.... troche tego jest...suspicious
    • wylogowana Tak, chociaż nie za bardzo 15.06.10, 16:23
      W podstawówce starałam się nie udawać kogoś, kim nie jestem. Nadal mam
      ten sam styl i charakter. Jednak znacznie wydoroślałam i przestałam być
      `pustakiem. Poznałam smak prawdziwej przyjaźni, imprez i fantastycznych
      wycieczek szkolnych! xD Nie da się tego wszystkiego opisać, ale jestem zdania,
      że gimnazjum zmienia wszystkich. cool
      • gazowa zmieniło 17.06.10, 15:45
        a więc tak moi znajomi z podstawówki jak się z nimi spotykam to mówią: "jak to
        dobrze. nic się nie zmieniłaś w tej szkole " (poszłam do innej szkoły niż oni
        więc miałam zupełnie nowe środowisko. Zawsze byłam szalona, już w podstawówce .
        Pod tym względem zmieniło się to, że z wiekiem jest coraz gorzej (lepiej ? ) i
        coraz głupsze, odważniejsze pomysły mi do glowy przychodzą . Cóż jeszcze się
        zmieniło ? Malować się zaczęłam ale dopiero od 2 gimnazjum i lekko bo tylko
        tusz i podkład . Po prostu zauważyłam w jak łatwy sposób można poprawić swój
        wygląd (bez kilograma tapety) . Styl się zmienił ale to ze względu na to, że
        jestem coraz starsza i np. już nie zwiążę włosy w dwa kucyki i nie ubiorę
        zbytnio dziecinnych ciuchów. W gimnazjum miałam też wiele przypałów i wpadek,
        które nauczyły mnie bardzo dużo, na przykład żeby uważać komu sie powierza
        tajemnice i żeby nie plotkować/ obgadywać bo to chamskie oraz, że połowa
        nastolatek jest fałszywa . Obserwując związki moich rówieśniczek zaobserwowałam
        zjawisko "chłopak . dziewczyna dla szpanu" wiecie o co chodzi . " ach muszę z
        nim być bo jest przystojny, starszy i jest hardcorem " . Ogółem zmieniła się też
        moja definicja miłości . Bo w podstawówce było tak że jakiś chłopak mi się
        podobał (nawet z nim nie gadałam) i od razu było "ach ale ja go kocham" teraz
        jest inaczej, głównie stawiam na charakter. Oczywiście zaczęły się też
        eksperymenty z alkoholem, papierosami , tabaką itp. ale ja zawsze byłam podatna
        na takie rzeczy i nie czuję takiej presji otoczenia, że jak z nimi nie zapalę to
        mnie przestaną lubić, o nie . Wręcz przeciwnie często to ja wszystko organizuje
        itp. Po porstu lubie to uczucie kiedy jestem pod wpływem czegoś .. Poza tym
        często teraz myślę o seksie ale to chyba nie przez samo gimnazjum co przez to ze
        to taki wiek. W sumie w podstwówce mało się uczyłam i miałam zawsze paski na
        koniec roku, a że zawsze byłam leniem, a teraz są trudniejsze rzeczy to paska
        juz nie mam . O to co się zmieniło to stałam się bardziej wyluzowana. A i dzięki
        pewnej osobie mój pogląd na życie zmienił się o 360 stopni, zaczęłam wyznawać
        ideologie rastafari i słuchać muzyki reggae o której kiedyś nawet nie wiedziałam
        jak brzmi tongue_out ogółem lubie siebie taką jaka jestem ale ciągle staram się nad sobą
        pracować, aby być lepszym człowiekiem tongue_out
    • clary13 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:25
      mam dokładnie tak jak ty big_grin zupełnie to samo hehe piwokiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka