delicious Em.. 14.06.10, 17:52 Czy zmieniło? Może trochę. Zawsze byłam wygadana. Na pewno spróbowałam wielu nowych rzeczy jak większość: alkohol, papierosy, więcej imprez, chłopak, nowi przyjaciele. Ach, będę tęsknić za gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 17:53 No cóż robi się z ciebie plastik, a to raczej nie fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
xis Większość gimnazjalistek to idiotki 14.06.10, 17:58 dona94 napisał(a): > teraz jestem całkiem inna , zmieniłam swój styl , zaczęłam się malować , zaczęł > am wychodzić z przyjaciółmi na miasto i wg .. I ku... potrzebne Ci to było jak koziej dupie trąba. Można powiedzieć, że zmieniłam się w gimnazjum, bo zaczęłam się interesować anime i j-music, ale to nie zasługa samego gimnazjum. Jestem dumna, że gimnazjum nie zrobiło ze mnie kolejnej rooshoffej idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 18:00 no właśnie ja taka na tle innych jestem dosyć spokojna, a ostatnio zaczęłam się zmieniać. z jednej strony to ok, ale z drugiej.. to już mała bariera do wymalowanego lachona, a tego akurat nie chcę. ; x po wakacjach idę do gim. Odpowiedz Link Zgłoś
timestealer Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:18 gimnazjum mnie nie zmieniło, to ja zmieniłam się dla gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
karola_06 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:22 jak poszłam do gimnazjum to się zmieniłam... ale nie do przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
lilz Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:32 myślę że tak. stałam się bardziej jędzowata i wygadana. Ale szczerze nienawidzę tego okresu. Większość gimnazjalistów to bydło i wandale, gimnazjalistki to plastiki, zbijają się w 10ososbowe grupy przyjaciółek,głupkowato hihoczą na widok chłopaków. Wszystko sprowadza sie do chęci bycia fajnym, znanym, lubianym, czyli po prostu akceptowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan94 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 19:40 Ja w podstawówce zawsze byłam smutna,zamknięta w sobie,a teraz zaczęłam się malować,śmiać,bawić,ale też stałam się bardziej szalona.Biję się z chłopakami i wogóle.Ale znam takie osoby co w podstawówce były fajne,a teraz zrobili się z nich idioci Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 20:41 ja we wrześniu idę eeehhh . ; xx Odpowiedz Link Zgłoś
piotruspan Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:43 ooooooooo tak nawet nie wiesz jak bardzo ale nie tylko o wyglad zewnetrzny tu chodzi zmieniłam zachowanie i teraz inaczej patrze na niektóre rzeczy widze wszytsko w innym świetle zmieniłam myślenie ze tak się wyraże gim. zmienia człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalna__ Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:48 w ogóle. jestem taka sama jak kiedyś. i sie bardzo z tego cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
domax3 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:49 ja też się strasznie zmieniłam w gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
bee_ Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:54 chyba stałam się bardziej śmiała i nie boję się zagadać do chłopców : 33 Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 21:54 chyba każdy w jakimś sensie w tym okresie się zmienia. nie zawsze na gorsze , przecież nie każdy kto się maluje jest plastikiem! tusz do rzęs i trochę kredki przecież nie zrobi z ciebie,że tak powiem za przeproszeniem ku*wy. Oczywiście są takie które robią ze swojej twarzy jedną tapetę,no ale cóż , chyba nie możemy z tym nic zrobić. (; Odpowiedz Link Zgłoś
emily89744 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 22:00 Owszem zmienilo mnie gimnazjum. <Może na lepsze?/Może na gorsze?> Odpowiedz Link Zgłoś
florentyna Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 17.06.10, 17:37 Owszem. Zdałam sobie sprawę, że ludzie są dwulicowi i dbają o własne tyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 14.06.10, 22:19 To nie jest tak, że gimnazjum zmienia człowieka. To coraz więcej latek na karku go zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 15:59 Tak, ale na szczęście nie zmieniło mnie w taką pustą lalkę jak Ty. Mam nadzieję. Przede wszystkim przestałam się tak wszystkim przejmować, w podstawówce byłam strasznym płaczkiem, w gimnazjum mi to całkowicie przeszło. Nabrałam pewnego rodzaju "odwagi" w kontaktach zarówno z nauczycielami jak również z rówieśnikami. Nabrałam też pewnego złego nawyku niestety. W podstawówce, gdy nie umiałam rozwiązać jakiegoś zadania, szłam do mamy czy do taty, żeby mi pomogli. Odkąd chodzę do gimnazjum po prostu zostawiam to i następnego dnia od kogoś przepisuję. Wiem, że to złe, ale nie umiem się tego pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:02 Hm, w pewnym stopniu wpłynęła na kształtowanie moich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:03 oj, zmieniłam się ale wciąż nie przeklinam itp. Zmieniłam styl, muzykę. Nie jestem już nieśmiała.. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:08 tak i to bardzo ... tez byłam cichą wodą, teraz jest inaczej . niby lepiej, ale brakuje mi tamtych znajomych. bo teraz większosc uważa, ze nigdy się nie poznaliśmy . gimnazjum - coś nowego, każdemu odwala ... i to ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
themetaldynasty Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:13 strasznie mnie zmienilo i to na gorsze... zaczelam sie gorzej uczyc, chodzic na wagary, pic alkohol.... xd Odpowiedz Link Zgłoś
mikka14 Gimnazjum... 17.06.10, 20:26 niee... no moze troche. choć nie ktorzy mowia ze zmienia sie przyjaciol od 11 lat mam te samee przyjaciółki, ale.. w gimnazjum zaczelam miec także przyjaciół xdd no i jestem bardziej wulgarna pewna siebie itp;p no i oczywiciepijee xdd ale to juz sie zaczelo w wakacje przed 1 klasa xdd ale nie pale nie popisuje sie przed "starszakami", leje na wszyskich no i to tylee nie wolno sie zmieniac zaaa bardzooo!! rada prawdziwych przyjaciol masz z podstawowki lub przeedszkola w gimnazjum najczesciej (NIE MOWIE ZE ZAWSZE)trafia sie na ludzi FAŁSZYWYCH PS: lepiej sie uczee xdd <dziwnee??> Odpowiedz Link Zgłoś
koteq54 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:16 hm , mnie właściwie też . . chociaż nie w ten sposób jak Ciebie . zawsze dobrze się uczylam , najlepsza z całej klay , przewodnicząca szkoły i klasy przez 6 lat - . - ale nie to , że jak dobrze się uczyłam to ludzie mnie nie lubili , wręcz przciewnie .. yhm , zapędziłam się trochę . chodziło mi o to , że teraz mj poziom nauki .. strasznie spadł : x kończąc pods . miałam śr . 5. 3 ( bodajże ) a teraz nie wiem czy mi 4.0 wyjdzie - . - i chyba stałam się odwazniejsza ( w stosunku do nauczycieli ) . to tyle chyba . pozdro ( : Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:17 Mmm. Pamiętam pierwszą klasę. Och, jaka była ze mnie gó...ara! Myślałam, że pozjadałam wszystkie rozumy. Teraz, w III jestem całkiem inna, ale lubię "tą" siebie. Dojrzałam i utrwaliłam sobie pogląd na świat. Podobam się sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:20 tak zmieniło. spoważniałam. pytajcie :p Odpowiedz Link Zgłoś
marta1210 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:20 Ja sie zmieniłam bardzo, ale przyjaciół nie zmieniłam... tylko zaprzyjazniłam sie jeszcze z paroma osobami xD Ale co do zmiany... malowanie, przeklinanie.... troche tego jest... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowana Tak, chociaż nie za bardzo 15.06.10, 16:23 W podstawówce starałam się nie udawać kogoś, kim nie jestem. Nadal mam ten sam styl i charakter. Jednak znacznie wydoroślałam i przestałam być `pustakiem. Poznałam smak prawdziwej przyjaźni, imprez i fantastycznych wycieczek szkolnych! xD Nie da się tego wszystkiego opisać, ale jestem zdania, że gimnazjum zmienia wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa zmieniło 17.06.10, 15:45 a więc tak moi znajomi z podstawówki jak się z nimi spotykam to mówią: "jak to dobrze. nic się nie zmieniłaś w tej szkole " (poszłam do innej szkoły niż oni więc miałam zupełnie nowe środowisko. Zawsze byłam szalona, już w podstawówce . Pod tym względem zmieniło się to, że z wiekiem jest coraz gorzej (lepiej ? ) i coraz głupsze, odważniejsze pomysły mi do glowy przychodzą . Cóż jeszcze się zmieniło ? Malować się zaczęłam ale dopiero od 2 gimnazjum i lekko bo tylko tusz i podkład . Po prostu zauważyłam w jak łatwy sposób można poprawić swój wygląd (bez kilograma tapety) . Styl się zmienił ale to ze względu na to, że jestem coraz starsza i np. już nie zwiążę włosy w dwa kucyki i nie ubiorę zbytnio dziecinnych ciuchów. W gimnazjum miałam też wiele przypałów i wpadek, które nauczyły mnie bardzo dużo, na przykład żeby uważać komu sie powierza tajemnice i żeby nie plotkować/ obgadywać bo to chamskie oraz, że połowa nastolatek jest fałszywa . Obserwując związki moich rówieśniczek zaobserwowałam zjawisko "chłopak . dziewczyna dla szpanu" wiecie o co chodzi . " ach muszę z nim być bo jest przystojny, starszy i jest hardcorem " . Ogółem zmieniła się też moja definicja miłości . Bo w podstawówce było tak że jakiś chłopak mi się podobał (nawet z nim nie gadałam) i od razu było "ach ale ja go kocham" teraz jest inaczej, głównie stawiam na charakter. Oczywiście zaczęły się też eksperymenty z alkoholem, papierosami , tabaką itp. ale ja zawsze byłam podatna na takie rzeczy i nie czuję takiej presji otoczenia, że jak z nimi nie zapalę to mnie przestaną lubić, o nie . Wręcz przeciwnie często to ja wszystko organizuje itp. Po porstu lubie to uczucie kiedy jestem pod wpływem czegoś .. Poza tym często teraz myślę o seksie ale to chyba nie przez samo gimnazjum co przez to ze to taki wiek. W sumie w podstwówce mało się uczyłam i miałam zawsze paski na koniec roku, a że zawsze byłam leniem, a teraz są trudniejsze rzeczy to paska juz nie mam . O to co się zmieniło to stałam się bardziej wyluzowana. A i dzięki pewnej osobie mój pogląd na życie zmienił się o 360 stopni, zaczęłam wyznawać ideologie rastafari i słuchać muzyki reggae o której kiedyś nawet nie wiedziałam jak brzmi ogółem lubie siebie taką jaka jestem ale ciągle staram się nad sobą pracować, aby być lepszym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
clary13 Re: Czy gimnazjum was zmieniło ? 15.06.10, 16:25 mam dokładnie tak jak ty zupełnie to samo hehe Odpowiedz Link Zgłoś