Dodaj do ulubionych

Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem!

02.07.10, 14:19
W szkole prawie wogóle nie mam koleżanek ani kolegów. Wszyscy mnie przezywają.
Ośmieszają mnie. Ja nie wiem co mam zrobić żeby mnie lubili. Proszę was pomóżcie mi! Żebym
znalazła sobie jakichś przyjaciół...
Obserwuj wątek
    • paulinn_b Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:20
      Co mam zrobić?
      • aduusia Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:28
        hmm.. jak Cię nie lubią to musiałaś coś zrobić by do tego dopuścić smile postaraj się być milsza i bardziej wyrozumiała dla innych a napewno bedzie lepiej . Czymam kciuki.! big_grin Powodzienia.
      • anne05 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:36
        Nie zamykać się w czterech ścianach, bo przecież na podwórku możesz sobie znaleźć masę
        fajnych kolegów i koleżanek, nie tylko w szkole.
    • haditaa tu. 02.07.10, 14:27
      jak lubisz Biebera to nic dziwnego ;o
      • hatebieberxd Re: tu. 02.07.10, 14:31
        hahahaha xdddtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
      • olciabuziaczki Re: tu. 02.07.10, 14:48
        haditaa napisał(a):

> jak lubisz Biebera to nic dziwnego ;o

Ja pierdzielę! To jak się lubi Justina to już trzeba być nie lubianym i wgl???
        A wracając do Twojego problemu to może spróbuj się dowiedzieć co im się w Tobie
        tak nie podoba że Cię przezywają i może spróbuj to zmienić
    • katsuumi_17 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:28
      Proponuję przepisać się do innej szkoły, gdzie ludzie nie znają cię od tej strony i zacząć
      normalnie z nimi rozmawiać. Żeby znowu nie myśleli, że jesteś dziwna.
      • olciaaa03 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:49
        też byłam keidyś w takiej sytuacji, ale tak jak chcieli ludzie się odsunęłam na bok..
        I nie było to dobre rozwiązanie bo przez rok byłam sama byłam cieniem klasy..
        Było ciężko ale później ludzie zaczęli się do mnie odzywać i jakoś przeszło ..
        mam nadzieje że i u Cb sie poprawi =*
        A jak nie to nie pozostaje Ci nic innego jak zminienie klasy lub szkoły
    • kcjb Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:30
      a nie wiem nie znam cie to ci nie pomoge ..
    • hatebieberxd olej ich 02.07.10, 14:31
      serio, olej to. Ty wiesz najlepiej jaka jesteś i nikogo nie potrzebujesz do szczęśćia, jeśli Cię
      obgadują, to nawet jak się z nimi zaprzyjaźnisz, to będą robić to dalej.
    • moniag Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:31
      ja myślę że jeśli mają jakiś powód zmień się. jeśli przezywają cię bez powodu to po prostu ich olej! poszukaj przyjaciół w miejscu którym się interesujesz np. zapisz się na pływanie, jazdę konną. poznasz kogoś z podobnymi zainteresowaniami!smile
    • free_idiot Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:32
      o u nas wklasie też jest taka jedna...
      a co do ciebie to nie przejmuj sie i nie szukaj na siłę przyjaciół bo to nic dobrego nie
      wruży,zachowuj sie jak byś ty była najlepsza,najważniejsza a jak ci dokuczają to skwituj to
      ironicznym uśmiechem,odpyskuj lub zignoruj i po jakimś czasie powinni przestać cię
      ośmieszać(bo nie warto) i ubiegać się o twoja przyjaźń a jak nie to poprostu nie są ciebie
      warcitongue_out
      ps.ale nie pokazuj im ze się tym przejmujesz bo to daje im satyswakcje kiedy sie z ciebie
      nabijająwink
    • hatebieberxd napisałaś... 02.07.10, 14:33
      ...że nie masz PRAWIE, czyli jakichś tam masz , więc się nimi zajmij.
      • paulinn_b Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 14:35
        Do innej szkoły to ja sie nie przeniose bo mieszkam w małym mieście. Nie ma tu basenu kina i
        niczego... xD
      • dagas95 Re: napisałaś... 04.07.10, 16:00
        zgadzam się z 'hatebieberxd'. albo coś w sobie zmień tongue_out
    • karolcia741 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 15:19
      Proste i bardzo praktyczne. Zmień szkołę. Zacznij wszystko od nowa tam gdzie Cię
      jeszcze nie znają, a może polubią jeśli okażesz się na prawdę wartą ich
      koleżeństwa.
    • chocolate_alice Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 15:38
      To może zacznij działać w szkolnym samorządzie, konkursach. Albo pogadaj z
      psychologiem szkolnym, żeby np. zorganizowała jakieś zajęcia integracyjne dla klasy. Ja
      tak miałam, tzn miałam takie zajęcia, ale wszyscy w szkole z 1-szych klas je mieli. Żeby
      klasa dowiedziała się, jaka jesteś fajnawink)
      • martuskac buuuuuuuuuu 02.07.10, 15:42
        • kasienkaxp EEEEEE ? 04.07.10, 15:38
          Jak masz obsesje na punkcie Biebera, to się nie dziwię ; )
          Może weź zacznij słuchać rocka. Ja mam wiele kumpli , i oni lubią rocka.
          No albo rapu, też mama kumpli "rapowców" , mimo , że nie lubie rapu, ale trudno.
          Np. zacznij słuchać PARAMORE, PEJE itdee.
          Zmień wygląd, umyj się (XD), pochwal się czymś, no NIE WIEM : PPP
    • luuluu Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 02.07.10, 19:35
      ,,Prawie nie masz" koleżanek i kolegów ?
      Weś ty sie zastanów...
      prawie czy w ogóle ?
      Jeżeli masz tam jakieś koleżanki chociaż 1 lub 2 , to jest OK. Spróbuj się z nimi zaprzyjaźnić !
      Jeżeli nie masz w ogóle..
      no cóż..
      Muszą Cię za coś polubić.
      za uśmiech , grzeczność, wyrozumiałość... ?
    • kusy505 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 04.07.10, 15:00
      Jesteś kujonem? Jeśli tak to nie licz na to że ktoś cię polubi. U nas w szkole
      jest tak, tylko nie licząc tego że ta uczennica jest po prostu poje.bana! Ludzie
      zazwyczaj są zazdrośni! Jeśli nie jesteś kujonem, to dobranoc nie znam się,
      nigdy nie miałam takich problemów, bo jestem głupia i ludzie się ze mnie
      śmieją.. hehe
    • kusy505 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 04.07.10, 15:01
      Tylko nie zeświruj, jeśli zobaczysz jednorożce skaczące na tęczy nie
      zaprzyjaźniaj się nimi!!! To wcielone zło!! scared
      • anahi_klaudia tutaj. 04.07.10, 15:08
        Widać że masz pojebaną klasę. Ja tez taką miałam. big_grin ale ogólnie wszyscy mnie tam lubili prócz dwóch osób z którymi ja równiez sie nie lubiłam. Więc dam Ci radę. Zaprzyjaźnij się z jakąś dziewczyną z Twojej klasy, napewno nie wszyscy z tw klasy Cie przezywają. Są pewnie jakieś normalne osoby .. więc do nich dołącz wink
    • ciapolka pochwal sie ile masz znajomych na nk 04.07.10, 15:03
    • candy21 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 04.07.10, 15:18
      najlepiej olej tych którzy w jakiś sposób Cie ośmieszają, wgl nie przejmuj sie
      zdaniem innych na swój temat, niech sobie myślą co chcą...ignoruj ich na całej
      długości, a z tymi którzy sa 'normalni' spróbuj nawiązać jakiś kontakt, tylko
      nie że od razu :"zostańmy przyjaciółmi" itp, tylko na początek ogólne tematy....
      i moza np na gg albo sms komus sie lepiej bedzie rozmawiało.. ;D

mam nadzieje, że to co napisałam sie na cos przyda i powodzenia.! ;*
    • staceyann Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 04.07.10, 15:25
      Ja miałam podobnie, tylko, że mnie ludzie nie lubili bo byłam inna od nich. Inna tzn nie
      lubiłam pop u, disco polo, nie zachwycałam się nowymi piosenkami Velvet, Feel a, (tak,
      teraz się większość z niego naśmiewa, ale były czasy, że był on bardzo popularny) czy
      innych polskich/ zagranicznych pseudo gwiazd,nie lubiłam kolorowych ciuchów
      (szczególnie różowych, pomarańczowych), nie śmieszyło mnie jak np. ktoś się potknął, czy
      przewrócił, nie lubiłam wulgaryzmów, sprośnych żartów i chamskich odzywek chłopaków
      do dziewczyn. Na dodatek dobrze się uczyłam, ale to była moja ciężka praca, więc nie
      dawałam ściągać ludziom, którzy płaszczyli się przede mną jak byli w potrzebie, a potem
      mnie olewali ( a to, że potrafiłam im się sprzeciwić ich denerwowało). Na każdą zaczepkę
      odpowiadałam od razu mocnym atakiem, aby mieć spokój i nie dać sobą pomiatać.
      Dziewczyny mnie nie lubiły bo nie byłam takim tępym plastikiem jak one, a chłopcy też za
      mną nie przepadali, bo raził mnie brak ich kultury. Wytrzymałam z tą klasą 10 lat(od
      zerówki do gimnazjum). Nauczyłam się dzięki temu być silna, radzić sobie samej, nie
      przejmować się idiotami, być asertywną i samodzielną. Nie potrzebowałam wianuszka
      przyjaciółek żeby pójść do łazienki czy na dyskotekę. Gimnazjum skończyłam ze świetnymi
      ocenami i dobrymi wynikami z egzaminu, poszłam do jednego z najlepszych liceów w moim
      okręgu i tam odnalazłam prawdziwych przyjaciół, ludzi na poziomie, którzy kierują się
      prawdziwymi wartościami w życiu, a nie ekscytują kolejną dyskoteką z podpitymi facetami.
      Nie żałuję tych 10 lat ze starą klasą, dzięki temu wiem, że zawsze sama sobie ze wszystkim
      poradzę i nie złapię doła, jak by znowu się coś takiego wydarzyło. Nie warto zmieniać się dla
      ludzi, którzy nie są tego warci. Musisz się dowiedzieć co im nie pasuje w tobie i albo
      próbować się zmienić, albo pójść do innej szkoły jeśli nie dasz sobie rady. Po prostu nie
      każdy ma to szczęscie trafić od razu na odpowiednich ludzi. Ja trafiłam na bandę prostaków
      i chamów, ale sobie poradziłam, a co najlepsze gdy widzę się z nimi na mieście to oni pierwsi
      do mnie podchodzą więc coś w tym jest.
      • ruki12 Ruki12 04.07.10, 15:49
        Ja również tak mam. Ale w mojej klasie nic dziwnego że tak jest bo klasa jest podzielona na
        grupy:
        1.Bogaci
        2.Ciut mniej bogaci
        3.i biedni

"Bogaci" mają ciuchy "niby" markowe ze sklepów np. H&M czy KappAhl, lecz sama
        widziałam rodziców tych bogatych dzieci na "ciucholandach".!!!
        Tiaa, niedługo wrzuce na yt (youtube) filmik pt: Ostatni dzień szkoły piąetj klasy.

Na ostatniej lekcji, bogaci (dziewczyny) tarzały się na podłodze i niby Biły się... I czy to jest
        normalne?!scianasciana
    • miranda162 Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 04.07.10, 15:45
      Przedewszystkim bądź , taka jaka jesteś na codzień np.jak zachowujesz się w domu.wink
      Nigdy nic nie rób na siłę , jeśli nie chcą z Tobą gadać .smile
      Ja też tak mam i się tym nie przejmujetongue_outkwiatpiwoshocksciana
    • poker Re: Proszę... Pomóżcie. Mam duży problem! 04.07.10, 15:48
      a u mnie taka głupia sprawa (3 klasa sp skończyłam)W 1 klasie podstawówki
      poznalam pewną aśke ktora chodzila ze mna do przedszkola ale wcześniej jej nie
      widzialam.no i na początek 3 klasy przyszli do nas chlopak i dziewczyna z
      3a(dziewczyna to Kinga żeby się nie zgubić)no i pokierowa;la tą aśką po feriach
      gdy mialam nowe okulary z barbie(napisik taki mały ale musiały zauwazyć)i
      powiedziały wszystkim klasom 3 że jestem laleczką barbie.pewnego dnia na
      dodatkowym ang. dziewczyny sie sprytnie schowaly a pani kazała im wyjść więc że
      akurat kinga staneła mi na noge powiedziałam ałłaaaa!-pani:a co ci się
      stało?-kinga nadepneła mi na noge! no to zlapala kinge a jeszcze aske,w tym
      czasie Aska zaczeła się śmiać no i pani ją znalazła i na drugi dzień siedzę w
      lazience a tam przyszła aska z koleżanką z ławki i zaczela gadać że jestem
      przemądrzała.I pożniej na lekcji plakalam.jakis miesiąc po zdarzeniu
      powiedziałam koleżance że wyrzucamy ją z pokoju na wycieczkę,a aśka zaczeła
      wszystkim gadać że ja na nią powiedziałam że jest głupia i zarozumiala.No i
      doniosły do pani .
      ALE NO DOBRZE JEŚLI POWIEDZIAŁAM RAZ CO NIE JEST UDOWODNIONE,TO MNIE CODZIENNIE
      WSZYSCY 3-KLASISCI OBŚMIEWALIZ TYCH ICH ŻARTÓW
      I dobrze że taraz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka