Dodaj do ulubionych

Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pamięta

03.07.10, 12:49
Jak zapewne wielu z Was zauważyło, codziennie czytam o Justinie Bieberze, Miley Cyrus i innych tym podobnych gwiazdkach. Rozumiem, większość osób ich uwielbia, ja sama zresztą jestem ich fanką, ale to, co 5 minut temu zobaczyłam, wstrząsneło mną i jestem wściekła.
Oprócz bycia fanką gwiazdek Disneya podoba mi się Nirvana (pewnie większość nie wie nawet co to). Postanowiłam coś poszukać na kotku o nich, wpisałam w wyszukiwarkę i pokazało, że jest 0 wyników.
Nie wiem, jak można zapominać o takich gwiazdach. Co chwile są wątki i plotki o Pattinsonie, Cyrus, Bieberze, a zapominamy o tak wielkich gwiazdach.
I tu pytanie dla kotka, dlaczego piszecie o takich bzdetach, jak w co ubrała się Beyonce, a nie napiszecie o Nirvanie, Elvisie, The Beatles i innych. Powinniśmy o nich pamiętać.
Dlaczego wszyscy rozpisują życzenia na 100 stron, gdy są urodziny Biebera, a gdy jest rocznica śmierci Kurta Cobaina nikt nawet o tym nie wspomni.
Nie pojmuję czasem pewnych rzeczy. To są wielcy muzycy, którzy przyczynili się bardzo do rozwoju muzyki i nie tylko.
I takie teraz pytanko do Was. Kto się ze mną zgadza ? Napiszcie coś może o wielkich, wartych zapamiętania gwiazdach, którzy się przyczynili do rozwoju muzyki, i którzy zrobili wiele dobrego.
I prośba do kotka. Niech nie daje warsztatów z czegoś tam lub jak się teraz powinno ubierać, jeśli chce się być modnym, tylko zrobi jakiś ,,program" , reportaż, który będzie Nam przypominał o takich gwiazdach i jeśli jest jakaś ich rocznica, to niech chociaż coś napisze.
Mam nadzieje, że się ze mną zgadzacie. Według mnie, nie każdy chce czytać o Paris Hilton, niektórzy moga woleć czytać o prawdziwych gwiazdach. Nie chcę nikogo tu wyróżniać, rozumiem, że niekażdy lubi muzykę Elvisa, Jacksona, The Beatles, ale można byłoby choć wspomnieć coś o nich. Po drugie założę się, że połowa osób nawet nie wie, co to Nirvana i nigdy nie słuchało ich muzyki, a szkoda, bo niektóre piosenki są naprawdę bardzo wartościowe. Oni (mówię teraz o wszystkich wielkich gwiazdach) zrobili bardzo dużo dla muzyki, a my teraz im się tak odpłacamy.
Pewnie i tak większość teraz mnie powyzywa, bo napisałam coś średnio miłego o Bieberze czy Miley, ale nie mogę tak dłuzej na to patrzeć. Chcę zobaczyć czy jednak są jakie kolwiek osoby, które też mają tego dosyć. No i mam nadzieję, że Kotek zareaguje na to i spełni moją prośbę.
Obserwuj wątek
    • marco__holiczka Też tak myślę 03.07.10, 12:54
      popieram
      • guchaxd Re: Też tak myślę 03.07.10, 13:03
        kotek pisze tylko o gwiazdkach pop i czasem rockowych zespołach, ale głównie
        notki są o tym co jest na "topie". mi także brakuje notek o np. legendach rocka.
        popieram.
        • asiula39 Re: Też tak myślę 03.07.10, 13:14
          ale nie przesadzajmy, ze prawie nikt nie wie co to nirvana ;P
          ale ogolnie to mam podobn zdanie
    • idiotka_ Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:13
      co mają pisać o Cobainie skoro on już nie żyję?
      chociaż napisanie coś o jego lub Presleya śmieci napisać by nie zaszkodziło.
      Po części się z tobą zgadzam. wiesz, niektóre nastolatki w dwudziestym pierwszym wieku wolą
      czytać o takich pierdołach, a takie strony, gazety piszą o tym o czym chcą ludzie czytać. ja
      się tam cieszę, że te zespoły, które ja bardzo lubię nie są tak bardzo znane jak ten Bieberek lub
      Cyrus. Jakby było to na początku prawdopodobnie podobałoby mi się to, ale później na
      jakiegoś wątku, artykułu na temat tego zespołu chciałoby mi się po prostu rzygać -
      miałabym dość tego zespołu. ale szczerze mówiąc to jeden porządny wątek na temat
      jakiegoś zespołu by nie zaszkodził.
      • martucha.12 Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:20
        Po części też się zgadzam. Jak idiotka_ napisała:
        'Jakby było to na początku prawdopodobnie podobałoby mi się to, ale później na
        jakiegoś wątku, artykułu na temat tego zespołu chciałoby mi się po prostu rzygać
        - miałabym dość tego zespołu. ale szczerze mówiąc to jeden porządny wątek na
        temat jakiegoś zespołu by nie zaszkodził.' - Z tym też się zgodzę. Niech nie
        piszą ciągle o jednym i tym samy, bo to jest po prostu nie do zniesienia. A
        przydałoby się wspomnieć o legendach z danych gatunków muzycznych.
        • idiotka_ Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:33
          dziękuję ;D
          • zuza_12_ . 04.07.10, 13:04
            popieram
    • mazurkowa66 Świetny wątek.!!! Popieram .! :) 03.07.10, 13:22
      Tylko piszą o tych zasranych gwiazdach Disneya, albo o Bimberze.!
      albo zmierzch. =/
      to jest już nuudne.
      a prawdziwe gwiazdy gdzie,?
      takie jak Michael Jackson serce , Elvis Presley, The Beatles...;]
      a nie te zremiksowane dzisiejsze zdziry.
      dziesięciolatki słuchając jonas brothers albo miley cyrus myślą, ze słchają rocka albo rock'n
      rolla shock

boże, jak można tracić czas na słuchanie tak głupawych tekstów i piosenek.
      bo gdybyście tak sobie obejrzeli kilka tekstów piosenek biebera, którego piosenki w 3/4
      składają się z
      "bejbe, bejbe, albo: eh, hey, hey"
      albo cyrusowej lub jonasów, to zobaczycie, że dużo tekstu jest bez sensu, albo nie pasuje
      do pozostałej treści ;/

bardzo współczuję tym, którzy słuchają tego badziewia...

..oto i moje zdanie ;] big_grin
    • werusia145 Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:27
      Zgadzam się z tobą . Niech napiszą o Presley'u , Nirvanie , Stivensie .
    • chotnick Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:28
      tak. mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. owszem, lubie tez pare tych
      "nowych" gwiazdek, ale jeśli chodzi o wartościowość muzyki to zdecydowanie
      góruje tutaj Elvis, Michael czy właśnie Nirvana i Beatelsi.

także popieram w 100%
    • yonkee Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:31
      kocham nirvanę ! ich piosenki były świetne i ja o tej grupie nigdy nie zapomnę.

ale są też gwiazdy na czasie - biber, miley itp. to oni teraz kręcą nastolatki i
      wręcz rząda się od prasy by o nich pisała ^^
    • anne05 Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:32
      Zgadzam się z tobą, ale wątpię, by to coś dało. Teraz na topie są niestety takie szajsy i to
      o nich się mówi. Przykro mi to przyznać, naprawdę. Na kotku też wiele osób tego słucha
      (znowu muszę powiedzieć - niestety).

P.S. Znowu to piszę. -.- Ci artyści nigdy nie będą zampomniani.

Nigdy.
    • seven Bez przesady. 03.07.10, 13:42
      Ja też bardzo lubię Nirvanę i The Beatles, a Elvis zawsze będzie dla mnie królem
      ale nie bez powodu notki, które umieszcza Kotek na stronie nazywane są newsami.
      Co nowego może zdarzyć się osobie, która nie żyje? Rozumiem ich płyty nadal się
      sprzedają, biznes dalej się kręci. Ale czy takie informacje 'zasługują' na
      osobne newsy?
      Nie zachwalam wszystkich wpisów na stronie bo na przykład ocenianie Hit i Kit to
      dla mnie trochę głupie :3
      Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłby kompromis np. wprowadzając cykl newsów z
      informacjami o zespołach, gwiazdach starszych ale też mających sporo fanów.

Nie zapominajmy o tym, że duży procent osób na tej stronie CHCE czytać o
      tym w co ubrała się Miley Cyrus wychodząc do marketu.
      Nie, ja nie zaliczam się do tych osób wink
      • michaelmontana Re: Bez przesady. 03.07.10, 13:44
        ok beatlesów nie lubie, ale Nirvane tak !
        Elvisa szanuję ;p Moim zdaniem nie trzeba dawac artykułów o zmarłych chyba ze
        rocznice śmierci.. No bo sami to sbie wyobraźcie... Koncert Johna Lennona
        niestety sie nie odbędzie bo on nie żyje ?
        • lady_secret. Ja rozumiem że może nie wszyscy ich słuchają... 03.07.10, 16:54
          nie musicie ich od razu ubóstwiać i wgl. no ale ludzie!
          wspomnijcie o nich czasem i miejcie do nich szacunek!
    • katsuumi_17 Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 13:45
      Wiele było takich wątków, jak ten. Zgadzam się z tym, chociaz Nirvanę akurat zna chyba
      każdy, bo ten zespół jest akurat bardzo znany i chociaż z nazwy ludzie o nim słyszeli.
      Jednak ta strona jest przeznaczona przed wszystkim dla dziewczyn do 15 lat, a takie
      słuchają właśnie jakichś Bieberów, Cyrusów itp. Smutne, ale prawdziwe.
    • tarja_jean Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 14:07
      Zgadzam się z tobą nie każdy chce ciągle czytać o Bieberze czy Miley i jakiś tam
      innych gwiazdkach disneya, tak jak ty bardzo lubię i doceniam piosenki Nirvany i
      myślę, że powinni napisać też coś o nich , albo np. ostatnio była rocznica
      śmierci Michaela Jacksona i jakoś o tym nie napisali, a on akurat dla muzyki
      zrobił bardzo wiele. Dlaczego kotek nie napisze nic o Nirvanie, Michaelu,
      Guns'n'roses czy innych znanych zespołach czy wokalistach, którzy zasłużyli na
      miano pochwały... ???
    • fankajbmcdl O to mniej więcej mi chodziło 03.07.10, 14:13
      No własnie. I ja nie mówię, zeby przestać pisać o Cyrus, Jonasach, Bieberze, Pattinsonie itp. sama ich lubię, ale no błagam, w co ubrała się na spacer RiRi. I wiadomo,że nie dasz newsów na temat Kurta, ale reszta członków żyje. Ostatnio na poszkole (taka stronka) czytałam na temat Cobaina, chodziło coś o tą jego żonę, która zaczeła coś na niego narzekać. I chodzi mi o to, że Kotek mógłby zrobić taki cykl dokmentów z tymi starszymi gwiazdami. Coś takiego, jak były te warsztaty fotograficzne. Co jakiś czas dawać jedną notkę o danym zespole, wypisać i ich hity, czym sobie zasłuzyli i wgl.
      Nie każę wszystkim lubieć Nirvany, Jacksona, The Beatles i nie zakażę słuchania Biebera. Rozumiem, że każdy ma inny gust i co do fanów tych gwiazdek nie mam nic. To nawet bardziej takie stronki jak Kotek.pl zawiniły, bo tylko piszą o jednym. I zgadzam się z jedną dziewczyną, mi także często nudzą się już plotki o Jonasach. Jestem ich fanką, ale czasem już zygam tym wszystkim.
      Chciałabym by ludzie docenili to co robiły tamte gwiazdy. Założę się, że połowa tych osób, gdyby w ogóle nie słyszała żadnej ich piosenki, bo gdyby tak było, to większość zaczeła także ich lubieć.
      Można lubieć wiele zespołów. Ja np. jestem fanką Miley, Demi, Jonasów ale także i czegoś poważniejszego i ostrzejszego, czyli Paramore i Nirvany.
      Według mnie można lubieć różne rodzaje muzyki. Lubię pop i odprężam się przy nim, ale to rock daje mi duchową energię.
    • ola09 Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 14:30
      lol ja pamiętam,na forum jest wątek o takich zespołach/wykonawcach bo na tej
      stronie znajdą się ludzie którzy pamiętają o legendach,o prawdziwych gwiazdach a
      nie o Justinku
      kot pisze o gwiazdach które są najbardziej lubiane Justin,Miley i
      Jonasy+ostatnio Zmierzch taka jest teraz moda nikt tego nie zmieni.
      kiedyś była moda np.Metallice teraz jest na THsciana
      kiedyś w radiu była puszczana np.Nirvana (nawet jak się taty spytałam czy zna ą
      piosenkę odpowiedział ze pewnie ze zna stary przebój)-teraz w radiu możemy
      posłuchać Justinka i Rihanny.
      już nie wspomnę ze co roku młodzież jest coraz głupsza moda ciuchy,samochody a w
      główce pusto.
      zobaczcie jakie pseudo gwiazdki robią karierę jakieś 12 latki i np.Lady GAGA
      zdobyła sławę dzięki pokazywaniem du*y(za przeproszeniem) a nie talentem jak
      np.Kurtserce
      -czasy się zmieniły.
      szczerze cieszę się że Metallica czy AC/DC nie są znani wśród młodzieży bo gdyby
      wszyscy słuchali to by mnie wkurzałouncertain
      ale od czasu do czasu mogli by pisać o prawdziwych zespołachwink a nie o
      Jonasachsciana
    • kasia1512 Re: Takk ?! 03.07.10, 15:16
      Nie wiem gdzie są teraz te wątki a;e zakłądane były w rocznice śmierci Kurta
      więc nie przesadzaj ok ??
      Nie tylko ty lubisz takiego typu muzykę i wykonawców.
      A nie tylko wielką historią muzyki są Ci wykonawcy .
      A AC/DC zapomniałaś . A i nie taka większość myślisz że wszyscy są tacy ciemni i
      nie wiedzą co to Nirvana ?
      Ale ok .
      wink
    • lady_secret. Czy ktoś jeszcze o nich pamięta ?! 03.07.10, 16:52
      W zupełności się z tobą zgadzam! I wkurza mnie to, że co dzień musimy czytać o
      tym jaki to Justin jest "wspaniały" i jaką "wspaniałą" piosenkę nagrała Miley,
      albo jaką nagrodę otrzymało "wspaniałe" Tokio Hotel. Ja temu wszystkiemu mówię
      zdecydowanie i stanowczo NIE !!

Te bezwartościowe dzieciaki nie mogą się równać z The Beatles, Elvisem, Nirvaną,
      Jacksonem, AC/DC, ... (dużo by pisać)
      A mini już prawie nikt się nie interesuje. to jest po prostu skandal, że
      wspaniałych, utalentowanych artystów zastępują jakieś Disneyowskie dzieciaki!
    • owad Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 03.07.10, 18:54
      no,zgadzam się z tobą.Kurt był legendą,z resztą jak wiele innych gwiazd.akurat
      wiem co to Nirvana i tak samo jak cb denerwuje mnie,że wszędzie(nie tylko na
      kotku,np.w bravo też)wypisuje się o Bimberze.zaapelujmy do kotka,niech tamta
      muzyka i pamięć o prawdziwych gwiazd nie umrze nigdy.
    • bellacullenx pomyliłaś portal.. 03.07.10, 19:50
      Kotek.pl jest portalem piszącym o gwiazdkach a nie o naprawdę wielkich gwiazdach.

Oczywiście pisząc że kotek pisze o gwiazdkach nie brałam pod uwagę Roberta P. dla mnie On nie jest gwiazdką.*

`* tylko moje zdanie, nie wściekać się anty
    • klema Zgadzam się całkowicie. 03.07.10, 20:29
      Zgadzam się całkowicie. Notki są tylko o gwiazdach które w tej chwili są
      popularne. Dobra, rozumiem, że fajni są dla wielu osób, ale to nie wielkie
      gwiazdy. Przynajmniej jeszcze nie.
      Z drugiej strony ktoś taki jak Justin jest teraz bardzo znany, ale za
      kilkanaście lat będzie tak jak z MJ. Dopiero gdy umrze, znowu sobie o nim
      przypomną i będzie 'oh, kochałam go'. A nawet to jest wątpliwie. Justin Bieber
      nie jest tak utalentowany jak np. The Beatles, więc zapomni się o nim i wielu
      innych gwiazdkach, bo będzie ktoś inny.

Moje zdanie. ;]
      • charlotte__ Re: Zgadzam się całkowicie. 04.07.10, 12:43
        w części się z Tobą zgadzam, ale myślę,
        że prawdziwi fani nigdy nie zapomną o
        tych artystach/zespołach i nie potrzebują
        serwisów plotkarskich piszących o nich.
    • monikajb Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 04.07.10, 12:59
      Zgadzam się z @bellacullenx.
      Kotek robi notki tylko o tym co się dzieje teraz, jest aktualnie 'na topie'.
      Rocznice śmierci... owszem mogłoby być coś wspomniane. Ale co jeszcze ma pisać?
      O koncertach, nowych płytach nieżyjących już gwiazd?
      Jak nie podoba ci się co kotek pisze, to poślij mu swoją notkę.
      A kogo słuchają inni, nie powinno cię obchodzić. Uszanuj ich zdanie.
      • olaa123 Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 11.08.10, 16:48
        A Pamiętacie Bartka Wronę?smile i Just 5 to były hity. Ostanio znalazłam jego
        profil na portlalu gwiazdyonline.pl. Jest to oficjalna strona celebytów, można z
        nimi mailować i sprawdzać kalendarium zbliżającyhc się imprezsmile
    • dragonica Re: Zapominane gwiazdy.Czy ktoś jeszcze o nich pa 11.08.10, 16:55
      Hej! Przepraszam bardzo, ale ja mam 15 lat i jakoś nie słucham Biebera.
      Zauważyłam, że jest tu sporo osób, które słuchają rzeczy typu: Metallica,
      Nirvana, AC/DC, i tak dalej. Chociażby raz na jakiś czas przydałaby się jakaś
      notka, o takich właśnie PRAWDZIWYCH, NIEZAPOMNIANYCH gwiazdach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka