agutek ile sie da.. ;} 10.07.10, 13:08 ile sie da ... ja jade na 5 dni w gory a potem na Słowacje na 2 tygodnie ; ) ..... Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. . 10.07.10, 13:19 ja też jade na Chorwacje, ale tam to wystarczy pare bluzek na ramiączkach z 2/3 pary krótkich spodenek i bluze na wszelki wypadek . (pozatym podobno ubrania są tam baradzo tanie więc można zawsze coś dokupić). życze miłych wakacji, a ja zwykle na walilzce musze usiąść żeby się zapieła, ale daje rade.:- D Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka94 Re: . 10.07.10, 14:40 Ja jadę do Dalmacji (do Neum) południe Chorwacji . Biorę właściwie same stroje kąpielowe , krótkie spodenki, koszulki , ciepłą bluzę i koniecznie jeśli jedziecie na plażę kamienistą a większość jest taka to zabierzcie gumowe buty do wody bo nie za fajnie jest bez nich jak byłam tam pierwszy raz to nie miałam i nie było mi do śmiechu , ale można je tam spokojnie kupić bardzo tanio jak większość rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:24 ja dopiero za 19 dni wyjeżdżam, a mam ochotę już się spakować dziwne c: mam własny trik jak spakować dużo w małej torbie c: Odpowiedz Link Zgłoś
sevenka :) 10.07.10, 13:27 Ja również mam z tym problemy, biorę tyle rzeczy, że walizka się nie domyka, a później i tak w połowie nie chodzę, ale nie "wszystko się przyda " Odpowiedz Link Zgłoś
magic_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:54 Ja jutro jadę nad jezioro, na 7 dni i nie wiem co wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
tikitaka Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:56 ja na razie nie jadę nigdzie ale zawsze, nawet jak na kilka dni to biorę tone ciuchów xd nie wiadomo co się stanie ;p zresztą ja się jeszcze ubieram do humoru więc muszę mieć więcej ;p miłych wakacji wszystkim ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ro_xa Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 13:57 Ja jadę do Chorwacji za tydzień. Biorę tylko potrzebne rzeczy. Parę bluzek z krótkim rękawem. Parę na ramiączkach. Kilka krótkich spodenek. Jedną parę długich spodni i bluzkę z długim rękawem. Bieliznę Strój kąpielowy. Czepek. Klapki. Sweter, bluzę. Sukienki. Skarpetki. Jakieś tenisówki. Sandały. No i jeszcze jakieś eleganckie buty. Wezmę też okulary przeciwsłoneczne. I jeszcze jakieś inne rzeczy. Do tego jeszcze dorzucę kosmetyczkę z podstawowymi rzeczami ( szczoteczka, grzebień, gumki) I oczywiście biżuterię. To wszystko w walizce. Oprócz tego wezmę jeszcze do mojej mniejszej torby moje książki itp. Nie radzę Ci dużo rzeczy z długim rękawem bo tam są straszne upały (we Włoszech też) Zresztą, ty chyba o tym wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka Re: Wakacyjne pakowanie 10.07.10, 14:00 Zazwyczaj robię listę, co biorę i w jakiej ilości. Jest to przydatne bo ograniczam się do koniecznego. Jeśli biorę coś ''na zaś'' to jedynie więcej bielizny, a poza tym minimum. 12 dni to nie tak dużo, weź jak mówiła już któraś z koleżanek wyżej 14 koszulek, 2 z dłuższym rękawem - zawsze trzeba być ubezpieczonym, 3 sztuki spodenek, 2 rybaczek i 2 spódniczki do tego jedną czy dwie sukienki. Weź jakieś 5 par skarpetek [jak nosisz np. trampki a nie sandały, broń Boże zakładać skarpetki do sandałów] najwyżej jak ich zabraknie to wypierzesz, 16 bielizny, jeden czy dwa stroje kąpielowe. Do tego zgrabną kosmetyczkę i do niej wszystko wliczając [lakiery, błyszczki i resztę bzdur, które uważam za zbędność i bardziej praktyczne: grzebień, odżywkę, szampon, mydło itd], prostownice [jeśli używasz], ewentualnie suszarkę bo skoro ciepło to włosy lada moment wyschną. Dwa ręczniki, balsamy, okulary przeciwsłoneczne, kapelusz/czy czapkę - zawsze się przyda. Co do obuwia to osobiście polecam sandałki/klapki/wygodne adidasy czy trampki. Z dodatków to aparat, komórkę czy odtwarzacz muzyki. Zapisz to co wkładasz do torby na listę i włóż kartkę na wierzch torby. Kiedy będziesz pakować się już w Chorwacji na powrót, weź listę i w ten sposób niczego nie przegapisz i nie będziesz żałować, że zapomniałaś swej np. ulubionej bluzeczki z Chorwacji. Tak przynajmniej ja to robię Miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziudziu Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:01 ja pare dni temu wrocilam z krymu i mialam ograniczona lisc bagazu ,wiec zabralam najwazniejsze rzeczy . czyli : koszulki , spodenki , stroje , oczywiscie conajmniej 1 mini , sukienke , kapelusz na plaze, kosmetyki ktore zawsze zajmuja najwiecej miejsca i wyrobilam sie w 15 kg . Odpowiedz Link Zgłoś
misio Re: ChOrWaCjA!!!!! xddddd 10.07.10, 14:03 też jadę do Chorwacji w tym roku, naprawdę nie mogę się doczekać, ja jadę na 10 dni i również z mamą nie wiemy jak się zabierzemy x))) życzę wszystkim wesołych wakacji ;*** Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:07 Zależy gdzie jadę. Na dwa tygodnie w góry biorę dwie torby. Głównie T-shirty, kilka bluzek na ramiączkach, dwie pary krótkich spodenek, trzy-cztery pary rybaczek i rurki, jakieś trzy-cztery bluzy jeszcze, jakby padało, czy coś. Z butów adidasy, trampki, japonki, rzymianki. Strój kąpielowy i rzeczy do wody, bo zawsze jeżdżę do aqua parku i jeszcze takie tam pierdoły, telefon, kosmetyki jakieś itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
truskavkova Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:10 A ja 2 sierpnia wyjeżdżam na obóz jeździecki, ale już nie mogę się doczekać. Boje się, że na końcu porycze się, bo nie chcę się rozstawać z Zuzią (moim ukochanym koniem w stadninie malince) Ale cóż muszę być silna ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 a ja nigdzie nie jade xxd 10.07.10, 14:14 ale też nieraz mam problem z torbą ;p oczywiście buty osobno do jakiejś wielkiej reklamówy, torba wypchana na maxa no i jeszjcze czasem jakiś bonusowy plecak xd Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:18 Skoro do Chorwacji to chyba samolotem.Radziłabym ci wziąć mało rzeczy,ponieważ na lotniskach do samolotu można wziąć ograniczoną ilość bagaży(nie może ważyć więcej niż chyba 10 kilogramów).Ja w zeszłym roku,jak leciałam z rodzicami do Egiptu wzięłam tylko jedną rzecz za dużo i już nie chcieli wziąć mi torby,trzeba było to wypakować,albo lecieć bez całej walizki.Więc dobrze ci radzę,lepiej wziąć mniej rzeczy niż później spieszyć się z przepakowywaniem na lotnisku.Ja lecę w piątek na Barbados,a z pakowaniem jeszcze nie mam żadnego problemu.Zacznę się pakować jakoś w środę Odpowiedz Link Zgłoś
iska1998 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:19 ja już spakowana bo za dwie godziny jade do szwajcari- miałam brać ,mało' ale wyszło tak jak zwykle xd Odpowiedz Link Zgłoś
miki1029 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:20 ja we wtorek jade na obóz ,a potem do Egiptu albo na Jamajkę w zeszłym roku byłam w Turcji było świetnie ;D Pakowanie to dla mnie masakra zawsze pakuje sie w ostatni dzien przeważnie biore 3 duuuże torby na kółkach i ledwo sie mieszcze ;p No bo jade przeważnie gdzieś na tydzien. bo to cholernie drogie tydzien w turcji kosztował prawie 8 tys. bez wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:29 Miki1029rzecież na lotniskach są ograniczenia bagażu!Twoja torba nie może ważyć więcej niż 10 kilogramów,więc nie wiem czy zmyślasz czy po raz pierwszy będziesz lecieć samolotem,ale radzę wziąć ci mniej rzeczy,bo cię po prostu nie przepuszczą,jak mnie rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
garbagee Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:32 ja miałam tak samo z tym lotniskiem, nie przepuścili mnie xD Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:46 ja jadę za dokładnie 11 dni do egiptu i na samą myśl o pakowaniu robi mi się niedobrze. zwykle mama pomaga mi się pakować, bo chce, żebym miała wszystko ładnie ułożone w kosteczkę. a mi nie chce się wszystkiego ślicznie układać tylko wrzucam wszystko do walizki i luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
meva_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:51 nie lubię się pakować, więc robię to zazwyczaj w ostatniej chwili i pakuję wszystko co mi w ręce wpadnie. zwykle niczego mi nie brakuję i nie biorę za dużo rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
karin99 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 14:49 Ja jadę na wakacje nad morze w tym roku nie jade do Chorwacji ani Włoch ale może w przyszłym roku Pozdrawiam i udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
avrile Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:03 Ja jadę do Blachowni. Będę się nieco taplać w jeziorze i wylegiwać na plaży. Pakowanie idzie ciężko. Żadna z moich wielkich toreb nie ma ochoty się zamknąć, więc biorę po jednej rzeczy do mniejszych toreb i nic nie chce mi się zamknąć. nawet te mniejsze torby! Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 . . . 10.07.10, 15:04 Jadę na 2 dni do Grunwaldu... Na noc chyba będę nocować u rodziny blisko Grunwaldu. Wezmę jakieś ciuchy na zmianę, mp4, mp3, komórkę, ładowarkę do komórki i do mp4. Pojadę chyba z wujkiem albo busem ze szkoły, chociaż wolę z wujkiem, bo ma kontakt w aucie xppp Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Chorwacja 10.07.10, 15:20 Ja jadę do Chorwacji w sierpniu na 2 tyg. Nie wiem co ty bierzesz (właściwie to: wzięłaś) tam, jak walizki największej zapiąć nie możesz? Tam się nie opłaca dużo brać wystarczy kilka koszulek, spódniczkę/spodenki wcale nie musisz brać ich na każdy dzień, jak wypierzesz to za półgodziny będzie sucha... Ja tam zawszę pakuje się na ostatnią chwilę i dobrze mi z tym ;p Odpowiedz Link Zgłoś
angel1117 Re: . . . 10.07.10, 19:01 ja w chorowacji byłam w zeszłym roku w poniedziałek jadę na wieś do rodziny gdzieś na podkarpacie koło jakiegoś duzego miasta czy coś...nie biorę dużo ciuchów bo zamierzam też zrobić zakupy....: biorę 3 pary krótkich spodenek 2 sukienki spódniczki 2 i troche bluzek strój kąpielowy bielizne kosmetyki prostownice suszarke...japonki rzymianki i tramki 2 pary legginsów jedne rurki i bluze z długim rękawem już się prawie zmieściłam do takiej nie za dużej torby...no i na pewno wezmę też moją torbę...ale jak przyjadę po tygodniu to jestem 5 dni w domu i jadę na kolonie do łeby na 2 tygodnie i mam zamiar wziąć walizkę...tylko nie wiem jak ja się pomieszczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
majka04 Re: . . . 10.07.10, 19:05 ja 26 czerwca (na noc) wyjechałam na kolonie i wróciłam dzisiaj rano czyli 10.07 - na koloniach byłam nie całe 2 tygodnie. I z wpakowaniem się do walizki nie miałam problemu bo brałam same letnie ubrania, ale gdy pakowałam się na powrót to ledwo się dopięłam i jeszcze walizkę zepsułam ! Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaaa Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:11 ohhh! ja 15 lipca jadę do Francji, a potem do Hiszpanii i Włoch. jak sobie pomyśle o tym całym pakowaniu to aż mi się słabo robi ;p musze tyle rzeczy zabrac, nie wiem czy się zmieszcze do mojej walizki ;D pozdrawiam i życze powodzenia przy pakowaniu ;* Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:23 18 jadę do Berlina na miesiąc. napewno wezmę dużo ubrań, pidżamę, prostownicę, maszynkę do golenia, piankę , jakiś peeling i żel na trądzik , dezodorant , jakieś perfumy , szczoteczkę, strój kompielowy , pewnie ze 3 pary butów... tam wszytko i tak będzie bo jadę do dziadków. no i najważniejsze , będzie laptop więc spoko : D Odpowiedz Link Zgłoś
nienormalna__ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:16 uwielbiam się pakować. zawsze biorę co najmniej 2 duże torby a jadę na 14 dni. xD Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:20 Jadę na 10 dni, biorę torbę, ale w torbie nie będą tylko moje rzeczy i plecak szkolny. Lubię planować co wezmę x dd Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:23 za tydzień jadę do bułgarii na 10 dni. nawet nie chcę wspominać o pakowaniu o.o Odpowiedz Link Zgłoś
sunnyprincess Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:34 dużo osób jedzie do Chorwacji xD ja też ale pierwszy raz, zawsze jeździłam do grecji. Ja biorę walizkę i pakuję jak na moje oko za dużo rzeczy... no cóż trudno Odpowiedz Link Zgłoś
alisou pakowanie do Bułgarii. 10.07.10, 15:38 ja zawsze najpierw zbieram na środku pokoju wszystko, co mam ochotę zabrać. potem wszystko przeglądam, zastanawiam się czy na pewno się przyda, ewentualnie część odstawiam z powrotem do szafki. potem wszystko ładnie układam i strategicznie upycham i zawsze mieszczę się bez problemu. <: Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:42 ja jade na tygodnie do Włoch . i jedna torba mi nie wystarczy więc biorę dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
avril1028 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:43 ja już sie popakowałam i o dziwo zmieściło mi się wszystko bo dzisiaj wyjeżdżam nad morze do Władysławowa Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Re: Wakacyjne pakowanie . . . 10.07.10, 15:45 tydzień* coś dziś rozkojarzona chodzę. 8) Odpowiedz Link Zgłoś