Dodaj do ulubionych

Aktorstwo i rodzice

18.07.10, 21:24
Ide do 3 gim. W tym roku będę musiała wybrać profil klasy, w której chcę się uczyć. Chciałabym iść do humana, bo bardzo pragnę zostać aktorką. Nie jest to tylko głupie gadanie nastolatki marzącej o sławie, bo chodzę do teatru. Statystuje w przedstawieniach itd. Znam się i rozmawiam z aktorami i wiem, że oni zarabiają naprawde mało.
Jednak moja mama nie chce, żebym poszła do kl. humanistycznej. Sądzi, że wyjdę z niej jako nieuk i głąb, a do szkoły aktorskiej jest się trudno dostać i mogę sobie potem nie poradzić. Ona mnie widzi w biol.-chemie.
Jak ją przekonać?
Obserwuj wątek
    • adrenaline Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:26
      Naprawdę zależy mi na waszych radach i podpowiedziach, więc kociaki... do dzieła!
      • kama96 Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:30
        Porozmawiaj szczerze z mamą. Opowiedz jej o teatrze rzeczy, których nie wie.
        Powiedz, że liczysz się z jej zdaniem, jednak o własnej przyszłości chciałabyś
        decydować sama.
      • dziurka Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:32
        sad nie wiem jak ci pomóc. musisz po prostu przekonać mamę że bardzo marzysz o
        zostaniu aktorką. rozumiem twoje marzenie. pomimo że chodzę dopiero do 6 klasy ja i
        koleżanka też bardzo chcemy zostać aktorkami.

a wracając do ciebie. musisz walczyć o marzenie i przekonać mamę. chyba nie ma innego
        wyjścia. przynajmniej ja nie znam
    • ciapolka udowodnij jej że ... 18.07.10, 21:31
      naprawde tego chcesz, że jesteś mądra i przede wszystkim - podlizuj się mamie < ;
      powodzenia
    • kikunia Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:32
      To gdzie pójdziesz dalej to jest jedynie twoja decyzja. Twoje życie, nie pójdziesz chyba w
      strone tego do czego nie jesteś przekonana. Poszukaj informacji o tej szkole, może masz
      znajomych którzy ją ukończyli? Zaproś ich niech pogadają z twoją mamą na ten temat. ; )
    • cukiereczek. Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:32
      Musisz się postawić.Powiedz jej,że to nie ona będzie się tam uczyć tylko TY!
    • rockville. Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:33
      to twoje życie, w którym ty powinnaś decydować co chcesz robić. sama stawiać
      sobie cele. natomiast twoi rodzice powinni ci pomagać w ich osiągnięciu, zamiast
      ci 'przeszkadzać'. powinni również cię wspierać. myślę, że powinnaś jej
      powiedzieć jak bardzo ci na tym zależy. więcej nie mogę wskórać, wybacz.
    • truskawkowa0105 Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:37
      ja bym poszła na humana przecież to ty masz byc szczęśliwa a nie twoja mama co
      nie?? ja bym próbowała dalej ją przekonac jeśli się nie uda to nie wiem może i
      tak pójdź na humana??
      • schokobonsy Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:40
        Twoja mama chce sobie ciebie ustawić.Najlepiej wysłałaby cię do szkoły
        katolickiej.Więc to twoje życie i ty decydujesz.
      • adrenaline Dzięki ;** 18.07.10, 21:41
        Ja wiem, że marzenia są najważniejsze itp., itd. Ale dwie moje koleżanki, którę są naprawde świetne nie dostały się ani do Wawy, ani na łódzką filmówkę.
        I tak sobie myślę, czy ja sobie poradzę. Oczywiście, będę dawała z siebie 110 %, ale czy to wystarczy?
        Dzięki za odpowiedzi.
    • lizzunia Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:38
      no nie wiem jakos jej to udowodnij .............np dobrze ucz sie w tej klasie ;D
    • lola234 Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:40
      też bardzo chcę zostać aktorką i już uprzedzałam o tym rdziców i że mam zamiar iść do humanistycznej klasy.
      mój tata powiedział, że jeśli chce i się dostanę to mogę big_grin

nie wiem jak możesz ich przekonać uncertain
    • jane_ Twoje życie, Twoja decyzja. 18.07.10, 21:44
      rodzic nie powinien mieć na nią wpływu i do czegoś Cię zmuszać.
      tak jej powiedz. konsekwencje swojej decyzji będziesz ponosić Ty, a mamusia może Cię skazać na nieszczęśliwość w życiu, bo nie zrealizowałaś swoich marzeń.

to dziwne, że w Ciebie nie wierzy. smutne.
      • olciaaa03 Re: Twoje życie, Twoja decyzja. 19.07.10, 22:31
        to nie jest tak jak napisała Jane_
        mama Cię kocha i wierzy w Cb i chce jak każda matka żeby dziecko było szczęśliwe.
        Cchce żebyś zarabiała dużo pieniędzy i wybrała pewny zawód.
        Ja bym pogadała z mamą i powiedziała to co już wiesz czyli że aktorzy mało zarabiają itp.
        Może jak jej powiesz że w tedy będziesz szczęśliwa to zmieni zdanie wink
        powodzenia trzymam kciuki =*
    • urszulka2691 Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 21:57
      najważniejsze to sie z mama nie kłuc bo ci na pewno nie pozwoli po prostu postaraj sie
      pogadaj z mama szczerze
    • yoshi Wiem 18.07.10, 22:02
      Podaj imię i nazwisko i twoje zdjęcie i powiedz jak chcesz umrzeć suspicious
      • silve Re: Wiem 18.07.10, 22:06
        Rozumiem cię wink Ale twoja mama chce żebyś dobrze potem wyszła;/ To jest
        wkurzające , ale co jeśli ci nie wyjdzie z aktorstwem ?? Możesz się tym zajmować
        ale musisz mieć coś innego na życie smile Tak więc może aktorstwo moze być twoimi
        zaj. Dod. A (jeśli masz możliwość) To idź na ogólne smile kisskiss
    • klaudynka24 Re: Aktorstwo i rodzice 18.07.10, 22:05
      jak chcesz byc aktorka to nie idz na humana tylko na profil humanistyczno-aktorski, dzinnikarsko-aktorki itp. ;dd
    • fifi1999 Re: Aktorstwo i rodzice 19.07.10, 10:13
      powiedz-
      mamo to moje marzenie, będę się starała i nie będę żadnym nieukiem! Daj mi
      szanse! Prosze cie mamo.
      • adrenaline Re: Aktorstwo i rodzice 19.07.10, 13:30
        Ja mówię o profilu typu human, aktorski. Ogólnie ona mnie tam nie widzi ; )

A tak poza tym to chcę mieć takie wykształcenie (aktor). Nie chcę, jak np. Julia Kamińska, która wyszła poprzez serial, bez wyszlifowania. Chciałabym uczyć się na aktorkę, pracować nad sobą. Nie chcę, żeby to było moje zajęcie dodat.
        Najwyżej na drugim roku wzięłabym dodat. kierunek ; )
    • indywidualistka Re: Aktorstwo i rodzice 19.07.10, 22:20
      Widzisz, ja myślę, że Twoje życie - Twój wybór. To Ty będziesz się uczyć i to Ty
      powinnaś decydować o tym, co chcesz robić w przyszłości, i nikt nie może za
      Ciebie wybierać. Twoja mama powinna to rozumieć. Porozmawiaj z nią szczerze i
      powiedz, że cenisz jej pomoc i rady, jednakże chciałabyś już sama decydować o
      swoim życiu. Rodzicie to osoby, które mogą pomóc nam w wyborze, ale nie powinny
      wybierać za nas.
      I pokaż jeszcze, że Ci zależy, że to nie jest jakiś słomiany zapał. A jeżeli
      rodzice nie uszanują Twojego wyboru, to będzie nie w porządku, bo mimo wszystko
      TY masz prawo do wyboru kierunku szkoły.
      Życzę powodzenia w spełnianiu marzeń o aktorstwie. kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka