selena_disney 30.07.10, 13:18 Ja ostatnio odkryłam, że OK to okej, bo K po angielsku to kej. A wy znacie jeszcze jakieś inne fajne skróty z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aparatkaa. Re: . 30.07.10, 13:30 ja również nie kapuję.. chyba, że o coś takiego: CU - see you - do zobaczenia 4ever - for ever - na zawsze 2day - today - dzisiaj LOL - laughed out loud/ lots of luck - śmiałem się głośno/ życzę szczęścia oxoxoxoxo - hugs and kisses - uściski i buziaki jak ktoś chce więcej to pisać Odpowiedz Link Zgłoś
melody_ Re: . 30.07.10, 13:35 GR8- Great, IMAO-In My Opinion, BTW -By The Way, W8 -Wait , TWIT -That's What I Think, OIC -Oh I See, NP-No Problem, NBD-No Big Deal, L8R-Later, LMAO-Laughing My Ass Off, B4N-Bye For Now itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ladylola21 Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:25 Dopiero teraz to wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Jesteś świetna ;o 30.07.10, 13:26 odkryłaś co to znaczy ok! omg, całe życie się nad tym zastanawiałam -,- Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:28 omg. ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:32 Skrót mojego autorstwa SUB, czyli Shut Up, Baby. Odpowiedz Link Zgłoś
aisa_ Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:36 korekta... LOL laughing out loud Odpowiedz Link Zgłoś
miley266 yyy.:| 30.07.10, 13:29 No chyba normalnie że OK nie czytasz jako ok, tylko okej... ; /// Odpowiedz Link Zgłoś
selena_disney dobra mam już dużo przykładów !!! 30.07.10, 13:35 potrzebne mi są do piosenki którą piszę po angielsku. ok to ja wiedziałam że się okej czyta ale w sensie skrótowym.. Odpowiedz Link Zgłoś
neeverxd Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:38 mkropa.republika.pl/acronyms.htm tu masz wszystkie prawie Odpowiedz Link Zgłoś
nad Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:39 "1 - one (np. some1 = someone, any1 = anyone) 2 - too 4 - for (np. 4 u) 4get - forget afaick - as far as i can know - o ile wiem afaicr - as far as i can recall - o ile sobie przypominam afaik - as far as i know - z tego co wiem afair - as far as i remember - z tego co pamietam aftk - away from the keyboard - z dala od klawiatury aiui - as i understand it - na ile to rozumiem aka - also known as - znany takze jako asap - as soon as possible - jak najszybciej a/s/l - Age/Sex/Location ? b/f - boyfriend be4 - before bfn lub b4n - bye for now - do zobaczenia bbs - be back soon - bede wkrotce bbl - be back later - bede pozniej brb - be right back - zaraz wroce btw - by the way - przy okazji c - see cu - see you - do zobaczenia cul8r - see you later - do zobaczenia cya - see ya da - the eot - end of transmission - koniec dyskusji em - them f/k - french kiss faq - frequenty asked question - czesto zadawane pytanie fitb - fill in the blanks - wypelnij puste miejsca fubar - fouled up beyond all repear - nie do naprawienia fwiw - for what's it worth - na ile to jest warte fya - for your amusement - aby cie ucieszyc fye - for your entertainment - aby cie ucieszyc fyeo - for your eyes only - tylko dla twojego wgladu fyi - for your information - dla twojej informacji g/f - girlfriend gr8 - great ga - go ahead - no, dalej gtg - I gotta go h8 - hate hhoj - ha ha only joking - to byl tylko zart hhok - ha ha only kidding - to byl tylko zart hhos - ha ha only serious - to bylo na powaznie hiwth - hate it when it happend - nie cierpie kiedy to sie dzieje hth - hope that helps - mam nadzieje, ze to pomoze huh - okrzyk zdumienia ic - i see - rozumiem icocbw - i could of course be wrong - moge sie mylic iirc - if i recall correctly - jesli dobrze sobie przypominam ime - in my experience - w moim doswiadczeniu imho - in my humble opinion - moim skromnym zdaniem imo - in my opinion iow - in other words - innymi slowy irl - in real life iwbni - it would be nice if - bylo by milo gdyby iykwim - if you know what i mean - jesli wiesz co mam na mysli j/k - just kidding - to tylko zart k - OK kewl - cool - swietne, super khyf - know what you feel - wiem co czujesz l8r - later - pozniej lab&tyd - life is a bitch & then you die - zycie jest brutalne i pelne zasadzek lol - laughing - smiech lol - laughin out loud lolak - gorace pozdrowienia i ucalowania m8 - mate ma - my me2 - me too m/f - male or female ? myob - mind your own bussines - pilnuj swego interesu n/p - no problem ne - any no1 - number one ntg - not this group - nie ta grupa ny1 - anyone oic - oh i see - rozumiem ootq - out of the question - nie ma mowy otoh - on the other hand - z drugiej strony pmfji - pardon me for jumping in - przepraszam za wtracanie sie ppl - people r - are re - powtorne powitanie rl - real lofe rotfl - roll on the floor laughing - tarzajac sie po podlodze ze smiechu rotflol - rollin on the floor laughing out loud rotflmao - rolling on the Floor laughing my ass out rtfaq - read the FAQ - przeczytaj FAQ rtm - read the manual - przeczytaj instrukcje sk8 - skate smt - something smtn - something spam - stupid persons advertisement - glupie ogloszenie (rowniez wypowiedz) sup - what's up - co jest? thx,tnx,tx - thanks - dzieki tia - thanks in advance - dzieki z gory ttbomk - to the best of my knowledge - o ile wiem ttyl - talk to you later tvm - thanks very much - wielkie dzieki u - you U2 - you too w8 - wait - czekaj w/b - welcome back - witam ponownie wth - what the hell - co sie dzieje? wysiwyg - what you see is what you get - dostajesz to co widzisz yer - your" "B B B4 lunch – I will be back before lunch. C U L8R - See you later. C U 2nite - See you tonight. D8? - How about a date? H8 U – I hate you. LUV U 4ever – I will love you for ever. mAB next WKND? – Maybe next weekend? NP – No problem. R U OK? – Are you okay? U R GR8! – You are great! THNQ - Thank you! TXT ME PLS – Text me please. WAN2 C U ASAP – I want to see you as soon as possible. W8 4U? - Shall I wait for you? WRU? – Where are you? XCNT – Excellent! XTRA – Extra. YBS – You will be sorry. I na koniec… TNX PPL, czyli Thanks people!" Odpowiedz Link Zgłoś
malyna79222 Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:39 ok - okej u - you r - are brd - bored nm - nothing much Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:39 selena_disney napisał(a): > Ja ostatnio odkryłam, że OK to okej, bo K po angielsku to kej. A wy znacie > jeszcze jakieś inne fajne skróty z angielskiego? Odkrycie roku dokonałaś... -.- Odpowiedz Link Zgłoś
xxewelkaxx Re: Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 13:51 g2g --> got to go --> muszę iść. Odpowiedz Link Zgłoś
selena_disney Dziękuję wszystkim pomocnym :) 30.07.10, 13:55 Reszty zdanie mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Re: Dziękuję wszystkim pomocnym :) 30.07.10, 13:58 Okazałam się pomocna? O, nie spodziewałam się! Odpowiedz Link Zgłoś
unborn_ Czy wiecie, co oznaczają popularne ang. skrót 30.07.10, 18:16 dlaczego głupio na nią naskakujecie? dlatego, że zapytała? nie rozumiem Was. Odpowiedz Link Zgłoś