31.07.10, 12:48
Cześć. Może był już taki wątek, podejrzewam, że był. Jesteście katolikami ?
Może protestantami ? A może w ogóle wyznajecie inna religię ?
Czy chciałybyście się dowiedzieć czegoś na temat innej religii ? Jeśli tak, to
jakiej ?
Czytałyście książkę Dana Browna "Kod Leonardo Da Vinci" ? wink
Obserwuj wątek
    • klarix1 Re: Religia. 31.07.10, 12:49
      Wierzę w Boga, więc jestem Katoliczką i nie, nie czytałam " Kod Leonarda Da Vinci ".
    • natzal Katoliczka C: 31.07.10, 12:52
    • trufla Re: Religia. 31.07.10, 12:53
      Jestem katoliczką i owszem czytałam "Kod Leonarda da Vinci". To zwykłą fikcja, ale
      bardzo dobrze złożona do kupy.
      Polecam Ci 21.Wiek Extra - poczytasz sobie o religii i innych rzeczach jeśli tak Cię ten
      temat ciekawi...
      • truskaffkaxd Re: Religia. 31.07.10, 12:54
        Jestem Katoliczką : )
      • nora. Re: Religia. 31.07.10, 12:56
        Wiem, że to fikcja, chociaż bardzo dobra ;D. Nie, że specjalnie mnie to ciekawi,
        jestem katoliczką, ale chciałabym się dowiedzieć więcej na temat ruchu Rastafari xD
    • marsjanka115 Re: Religia. 31.07.10, 12:54
      nie mam religi :d ateistka? tak smile
      • diamond_girl12 Re: Religia. 31.07.10, 12:56
        Jestem Katoliczką.
        I nie, nie czytałam tej książki.
    • niczyja16 Re: Religia. 31.07.10, 12:56
      zwolenniczka deizmu.
      czytałam.
    • dianolinka Re: Religia. 31.07.10, 12:58
      wierzę w boga, lecz nie w kościół.
      gdy patrzę na naszego kochanego księżulka to mi się rzygać chce.
      ale i tak muszę chodzić na mszę, mama mi każe -.-
      choć nie rozumiem z jakiej racji skoro sama na nie nie chodzi.
    • broken_heart Re: Religia. 31.07.10, 13:01
      Z tego co mi rodzice od małego wpajają wierzę w Boga, ale czym głębiej się nad tym
      zastanawiam tym moja wirara jest płytsza, jakoś to tak proporcjonalnie działa... Jestem na
      krawędzi wiary, chodzę do Kościoła jeśli ma ów potrzebę, spowiadam się obecnie regularnie
      (bierzmowanie) ale uznaje to za zupełną głupotę... Inne religię ciekawiką mnie bardzo i
      dość dużo czytam lub oglądam na te tematy.... Pozdrawiam smile
    • delicious ... 31.07.10, 13:18
      Katoliczka. Wierząca niepraktykująca - tak, wiem jak to brzmi ale inne
      określenie nie przychodzi mi do głowy. Nie powiem, fascynuje mnie buddyzm,
      choć pewnie i tak nie będę jego wyznawcą. Raczej nie interesuję się
      katolicyzmem i nieczęsto odwiedzam kościół.
      Książki nie czytałam, ale świeci w biblioteczce taty więc może się skuszęsmile
      • nora. Re: ... 31.07.10, 13:53
        Ja też tak jakoś nie czuję takiej potrzeby, żeby co niedziele chodzić do
        kościoła, ale muszę.
    • amethysa Re: Religia. 31.07.10, 13:39
      Jestem Katoliczką.
      • elisss92 Re: Religia. 31.07.10, 13:53
        skłaniam sie w stronę agnostycyzmu.
    • chocolatex Re: Religia. 31.07.10, 13:55
      Jestem katoliczką. Chodzę co niedzielę do kościoła, ale coraz mniej wierzę w
      Boga. Chodzę do kościoła bo muszę, mama każe. Masakra. Oo
      • alyson96 Re: Religia. 31.07.10, 14:14
        jestem protestantką , wierzę w boga ale nie chodzę do kościoła . / Nie czytałam tej
        książki.
    • misia96 Re: Religia. 31.07.10, 13:59
      nie jestem katoliczką .
      wierze w anioły i demony ;-*kiss
      książki nie czytałam , ale oglądałam film ;-D
      • nora. Re: Religia. 31.07.10, 14:08
        Może i ta książka to fikcja, ale prawdą jest, że kościół dyskryminuje kobiety.
    • anja_ Re: Religia. 31.07.10, 14:30
      jestem katoliczką. Powiedzmy.
    • rurushu Re: Religia. 31.07.10, 15:13
      nie wierze w boga (:
    • becia123x Re: Religia. 31.07.10, 21:04
      Jestem katoliczką.
    • golden_star Re: Religia. 31.07.10, 21:46
      Katoliczka (chrześcijanka) nawet praktukująca smile.
    • lalula005 Jestem... 31.07.10, 22:18
      katoliczką. Wierzę w Boga. Chodzę do kościoła, bo muszę. Dzisiejszy Kościół jest dla mnie po prostu jak sekta, czy coś w tym guście. Większość księży to hipokryci. Niby bycie takim i owakim to grzech, ale ile się słyszy o księżach pedofilach, księżach gejach?

Myślałam o kształceniu się w kierunku religioznawstwa,choć to tylko jeden z wielu planów, więc tak, chciałabym poznać inne religie.

Czytałam książkę. Nie wiem, czy to fikcja, czy nie. W każdym razie wyjade się prawdopodobne. Brown zawarł w książce nurtujące chrześcijan od lat pytania.
    • jamajka. Re: Religia. 31.07.10, 22:21
      Ja nie jestem katoliczką.. Nie popieram tego co rozgłasza kościół...
      I książki też nie czytałam.
      • lalula005 btw. nie wierzę w dowolny wybór religii. 31.07.10, 22:30
    • cukiereczek. Re: Religia. 31.07.10, 22:35
      Tak,jestem katoliczką.
      Co do tej książki...miałam ją już ściągniętą na komputer,ale jakby to
      powiedzieć,coś mnie od niej 'odciągnęło'.
    • anne05 Re: Religia. 01.08.10, 21:51
      Na papierze katoliczka, w rzeczywistości - mam w nosie nauki kościoła, wierzę w siłę
      wyższą, którą ludzie nazywają Bogiem i nie obchodzi mnie co gadają moi rodzice,
      przyjaciele, znajomi. Takie jest moje zdanie na temat otaczającego mnie świata i dla paru
      innych ludzi go nie zmienię. A do kościoła przestałam chodzić przez tą zawalistą sztuczność
      i przez to, że księża nie myślą. Np. na mszy dla DZIECI potrafi taki wyjechać z tekstem, że
      dziewczyny w dzisiejszych czasach sprzedają swoje ciało. Noi co miałam pięcioletniej
      siostrze ciotecznej powiedzieć, że co to znaczy? No żenada, po prostu. I to zatajanie
      pedofilii wśród księży, ta ich sztuczność, nawet kochanki na boku itd. Czy kościół
      naprawdę sądzi, że ja tego nie widzę dlatego, że jestem młoda? No sorry. Dlatego
      odwróciłam się od kościoła, bo jeszcze co do czystości pozamałżeńskiej to też jest shit
      prawda. Bo jeśli kogoś się kocha, to dlaczego odmówić sobie fizycznej miłości. Każdy
      mądry wie, że na prawdziwą miłość składa się także namiętność i potrzeba bliskości oprócz
      potrzeby zrozumienia i duchowego wsparcia.
    • unthinkable Re: Religia. 02.08.10, 12:20
      jestem katoliczką ale praktykująca z przymusu.
    • xis Ateizm 02.08.10, 17:01
      Jestem ateistką, oh yeah.
    • renooo17 Re: Religia. 02.08.10, 17:03
      ateistka. i tyle.
    • milejdi Re: Religia. 02.08.10, 17:17
      jestem katoliczka i dobrze mi z tym...co prawda zachowanie niektórych księży
      zmusza do zastanowienia, ale to nie powód, by wyrzekać się Boga...mam nadzieję,
      że ateiści kiedyś jednak zwrócą się w strone Boga, bo on naprawdę istnieje..tak
      myślę^^Serio kiedyś też nie chodziłąm do kościoła i wgl....ale teraz mi sie
      odmieniło i sama czuję się taka...lepsza.szczęśliwsza. iw gl tongue_out A co do
      seksu...cóż, nie wiem, czy jak ktoś ma 15 lat i uprawia seks bo kocha, to to
      jest dobrze...moim zdaniem nie bardzo a miłość można okazac sobie na inne
      sposoby a nie tylko seks...mojemu chłopakowi wcale się nie spieszy^^czeka do
      ślubu i ja też. w sumie to nawet dobrze...ja bym tam nie chciała męża który
      zaliczał 40 panienek w ciągu wakacji...albo i więcej...po pierwsze-cholera wie
      czy jakiejś choroby nie złapał, a po drugie-jakoś tak po prostu przyjemniej,
      mieć świadomość, że to ja jestem tą pierwszą i i-mam nadzieję-jedyną....kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka