paramorka95 05.08.10, 22:39 Hej mam do was pytanie .. otóż .. Mam 15 lat, 167 wzrostu i i ważę 77 kg !!! więc pytam się was do kiedy nasze ciało się zmienia .. ? Kompletnie nie orientuje się w tych sprawach .. pomóżcie .. ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
massage Re: Nadwaga .. ;(( 05.08.10, 22:42 mniej więcej od 12 roku życia, spokojnie ty jesteś w"fazie przemiany". Staraj się po prostu nie jeść słodyczy, ale jak już to tylko do 16.00. Głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
shibuu_ Re: Nadwaga .. ;(( 05.08.10, 22:52 jestem praktycznie w takiej samej sytuacji jak ty, tyle że jestem młodsza o 2 lata i o kilka kg chudsza. Hm, po prostu dużo ćwicz, ograniczaj słodzone i gazowane napoje, słodycze, chipsy, frytki, fast foody, jedz dużo owoców i warzyw... to chyba na tyle. Ja powoli wprowadzam tą 'dietę' w życie i zobaczy się co z tego wyjdzie, mam nadzieję że schudnę... powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
happyend13 do shibuu_ ;) 05.08.10, 23:29 shibuu_ napisał(a): > jestem praktycznie w takiej samej sytuacji jak ty, tyle że jestem młodsza o 2 > lata i o kilka kg chudsza. > Hm, po prostu dużo ćwicz, ograniczaj słodzone i gazowane napoje, słodycze, > chipsy, frytki, fast foody, jedz dużo owoców i warzyw... to chyba na tyle. > Ja powoli wprowadzam tą 'dietę' w życie i zobaczy się co z tego wyjdzie, mam > nadzieję że schudnę... powodzenia ! dokładnie ja stosuję od 3 miesięcy tą " dietę " i schudłam 4 kg ! Wiem ze ograniczenie słodyczy nie jest łatwe , ale naprawdę opłaca się po prostu postaw na zdrowy tryb jedzenia . obecnie przy wzroście 165 ważę 60 kg . nie jest najgorzej . i dużo ruchu . Odpowiedz Link Zgłoś
popputofniczy Re: Nadwaga .. ;(( 05.08.10, 22:56 aż 77? no nieźle, ja ważę 65 a jestem gruba, tylko że mam niecałe 160cm wzrostu x/ Ehh, nie martw się, na pewno schudniesz bo to też wina dojrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
bull_ Re: Nadwaga .. ;(( 05.08.10, 22:56 Zaloguj się na vitalia.pl ;D stronka świetna wszyscy motywują się tam w odchudzaniu ;p sama mam tam konto, bo jest do zrzucenia kilka... kilkanaście kilogramów z 70 na 55 kg planują, jak na razie kilogram za mna ;p mam tyle lat co ty i 172 cm wzrostu. Nie, że wyglądam jak jakaś beczka bo jestem strasznie ubita i wszyscy mi mówią, że nie wyglądam na 60 ale mniejsza o to ta stronka pomaga ! Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: Nadwaga .. ;(( 05.08.10, 23:00 Kochana masz moim zdaniem problem!! Czy nie jest już czas wybrac się do lekarza endokrynologa (lekarz od hormonów)? On powinien cię zbadac i zleciec dodatkowe badania. Byc może masz jakąś chorobę od hormonów. Moja kuzynka chodzi do tego lekarza, bo od urodzenia była grubiutka. I to jej pomaga. MA dietę ustaloną. I jest git! Ja osobiście mam 157 cm wzrostu, 52 kg wagi i lat 14 na karku. Z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
mocnocukierkowa ?.. 05.08.10, 23:42 Ja to ci raczej nie pomogę.. ważę 35 kg i mam zapewne odwrotny problem . Odpowiedz Link Zgłoś
paramorka95 Re: Nadwaga .. ;(( 06.08.10, 00:08 Hej jeszcze raz ja .. dziękuje wam wszystkim za pomoc.. ale mam jeszcze jedno pytanie .. ile kalorii dziennie powinnam spożywać .. aby schudnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: Nadwaga .. ;(( 06.08.10, 00:16 Do 1500. Najlepiej ok. 1200-1300. I jedz 5 posiłków. 2 małe, 3 duże. Śniadanie ok. 300 kcal składające się z białka i z błonnika, które da Ci uczucie sytości i pomoże w trawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 idź do dietetyka! 06.08.10, 19:46 wizyta u dietetyka to będzie najlepsze rozwiązanie . Odpowiedz Link Zgłoś
loczek151 Re: idź do dietetyka! 09.08.10, 21:10 wiesz najlepiej poszukaj na allegro książeczek o odchudzaniu i kaloriach, w niektórych są podane kalorie prawie wszystkich produktów Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 12:36 Zmienia się chyba do 21 roku życia. Nie jedz słodyczy, smażonego, fastfoodów itp. Pij dużo wody, ogranicz dzienne spożycie kalorii do 1400, i dużo ćwicz - najlepiej pływaj. Stosuję coś takiego od niecałych 3 tygodni i schudłam 3,5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 12:43 ruszaj się, a nie siedź tylko w domu -,- wiesz, ze to pomaga? -,- Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ ogranicz węglowodany i ... 08.08.10, 12:57 i jedz dużo produktów zawierających dużo białka (otręby, chyde mięso, wszelkie rodzaje nabiału). porawią one trawienie. ogranicz w szczególności pieczywo i ziemniaki. do tego a6w i po miesiącu powinnaś mieć kilka kilo z głowy c; Odpowiedz Link Zgłoś
cinderella1 Nie pomogę Ci. ;/ mam 15 lat,165 cm i ważę 48 kg. 08.08.10, 13:05 Przykro mi ale.. nie mogę Ci pomóc. Mam 15 lat , 165 cm wzrostu i waże 48 kg.. więc coś zupełnie innego niż Ty,, ale powodzenia życzę Ci . . ;-* Odpowiedz Link Zgłoś
xxxaniskaxxx Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 13:24 Zależy. Słyszałam, że od 17-20 roku życia kończy się "zmienianie". Sprawdzałam, że do twojego wzrostu 167 powinnaś ważyć 59(drobno-koścista budowa) lub 67 (grubo-koścista budowa). Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 13:28 nie możesz wierzyć w to ,że w przeciągu 2 lat nagle staniesz sie super chudą i super wysoką laską. Musisz sie za siebie wziąć. do Twojego wzrostu odpowiednia waga jest 55-60 kg. spróbuj diety proteinowej i a 6w(ćwiczenia na mieśnie brzucha). Też kiedyś musiałam nieźle schudnąć ,na początku nie jest łatwo ,ale z czasem bedzies zosiągała lepsze wyniki i bedziesz z siebie dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 13:29 Też mam 15 lat i 163 a ważę 50 kg i u mnie w kalkulatorze BMI (który jest dostępny w necie) wskazuje że mam minimalną niedowagę xD więc nie wiem jak to u cb. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska940 Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 13:37 musisz sie oszczędzać ...masz naprawde wielką nadwage bo moja mama waży tyle samo chociaż ma prawie 180 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_t96 Re: Nadwaga .. ;((-Myślę,że... 08.08.10, 14:00 Hej. Myślę,ze powinnaś jeść 5 posiłków dziennie.Oczywiście niech nie będą to jakieś wielkie wyżerki ale trzymaj sie zasady mało a często. Kiedy jesteśmy na tkz. głodówce organizm przygotowuje sie na brak pokarmu,wiec odkłada tłuszcz-czyli tyjemy. Nie pij w trakcie jedzenia.To zaburza procesy trawienne,zresztą zjemy mniej kiedy posiłek będzie ''na sucho''. Nie spiesz sie w trakcie jedzenia.Kiedy jemy za szybko mózg nie zdąży odebrać informacji ze już sie najedliśmy wiec pochłaniamy za dużo obiadku czy kolacji.Nie jedz po 18. Wiadomo ze trudno jest wytrzymać bez słodyczy.Jeśli skusisz sie na czekoladę albo pączka(itp.) Zamiast siedzieć bezczynnie na kanapie idź na rower,rolki,popływać czy cuś! Wprowadź mniej kaloryczne zamienniki-czyli zamiast chipsów popcorn(w jednej garści 80 kcal ale to mniej niż chipsy) zamiast snickersa batonik musli itp. Zawsze pamiętaj że żeby spalić np taką czekoladę(ok. 550 kcal) trzeba by pływać bez przerwy ponad godzinę.Najważniejsze jest nastawienie-postaw sobie jasno ile kg chcesz schudnąć.Porozwieszaj w pokoju kartki motywujące(np. ''jeszcze tylko 2 kg!'' ''zero słodyczy'' ''uda mi się'' itp.) Wierzę w Ciebie! Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 14:06 dojrzewasz więc nie rób drastycznej diety. ogranicz słodycze, fast foody nie pij gazowanych napoi, jedz warzywa i owce i ćwicz rower biegi czy brzuszki lub skakanka Odpowiedz Link Zgłoś
miczii Re: Nadwaga .. ;(( 08.08.10, 14:35 ja mam lat 12 i mi grozi anemia ale ja poszłam do dietetyka bo też gdy miałam 9 lat byłam gruba okropnie teraz mam 33 kg Odpowiedz Link Zgłoś
martuniaaaaa em... 08.08.10, 14:44 Trochę mnie zatkało, ponieważ ja mam 15 lat , 170 wzorstu i ważę 49kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: em... 08.08.10, 20:13 ogranicz słodycze i tłuszcze , no i więcej ruchu a mniej komputera Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. Re: Nadwaga .. ;(( 09.08.10, 13:42 możesz liczyć na to, że się wyciągniesz w kolejnych latach życia, ale Twoja nadwaga jest spora, dlatego na Twoim miejscu zaczęłabym się zdrowiej odżywiać i zrezygnowałabym ze słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bronex jachas!! dziwki i wóda!! glosujcie!!1 09.08.10, 21:13 glosujcie na Domino Jachasia!!!!!11 z domino niebianska skurw.oala cie nie omino!!!!!!!!111 dziwki i wóda dla wszystkich!!!!1! podwojne!!!!1 zapytacie: a gdzie pizza?!! a ja na to *pstyk* !!!!!1 srednia hawajska dla wszystkich!!!!!!!1 bo taka lubie najbardziej!!!!!!!11 albo jeszcze z peperoni!!!!!1 do 15zl co chcecie!!!!!!!!1 www.kotek.pl/kotek/0,103534,7289732.html?user=bronex&photoId=155418 Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. . 09.08.10, 21:19 Droga założycielko tematu (: Myślę, że ciało zmienia się od około 12 roku życia. Przez ten czas mogą występować problemy ze skórą, hormonami i właśnie z wagą. Sądzę, że powinnaś zasięgnąć porady u lekarza, a szczególnie u endokrynologa. Idź na badania krwi (może to problem z tarczycą?). Nie katuj się głodówkami. Jedz zdrowo i rozsądnie. Zrezygnuj ze słodyczy i fast foodów. Aktywnie spędzaj czas - uprawiaj sport, wybieraj się na spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_rokia ja ci poradzę tylko jedną rzecz 09.08.10, 21:35 mój tata nie może jeść zwykłego chleba, przerzucił się na takie ryżowe "chlebki". od tego chudł kilka kilo... oczywiście nie każę ci ich kupować. dla odmiany możesz odstawić białe pieczywo i jeść ciemne.. to na pewno pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś