miley16x Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 20:15 Moim zdaniem Komorowski nie powinien zostać prezydentem, ale no cóż nie cofnie się czasu!! Odpowiedz Link Zgłoś
julcia00 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 20:24 Według mnie on nie powinien być prezydentem. Tak na prawdę nie wiesz dlaczego nie przyszedł. Może miał jakiś ważny powód? Wątpię, żeby Jarosław nie przyszedł, tylko dlatego, że był obrażony. Zresztą ona na początku nie chciał startować w wyborach. Wiecie kto powinien być prezydentem? O.S.T.R. ! xD Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 20:55 ja już nie wiem co sądzić o tej jego nieobecności widocznie miał mega powód, aby nie przyjść Odpowiedz Link Zgłoś
motylekxxx Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 21:03 O NIe !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiath Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 21:04 Dobrze się zachował. Ja też bym nie przychodziła na uroczysty dzień w którym Polska upada na samo DNO!! Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 21:49 Dlaczego wy jesteście tacy agresywni ? Czepiacie się J.Kaczyńskiego Jakby wam coś złego zrobil To normalny człowiek jak inni i wy ! Przecież niebyło by wam miło jakby któś obrażał was a do tego jeszcze część waszej rodziny , która tragicznie zmarła ! Dobrze wiecie w jakiej jest sytuacji, jego matka jest bardzo chora brat umarł a nikt oprócz rodziny mu nie pomaga ! Połowa Polski burzy się na niego z byle powodu, bo nie żywi do Komorowskiego sympatii ? I z czystym sumieniem mówię ja też ! Został zaledwie parę tygodni prezydentem, a zamiast łaczyć nasz naród rozdziela! co mu przeszkadza krzyż przed pałacem prezydenckim ? harcerze postawili go na cześć pamięci katastrofy w Smoleńsku Lech Kaczyński był prezydentem i mieszkał w pałacu prezydenckim tak samo jak będzie tam mieszkał Pan Komorowski z rodziną . Więc dlaczego ma tam nie stać??? OO7...(nie pamietam już nicku): Każdy ma swoje zdanie, ale nie trzeba wygłaszać to w taki agresywny sposób. Pomyśl dwa razy zanim cokolwiek napiszesz ;!! Bo mi zdecydowanie lepiej żyło się z PIS-em niż z PO. Radzę zastanowić się nad tym wszystkim jeszcze raz , naprawdę, bo zawsze znajdzie się jakiejś "ALE". Odpowiedz Link Zgłoś
webmiss Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 22:43 wampire13 jak mogło ci się lepiej żyć z PiSem? Masz 13 lat, pewnie tego w ogóle nie pamiętasz! A z resztą, nie płacisz podatków, rachunków, nie pracujesz. Więc jedyne co mogłaś odczuć to mundurki w szkole i na pewno wtedy skakałaś z radości. Tak dla waszej informacji, Komorowski nie może jak to ujęłyście "sprzedać Polski", bo on praktycznie nie ma żadnej władzy. Tylko zatwierdza ustawy, ale rząd tak czy siak może dopiąć swego. Prezydent pełni przede wszystkim funkcje REPREZENTACYJNĄ. Mam nadzieję, że to w końcu zapamiętacie! A jak nie podoba wam się rząd, to ok, za rok wybory samorządowe. na temat PiS-u, J. Kaczyńskiego nawet nie będę się wypowiadać, bo wszystko zostało tu powiedziane. Miłego debatowania. Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 22:04 webmiss napisał(a): > wampire13 jak mogło ci się lepiej żyć z PiSem? Masz 13 lat, pewnie tego w ogóle > nie pamiętasz! A z resztą, nie płacisz podatków, rachunków, nie pracujesz. Więc > jedyne co mogłaś odczuć to mundurki w szkole i na pewno wtedy skakałaś z radośc > i. > > Tak dla waszej informacji, Komorowski nie może jak to ujęłyście "sprzedać > Polski", bo on praktycznie nie ma żadnej władzy. Tylko zatwierdza ustawy, ale > rząd tak czy siak może dopiąć swego. Prezydent pełni przede wszystkim funkcje > REPREZENTACYJNĄ. Mam nadzieję, że to w końcu zapamiętacie! A jak nie podoba wa > m > się rząd, to ok, za rok wybory samorządowe. > na temat PiS-u, J. Kaczyńskiego nawet nie będę się wypowiadać, bo wszystko > zostało tu powiedziane. Miłego debatowania. 14 dla twojej wiadomości, i naprawde obserwuje moich rodziców którzy pracują i obserwuję to co się dzieje w Polsce wyciągając z tego wnioski. Sami zaobserwowali też zwrost podatku. I oni też nie przepadają za Komorowskim. TAK, ZDECYDOWANIE LEPIEJ ŻYŁO MI SIĘ Z PIS - EM, BO PRZYNAJMNIEJ ROBIŁA COŚ W TE POLSCE NA JEJ KORZYŚĆ. A mundurki wcale mi nie przeszkadzały, zresztą miałam je w piątej klasie podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas11136 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 09:54 sama sie zastanów co piszesz ! Zgadnij kto wywołał wojne polsko polską ? kto buntował ludzi ? Nie wiesz... Kaczyński (i rydzyk sp.z.o.o) <br /> sory ale ja sie nie dziwie Komorowskiemu ze chce usunąć ten krzyż, to jest chore a właściwie oni ci ludzie pod pałacem są chorzy psychicznie, chciałabyś mieć krzyż pod oknem ? bo ja nie ! Wali mnie to jaką ma sytuacje.. mam gorszą i żyje cały kontynent sie z nas a właściwie wa Szmatławe lalki pisu i rydzyka śmieją ! Odpowiedz Link Zgłoś
maqnia Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 23:35 aa widziałam go nawet jak wyglaszał orędzie i jak przysięgał fajnie, że mamy juz tego prezydenta... chociaż ja jakbym mogła to głosowalabym na p.Napieralskiego... a p. Komorowskiemu to gratuluję,że wygrał) co do p.Kaczyńskiego to w sumie się nie dziwię, że nie przyszedł bo przecież trudno się cieszyć szczęściem z osobą która go pokonała w wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Nie am to jak dzieciaki biorą się za politykę. 07.08.10, 08:59 No ręce opadają czytając niektóre wypowiedzi. Albo to są plotki, albo pomówienia, albo kłamstwa, albo zasłyszane od rodziców, albo co gorsza jakieś wierne zaślepienie, niczym te babcie pod krzyżem. Odpowiedz Link Zgłoś
cally Re: Nie am to jak dzieciaki biorą się za politykę 07.08.10, 12:26 yourbadream napisał(a): > No ręce opadają czytając niektóre wypowiedzi. > Albo to są plotki, albo pomówienia, albo kłamstwa, albo zasłyszane od rodziców, > albo co gorsza jakieś wierne zaślepienie, niczym te babcie pod krzyżem. Nic dodać, nic ująć. Czytając niektóre wypowiedzi sama nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Dodam tylko, że bardzo się cieszę, że większość z tu obecnych nie ma prawa głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka6g Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 09:06 Gratuluję . A co do całej sprawy z Kaczyńskim. Narobił takiej wiochy że się tak wyrażę ... Nawet zagraniczne gazety już o tym piszą. W ogóle to on obraził głowę państwa - za samo to nie powinien już być posłem (razem z tą resztą z PiSu co to też nie przyszła) - ale przede wszystkim nas ! Bo to przecież my wybraliśmy prezydenta i on powinien to uszanować ! To był NASZ wybór a on swoim zachowaniem pokazał że uważa go za głupi. Poza tym startował na prezydenta - kto to widział żeby tak się zachowywała niedoszła głowa państwa ! Całe szczęście że nie został prezydentem bo to dopiero wstydu narobił ! Jeśli jest się na jako takim szczycie to powinno się mieć podstawowe zasady savoir vivre i przede wszystkim klasę ! A on zachował się jak rozwydrzony dzieciak i w ten sposób wystawił takie świadectwo o poziomie Polski, swojej rodzinie i - co dla niego powinno być najważniejsze - o swoim bratu ! Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Nie "bratu", lecz BRACIE ;) 07.08.10, 09:50 To był NASZ wybór a on swoim zachowanie > m > pokazał że uważa go za głupi. To nie był nasz wybór, ale wybór nieco większej częci Polski. Przypominam, że przewaga Komorowskiego nad Kaczyńskim wyniosła zaledwie ok. 5%... Pozatym... Na moje to ten wybór naprawde był głupi, więc bardzo się cieszę (choć może nie powinnam) że Kaczyński w taki sposób potraktował (pożal się Boże) "głowę państwa". Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 19:11 Dziecko! Do polityki Ty sie lepiej nie dotykaj. 'W ogóle to on obraził głowę państwa' - czyżby? gdyby takie były zasady niebycia posłem to Komorowski już dawno nie byłby nim... ale o tym, ze kiedy wybrano śp. Lecha Kaczyńskiego na prezydenta i Komoroski go obrazal to juz nie wiesz? najpierw poczytaj o histori naszego kraju, poogladaj zachowania polityków i dopiero potem się wymądrzaj i wypowiadaj swoje zdanie na temat dobrego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka G**no z jego obietnic ;/ 07.08.10, 09:43 Obiecał 30% podwyżki dla nauczycieli. Okazuje się jednak, że mogą liczyć jedynie na 10%. To i tak dobrze, zważywszy na to, że nikt inny poza nimi na podwyżkę liczyć nie może. A gdyby tak zmniejszyć pensje naszych "kochanych" polityków, budżet państwa automatycznie by się powiększył, dzięki czemu i my - zwykli obywatele, mielibyśmy dużo lepsze życie niż obecnie. Ale żaden prezydent nie myślał, ani nie pomyśli o takim wyjściu. Dla nich i tych wszystkich posłów, senatorów itp. liczy się tylko zadbanie o własny, wielki tyłek! Zdecydowanie nie jestem za tym, aby Komorowki był prezydentem, ale przecież nic już nie można zrobić... Nie wiem czemu ludzie są tak głupi, dlaczego wybrali na przywódcę "Gajowego" (tak B.Komorowskiego nazywają internauci). Popełnił całą masę niedopuszczalnych gaf: powiedział, że Bałtyk, jest główną rzeką Polski (niektórzy uznali to za "śmieszną" pomyłkę, ja jednak uważam, że takie coś nie powinno było mieć miejsca); tu pozwolę sobie zacytować jego własne słowa "Woda ma to do siebie, że przypływa, a potem odpływa" (dla niewtajemniczonych - taki był jego stosunek do powodzi) ; NIE ZAMIERZAŁ ODWOŁAĆ WOJSK POLSKICH Z AFGANISTANU i skrytykował Prezydenta B. Obamę, że on wycofał swoje wojska! (pozostawiam to do przemyślenia każdemu... Wiemy przecież, co na codzień dzieje się z polskimi żołnierzami w Afganistanie. proponuję panu Komorowskiemu, żeby choć jeden dzień sam tam pobył. Domyślam się, że wówczas sam odwołałby nasze wojska. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, nieprawdaż?) ; nie podał ręki J. Kaczyńskiemu na jednej z debat (to karygodne!) ; o jego niewychowaniu przemawia również sytuacja, kiedy to wprosił się do zwykłego obywatela , mieszającego na wsi na obiad. Mało tego! Wcześniej miał iść do innego człowika, ale gdy ten powiedział, że ma galaretę (i coś jeszcze, ale już nie pamiętam dokładnie co, nie chcę Was okłamywać) i że może się podzielić z panem Bronisławem, ten stwierdził, że jednak zawita do sąsiada! "Pewnie sąsiad miał coś lepszego..." zakończył swoją wypowiedź staruszek, któremu teraźniejszy prezydent odmówił wizyty, ponieważ sąsiad miał lepsze jedzonko niż on... (to prawda, w TV o tym mówili). Mam wymieniać jeszcze? Chyba wystarczy... Jak dla mnie to były wystarczające dowody, aby trzymać kciuki za J. Kaczyńskiego. Jestem niestety nieletnia i nie mogłam wsprzeć go swoim głosem. Do ostatniej chwili trzymałam za niego kciuki, ale jak się okazało - daremnie... Ale podobały mi się jego słowa po odniesionej "porażce" - BYĆ POKONANYM, A NIE ULEC - TO ZWYCIĘZTWO. Majac na uwadze fakt, że niewiele osób przeczyta tą wypowiedź, kończę ją w tym miejscu. Jedyne do czego jeszcze się odwołam, to te słowa Aha, jeszcze jedno... Ponoć na uroczystości nie było Jarosława Kaczyńskiego... > moim zdaniem, to lekka przesada, zachował się tak, jakby był obrażony i > specjalnie nie przyszedł, aby to wszystkim pokazać. A czy Komorowski dobrze zachowywał się podczas debat (i nie tylko) wobec Kaczyńskiego? Jarosław pogratulował Kom. wygranej, ale wcale nie musiał udawać, że cieszy się z jego zwycięztwa przychodząc na zaprzysiężenie. Moim zdaniem sama obecność byłaby dla Jarka po prostu upokarzająca i zapewne denerwowałby się, widząc w czyje ręce oddawana jest Polska... JA nie uważam, że nieobecność Kaczyńskiego jest lekką, a tym bardziej wielką przesadą. Aczkolwiek Wy możecie mieć na ten temat inne zadanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lukas11136 Re: G**no z jego obietnic ;/ 07.08.10, 10:03 Facepalm, wymien jeszcze minusy kaczynskiego... bd ich wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Re: G**no z jego obietnic ;/ 07.08.10, 10:12 To co dla Ciebie jest minusem, dla mnie może być plusem Sam/a wymień minusy, ja się do nich odwołam. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: G**no z jego obietnic ;/ 08.08.10, 20:59 trzpiotka - gratuluje zdrowego rozsądku! miło widzieć , że jest ktoś taki;D Odpowiedz Link Zgłoś
chemically Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 09:57 Kaczyński teraz jest na wszystkich wielce obrażony i wini innych za śmierć jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 10:09 I bardzo słusznie, że wini innych, bo gdyby tak wielu polityków nie leciało w jednym samolicie... ba! Gdyby nie leciało w tak starym samolocie, to możliwe, że pan Lech Kaczyński i jego żona żyliby nadal i nie byłoby tej całej farsy z Komorowskim! Postaw się, dziewczyno na jego miejscu i przestań wypisywać głupoty! Gdyby taka tragedia spotkała Twoją rodzinę, zapewne zachowywałabyś się podobnie... PS Powyższa wypowiedź napisana jest w wersji "oficjalnej". Nieoficjalnie ... nieoficjalnie, każdy może mieć swoją wersję na temat tego, co tak NAPRAWDĘ się w Smoleńsku stało, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas11136 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 10:37 Samolot był dobry pasażer by głupkiem nakazał lądować - powtórka z rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 11:59 ja tylko nie rozumiem, dlaczego Polacy nie chcą dopuścić do władzy młodego pokolenia polityków, którzy rządzili by po swojemu. taki na przykład Napieralski - młody, miał pomysły, mógłby coś zmienić. tylko, że Polacy są naiwni. wierzą tym wszystkim obietnicom starych gburów w polityce, a potem proszę bardzo! jak głosowaliście, tak macie. Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 12:11 moim zdaniem Kaczyński to nadęty buc i tyle. ciesze się , że przegrał a Komorowski wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka6g Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 09.08.10, 21:28 Za pomyłkę przepraszam A co do reszty Twoich wypowiedzi . Akurat wiem co przeżywał Kaczyński a przynajmniej powinien. Zapewniam Cię że gdyby go to obeszło nie byłby w stanie zajmować się kampanią wyborczą. Faktycznie nie interesuję się polityką i J.Kaczyńskim, ale akurat o tym co robił jego brat to wiem dużo i za żadne skarby świata nie chciałabym aby państwem rządził ktoś który nie ukrywajmy jest prawie identyczny Odpowiedz Link Zgłoś
malina_miodowa Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 19:29 co do zaprzysiężenia - AMEN ! co do Jarka - no comments . Odpowiedz Link Zgłoś
pauluu a ja jestem za PO! :D 08.08.10, 01:16 i za Komorowskim! i uważam że Kaczyński zachował się jak zwykłe dziecko, szczerze? Żal mi go. Chciał się dorwać kolejny raz do władzy, to co się działo ostatnim razem to była katastrofa, cieszę się że przegrał!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: a ja jestem za PO! :D 08.08.10, 15:06 Dobrze, że Ci go żal. Bardzo to kulturalne z twojej strony -.- A rządy Bronka jeszcze wyjdą na to, na co się zapowiadały. Zresztą już widzimy, jak liberałowie przejęli całkowitą władzę w Polsce. Teraz tylko patrzeć i śmiać się z ich głupoty -.- Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: a ja jestem za PO! :D 08.08.10, 20:56 jej! co się stało z moja cierpliwością.. Skoro jesteś za PO to prosze bardzo- wytłumacz mi, co podoba Ci się w ich priorytetach, pomysle na naszą ojczyzne? To, że probują zniszczyć telewizje publiczną (o ile nie powinnam napisac tego w trybie wykonanym), ze przez nich mozemy nie dowiedziec sie prawdy o katastrofie smolenskiej?, ze dzieki nim edukacja w polsce oberwala niezle po tylku? ze produkty w sklepach beda drozsze? że popieraja zabijanie bezbronnych dzieci? jezeli chcesz sie wypowiadac to poprosze jasne wypowiedzi a nie oglupiające ludzi ogólniki, których z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie rozumiesz. Gdybys zainteresowala sie ta sprawa wiedzialabys, ze pan Kaczynski podal powod, dlaczego nie pojawil sie na tej uroczystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy @agusiak 09.08.10, 20:23 Podsumuje Twoją wypowiedź - Ha ha ha, ho ho! 1. Telewizja Publiczna dotychczas była pod CAŁKOWITYM wpływem PiSu. O, w niedawnym wydaniu "Newsweek'a" wypowiadała się nawet na ten temat jedna z eks - dziennikarek tej telewizji, więc z ciekawości możesz sobie zjarzeć do sympatycznego archiwum tej gazety. TVP jest mniej więcej tak propisowkie jak Radio Maryja. Jeśli więc pod określeniem "zniszczyć" masz na myśli "PO odbierze telewizje PiSowi", aby "biedni pisowcy nie mogli siać swojej propagandy na lewo i prawo", to tak - zgadzam się. 2. Nie rozumiem tego zamieszania z tą tragedią. Takie sprawy rozwiązuje się latami. A ta dopiero miała miejsce 4 miesiące temu. Mam wrażenie, że ludzie oczekują nagłego olśnienia typu : "Tak! To zrobiła Rosja!" lub ewentulanie "A jednak na pokładzie był ninja!". Narazie najbardziej prawdopodobna wersja to naciski na pilotów od strony prezydenta, ale tłumaczenie skrzynek nadal trwa. PiS przywłaszczył sobie tę tragedię, a rutynowe oskarżenia w takich sytuacjach wobec prezydenta (zwłaszcza, że to nie pierwsza taka sytuacja) określa jako "insynuajce". Sami więc kierują śledztwo na tory nienormalności. 3. Reszta to dla mnie błąd PO, ale ta partia nie należy do zbyt udanych. Jednak mimo wszystko są o wiele mniejszym zagrożeniem dla państwa niż PiS - pilotowana przez ograniczonego i zakompleksionego radykała. Kaczyński nie potrafi poradzić sobie z porażką, okauje swoją prawdziwą twarz. Swoją nieobecnością udowodnił tylko jak mało poważnym jest politykiem. Do tego sugestie, że "Komorowski wygrał przez nieporozumienie" w pełni określa istotę problemu. Dziękuje i dobranoc państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: @agusiak 10.08.10, 10:59 mówiąc o zniszczeniu telewizji miałam na myśli telewizje publiczną. czyli TVP. no bo kto wymyslil nie placenie abonamentu? jesli chodzi o sprawe katynska- mimo Twojej wypowiedzi upieram sie przy tym, ze sprawa nie zostala dobrze zalatwiona. czy to normalne, ze duzo czasu po tej katastrofie ludzie zbierali stamtad rzeczy osobiste ofiar? z jakiej racji Rosjanie maja przsluchiwac te czarne skrzynki a nam wysylac tylko jakies stenogramy? przeciez na tych nagraniach mowia w naszym ojczystym jezyku! mysle ze nasi mieliby znacznie mniejszy problem ze zrozumieniem tekstu mowionego. a przegladalas w ogole te zapiski od Rosjan? przeciez tam jest w kolko: nieznany rozmówca i niezrozumiały tekst! co do pana Kaczynskiego- zgadzam sie z Toba tylko w tym, ze lepiej by bylo, gdyby pojawil sie na tej uroczystosci. aczkolwiek z drugiej strony rozumiem jego tok myslenie- kiedy Lech Kaczyński zostal prezydentem Komorowski go obrazal- sama dbam o swoja rodzine- gdyby ktos obrazal bezpodstawnie moja siostre- napewno tej osobie bym nie kibicowala. i tu probuje wyraziec to, co moze byc trudno wyrazic slowami. jesli masz rodzenstwo to mozesz wiedziec o co mi chodzi Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: @agusiak 10.08.10, 14:04 agusiak napisał(a): > mówiąc o zniszczeniu telewizji miałam na myśli telewizje publiczną. czyli TVP. > no bo kto > wymyslil nie placenie abonamentu? > > jesli chodzi o sprawe katynska- mimo Twojej wypowiedzi upieram sie przy tym, ze > sprawa > nie zostala dobrze zalatwiona. czy to normalne, ze duzo czasu po tej katastrofi > e ludzie > zbierali stamtad rzeczy osobiste ofiar? z jakiej racji Rosjanie maja przsluchiw > ac te czarne > skrzynki a nam wysylac tylko jakies stenogramy? przeciez na tych nagraniach mow > ia w > naszym ojczystym jezyku! mysle ze nasi mieliby znacznie mniejszy problem ze > zrozumieniem tekstu mowionego. a przegladalas w ogole te zapiski od Rosjan? prz > eciez > tam jest w kolko: nieznany rozmówca i niezrozumiały tekst! > > co do pana Kaczynskiego- zgadzam sie z Toba tylko w tym, ze lepiej by bylo, gdy > by > pojawil sie na tej uroczystosci. aczkolwiek z drugiej strony rozumiem jego tok > myslenie- > kiedy Lech Kaczyński zostal prezydentem Komorowski go obrazal- sama dbam o swoj > a > rodzine- gdyby ktos obrazal bezpodstawnie moja siostre- napewno tej osobie bym > nie > kibicowala. i tu probuje wyraziec to, co moze byc trudno wyrazic slowami. jesli > masz > rodzenstwo to mozesz wiedziec o co mi chodzi > > Pozdrawiam! 1. No ja też miałam na myśli telewizję publiczną i wydawało mi się, że dość jasno to wyjaśniłam. Chyba nawet napisałam "TVP", no ale dobra, trudno. 2. Tak, ktoś powinien ogrodzić ten teren i to zostało zaniedbane. Jednak w badaniach bierze udział polska prokuratura, więc ja sądzę iż wszystko jest pod kontrolą. Zaniedbana co prawda dostarczanie na bierząco kolejnych nowości, ale co na to się poradzi? A co do "niezrozumiałego tekstu" czy "rozmówcy" to raczej chodzi o to, że komputer nie mógł wyodrębinć konkretnych słów, ani też rozmówy przez szumy i zakłócenia. 3. Przypomnę, że bracia Kaczyńscy również obrażali polityków opozycyjnych i także nie przebierali w słowach. Nawet teraz Kaczyński mówi o "prezydenturze śmieszności" i uparcie nazywa Komorowskiego "panem Komorowskim". Neguje przy tym każde jego działanie, choć np. awantura o krzyż to jego sprawka. Ja tu nie widzę normalności. Ale tymi działaniami najbardziej pokrzywdzony jest właśnie PiS, bo systematycznie strzela sobie w stopę w jakieś fanatycznej chęci odwetu na rządzie, który został im odebrany. A im bardziej Kaczyński robi burzę wokół brata tym większy opór będzie spotykał, bo uważam, że wystarczy już iż Lech leży na Wawelu (choć myslę, że sam wybrałby Warszawę - Jarek sam tworzy nieprawdziwą legendę, a skończy się to ostrą odpowiedzią od strony tych ludzi, którzy dotąd milczeli). Każdy ma swoje zdanie i ja je szanuję, ale jednocześnie piszę to co myślę o Kaczyńskim i PiS - nie piszę do tych, którzy go popierają nie robiąc takich szopek jak jego najbardziej zagorzali zwolennicy - nawet wśrod moich znajomych mam także kilku propisowców, którzy są naprawdę konkretnymi i miłymi ludźmi. Niestety, Kaczyński i "krzyżowcy" sami wystawiaja świadectwo sobie i polskiej prawicy. No i ja pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczko Re: ja sie nie znam... alee... 08.08.10, 21:02 z tego co słysze od różnych ludzi to ten cały Bronek jest jakis NIE HALO !. poje.bany i tyle !. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Dobrze się czujesz? 09.08.10, 13:33 Od kiedy umrzeć w katastrofie lotniczej to oznaka patriotyzmu? Radzę wyłączyć Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Dobrze się czujesz? - @emelyx33 09.08.10, 13:38 bez.urazy napisał(a): > Od kiedy umrzeć w katastrofie lotniczej to oznaka patriotyzmu? > Radzę wyłączyć Radio Maryja. Słowa te z całą uprzejmością lub też nie , kieruje do użytkowniczki @emelyx33 w odp. na jej słowa: "Ty kamusiu! Kaczyński zginął jak patriota! I coś zrobił w tym kraju.Bo co zrobił nasz premier?NIC ! I taka prawda.Nie widzicie tego.Teraz PO przejęło władzę ! PiS nie ma głosu,zresztą inne partie też nie.Jak bd wybory parlamentarne i PO wygra to ja bym mogła już uciekać z kraju ..." Niestety, komputer znowu mi nie mieszał i nie udało mi się tego umieścić bezpośrednio pod jej "postem". Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Żenada, same siebie wystawiacie na ośmieszenie. 09.08.10, 13:54 Większośc z was nie rozumie o co chodzi, a nadal stara się udowodnić, że Komorowski i PO to zło najwyższe, zaś Kaczyński po utracie brata jest najbardziej pokrzywdzony i nieszczęśliwy. ŻENADA! Powiedzcie mi czemu podczas całej swojej kampanii zachowaywał się przyjaźnie i łagodnie, a po jej zakończeniu wrócił do swoich starych technik rozbijania i skłócania, tworzenia fanatycznej nienawiści wobec rządu? Co wcześniej stało się z tą złością? Kaczyński to jeden z najbardziej niebezpiecznych polityków. Cyniczny i zmanierowany , w tej chwili sprytnie manipuluje swoimi najbardziej zagorzałymi zwolennikami wskazując, że Komorowski chce "zabrać krzyż" i to on razem z Tuskiem jest winien tej "zbrodni". Wyciąga z kontekstu zdania, przeinacza fakty. Jego wizja demokracji opiera się na tym, że to on obejmuje władze, każdy inny scenariusz to "nieporozumienie" (jak też nazwał zwyciestwo Komorowskiego). Jakim prawem przywłaszczył sobie tragedię, skoro nie tylko jego braciszek zginął? Wszytko co wiecie na temat polityki wywodzi się w większości od rodziców. Większość z was nie czyta gazet, nie ogląda wiadomości, nie słucha radia. Żyjecie w poczuciu, że "oto Polska straciła niepodległość", że "Polska jest stracona". To działa jak plotka - nic nie wiecie, a mimo wszystko dalej o tym mówicie. Tak jak pisze Norman Davies - PiS to nie jest normalna opozycja, bliżej jej do sekty. I radzę wam słuchac kogoś innego niż Kaczyński i Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: Żenada, same siebie wystawiacie na ośmieszeni 10.08.10, 11:08 nie,to Ty starasz się udowodnić nam, że PiS i pan Kaczyński jest zły. i nie możesz przyjac do wiadomości, że sa ludzie, ktorzy mysla inaczej nie z powodu swojej niewiedzy, ale z tego, ze nie zgadzaja sie z Komorowskim tylko z Kaczynskim! Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Żenada, same siebie wystawiacie na ośmieszeni 10.08.10, 12:42 agusiak napisał(a): > nie,to Ty starasz się udowodnić nam, że PiS i pan Kaczyński jest zły. i nie moż > esz przyjac > do wiadomości, że sa ludzie, ktorzy mysla inaczej nie z powodu swojej niewiedzy > , ale z > tego, ze nie zgadzaja sie z Komorowskim tylko z Kaczynskim! > Myślę , że to jest bardzo dobrze powiedziane. Niech zastanowią się nad tym ci , którzy TAK BARDZO SĄ ZA PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Żenada, same siebie wystawiacie na ośmieszeni 10.08.10, 12:44 agusiak napisał(a): > nie,to Ty starasz się udowodnić nam, że PiS i pan Kaczyński jest zły. i nie moż > esz przyjac > do wiadomości, że sa ludzie, ktorzy mysla inaczej nie z powodu swojej niewiedzy > , ale z > tego, ze nie zgadzaja sie z Komorowskim tylko z Kaczynskim! > Myślę , że to jest bardzo dobrze powiedziane. Niech zastanowią się nad tym ci , którzy TAK BARDZO SĄ ZA PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Żenada, same siebie wystawiacie na ośmieszeni 10.08.10, 13:48 agusiak napisał(a): > nie,to Ty starasz się udowodnić nam, że PiS i pan Kaczyński jest zły. i nie moż > esz przyjac > do wiadomości, że sa ludzie, ktorzy mysla inaczej nie z powodu swojej niewiedzy > , ale z > tego, ze nie zgadzaja sie z Komorowskim tylko z Kaczynskim! O czym Ty mówisz?! 1. Już w tej chwili Kaczyńskiemu spadło poparcie o 20 %, po tym co wyprawia. Ku temu nagłemu spadkowi symaptii są jakieś konkretne powody. I ja sadze np. że jest to spowodowane odkryciem kart opozycji i waszego "Pana Jarosława". 2. Przyjmuje do wiadomości, że są ludzie, którzy zgadzają się z Kaczyńskim , bo w innym razie tyle fanatyków nie siedziałoby teraz pod krzyżem. Ani razu nie napisałam, że zgadzam się z Komorowskim, bo wg mnie nie bardzo nadaje się on na prezydenta. PO to słaba partia, pozbawiona konkretnych i silnych polityków, ale jest znacznie lepsza niż PIS. Wszytko? Dziękuje za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Re: Żenada, same siebie wystawiacie na ośmieszeni 10.08.10, 14:14 Popieram agusiak Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka To juz przesada bez.urazy ! 10.08.10, 14:11 A czy Ty w ogóle czytasz gazety, oglądasz TV, słuchasz radia + szeprasz w necie? Jeśli tak, to na pewno nie robisz tego zbyt sumiennie, bo w innym wypadku potrafiłabyś dokładnie napisać co nie pasuje Ci w PiSie, a dokładniej w Jarosławie Kaczyńskim. Bo wybacz, ale te słowa: > Powiedzcie mi czemu podczas całej swojej kampanii zachowaywał się przyjaźnie i > łagodnie, > a po jej zakończeniu wrócił do swoich starych technik rozbijania i skłócania, t > worzenia > fanatycznej nienawiści wobec rządu? Co wcześniej stało się z tą złością? > Kaczyński to jeden z najbardziej niebezpiecznych polityków. Cyniczny i zmani > erowany > , w tej chwili sprytnie manipuluje swoimi najbardziej zagorzałymi zwolennik > ami > wskazując, że Komorowski chce "zabrać krzyż" i to on razem z Tuskiem jest winie > n > tej "zbrodni". Wyciąga z kontekstu zdania, przeinacza fakty. Jego wizja demo > kracji > opiera się na tym, że to on obejmuje władze, każdy inny scenariusz > to "nieporozumienie" (jak też nazwał zwyciestwo Komorowskiego). > Jakim prawem przywłaszczył sobie tragedię, skoro nie tylko jego bracisze > k zginął? kompletnie nie przemawiają za tym, że to co mówisz jest prawdą. Podaj mi sensowne argumenty potwierdziające tezę, że Kaczyński jest niebezpiecznym, cynicznym i zmanierowanym politykiem. Zastanów się również co mówisz. Uważasz, że to dobrze, iż Komorowski chce usunąć krzyż, który na pamiątkę Lecha Kaczyńskiego postawili harcerze? Powiedz, kto w tym wypadku jest zmanierowany? Gdybyś oglądała TV, gdybyś czytała gazety, wiedziałabyś, że J. Kaczyński ma prawo przypuszać, że, jak to mówią - Tusk ma krew na rękach. Tusk bardzo chciał, żeby Jarosław Kaczyński wraz z nim przybył na miejsce katastrofy. Ten się jednak nie zgodził, ALE zauważył, że samolot, którym leciał, był CELOWO SPOWALNIANY. Dlaczego Tusk chciał jako pierwszy przybyć na miejsce? No dlaczego zalezało mu, aby być przed Kaczyńskim? Przyznaj, że ten fakt budzi wiele kontrowersji, a Jarosław K. w sytuacji, w jakiej się znalazł, ma prawo do wszelkich podejrzeń. Tragedia dotyczy również jego, więc pisząc, że przywłaszczył sobie tragedię, skoro nie tylko jego braciszek zginął? totalnie się ośmieszyłaś. Do cholery! On stracił brata bliźniaka, dziewczyno, czego ty po nim oczekujesz?! Wszytko co wiecie na temat polityki wywodzi się w większości od rodziców. > ] W moim przypadku, wiem na temat polityki więcej niż moi rodzice, bo też bardziej się nią interesuję, co nie zmienia faktu, że i ja, i moi rodzice mamy takie same poglądy polityczne, z czego bardzo się ciesze. Byłabym wściekła, gdyby wierzyli oni w PO. Tak jak pisze Norman Davies - PiS to nie jest normalna opozycja, bliżej jej > do sekty. Zaraz się uśmieję! PiS to wierząca partia, dla mnie to dotatkowy plus! Jarosław Kaczyński jest wiernym katolikiem, jego brat też był. Ale Ty chyba wolisz Tuska, który wiął ślub kościelny tylko na pokaz, gdy startował na prezydenta, a tak naprawdę jest przecież ateistą. To by było na tyle. Jak napisałam powyżej, wymień mi porządne argumenty, które potwierdzają prawdziwość Twoich słów, bo to co napisałaś do tej pory, to w większości osobiste przemyślenia. Ja chcę faktów. Jeśli mi je podasz (bez przeinaczeń, które uwierz mi - wykryję ) będziemy mogły sobie podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: To juz przesada bez.urazy ! 10.08.10, 16:25 trzpiotka napisał(a): > A czy Ty w ogóle czytasz gazety, oglądasz TV, słuchasz radia + szeprasz w necie > ? Jeśli > tak, to na pewno nie robisz tego zbyt sumiennie, bo w innym wypadku potrafiłaby > ś > dokładnie napisać co nie pasuje Ci w PiSie, a dokładniej w Jarosławie Kaczyński > m. Przejrzyj archiwum moich wypowiedzi z okresu kampanii prezydenckiej, gdzie wymieniam dlaczego wg mnie Kaczyński nie nadaje się na prezydenta. Nie chce mi się tego po raz - ęty powtarzać. > kompletnie nie przemawiają za tym, że to co mówisz jest prawdą. Podaj mi sensow > ne > argumenty potwierdziające tezę, że Kaczyński jest niebezpiecznym, cynicznym i > zmanierowanym politykiem. Nie wystarczy Ci, że wywował ogromną awanturę (tzw. wojnę polsko - polską, jak to sam ładnie okreśił)? Że działa na zasadzie - my i oni, patrioci i zdrajcy, katolicy i łże - elity? Że na cały okres kampanii zachował pozory miłego pana, aby teraz - po porażce - w pełni odkryć swoją drugą, jak dobrze nam znaną, twarz - intryganta i awanturnika? Już stracił całe swoje poparcie, które zyskał pod pozorami "przemiany". > Zastanów się również co mówisz. Uważasz, że to dobrze, iż Komorowski chce usuną > ć > krzyż, który na pamiątkę Lecha Kaczyńskiego postawili harcerze? Powiedz, kto w > tym > wypadku jest zmanierowany?[/i] Ja dziękuje - on nie chce usunąć" krzyża - on chce go przenieść do kościoła! Czy to tak trudno pojąć? Dlaczego krzyż ma stać pod Pałacem Prezydenckim - miejscem pracy prezydenta? Przecież w katastrofie nie zginął tylko Lech! Czy teraz każda rodzina ofiar ma postawić przed miejscem pracy utraconej bliskiej osoby krzyż?! Czy niewystarczy, że tak marnego polityka pochowano na Wawelu? Do tego jesteśmy państwem świeckim - krzyż nie powinien tam stać! Kaczyński wywołał tę burzę, mówiąc, że "jeśli Komorowski przeniesie ten krzyż to będzie wiadomo kim jest." .Dla mnie to Kaczyński jest zmanierowany > Gdybyś oglądała TV, gdybyś czytała gazety, wiedziałabyś, że J. Kaczyński ma pra > wo > przypuszać, że, jak to mówią - Tusk ma krew na rękach. Tusk bardzo chciał, żeby > Jarosław Kaczyński wraz z nim przybył na miejsce katastrofy. Ten się jednak nie > zgodził, > ALE zauważył, że samolot, którym leciał, był CELOWO SPOWALNIANY. Dlaczego Tusk > chciał jako pierwszy przybyć na miejsce? No dlaczego zalezało mu, aby być przed > Kaczyńskim? Przyznaj, że ten fakt budzi wiele kontrowersji, a Jarosław K. w syt > uacji, w > jakiej się znalazł, ma prawo do wszelkich podejrzeń. Tak i przez to, że oglądałam telewizję nie mogę się zgodzic. Po pierwsze Kaczyński nie leciał samolotem (a propos - trochę trudno spowolnić samolot) tylko jechał autokarem. Po drugie - to są tylko jego słowa i Brudzińskiego - nie mają na to ŻADNYCH DOWODÓW. Nie mówiąc już o tym, że nie widzę w takiej sytuacji żadnego powiązania z tragedią! To czy Tusk byłby pierwszy czy drugi na miejscu chyba nie wpłynęło na lot Tupolewa?! Określenie "Tusk ma krew na rękach" powinno zostać określone jako podła insynuacja i podane do prokuratury lub innego organu! Na całe szczęście mamy Janka Palikota, który już się tym zajął. > Tragedia dotyczy również jego, więc pisząc, że przywłaszczył sobie tragedię > , skoro nie > tylko jego braciszek zginął? totalnie się ośmieszyłaś. Do cholery! On strac > ił brata > bliźniaka, dziewczyno, czego ty po nim oczekujesz?! Tak, przywłaszczył sobie tę tragedię - mówi w imieniu wszystkich ofiar, chce postawić pomnik przed Pałacem (po raz kolejny powiem - to będzie głównie uhonorowanie Lecha, a nie wszystkich ofiar), położył brata na Wawelu. Tak, i nie tylko on stracił kogoś bliskiego, reszta także - mężów, braci, żony, dzieci! I ta większość ofiar milczy, nie prowokuje, jest pogrążona w cichej żałobie. I po Kaczyńskim oczekiwałam tego samego - usunięcia się w cień, przeżycia w spokoju żałoby i udowodnienia, że może być poważnym i dojrzałym politykiem. > [i]> [b]Wszytko co wiecie na temat polityki wywodzi się w większości od rodziców.[/ > b > > ] > W moim przypadku, wiem na temat polityki więcej niż moi rodzice, bo też bardzie > j się nią > interesuję, co nie zmienia faktu, że i ja, i moi rodzice mamy takie same pogląd > y polityczne, > z czego bardzo się ciesze. Byłabym wściekła, gdyby wierzyli oni w PO. [/i] Cieszę się. > Tak jak pisze Norman Davies - PiS to nie jest normalna opozycja, bliżej jej > > do sekty. > Zaraz się uśmieję! PiS to wierząca partia, dla mnie to dotatkowy plus! Jarosław > Kaczyński > jest wiernym katolikiem, jego brat też był. Ale Ty chyba wolisz Tuska, który wi > ął ślub > kościelny tylko na pokaz, gdy startował na prezydenta, a tak naprawdę jest prze > cież > ateistą. Nie, przepraszam, to ja się zaraz uśmieję. Czyli PO to partia ateistów? Komorowski jest ściśle związany z kośiołem, proponuje na ten temat poczytać. I chciałabym wiedzieć skąd masz wiadomości, że Tusk "wziął ślub na pokaz, bo przecież jest ateistą" - miło, że wiesz o Tusku więcej niż on sam. Proszę, a tu masz z mojej uprzejmości cytat Davies'a - "Tyle , że obecnie w Polsce PiS nie jest normalną, demokratyczną opozycja. Raczej sektą polityczną mającą swojego guru, swoich świętych. I zamknięte mózgi". Proszę, wystarczy? Nie chodzi tu o religię, dziękuje. > > To by było na tyle. Jak napisałam powyżej, wymień mi porządne argumenty, które > potwierdzają prawdziwość Twoich słów, bo to co napisałaś do tej pory, to w więk > szości > osobiste przemyślenia. Ja chcę faktów. Jeśli mi je podasz (bez przeinaczeń, któ > re uwierz > mi - wykryję ) będziemy mogły sobie podyskutować. Miło, tylko portal kotek.pl średnio nadaje się do poważnych politycznych dyskusji, czyż nie? Ja tu piszę swoje zdanie, w odpowiedzi na śmieszne hasła rzucane przez 11 - 13 latki, które nie miały w ręku innej gazety niż "Bravo". No i ... bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Miło, że odpisałaś 10.08.10, 20:51 Teraz kolej na mnie > Ja dziękuje - on nie chce usunąć" krzyża - on chce go przenieść do kościoła! Cz > y to tak > trudno pojąć? Dlaczego krzyż ma stać pod Pałacem Prezydenckim - miejscem pracy > prezydenta? Przecież w katastrofie nie zginął tylko Lech! Czy teraz każda rodzi > na ofiar ma > postawić przed miejscem pracy utraconej bliskiej osoby krzyż?! Czy niewystarczy > , że tak > marnego polityka pochowano na Wawelu? Do tego jesteśmy państwem świeckim - krzy > ż > nie powinien tam stać! Kaczyński wywołał tę burzę, mówiąc, że "jeśli Komorowsk > i > przeniesie ten krzyż to będzie wiadomo kim jest." .Dla mnie to Kaczyński jes > t > zmanierowany tutaj nie ochdzi tylko o krzyż. Tu chodzi o pamięć. Ja sama nawet wolałabym, żeby znalazł się on w kościele, ale chciałabym również, żeby na jego miejsce został postawiony jakiś pomnik, a w telewizji dziś mówili, że Komorowski nadal chce usunąć krzyż, ale nie mówi nic na temat postawiania w jego miejscu czegoś, co upamiętniałoby poległych w Smoloeńsku. Pozatym nie uważam, że Lech Kaczyński był marnym polityliem - to był mój Prezydent... Więc proszę, abyś go nie obrażała, tym bardziej, że o zmarłych w taki sposób się nie mówi... + Bez względu na to, czy Komorowskiemu krzyż przeszkadza. czy nie, powinien był założyć przed nim kwiaty - przynajmniej w imię kultury... > Tak i przez to, że oglądałam telewizję nie mogę się zgodzic. Po pierwsze Kaczyń > ski nie leciał > samolotem (a propos - trochę trudno spowolnić samolot) tylko jechał autokarem. > Po > drugie - to są tylko jego słowa i Brudzińskiego - nie mają na to ŻADNYCH DOWODÓ > W. Nie > mówiąc już o tym, że nie widzę w takiej sytuacji żadnego powiązania z tragedią! > To czy > Tusk byłby pierwszy czy drugi na miejscu chyba nie wpłynęło na lot Tupolewa?! > Określenie "Tusk ma krew na rękach" powinno zostać określone jako podła insynua > cja i > podane do prokuratury lub innego organu! Na całe szczęście mamy Janka Palikota, > który > już się tym zajął. Widać nieuważnie oglądałaś TV Jarosław kaczyński najpierw leciał samolotem, a potem dojechał (nie autokarem XD ) ale jakimś samochodem. Samolot owszem, da się spowolnić. Wystarczy wolno lecieć Ale masz rację, nie ma na to wystarczających dowodów, ale ja osobiście Jarkowi wierzę. Mogę, nieprawdaż? A Palikot jest politykiem, którego wyjątkowo nie trawię i nie wierzę w jego uczciwość... > Tak, przywłaszczył sobie tę tragedię - mówi w imieniu wszystkich ofiar, chce po > stawić > pomnik przed Pałacem (po raz kolejny powiem - to będzie głównie uhonorowanie Le > cha, a > nie wszystkich ofiar), położył brata na Wawelu. Tak, i nie tylko on stracił kog > oś bliskiego, > reszta także - mężów, braci, żony, dzieci! I ta większość ofiar milczy, nie pro > wokuje, jest > pogrążona w cichej żałobie. I po Kaczyńskim oczekiwałam tego samego - usunięci > a się w > cień, przeżycia w spokoju żałoby i udowodnienia, że może być poważnym i dojrzał > ym > politykiem Miałby siedzieć cicho, jakgdyby nigdy nic? Ja popieram jego działania. A pomnik, moja droga, będzie uchonorowaniem wszystkich ofiar, natomiast Jarosław Kaczyński patrząc na pomnik, wspomni zapewne Lecha i Marię Kaczyńskich, gdyż byli oni jego rodziną. Natomiast rodziny ofiar będą wspominać swoich bliskich, tak to już moja droga jest. > Nie, przepraszam, to ja się zaraz uśmieję. Czyli PO to partia ateistów? Komorow > ski jest > ściśle związany z kośiołem, proponuje na ten temat poczytać. I chciałabym wiedz > ieć skąd > masz wiadomości, że Tusk "wziął ślub na pokaz, bo przecież jest ateistą" - miło > , że wiesz o > Tusku więcej niż on sam. > Proszę, a tu masz z mojej uprzejmości cytat - "Tyle , że obecnie w Pol > sce PiS nie > jest normalną, demokratyczną opozycja. Raczej sektą polityczną mającą swojego g > uru, > swoich świętych. I zamknięte mózgi". Proszę, wystarczy? Nie chodzi tu o religię > , dziękuje. 1.Czytanie ze zrozumieniem: napisałam, że Tusk jest ateistą, nie cała partia PO. Śmiem podejrzewać, jak również wileku innych Polaków, że Tusk wziął śluba na pokaz. Był z żoną tyle lat i nagle, przed wyborami postanowił wiziąć z nią ślub kościelny? Przepraszam bardzo, ale sama przyznaj, że coś tu śmierdzi. 2. Nie jestem fanką Twojego Davies'a > Miło, tylko portal kotek.pl średnio nadaje się do poważnych politycznych dyskus > ji, czyż > nie? Ja tu piszę swoje zdanie, w odpowiedzi na śmieszne hasła rzucane przez 11 > - 13 latki, > które nie miały w ręku innej gazety niż "Bravo". No i ... bez urazy. Zgadzam się z Tobą, Kotek to nie jest dobre miejsce na takie dyskusje, acz JA nie jestem plastikową lalą i czytam poważniejsze gazety niż Bravo, którego z resztą fanką nie jestem. Napisałam to, gdyż odniosłam wrażenie, że coś na mój temat sugerujesz... Mamy inne poglądy polityczne, ale nie oznacza to, że mamy się z tego powodu nienawidzić, więc oczywiście bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Miło, że odpisałaś 10.08.10, 22:04 Czyli teraz moja kolej? > tutaj nie ochdzi tylko o krzyż. Tu chodzi o pamięć. Ja sama nawet wolałabym, że > by znalazł > się on w kościele, ale chciałabym również, żeby na jego miejsce został postawio > ny jakiś > pomnik, a w telewizji dziś mówili, że Komorowski nadal chce usunąć krzyż, ale n > ie mówi nic > na temat postawiania w jego miejscu czegoś, co upamiętniałoby poległych w Smolo > eńsku. Tak, tak, ja też jestem za pomnikiem. Ale w innym miejscu. Bo stawiając pomnik przez Pałacem Prezydenckim honoruje się głównie Prezydenta. Inne ofiary schodzą na dalszy plan. O wiele lepiej by wyszło , gdyby taki pomnik postawili np. w Smoleńsku. > Pozatym nie uważam, że Lech Kaczyński był marnym polityliem - to był mój Prezyd > ent... > Więc proszę, abyś go nie obrażała, tym bardziej, że o zmarłych w taki sposób si > ę nie > mówi... + Bez względu na to, czy Komorowskiemu krzyż przeszkadza. czy nie, powi > nien > był założyć przed nim kwiaty - przynajmniej w imię kultury... Nie obrażam go, po prostu piszę jakim był wg mnie POLITYKIEM, a nie CZŁOWIEKIEM. Komorowski modlił się w intencji ofiar et cetera. Kładąc kwiaty pod tym krzyżem poparł by działania tych nieszczęsnych fanatyków. > Widać nieuważnie oglądałaś TV Jarosław kaczyński najpierw leciał samolotem, > a potem > dojechał (nie autokarem XD ) ale jakimś samochodem. Samolot owszem, da się spow > olnić. > Wystarczy wolno lecieć Ale masz rację, nie ma na to wystarczających dowodów, > ale ja > osobiście Jarkowi wierzę. Mogę, nieprawdaż? A Palikot jest politykiem, którego > wyjątkowo > nie trawię i nie wierzę w jego uczciwość... Nie ważne, samochodem czy autokarem - chodziło mi o to, że wg jego zeznań to właśnie ten autokar lub samochód spowalniano. Ale to są już niepotrzebne niuanse (dla ścisłości - i owszem można spowolnić, ale trudno aby Tusk nakazał pilotom samolotu Kaczyńskiego, aby kołowali, bo on chce go wyprzedzić - tak się po prostu nie da). No a ja osobiście Jarkowi i jego Brudzińskiemu nie wierzę, bo te gadanie niczego nie wnosi. A już na pewno nie uwierzę Brudzińskiemu po tekstach o "ruskiej trumnie", "zwłokach na folii" i "uściskom z Putinem", co potem okpiono w mediach. A co do Palikota - no to ja go wyjątkową darzę sympatią, bo jako jeden z nielicznych ma odwagę powiedzieć to co myśli zdecydowana większość. > Miałby siedzieć cicho, jakgdyby nigdy nic? Ja popieram jego działania. A pomnik > , moja > droga, będzie uchonorowaniem wszystkich ofiar, natomiast Jarosław Kaczyński pat > rząc na > pomnik, wspomni zapewne Lecha i Marię Kaczyńskich, gdyż byli oni jego rodziną. > Natomiast rodziny ofiar będą wspominać swoich bliskich, tak to już moja droga j > est. Nie, nie, nie. Nie chodzi o to, że ma zupełnie siedzieć cicho - proszę, niech pisze do prokuratury, ma prawo. Ale zdecydowanie nie powinien sugerować, że to "Tusk jest winien zbrodni", gadać takie bzdury jak to, że po "takiej tragedii w normalnym kraju rząd przestałby istnieć" bo to jest zupełna paranoja! Nie istnieje coś takiego jak "wina polityczna" za katastrofę lotniczą! Czy gdyby Tusk zginął w takiej katastrofie Lech stwierdziłby, że to na nim leży "wina polityczna", bo obrażał Tuska? No przeciez to jest absurd! Kaczyński już nie kieruje się logicznym myśleniem, nie dąży do tego, aby tę sprawę rzeczywiście rozwiązano - bo już sobie wyobrażam co by było gdyby wyszła wina Lecha - pierwszy stwierdziłby, że "sfałszowano" nagrania itp. Kaczyński kieruje się już czystą zemstą, chęcią odwetu na znienawidzonej partii. Posługuje się katastrofa jak narzędziem politycznym. Po raz drugi - tak i owszem, niech stawiają pomnik, tylko nie przed pałacem. I ostatnia rzecz - Lech i Maria rodzinom Jarka. Lech na pewno - wierny brat bliźniak. Co innego Maria (do której osobiście mam wielki szacunek). Z nią raczej Jarka nie łączyły głębsze więzi. Mówiąc prościej nie stanął w jej obronie, kiedy jego przyjaciel Rydzyk nazwał ją "czarownicą" i nakazał poddać się pani prezydentowej "eutanazji". Na ten temat też była swego czasu burza w mediach. Lech wtedy odciął się od Radia Maryja, Jarek ciągle popierał działania tej rozgłośni. Ale nie neguję jego chęci modlitwy - proszę, niech jedzie i modli się na Wawel. > 1.Czytanie ze zrozumieniem: napisałam, że Tusk jest ateistą, nie cała partia PO > . Śmiem > podejrzewać, jak również wileku innych Polaków, że Tusk wziął śluba na pokaz. B > ył z żoną > tyle lat i nagle, przed wyborami postanowił wiziąć z nią ślub kościelny? Przepr > aszam > bardzo, ale sama przyznaj, że coś tu śmierdzi. Zacytuję: "PiS to wierząca partia, dla mnie to dotatkowy plus! Jarosław Kaczyński jest wiernym katolikiem, jego brat też był. Ale Ty chyba wolisz Tuska (...)" Piszesz , że PiS to wierząca partia, Kaczyński (jej przywódca) jest katolikiem, po czym piszesz , że ja chyba wolę Tuska (czyli przy. PO), który jest ateistą. No dla mnie to sugestia, że PiS z Kaczyńskim to partia katolicka, a PO z Tuskiem na czele, ateistą, to partia o podobnych poglądach religijnych co Tusk. Bo ja ani razu nie napisałam, że wolę Tuska czy Komorowskiego ze względu ich poglądów religijnych. Ale co tam, ja też na religię nie chodzę, więc Tusk i Komorowski akurat mi pod tym względem nie pasują, bo obaj sa wierzący. No i często się zdarza, że ludzie legaliuja związek po jakimś czasie i nie znaczy to, że są ateistami (?) - ale pewnie masz rację i było to zrobione pod publiczkę (choć Tusk jest osobą wierzącą, o ile mi wiadomo). No ale niestety Lech Kaczyński także pierwszy raz leciał na obchody katyńskiej zbrodni, akurat na początek wyborów. Nie wiem czy to znaczy iż miał w nosie Katyń dopóki miał mu nie pomóc w wyborach, ale idąc tą logiką to widocznie miał. >2. Nie jestem fanką Twojego Davies'a Nie musisz. To wybitny brytyjski historyk i politolog, napisał wiele książek na temat Polski. Chodzi oto, aby zwrócić uwagę na zdanie kogoś kto się zajmuję kwestią polskiej polityki od wielu lat i ma do niej obiektywny stosunek. > Zgadzam się z Tobą, Kotek to nie jest dobre miejsce na takie dyskusje, acz JA n > ie jestem > plastikową lalą i czytam poważniejsze gazety niż Bravo, którego z resztą fanką > nie jestem. > Napisałam to, gdyż odniosłam wrażenie, że coś na mój temat sugerujesz... No to równie miło, bo nic nie sugeruję. chodziło mi o dzieci piszące, że Kaczyński zginał "śmiercią patrioty" albo, że Komorowski "sprzeda Polskę". Po czym patrzę a tu dziecko ma lat 11. Ja na samym portalu kotek.pl jestem w celach raczej prześmiewczych, bo ujął mnie ten błękit połączony z landrynkowym różem i kociątkiem bez nosa w naglówku, ale skoro dzieci chcą pisac o politykę, o której większość nie ma bladego pojęcia, to i ja się przyłączę i zobaczę co z tego wyniknie. Ale Ciebie na mysli nie mam, niektórzy się tym żywo interesuja i bez względu na wiek potrafią coś konstruktywnego powiedzieć. > Mamy inne poglądy polityczne, ale nie oznacza to, że mamy się z tego powodu > nienawidzić, więc oczywiście bez urazy Ja nikogo jeszcze w zyciu nie znienawidziłam i chyba mi to nie grozi, mam nadzieję. Szanuje każdego, jeśli ten ktoś wie o czym mówi. Mam nadzieję, że spojrzałaś na temat Kaczyńskiego od strony tych, którzy go nie popierają. Nie liczę, że zmienisz swoje zdanie, bo i nie po to odpisuję, aby kogoś do tego nakłonić. W każdym razie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Miło, że odpisałaś 10.08.10, 22:07 A tak i przy okazji jesteś ode mnie tylko o rok młodsza, więc na szczęście nie ma tu mowy o przemądrzałych 12 latkach z kotka. pl . Więc mogę zapewnić, że słowa o "Bravo" raczej nie było skierowane w Twoją stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
bronex JACHAS!! dziwki wóda i pizza!! 09.08.10, 21:30 glosujcie na Domino Jachasia!!!!!11 z domino niebianska skurw.oala cie nie omino!!!!!!!!111 dziwki i wóda dla wszystkich!!!!1! podwojne!!!!1 zapytacie: a gdzie pizza?!! a ja na to *pstyk* !!!!!1 srednia hawajska dla wszystkich!!!!!!!1 bo taka lubie najbardziej!!!!!!!11 albo jeszcze z peperoni!!!!!1 do 15zl co chcecie!!!!!!!!1 www.kotek.pl/kotek/0,103534,7289732.html?user=bronex&photoId=155418 Odpowiedz Link Zgłoś
anahi94 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 09.08.10, 23:12 To kto wkoncu wygrał bo ja troche niepoinformowana jestem????? Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 10.08.10, 11:19 Cieszę się, że Bronisław Komorowski został prezydentem, bo ja i cała moja rodzina jesteśmy za PO, jak również wszyscy moi przyjaciele. VAT został podwyższony tylko o 1%, żeby załatać dziurę budżetową. Myślę, że "Bronek" będzie dobrym prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
fragezeichen Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 10.08.10, 20:54 Zachował się niewłaściwie, przecież podczas kampanii nagle stał się dobrym człowiekiem. Szkoda tylko, że przestał nim być, gdy przegrał. A zauważyliście, że członkowie PiS-u nie bili brawa? To jest po prostu żenada, ta nasza polityka. Kłócą się o krzyże, zamiast zakasać rękawy i samym pomagać ofiarom powodzi na przykład. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkabbbednar Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 14.08.10, 15:22 o jaaa. wole Kaczyńskiego. nie ego fałszywego.;p ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
ilovetwilight.. Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 14.08.10, 22:08 A skąd to niby wiesz ? Może nie mógł przyjść . Nie pisz jeśli nie jesteś pewna na 100 % , chyba , że jesteś . Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 17.08.10, 16:18 Kaczyński nie był bo po co? Żeby patrzec na tego idiotę, który powiedział jego bratu-jak wsiadał do samolotu do Smoleńska- Leć i nigdy nie wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 17.08.10, 16:23 avril993 napisał(a): > Kaczyński nie był bo po co? Żeby patrzec na tego idiotę, który powiedział jego > bratu-jak > wsiadał do samolotu do Smoleńska- Leć i nigdy nie wracaj O czym Ty mówisz?! Nikt tak nigdy nie powiedział Odpowiedz Link Zgłoś