ianowa Re: wegetarianizm... 11.08.10, 12:08 Ja jestem wegetarianką i nie jem ryb. Po części dlatego, że nie lubię ;p Odpowiedz Link Zgłoś
magic_ Re: wegetarianizm... 11.08.10, 12:11 ja jestem od 6 lat. każdy w mojej rodzinie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza11 Re: wegetarianizm... 11.08.10, 12:15 Tak, ja jestem wegetarianką od 4 miesięcy. Nie jem mięsa, bo po prostu mi nie smakuje. Ryba chyba jest mięsem, nie wiem : ) Ja osobiście nie jem żadnych ryb. Co prawda miałam anemię, ale brałam żelazo i było ok Ale polecam Ci kotlety sojowe. Mają podobne wartości odżywcze co mięso, a nim nie są (zawierają dużo białka). Odpowiedz Link Zgłoś
wikusia15 Re: wegetarianizm... 11.08.10, 12:18 od niecałego roku jestem wegetarianką . i ryby jem jak najrzadziej , ale mama we mnie to wmusza . xd Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczkii Re: wegetarianizm... 11.08.10, 13:09 ryby są dobre na pamięć bo są bogate w potas i w cenne białko. Rada: po wędkę i na ryby Odpowiedz Link Zgłoś
ruddy. . 11.08.10, 13:23 nie, nie jestem wegetarianką. ;d. dziewczyna mojego kuzyna - Oliwia i jej siostra - nie je mięsa. z tego co wiem, to od dłuższego czasu. + ryba to mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: wegetarianizm... 11.08.10, 13:30 Jestem wegetarianką od 7 lat. I jeśli Ty wchodzisz w ten biznes ze względu na zwierzęta to chyba logiczne dla Ciebie być powinno, że ryby to także mięso, także brutalnie giną i czują ból. Najfajniejsze jest to, że na temat czy ryby to mięso czy też nie wypowiadają się osoby, które nie mają z wegetarianizmem wiele wspólnego. Powodzenia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
leni Re: wegetarianizm... 11.08.10, 19:07 a ryby to co kurde? słodycze,albo chleb? No pewnie że tomięso niezbyt mądra dziewczynko. Ryby też mają mózg i czują jak się je zabija. Ja nie jem żadnego mięsa od dwóch lat, i dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus13 Re: wegetarianizm... 11.08.10, 19:23 Ja chciałabym mówiłam mojej mamie i ona chyba uważa, że ja żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
7_things ryba to NIE mięso ! 11.08.10, 19:44 przecież w piątek je się ryby (bo mięsa nie można). Stąd wniosek, że ryba to NIE mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
bombshell Byłam dopóki nie stwierdzili mi anemii 11.08.10, 19:43 a poza tym mama zaczęła gadać, babcia też, i wszyscy naskoczyli na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_989 Re: wegetarianizm... 11.08.10, 20:28 Coś ty ryba to nie mięso bo przecież w piątek mięsa nie wolno jeść wiec mama często robi rybę Odpowiedz Link Zgłoś
bombshell Jejj jeśli ryba to NIE mięso, to co ma w środku? 12.08.10, 11:33 a jeśli robi w piątek, to już nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
polly__ Re: wegetarianizm... 11.08.10, 20:35 nie jestem prawdziwą wegetarianką, bo rodzice się na to nie zgadzają i mówią, że jak będę dorosła to se będę mogła, ale teraz dorastam i musze jeść mięso itp... -,- ale ograniczam ! bo nienawidzę mięsa.. ;< jeśli jest takie czyste, ładne to czasami zjem, albo w fast-foodzie, ale tak to rzadko. ; ) ale jeśli się nie mylę, to jesli się jest takim prawdziwym wegeterianinem to się nie je mięsa, ryb, jajek, nie pije mleka i wgl wszystkich wyrobów od zwierząt.. nie jestem pewna, czy dobrze myślę, ale.. :d Odpowiedz Link Zgłoś
charming. Re: bez sensu... nie, nie jestem. 11.08.10, 23:43 Rok temu byłam przez jakieś 2 miesiące. I naprawdę nie polecam. Teraz, w tym wieku jest potrzebne nam dużo białka i składników odżywczych. To jest zawarte w mięsie i innymi produktami tego nie nadrobisz. Oczywiście, na początku jesteś dumna, że nie jesz zwierząt itp. A potem bynajmniej u mnie pojawiły się częste bóle głowy, źle się czułam. Aż w końcu na Bożym Ciele tak słabo mi się zrobiło, że musiałam aż kucnąć, bo ustać nie mogłam. Zaczęło mi się kręcić w głowie i przed oczami miałam takie mazajki. Odpowiedz Link Zgłoś
euforiia Re: wegetarianizm... 11.08.10, 23:48 Ja jestem już od 2 lat , i od tegi czasu lepiej się czuję to znaczy lepiej mi na sercu . Ale ryby muszę jeść bo mama by mnie zabiła Odpowiedz Link Zgłoś
squash wiecie co mnie nurtuje? 11.08.10, 23:53 wegetarianie nie jedzą ryb, ale podczas wigilii jemy ryby. Dlaczego? nie, nie jestem wegetarianką. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: wiecie co mnie nurtuje? 12.08.10, 16:13 Bo wg kościoła to nie mięso, a ryba to nie zwierzę. Wegetarianizm i nauka (zoologia) zakładają co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraaa000 Re: wegetarianizm... 12.08.10, 00:39 ponad pół roku, i oczywiście, że ryba to mięso, no bo niby co ? warzywo?! Odpowiedz Link Zgłoś
sandraaa000 Re: wegetarianizm... 12.08.10, 00:43 Kim są wegetarianie? Wegetarianie wykluczają ze swojej diety wszelkie rodzaje mięsa i ryb, a także produkty zawierajace subst. odzwierzęce (np. żelatynę, podpuszczkę, tłuszcz zwierzęcy). Jest wiele powodów, dlaczego ludzie decydują się na wegetarianizm. Podstawowe to zdrowie, etyka i środowisko. źródło: wegetarianizm.net "wegetarianie", a ryba to nie jest zwierze ? nie odczuwa bólu ? no proszę, nie pogrążajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie007 Re: wegetarianizm... 12.08.10, 01:46 ja sama nie umiem zyc bez miesa ale tak dla fanu chcialabym zostac wegetarianka na 2 miesiace. oczywiscie to nie wypali bo moja mama nigdy sie na to niezgodzi bo mowi ze wegetarianie to swirusy.... Odpowiedz Link Zgłoś
quadesha Re: wegetarianizm... 12.08.10, 17:22 Ja jestem. Ja ryb nie jem... bo nigdy ich nie lubiłam. Wege jestem od roku. A jak tam smakują ci kotlety sojowe ^^? Odpowiedz Link Zgłoś
slodki_piernik Re: wegetarianizm... 12.08.10, 17:48 od roku. najpierw jadłam ryby (byłam semiwegetarianką) ale od jakiś 4 msc nie jem i jest ok. to zalezy od Ciebie. Ale ryba to mięso ale nie mięso krwiste to jasne, że ryba to zwierzę, w końcu na drzewie nie rośnie. Ryba żyje, czuje, jest piękna i wspaniała. Żeby zjeść jej mięśnie, czyli mięso, trzeba ją zabic, to nie ulega wątpliwości. Jak więc ryba mogłaby nie być mięsem? ryba nie jest mszakiem, paprotnikiem, nie jest nagozalążkowa ani okrytozalążkowa, nie jest ani jedno- ani dwuliścienna. Za to ma centralny układ nerwowy, ma serce, krwioobieg. Ma oczy. Czy to za mało, żeby uznać ją za zwierzę? Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Nie jestem i nigdy nie będę. 12.08.10, 18:01 Wolę nie mięć niedoboru witamin w organizmie i odżywiać się papką sojową. Poza tym jeśli mają zabić zwierzę to i tak je zabiją, bez oglądania się na wegetarianów. Silniejszy zjada słabszego, taki jest porządek rzeczy w tym świecie i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Nie jestem i nigdy nie będę. 12.08.10, 18:47 azi1002 napisał(a): > Wolę nie mięć niedoboru witamin w organizmie i odżywiać się papką sojową. Poza > tym jeśli mają zabić zwierzę to i tak je zabiją, bez oglądania się na wegetaria > nów. > Silniejszy zjada słabszego, taki jest porządek rzeczy w tym świecie i nic tego > nie zmieni. Świetne podejście, pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: wegetarianizm... 12.08.10, 18:01 ja chciałabym zostać wegetarianką, ale raczej dopóki będę mieszkała z moimi rodzicami to mi się to nie uda, bo moja mama twierdzi, że nie będzie gotować specjalnie dla mnie osobnych posiłków, a przecież muszę czymś uzuepłniać braki mięsa... Odpowiedz Link Zgłoś
cllaudia Re: wegetarianizm... 12.08.10, 18:01 ja jestem od 3 lat ryby to nie jest mięso Odpowiedz Link Zgłoś
platynowa Re: wegetarianizm... 12.08.10, 18:03 Jestem wege od kilku miesięcy. I moje kochane : TAK!! RYBY TO TEZ MIĘSO! Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_loveyou Re: wegetarianizm... 12.08.10, 18:03 Ja nigdy w życiu nie zostałabym wegetarianką. Nie wyobrażam sobie życia bez mięsa. A niektórzy wegetarianie są dziwni,bo za bardzo przeżywają ten cały wegetarianizm.Ja jeszcze nie zgłupiałam. Nie będę zabierać sobie tak ważnego pożywienia. Ave. Odpowiedz Link Zgłoś