Dodaj do ulubionych

Pałac Prezydencki w remoncie!

12.08.10, 20:41
Podczas, gdy powodzianie pilnie potrzebują domów i pieniędzy, trwa kosztowny, a nawet
bardzo kosztowny remont Pałacu Prezydnckiego! Wyobrażacie to sobie?! Przeztak długi
okres czasu Komorowski będzie musiał mieszkać w jakimś belwederze!!!
Ostatnie zdanie to oczywiście srkazm. Ludzie, czy miejce, wktórym przebywają nie
gó...arze, ale niby to poważne osobistości, należy remontować, kiedy to w Posce wciąż
przewija się słowo KRYZYS? Czy ośrodek, który nie wymaga remontu należy odnawiać,
podczas gdy tak wiele ludzi po powodzi nie ma gdzie się podziać?
Ale czemu tu się dziwić? Przecież "Powódź ma to do siebie, że przypływa, a później
odpływa" jak to pan Bronisław Komorowski powiada. Z takim podejściem, jaki ten
człowiek ma do ludzi, których spotkało tak wielkie nieszczęście, nie trudno się dziwić, że
dba on tylko o własną osobę, aby było jej wygodnie, nowo i bogato... Ale sory, na rzecz
odnowy Pałacu Prezydenckiego, będzie musiał się przenieść do belwedera, można to
odczytać jako pewnego rodzaju poświęcenie...
Zaraz będziecie pisać, że powodzianie otrzymują pewną kwotę pieniężną za szkody, jakie
ich dotknęły. Ja jednak mam do tego dwie odpowiedzi:
1. Co można za te pieniądze zrobić? No, domu raczej za nie nie wyremontujesz, możesz je
wziąść, ale co dalej? Chodzić z nimi koło czegoś, co kiedyś przypiminało dom...? A gdyby
za peniążki, które pójdą na remont, zrobić byle jakie domy dla ludzi, którzy stracili
wszystko? To moim zdaniem byłoby lepsze niż pieniądze, które i tak prawie na nic się nie
zdadzą...
Dobrze jednak, że te pieniądze postanowiono przekazywać. Pozwólcie jednak, że poruszę
stosunek pana Donalda Tuska, do tych drobnych darów. Będzie to moją drugą
odpowiedzią na temat "chęci" oddawania forsy.
2. Tust stanowczo nie jest zadowolony z tego, że powodzianie otrzymają pieniądze, gdyż,
jak sam twierdzi, budżetu państwa na to nie stać... W takim razie kur**, niech zrezygnuje
z połowy swojej pensji, może inni politycy wezmą z niego przykład? Marzenia... Pozatym,
jeśli budżet państwa, nie pozwala jego zdaniem na takie wydatyki, to czy w tym wypadku
remont Pałacu Prezydenckiego powinien mieć miejsce?

No i tradycyjnie się pytam:
Co Wy myslicie o tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • renooo17 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 12.08.10, 20:53
      Istne kretyństwo które toczy się na całym świecie.
      Nie zauważyliście że ludzie muszą klepać coraz to większą biedę by inni mogli
      się bogacić?
      I tak cały czas. uncertain
      • lilii_95 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 12.08.10, 20:57
        moim zdaniem, polscy politycy zbyt dużo pieniędzy dostają do własnej kieszeni.
        • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 12.08.10, 21:01
          Powiem nawet, że dużo za dużo
        • decode Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 22.08.10, 12:04
          no ja popieram lilii_95. to chore jest, ale całej kasy nie rozdadzą
          potrzebującym, tak już jest.
      • asiulqia Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 17:31
        A kogo to obchodzi? Tak to już jest. Niech sobie remontują.
        • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 09:07
          Kogo to obchodzi? Na przykład mnie to obchodzi...
    • anja_ Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 12.08.10, 21:00
      sądzę, że to totalna głupota. ale przecież nasz kochany Prezydent musi mieć dobre warunki.
    • myszqa13 Macie swojego prezydenta!! 12.08.10, 21:10
      Ja bym go nigdy przenigdy w życiu nie wybrała...ale dyby jego dom zalało to od razu wielkie halo by było...podczas gdy w Bogatyni trwała powódź a on tam któregoś dnia przyjechał to była konferencja jakaś tam(w wiadomościach mówili ale niezbyt słuchałam...słucham tylko o jego porażkach,...big_grin) a ten po konferencji yszeł tylnym wyjściem bo przed czymś tam gdzie była ta konferencja stali ludzie którzy chceili z nim porozmawiać...On się boi ludzi...tyle naobiecywał zapewne też to że pomoże tym ofiarom a tu co??boi się wyjść przed ludzi...co za tupet...za to go nie lubie
      • trzpiotka Re: Macie swojego prezydenta!! 14.08.10, 09:05
        Tak, masz rację.
        Komorowski nie będzie przejmował się powodzią, dopóki to jego nie zaleje. Nie życzę mu
        tego, ale chciałabym, aby sie trochę opamiętał...
      • patrysiaxd Re: Macie swojego prezydenta!! 20.08.10, 23:33
        kur*a kto go wybrał?! jakiś debil z patologią rozdzinną coś naobiecywał a
        teraz gó... dał skur*ysyn je*any!! popieram twoje zdanie.. po co mu do jasnej
        chole.ry ten remont.. bo co? pan komorowski nie moze mieszkać tak jak jest?! tam
        jest ślicznie a jemu jeszcze mało?! wnerwiaja mnie tacy ludzie!
    • koralowa `Dobrze wam tak ! Chcieliście śmiecia to macie. 12.08.10, 21:17
      `Tak obiecywał, tak obiecywał, a głupia hołota poszła na niego głosować, a co zrobił ?
      Podwzyższył podatki, nie pomaga powodzianom.
      Na brawo, gratuluje ludzkiej naiwności !
      Macie prezydenta niech wam pomaga.
      PO ma władze niech pomaga !
      • bez.urazy Re: `Dobrze wam tak ! Chcieliście śmiecia to maci 12.08.10, 21:30
        Słuchaj no, hołotą nazywaj sobie znajomych i rodzinę, a nie osoby, których nie znasz
        tylko dla tego, że mają inne poglądy polityczne!.
        I powiedź mi, jak sądzisz czy PiS z Kaczyńskim na czele dokonałoby cudu i lepiej poradziło
        z tą katastrofą? Czy robiłoby dalej to, co czyniło będąc u władzy, czyli delikatnie mówiąc -
        NIC?
        Wszyscy politycy są siebie warci.
        • koralowa bez_urazy 12.08.10, 21:54
          Nie odwracaj kota ogonem, bo największą władze ma PO, więc powinno coś z tym
          zrobić. Tak obiecywali czego, by oni nie zrobili, a teraz Komorowski ucieka, przed prawdą.
          Dla mnie to jest czyste oszustwo. Tusk niech lepiej za piłkę nożną się weźmie, to może
          Polska zacznie wygrywać.
          Poglądy poltyczne - joł !
          c; .
          • bez.urazy koralowa 13.08.10, 11:01
            Nie odwracam kota ogonem. Jeśli już drążymy ten temat to wczoraj nawet weszła
            poprawka do specustawy na mocy której Dolny Ślask otrzyma dotację na naprawę
            poniesionych strat - tak jak i wcześniej rejony południowej Polski zdewastowane przez
            powódź.
            Przypomnę Ci, że w czasie kampanii Kaczyński przyjechał na tereny objętę powodzią i
            bezceremonialnie orzekł, że "gdyby on był na miejscu premiera to...". Oczywiście za tym
            nie poszły czyny. Tym bardziej, że gdy sam obejmował to stanowisko niezbyt chętnie
            dzielił się pieniędźmi, tylko zgrywał mądrego - chciał nawet odciąć dotację UE dla rolników,
            którzy przeciez stanowią znaczną część jego elektoratu (a taki krok byłby bardzo dla
            rolnictwa szkodliwy). Tak więc on raczej do dopłacania na cokolwiek nie jest zbyt skory, a
            łatwiej przychodzi mu opowiadanie bzdur kiedy samemu u władzy się nie jest.
            • koralowa bez_urazy 13.08.10, 16:46
              `Dobra, zostaw temat o Kaczyńskim to było dawno nie prawda. Gdyby to, gdyby
              tamto. Premierem jest Tusk, prezydentem jest Komorowski, najważniejsi ludzie dla
              państwa to niech coś zrobią. Bo jak na razie dbają tylko o swoje dupy. Gdyby ich
              coś takiego spotkało to by sprawę potraktowali zupełnie inaczej.
              • bez.urazy koralowa 13.08.10, 17:22
                koralowa napisał(a):

> `Dobra, zostaw temat o Kaczyńskim to było dawno nie prawda. Gdyby to, gdyby
                > tamto. Premierem jest Tusk, prezydentem jest Komorowski, najważniejsi ludzie dl
                > a
                > państwa to niech coś zrobią. Bo jak na razie dbają tylko o swoje dupy. Gdyby ic
                > h
                > coś takiego spotkało to by sprawę potraktowali zupełnie inaczej.

Temat o Kaczyńskim? Ależ ja nawiązuje do Twojej przemowy wg której "hołota"
                zagłosowała na "tego śmiecia" i teraz ma - chyba nie trudno wynioskować, że wg Ciebie
                gdyby ta nieszczęśliwa "hołota" zagłosowała na takiego zacnego Pana Premiera Jarosława
                Kaczyńskiego to teraz byłaby szczęśliwa. Ot, język prawicowej propagandy.
                Trudno, aby z takim żywiołem jakim jest powódź uwinąć się w krótkim czasie. Zwłaszcza,
                że PO nie jest solidną partią (co udowadnia po całej tej przygodzie z krzyżem i jego
                wyznawcami) i dla mnie to żadna niespodzianka, że ma problem z planem działania,
                zwłaszcza, ze jak na złość powódź dotknęła Polskę akurat teraz.
                I nieuczciwością jest nie dodać, że wczoraj wszedł w życie projekt zmian do wspomnianej
                specustawy, "dzięki którym z pomocy przewidzianej w ustawie będą mogli skorzystać
                także powodzianie z Dolnego Śląska." [onet] Tak więc jakieś pieniądze się znalazły, a ja
                liczę , że rząd jeszcze w sprawie powodzi nie powiedzial ostatniego słowa.
        • pingwin Re: `Dobrze wam tak ! Chcieliście śmiecia to maci 20.08.10, 23:59
          bez.urazy napisał(a):

> Słuchaj no, hołotą nazywaj sobie znajomych i rodzinę, a nie osoby, których nie
          > znasz
          > tylko dla tego, że mają inne poglądy polityczne!.
          > I powiedź mi, jak sądzisz czy PiS z Kaczyńskim na czele dokonałoby cudu i lepie
          > j poradziło
          > z tą katastrofą? Czy robiłoby dalej to, co czyniło będąc u władzy, czyli delika
          > tnie mówiąc -
          > NIC?
          > Wszyscy politycy są siebie warci.

Nie, nie wszyscy są siebie warci. To rząd nami rządzi, nie prezydent, więc wybór
          Kaczyńskiego na prezydenta niewiele by pomógł (ale na pewno byłoby inaczej).
          Przed głosowaniem należy zapoznać się z programem politycznym partii (ale nie
          samym przedwyborczym) i zastanowić się, kto jest odpowiednim kandydatem.
          Zwłaszcza najlepiej to zacząć robić już teraz, gdyż najważniejsze wybory w
          przyszłym roku.
    • renooo17 Kogo innego widziała bym na stanowisku prezydenta 12.08.10, 21:17
      Ja tam głosowałam na Janusza Korwina-Mikke big_grin Ale niestety nie wygrał sad sad sad
      sad sad
    • bez.urazy Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 12.08.10, 21:25
      Wg mnie politykom nie należy się żadne wynagrodzenie i rząd powinien z tego
      zrezygnować, tak jak to poczyniono w wielu innych krajach. Ale łatwiej brać niż dawać. I
      to jest jedna sprawa, która dotyczy wszystkich polityków - formacja polityczna jest
      nieważna.
      A teraz konkretnie do wątku - odbudowa terenów zdewastowanych przez powódź potrwa
      latami i zatrzymywanie remontu Pałacu nic tu nie da, utrudni tylko pracę Prezydenta. Nie
      mówiąc już o tym, że prace te powinny zostać skończone już dawno.
      Dalej, Polska ma długi, które rosną cały czas i z pieniędźmy zawsze będzie problem, bo
      łatwiej mówić większości polityków, że "gdbym ja był na miejscu tego i tamtego, to by to
      tak nie wyglądało" niż wyłożyć konkretną sumę i nie zgrywać dobrotliwego.
      Z jeszcze innej strony większość powodzian nie była ubezpieczona i teraz za wydatki na
      naprawy przyjdzie zapłacić podatnikowi.

Na rząd nie ma co liczyć, wszyscy politycy mówią, zamiast robić. Komorowski jest za mało
      zdecydowany i uległy, Kaczyński jako prezydent całą winę zrzuciłby na barki Tuska, choć
      z aktualnej pozycji łatwiej mu rząd krytykować. Tak czy siak, ja osobiście nie widzę na
      naszej scenie polityka na tyle solidnego i konkretnego, który byłby w stanie skupić się na
      czynach, a nie czczej gadaninie.

• trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 09:01
        Po cześci masz rację. Nie będę odwoływać się do całej wypowiedzi, bo po prostu nie mam
        dziś nastroju do dyskusji, ale pozwól, że coś sprostuję.

odbudowa terenów zdewastowanych przez powódź potr
        > wa
        > latami i zatrzymywanie remontu Pałacu nic tu nie da, utrudni tylko pracę Prezyd
        > enta.

Tu chodzi o brak szacunku dla powodzian. Podczas, gdy oni klepią biedę i nie mają się
        gdzie podziać, "skromny domek" pana Komorowskiego jest w remoncie... Pozostawiam to
        do przemyślenia każdemu, po to założyłam ten wątek.

• bez.urazy Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 10:41
          No cóż, ja mam takie zdanie, że Pałac miał być remontowany od dłuższego czasu i nie
          wyobrażam sobie, aby znowu mieli to przesuwać, bo tak mogą to robić w nieskończoność.
          Powinni skończyć remont jeszcze zaprzysiężeniem. A skoro nie, to niech to zrobią teraz,
          jak najszybciej. Powódź to osobny rozdział i bez sensu będzie zaprzestawać remontu
          Pałacu. Ale to jest moje zdanie, tyle.
    • xizax95 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 16:55
      za dlugie czytac mi sie nie chce
      • xizax95 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 17:08
        dobra przeczytalam i zgadzam sie z toba no ale zyjemy w takim panstwie,z takimi
        politykami i co poradzic?
    • lukas11136 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 17:38
      ja powiem tak... nie znasz kosztów więc gadać se tylko możesz...
      Przecież tam się nie rąbie ścian czy coś, to jest odnowa, zmiana kolorów pokoi,
      mebli itp
      A chciałabyś spać na łóżku św. pamięci Kaczynskiego ?!

Po za tym nie wiem czy wiesz, ale w pałacu prezydenckim przebywają nie tylko
      nasza 'pierwsza para' ale i goście zagraniczni i nie można im też (np. takiemu
      Obamie) pokazać, że w pałacu to taka bieda, że psy dupami szczekają wink

Swoją drogą jak mowa o pensjach to PO miało fajną koncepcje 'Tanie państwo'
      (wynajem a nie kupno limuzyn itp, przeloty liniami cywilnymi) była na tyle dobra
      i oszczędna.. dopóki ktoś nie zadzwonił na lotnisko i powiedział, że bomba na
      pokładzie samolotu z politykami i czy na miejscu jakiegoś polityka nie bałaś/eś
      sie wejść do samolotu cywilnego ? (czy limuzyny ?)
      • shibuu_ Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 17:44
        nie w jakimś tam Belwederze tylko Belwederze, z mamą się śmieję że 10 min. i
        jesteśmy u Komorowskiego XD
        a co do tematu... nie dziwię się. Od początku kiedy Komorowski pełnił funkcję
        prezydenta do wyborów i kiedy te wybory wygrał, to nie dążyłam i darzę go
        zaufaniem. Coś mi się nie podoba jego uśmiech, wgl mimika, żarty, on z żoną wgl
        tacy jacyś sztywni i ja odbieram ich tak jakby chodziło im tylko o to żeby
        wygryźć Jarosława Kaczyńskiego.
        • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 08:55
          Szczerze mówiąc Twoja wypowiedź jest tak chaotyczna, że niewiele z niej zrozumiałam...

Rozbawiło Cię stwierdzenie w jakimś tam belwederze? No, moja droga... Istnieje coś
          takiego jak sarkazm, a jeżeli ani Ty, ani Twoja mama tego nie rozumie...
      • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 08:51
        Zastanów się co w ogóle wygadujesz. Pałac Prezydencki nie składa się z paru przeciętnych
        ścian i kilku drobnych pokoi. Ale zostawiając już same koszta - pan Komorowski nie
        powinien pozwolić na remont, przez sam fakt, że niektórzy ludzie są teraz bez domów. To
        MOIM ZDANIEM brak szacunku dla powodzian i o to przedewszystkiem chodziło mi
        zakładając ten wątek.

> Po za tym nie wiem czy wiesz, ale w pałacu prezydenckim przebywają nie tylko
        > nasza 'pierwsza para' ale i goście zagraniczni i nie można im też (np. takiemu
        > Obamie) pokazać, że w pałacu to taka bieda, że psy dupami szczekają wink

Wiem, wiem, jakie osoby przebywają w Pałacu Prezydenckim, ale do tej pory przebywali w
        nim kulturalni ludzie. Gdyby Lech Kaczyński żył, nie byłoby żadnego remontu, bo też nie
        jest on potrzebny. Pozatym... "w Pałacu to taka bieda, że psy dupami szczekają"?! Ty
        weź się chłopie lepiej nie wypowiadaj...
        • audreey Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 21.08.10, 14:28
          FACEPALM TYGODNIA! a może i miesiąca. big_grin

czy Ty zdajesz sobie sprawę, że każdy prezydent, przed wprowadzeniem się do
          Pałacu, robi remont? nie gruntowny; to po prostu zmiana mebli, wystroju w ogóle,
          i tym podobne.

Wiem, wiem, jakie osoby przebywają w Pałacu Prezydenckim, ale do tej pory
          przebywali w
          nim kulturalni ludzie.

co proszę? kulturalni ludzie? to znaczy kto? państwo Kaczyńscy? Kwaśniewscy?
          Wałęsowie? nie rozumiem. Komorowscy nie są godni, żeby tam mieszkać? to dajesz
          do zrozumienia? big_grin

Gdyby Lech Kaczyński żył, nie byłoby żadnego remontu, bo też nie
          jest on potrzebny.

prawda, nie byłby potrzebny, bo - gdyby żył - zostałby tam na drugą kadencję,
          więc i 'remont' związany z wprowadzaniem się nowego prezydenta nie byłby potrzebny.
    • jonasofanka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 17:46
      Ale Komorowski nie będzie mieszkał w pałacu. Przecież Marta am klucze -.-'
      • lukas11136 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 13.08.10, 19:44
        oddała 2 tyg temu ;]
      • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 08:43
        bez komentarza
    • airplane_ . 13.08.10, 17:50
      macie swojego jakże cudownego prezydenta . : //
    • trzpiotka ... 14.08.10, 08:41
      Kurde, jak czytam niektóre wypowiedzi, to nie śmiać, ale płakać mi się chce...

Powiem tak... och... niech wypowiedają się osoby, które coś wiedzą na temat polityki... Jak
      przeczytałam, że Komorowski nie będzie mieszkał w Pałacu, bo Marta Kaczyńska ma
      klucze, to nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać...

Ludzie, litości!
    • decode Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 10:03
      myślę, że to chore, ale wszystkie osoby, które głosowały na jarusia, są
      chore.
      • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 11:46
        aha
    • alice087 gdyby kaczy kuper był to wszędzie byłyby krzyże!!! 14.08.10, 10:33
      Dziękuję,
      Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,

Dziękuję, że naszym prezydentem stał się Komorowski!!! Gdyby kaczy półgłówek
      byłby nim to.... ja bym emigrowała do mojego wujka za granicą -,-

Tak więc, kaczy kuper by jeszcze bardziej te pieniądze wydawał na nieistotne
      rzeczy! a niezdziwiłabym się gdyby ukradł.
      BANDYTA!!!!
      • trzpiotka Re: gdyby kaczy kuper był to wszędzie byłyby krzy 14.08.10, 11:45
        Bez względu na to, jakie zdanie masz o Jarosławie Kaczyńskim, nie masz prawa go
        obrażać. DO reszty wypowiedzi się nie odwołam, gdyż jest po prostu nie przemyślana i
        idiotyczna
        • alice087 u trzpiotka... 15.08.10, 11:24
          ktoś nie umie czytać ^ ^

ale nie dziwi mnie to. ludzie za jarosławkiem nie mają... dobrego wykształcenia.
          przynajmniej większość.

haha
      • trzpiotka Odwołując się do Twojego ostatniego komentarza 15.08.10, 17:05
        poruszającego kwestię wykształcenia, pozwolę sobie przeanalizować tę opinię suspicious

> Dziękuję,
        > Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuj
        > ę,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dzięk
        > uję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dzi
        > ękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,D
        > ziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję
        > ,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dzięku
        > ję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dzię
        > kuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dz
        > iękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,
        > Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuj
        > ę,Dziękuję,Dziękuję,Dziękuję,

Bez komentarza XD

Gdyby kaczy półgłówek
        > byłby nim to...

Jeśli już, to :
        Gdyby pan Kaczyński był nim to...

> [u]Tak więc, kaczy kuper by jeszcze bardziej te pieniądze wydawał na nieistotne
        > rzeczy!

1. Nie zaczynamy zdania od więc, ani nawet tak więc suspicious
        2. Zdanie jest niepoprawne językowo.
        3. Znów wyzwisko.

a niezdziwiłabym się gdyby ukradł.

Co ukradł? Chciałaś chyba napisać "(...)gdyby JE ukradł"

Dziękuję za uwagę. Na przyszłość, nie poruszaj sugestii co do wykształcenia. Najpierw
        popatrz na swoje...
        • alice087 Re: Odwołując się do Twojego ostatniego komentarz 17.08.10, 11:24
          NIE ZMIENIAM ZDANIA, ŻE WIĘKSZOŚĆ GROSUJĄCY NA JAROSŁAWKA SĄ MAŁO
          WYKSZTAŁCENI

powiedz mi... dlaczego stare baby, moherowe berety ze wsi, bez wykształcenia
          są Za Jarkiem?
          big_grin

> [u]Tak więc, kaczy kuper by jeszcze bardziej te pieniądze wydawał na n
          > ieistotne
          > > rzeczy!

> 1. Nie zaczynamy zdania od więc, ani nawet tak więc suspicious
          > 2. Zdanie jest niepoprawne językowo.
          > 3. Znów wyzwisko.
          >
          > a niezdziwiłabym się gdyby ukradł.
          >
          > Co ukradł? Chciałaś chyba napisać "(...)gdyby JE ukradł"

Zdanie moze się zaczynać od "Tak więc" . Zobacz se w książce.
          Tak, tak. Napisałam książka.

Zdanie jest poprawne językowo

A wyzwisko przyjęte i jak najbardziej odpowiednie ;]

Natomiast ostatnie zdanie z tą kradzieżą może być bez "JE".

Dziękuję za uwagę
          Pani polonistko smile

• trzpiotka Nie obejdzie się bez riposty ;) 17.08.10, 15:32
            Nie zaczynamy zdania od "tak więc", kiedy wypowiadałam się na lekcjii poskiego (kiedyś
            tam) nauczycielka sama zwróciła mi na to uwagę. A ja nie popełniam kilka razy tych
            samych błędów wink

Nie, moja droga, zdanie nie jest poprawne językowo. Gdybyś napisała tak w
            wypracowaniu, śmiem podejrzewać, że Twoja polonistka by się załamała.

A wyzwiska nigdy nie są odpowiednie, mimo, że niewychowani ludzie często ich używają.
            Kulturalny człowiek zawsze wypowiada się o innych z szacunkiem. Osobiście nie jestem
            święta, ale mimo, iż za B. Komorowskim nie przepadam, omijam wyzwiska takie
            jak "Komor", czy "Gajowy".

A "JE", w zdaniu :"a niezdziwiłabym się gdyby ukradł." jest jak najbardziej na miejscu. No,
            chyba, że napisałabyś "A nie zdziwiłabym się gdyby ukradł te pieniądze", ale wtedy byłoby
            powtórzenie. Bez "je" zdanie jest bez sensu.

> powiedz mi... dlaczego stare baby, moherowe berety ze wsi, bez wykształcenia
            > są Za Jarkiem?
            big_grin
            Ja nic nie mam do starszych ludzi ze wsi, ani miast. Śmiem rówież przypuszczać, że mają
            więcej oleju w głowie, skoro nie uwierzyli w jakże piękne obietnice pana Komorowskiego i
            zagłosowali za Kaczyńskim. Jestem im za to wdzięczna. Aha, moherowe berety starszych
            pań, także mi nie przeszkiadzają. A to, że nie masz szacunku do starszych od siebie,
            potwierdza fakt, że jesteś po prostu niewychowana.

> Dziękuję za uwagę
            > Pani polonistko smile
            Nie zrobiłabym Ci wykładu, gdybyś nie poruszyła kwestii co do wychowania. Sama nie
            jestem idealna i zazwyczaj nie wytykam ludziom błędów, no, chyba że ktoś na mnie
            napada. Nie drażnij lwa, bo LEW to ja wink

Pozdrawiam, alice087 smile
            • alice087 Re: Nie obejdzie się bez riposty ;) 20.08.10, 16:21
              dobra, dasz mi 'niby' naukę jezyka polskiego i może sądzisz, udawadniasz
              przez to, że ludzie z PO mają małe wykształcenie (to pytanie!! nie pisze, że tak
              na pewno sądzisz)

a z tymi wyzwiskami, to mi już wystarczy jak PISowce wyklinają 100% razy
              gorzej ode mnie PO.

dobra, dotyczące tych 'starszych pań' : czy jesteś za tym, żeby stał krzyż.?

dosłownie, tym paniom
              dziękujesz? xd

i mi nie mów, że
              jestem niewychowana, bo TA pani z PISu od O :19 do O :25 mówi, że to PO stał za
              zamachem

sądzisz, że Tusk zabił Kaczyńskiego??
              • trzpiotka Jestem fanką tej babki! 20.08.10, 21:58
                Dzięki, że pokazałaś mi ten filmik, dodałam do ulubionych big_grin

Czy sądzę, że Tusk zabił Kaczyńskiego? Niekoniecznie, ale podejrzewam, że ma krew na
                rękach.
                Jednak są to tylko domysły. Wersja oficjalna mówi o tym, że tragedia pod
                Smoleńskiem to nieszczęśliwy wypadek, jednak nieoficjalnie każdy może mieć SWOJE
                domysły i SWOJE zdanie na ten temat, nieprawdaż?

> dobra, dasz mi 'niby' naukę jezyka polskiego i może sądzisz, udawadniasz
                > przez to, że ludzie z PO mają małe wykształcenie (to pytanie!! nie pisze, że ta
                > k
                > na pewno sądzisz)

Hm... Ja powiem tak. Nie o wszystkich politykach mogę powiedzieć, że są super
                wykształceni, ale nie tyczy się to tylko PO. Ależ oczywiście, że nikt nie byłby politykiem,
                beż odpowiedniego wykształcenia, ale przemawia o nim, moim zdaniem, wiele czynników,
                które nie wszyscy spełniają.
                Ale przez moją wcześniejszą wypowiedź nie chciałam udowodnić, że ludzie z PO mają małe
                wykształcenie, z tego co pamiętam, to nie myślałam wtedy chyba nawet o PO. Bez
                urazy wink Ja nic nie sugeruję

> a z tymi wyzwiskami, to mi już wystarczy jak PISowce wyklinają 100% razy
                > gorzej ode mnie PO.

No, nie nazwałabym tego wyklinaniem. Nikt z PO nie nazwał Kaczyńskiego "Kaczorem" i
                nikt z PiS nie przezwał Komorowskiego "Komorem". Po drugie, kiedy PO, możnaby tak
                powiedzieć, "obraża" PiS, to i PiS może zrobić podobnie. To są takie "pogaduszki"
                pomiędzy partiami, które cechują się ciętymi ripostami. Nie staraj się zrozumieć dlaczego
                tak jest - to polityka.

> dobra, dotyczące tych 'starszych pań' : czy jesteś za tym, żeby stał krzyż.?
                >

Ja uważam, że miejsce krzyża jest w kościele. Koniec kropka. A to co wyprawiały nie tylko
                te babki, ale WSZYSCY ludzie pod krzyżem (i ci za i przeciw) było czystą farsą i brakiem
                szacunku dla samego krzyża i zmarłego Lecha Kaczyńskiego. W tym wypadku uważam,
                że powinien zainerweniować J. Kaczyński, którego bardzo lubie, ale który jednak nie
                zachował się właściwie w tej sytuacji. Nie powinien był dopuścić do tych durnych
                przedstawień, choćby przez pamięć dla brata. Takie jest moje zdanie na ten temat.
                Obiektywnie, nie uważasz?

A co do tej pani i zamachu wypowiedziałam się na początku.

Masz jeszcze jakieś pytania? Chętnie odpowiem wink
                • alice087 Re: Jestem fanką tej babki! 21.08.10, 17:45
                  każdy może mieć SWOJ
                  > E
                  > domysły i SWOJE zdanie na ten temat, nieprawdaż?

o, to zdanie moje brzmi: ludzie na wsi mają małe wykształcenie i moherowe
                  berety robią wstyd polsce

no, ale gdy to pisze... to już o baju waju, ja to nie wychowana dziewczynka
                  MOJE ZDANIE

jak napisałam "PISowce" to nie chodziło mi o ludzi z tej parti... Kaczyńskiego itd.
                  tylko o ludzi, którzy są za Kaczyńskim
                  oni bardzo, bardzo wyklinają PO

co nie oznacza, że ludzie za PO są aniołkami. też potrafią się niegrzecznie zachować

W tym wypadku uważam,
                  >
                  > że powinien zainerweniować J. Kaczyński

ale czemu on? Kaczyński nie ma nic do gadania! przegrał wybory to niech se nie
                  rządzi państwem

.
                  • trzpiotka Re: Jestem fanką tej babki! 21.08.10, 20:39
                    Miałam nadzieję, że dostrzegę w Tobie nutkę inteligencji i kultury... Ale widzę, że nie wrto z
                    Tobą gadać.

Nara

• alice087 Re: Jestem fanką tej babki! 22.08.10, 09:10
                      "Miałam nadzieję, że dostrzegę w Tobie nutkę inteligencji "

dla ciebie osoba inteligentna może być tylko za Kaczyńskim!
                      to, jeżeli jestem za PO to od razu brak kultury i nieinteligentna

mądre, bardzo mądre podejście
                      • trzpiotka Re: Jestem fanką tej babki! 22.08.10, 10:58
                        > dla ciebie osoba inteligentna może być tylko za Kaczyńskim!
                        > to, jeżeli jestem za PO to od razu brak kultury i nieinteligentna

No i m.in. to zdanie daje mi podstawy do tego, żeby twierdzić, iż brak troszkę inteligencjii.

Proponuję jeszcze raz przerobić całą naszą rozmowę, może coś zrozumiesz...
                        • trzpiotka Re: Jestem fanką tej babki! 22.08.10, 11:01
                          I TAK, wiem, że nie miałam już pisać. Jednak na takie "głębokie" odpowiedzi nie da się nie
                          odpisać
                        • alice087 Re: Jestem fanką tej babki! 22.08.10, 16:07
                          > No i m.in. to zdanie daje mi podstawy do tego, żeby twierdzić, iż brak troszkę
                          > inteligencjii.
                          >
                          > Proponuję jeszcze raz przerobić całą naszą rozmowę, może coś zrozumiesz...

o nie, nie ma takiej potrzeby
                          bo ja jestem zuuuym dzieckiem, za PO. głupiutkie, nieinteligentne

ach, a ja już miałam nadzieje, że głupim rozum dasz!
                          a jednak...
                          sad
                          • alice087 Re: Jestem fanką tej babki! 22.08.10, 16:10
                            alice087 napisał(a):

> > No i m.in. to zdanie daje mi podstawy do tego, żeby twierdzić, iż brak tr
                            > oszkę
                            > > inteligencjii.
                            > >
                            > > Proponuję jeszcze raz przerobić całą naszą rozmowę, może coś zrozumiesz..
                            > .
                            >
                            >
                            > o nie, nie ma takiej potrzeby
                            > bo ja jestem zuuuym dzieckiem, za PO. głupiutkie, nieinteligentne
                            >
                            >
                            >
                            >
                            > ach, a ja już miałam nadzieje, że głupim rozum dasz!
                            > a jednak...
                            > sad

"ach, a ja już miałam nadzieje, że głupim rozum dasz!"
                            nie chodzi o to, że ty głupim rozum dasz
                            tylko, jest takie przysłowie: "głupiemu rozumu nie dasz"

tongue_out
                            pewnie dość mnie nie zrozumiałam.
                            i nie mam czasu tego tłumaczyć..
                            lecę pod pałac prezydencki porobić fotki i pośmiać się ; DDD

ciaaał
                            • alice087 Re: Jestem fanką tej babki! 22.08.10, 16:11

> "ach, a ja już miałam nadzieje, że głupim rozum dasz!"
                              > nie chodzi o to, że ty głupim rozum dasz
                              > tylko, jest takie przysłowie: "głupiemu rozumu nie dasz"
                              >
                              > tongue_out
                              > pewnie mnie nie zrozumiesz.
                              > i nie mam czasu tego tobie tłumaczyć..
                              > lecę pod pałac prezydencki porobić fotki i pośmiać się ; DDD
                              >
                              >
                              > ciaaał
      • pingwin Re: gdyby kaczy kuper był to wszędzie byłyby krzy 21.08.10, 00:05

> Dziękuję, że naszym prezydentem stał się Komorowski!!! Gdyby kaczy półgłówek
        > byłby nim to.... ja bym emigrowała do mojego wujka za granicą -,-

>
        > Tak więc, kaczy kuper by jeszcze bardziej te pieniądze wydawał na nieistotne
        > rzeczy! a niezdziwiłabym się gdyby ukradł.
        > BANDYTA!!!!

Czy ty zdajesz sobie sprawę co w tej chwili napisałaś? Szkoda, że nie pojechałaś
        do wujka mieszkać. Boję się, że takie osoby jak Ty kiedyś będą rządzić państwem.
        • alice087 turyści się śmieją.z waszych wielbicielek z wsi ;) 21.08.10, 15:34
          pingwin,

nie, nie będę rządzić.
          nie mam nerwów dla takich ludzi...

a i jak najbardziej zdaję sobie z tego sprawę co napisałam
          chętnie bym wyjechała do wujka, ale to gdy skończę osiemnastkę

ech, gdy myślę, że przez jeszcze 5 lat mam żyć w tym samym kraju z takimi
          babami, które robią wstyd polsce i turyści się śmieją to jak dziękuje
          • trzpiotka Re: turyści się śmieją.z waszych wielbicielek z w 21.08.10, 16:05
            alice087, to Ty, jak narazie, przynosisz wstyd...

• alice087 Re: turyści się śmieją.z waszych wielbicielek z w 21.08.10, 17:37
              o nie, na pewno nie ja

błagam, mam kolegów ruskich i szwedów jedynie z kogo się śmieją za granicą to
              Kaczyński uncertain
              • trzpiotka Re: turyści się śmieją.z waszych wielbicielek z w 21.08.10, 20:36
                Skoro są ludźmi Twojego pokroju, to się im nie dziwię. I kończę dyskusję, bo zaraz mogą
                posypać się brzydkie słowa.

Szkoda, że rozmowa z Tobą, jest jak walenie grochem o ścianę uncertain
                • alice087 Re: turyści się śmieją.z waszych wielbicielek z w 21.08.10, 23:26
                  nie rozumiem

"Szkoda, że rozmowa z Tobą, jest jak walenie grochem o ścianę uncertain"

ty chyba nie chciałaś mnie przekonać do partii moherowych beretów ??

a ci moi koledzy ruscy to ci bardziej 'wykształceni'. ich rodzina ma 2 domy w
                  Niemczech, jeden w Polsce, jeden w Bułgarii i Rosji
                  żyją se dobrze smile

natomiast Szwedzi to studenci. studiują dziennikarstwo.
                  ech, nic dziwnego, że dogaduję się z dobrze 'wykształconymi' ludźmi smile

I kończę dyskusję, bo za
                  > raz mogą
                  > posypać się brzydkie słowa.

jak tam chcesz, ja nie chce przeklinać big_grin
                  • trzpiotka Nie, alice 22.08.10, 10:55
                    Ja tylko chciałam Cię przekonać do odrobiny kultury i szcunku dla drugiej osoby, a skoro
                    nawet tego nie rozumiesz, to to daje mi podstawy do stwierdzenia, że rozmowa z Tobą to
                    jak walenie grochem o ścianę. Kurczowo trzymasz się własnych "ideii" i nie dopuszczasz do
                    swojej podświadomości zdania innych. Przykre to, ale cóż...

> a ci moi koledzy ruscy to ci bardziej 'wykształceni'. ich rodzina ma 2 domy w
                    > Niemczech, jeden w Polsce, jeden w Bułgarii i Rosji
                    > żyją se dobrze smile
                    Czyli Twoim zdaniem ludzie na poziomie i wykształceni, tacy z którymi warto się zadawać,
                    to ci z kasą???

sciana
                    • alice087 Re: Nie, alice 22.08.10, 16:13
                      ei, a wiesz co to znaczy MIEĆ WŁASNE ZDANIE ??

Niemczech, jeden w Polsce, jeden w Bułgarii i Rosji
                      > > żyją se dobrze smile
                      > Czyli Twoim zdaniem ludzie na poziomie i wykształceni, tacy z którymi warto się
                      > zadawać,
                      > to ci z kasą???

eeech, chodziło o to, że są wykształceni i dlatego dobrze im się żyje tongue_out
    • bananowaa Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 14.08.10, 10:45
      Żal mi ich. Ja pierdziele chyba są ważniejsze sprawy niż remont Pałcy. Co za kretyni. ; /
    • zuziora_ Moja refleksja^ 15.08.10, 11:32
      To co teraz wypisałaś droga autorko jest niemożliwe. I zapewniam cię, że gdyby był nie
      wiadomo jaki prezydent nigdy nie miałoby miejsce, żeby ktoś komuś pomógł. To ty
      chcesz na siłę udobruchać świat, czyli to co nie jest możliwe. Nikt za swojej kandecji tego
      by nie zrobił. O Boże! Co ja mówię -.-'' przecież pan Kaczyński by tak zrobił! Chodźmy i
      skandujmy pod pałacem, drogie użytkowniczki.

PS. Ja nie obrażam Kaczyńskiego wy też nie obrażajcie Komorowskiego. Przecież coś za
      coś? I nie ma co się burzyć. Dopiero za okrągłe 5 lat możecie odetchnąć z ulgą i nadal
      głosować na Kaczyńskiego. Wtedy zobaczymy kto będzie śmiał się ostatni ^^

Nawet te pełnoletnie użytkowniczki, nawet katsuumi_17 mnie nie przekonuje.
      I radziłabym najlepiej usunąć wątek. Potem wszyscy się dziwią, że my takie nietolernacyjne
      jesteśmy -.-;;

Ave.
    • laura.pl Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 20.08.10, 16:32
      Ha,ha,nie wierzę! Tysiące ludzi straciło dach nad głową,a teraz remontują Pałac
      prezydencki? Rzeczywiście,to priorytet,Komorowski przecież nie będzie żył w takim starym
      Pałacu,musi być odnowiony!
      Totalnie się z Tobą zgadzam,pieniądze,które przeznaczają na remont mogłbyby być lepiej
      spożytkowane.Mogliby wybudować jakiekolwiek domy dla tych ludzi,nawet z małymi
      pokojami i wogóle nie byłyby to luksusowe warunki,ale ludzie mieliby dach nad
      głową,schronienie przed deszczem i zimnem oraz ciepłe łóżko.Jestem pewna,że nie
      narzekaliby.Ale właśnie tacy właśnie są polscy politycy.
      • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 20.08.10, 22:00
        Uwielbiam Cię! wink
        • patrysiaxd Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 20.08.10, 23:49
          jeny alice to ty uważasz że ludzie ze wsi nie mają wykształcenia co? kurde
          znalazła mi się wielka miastowiczka! kur.wa myślisz ze co u nich gorsze
          nauczanie czy co?! wnerwiają mnie tacy ludzie co myślą że są lepsi od innych!
          • trzpiotka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 21.08.10, 09:54
            Powiem wręcz, że gdy jeszcze chodziłam do gimnazjum, najlepszą uczennicą w klasie była
            dziewczyna ze wsi.

I w ogóle to... myślę tak samo jak Ty patrysiaxd wink

Ale alice chodziło przedewszystkim o STARSZYCH ludzi ze wsi i o ich moherowe berety...
            Dla mnie to żałosne. Totalny brak szacunku.

Mam nadzieję, alice, że rozumiesz o co mi chodzi. Należy szanować każdego, czy to cygan,
            czy staruszka, czy ludzie z przeciwnej partii. Na szacunek zasługuje każdy...
          • alice087 patrysiaxd 21.08.10, 15:30
            tak, tak

właśnie sądze, i TAK JEST że jest gorsze nauczanie
        • myhorses13 a gdzie krzyż ? 20.08.10, 23:51
          haha wreszcie go spalili , ?
          razem z tymi wszystkim moherami mam nadzieję . ;P
          haha ! żal mi polski i tych cholernych pisowców i ich komunistycznych poglądów .
          • trzpiotka Żal.pl 21.08.10, 09:43
            myhorses13 bardzo rzadko używam słowa "żal", ale to najlepsze określenie ludzi takich, jak
            Ty. Zastanów się zanim coś napiszesz...
            • myhorses13 Re: Żal.pl 21.08.10, 21:02
              trzpiotka napisał(a):

> myhorses13 bardzo rzadko używam słowa "żal", ale to najlepsze określenie ludzi
              > takich, jak
              > Ty. Zastanów się zanim coś napiszesz...

sory ale opisuje to co widzę .
              a zresztą co wy macie do powiedzenia w polsce ? NIC . haha !
      • bez.urazy Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 22.08.10, 17:29
        Nie jestem gorliwym zwolennikiem PO, ani żadnego ugrupowania w Polsce, tak więc
        rzeknę trochę obiektywnie - nie wiem czy zwolennicy PiSu rozumieją, że powódź to kwestia
        milionów złotych i oddanie funduszy przeznaczonych na remont (nie mówiąc już o
        pozostawieniu Pałacu zamkniętego i w połowie robót) nic by konkretnego nie dało.
        Jedyny sens takiego ziałania to próba zyskania w oczach ludzi na takich idiotycznych
        działaniach - gdyby tak uczyniono, wszyscy (łącznie z wami) ogłosiliby, że to na pokaz - i
        byłaby to prawda. Bo ja sobie osobiście nie wyobrażam, aby mieli nie dokończyć remontu
        Pałacu, kiedy oddanie go prezydentowi było kwestią dni. Takie działanie miałoby
        jakikolwiek sens, gdyby oddano te pięniądze PRZED remontem (a zaczęto go przed
        powodzią), konkretna suma. Ale po co oddać pieniądze kiedy prace już dobiegały końca
        (nawiasem mówiąc Pałac już został oddany do użytku)? Nie rozumiem waszego toku
        rozumowania - jest absurdalny i ogranicza się do wyszukiwania głupawych problemów.
    • pingwin Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 20.08.10, 23:55
      To było do przewidzenia.
      PO jest partią dla bogaczy. Jedyną partią jaka potrafi zatroszczyć się o ludzi
      biedniejszych i tych w potrzebie jest PiS (może dlatego inne partie ich nie
      lubią?).
      To wspaniały pomysł, aby politycy w ogóle nie mieli pensji z polityki a jedynie
      prestiż, ale żaden polityk na to nie przystanie. I tyle na ten temat.

A jak myślisz, czemu starsze osoby nazywają polityków złodziejami? Oczywiście
      nikogo tu nie oskarżam, ale czasem warto spojrzeć na społeczeństwo.
      • myhorses13 Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 21.08.10, 00:02
        zgadzam się żadnych pensji . ;o
        ale to polska i naród jest chciwy .
        wgl wstyd mi za polaków jak patrzę na to wszystko ;//////
        nie dziwię się emigrantom że NIE wracają haha ~!
    • klama_kcmil Wiedziałam, żer tak będzie. 21.08.10, 10:54
      Bo 80% wyborców naszego 'kochanego' prezydenta głosowało na niego, bo ma uroczy
      wąsik, który budzi sympatię, ale któżby przewidział, że prezydent będzie z niego do
      dupy.? -,-'. Dzięki niemu doceniłam śp. Lecha Kaczyńskiego. Ten rok był cholernie trudny
      dla Polski, mam tylko nadzieję, że nie bedzie gorzej. Co do D.Tuska brak mi słów, ich
      chyba wgl nie obchodzą polacy, ważne, by oni wszystko mieli. sciana. Nie dziwię się, że
      polacy coraz cześciej emigrują.
    • yourbadream Przecież państwo nie może dać wszystkich pieniędzy 21.08.10, 16:33
      dla powodzian. Zastanówcie się do cholery -.-" W nagłych przypadkach (jak między
      innymi powódź) po prostu znajdują, a to co zostało zaplanowane się nie tyka i tyle.
      Weźmy np. samoloty. Kupno nowych maszyn każdy rząd przesuwał. Wielu powtarzało,
      że powinni mieć nowe, ale nikt nic nie robił, bo ciężko było z przetargami, a
      poza tym ludzie się pluli, że nie mają na co pieniędzy wydawać. No i proszę
      bardzo, latająca trumna się rozbiła i 96 osób poszło do piachu.

Poza tym, drogie dzieciątka, sprawdźcie sobie jakie ma możliwości prezydent. On
      może za przeproszeniem gó... do powiedzenia w sprawie budżetu. Prezydent ma
      funkcję bardziej reprezentatywną, zarządza wojskiem i podpisuje ustawy. Tak
      można go w skrócie opisać.
    • nearlaify . 21.08.10, 17:54
      Już nie będę się czepiać takich błahostek jak remont pałacu, bo czy jest
      konieczny - nie wie nikt. Nie jestem za to pewna co wniesie nam kolejne
      "upamiętnienie" katastrofy smoleńskiej - to kolejny pomnik, to kolejna tablica,
      to znów ważna uroczystość... Ja pytam po co to wszystko?? Przecież normalny
      obywatel nie zapomni tygodniowej żałoby, modlitw, relacji telewizyjnych,
      śledztwa, wreszcie OLBRZYMIEGO pogrzebu, pochówku na Wawelu, domysłów i
      niejasności. Jarek jak zwykle chce na wszystkim się wzbogacić. Jak ja nie znoszę
      tego hipokryty.
      • alice087 Polecam tę grę: 22.08.10, 09:15
        i włączcie głośniki ^ ^

klikk
    • lovejustin__ Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 22.08.10, 09:28
      Już od początku go nie lubiłam. Taki z niego niby prezydent, ale na powodzian mało co
      da. Za te pieniądze na pewno nie da się wyremontować domu, a co dopiero postawić
      nowy. Cóż, żyjemy w takim świecie, gdzie forsa jest "najważniejsza". Polscy politycy
      zarabiają niewiarygodne sumy, przynajmniej 1/4 mogliby oddać na powodzian. Tsaa,
      marzenia. Dobrze, że przynajmniej organizują te Koncerty dla Powodzian, może tam coś
      się znajdzie. I zapomniałam jeszcze dodać: ostatnio czytałam w jakiejś gazecie, że w
      Bogatyni, chcą za chleb !20 ZŁOTYCH!, a za wodę do picia !15 ZŁOTYCH!. No to
      przepraszam bardzo, to jest już szczyt wszystkiego.
    • ollinka Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 22.08.10, 09:29
      Napisalas ze za te pieniadze mozna powodzianom wybudowac domy ale ich sa setki
      tysiecy jAK NIE wiecej!!!
      ale popieram twoje zdaniesmile
    • vanell. Re: Pałac Prezydencki w remoncie! 22.08.10, 16:28
      uroki polskich polityków. prawda jest taka, że dbają wyłącznie o własne dobro. a to ciekawe,
      ponoć rząd nie ma pieniędzy na dodatkowe wydatki w czasie kryzysu. w takim razie dołączam
      się do pytania: po jaką cholerę remontują pałac, skoro 'nie mają' na to środków? spokojnie
      mogliby zaoferować te pieniądze na rzecz powodzian. no ale przecież prezydent musi mieć
      godne (co w jego języku znaczy ekskluzywne i nowatorskie) warunki.
    • myszkaa . 22.08.10, 17:33
      Ludzi potrzebują pieniędzy po powodziach a oni sobie remonty robią.
      Pięknie..
      Zaś dadzą po 6 tysięcy i po sprawie ...

Macie swojego kochanego Bronka! -.-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka