Dodaj do ulubionych

Kolczyk w jezyku?

29.08.10, 22:02
Moja kol. ma kolczyk w jezyku i mowi ze to dosyc wygodne i namawia mnie do przekucia...
Czy to higieniczne? Boli przekowanie? To dobry pomysl? J nie jestem przekonana ale moze...
Pomozcie.. jesli macie walic glupie komentarze darujcie se...
Obserwuj wątek
    • londonbridge Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:10
      hej piszcie... kociaki?uncertain
      • devilisch tuuu ważne wejdź 29.08.10, 22:16
        ja mam kolczyka w języku już od paru lat, i na serio warto, więc sobie zrób
        troszkę boli, samo przebicie, ale wszystko jest do przeżycia od tego się nie umiera... a
        efekt jest bombowy tongue_out

polecam smilesmilewinkbig_grinkiss
    • katsuumi_17 Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:13
      Podobno najpierw lepiej jest sobie zrobić sobie kolczyka w pępku, żeby zobaczyć czy nie
      jest się na to uczulonym
      • londonbridge Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:15
        dziek,i a ty masz???? raczej sobie nie zrobie ani tu ani tu dzieki...big_grin
    • polskalady Re: Kolczyk w jezyku? tak to boli 29.08.10, 22:14
      tak to boli nie moszesz jesc przerz 4dni moszesz jesc tylko kaszki dla dziecismile
      • devilisch Re: Kolczyk w jezyku? tak to boli 29.08.10, 22:17
        "kaszki dla dzieci"?
        proszę cie, skąd to wytrzasnęłaś...

można jeść jogurty
        • londonbridge Re: Kolczyk w jezyku? tak to boli 29.08.10, 22:18
          a trzeba czyms przemywac? albo czegos nie jesc?kisskisskiss
    • scarletrose Jestem na nie. 29.08.10, 22:16
      • londonbridge Re: Jestem na nie. 29.08.10, 22:17
        dzieki kociaki.. pomyslekisskisskiss
    • thuskawka Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:21
      Nie wiem, czy boli, bo nie jestem na tyle głupia, żeby oszpecać się w taki
      sposób. Jeśli nie chcesz tego kolczyka powiedz jej to, jest twoją przyjaciółką,
      więc powinna Cię zrozumieć.
    • werka197 To bardzo boli i wdg mnie jest obrzdliwe .. 29.08.10, 22:22
    • werka197 To bardzo boli i wdg mnie jest obrzdliwe .. 29.08.10, 22:22
      d
    • puzzle_piece Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:23
      jeżeli nie jesteś pewna to na razie tego nie rób .
      dobrze się zastanów i zbierz o tym jak najwięcej informacji.
      smile
    • jonaskowa nieee. 29.08.10, 22:23
    • linda Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:24
      przez tydzien beda karmic cie przez slomke !! z bolu nie otworzysz ust
    • elusha_21 Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:25
      nie wiem x d
      • magdalenka2008 Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:30
        ja miałam sobie zrobić, ale tak wyszło że nic z tego nie wyszłosmile ale bardzo mi się podoba smile
    • malcia tutaj 29.08.10, 22:27
      przekuwanie nie boli ale to jak Cie chwyci szczypcami.przez pierwsze dni seplenisz i puchnie język.od kolczykan niszczą się zęby i wystarczy że wyciągniesz kolczyk to po dwóch godzinach już Ci zarasta dziurka.
    • xxxaniskaxxx Nie... 29.08.10, 22:29
      Zdecydowanie nie. Nie miałam kolczyka, ale z obserwacji i pomówień innych
      wnioskuję, że to niby fajne, ale jak ci coś pójdzie nie tak np. wda się
      zakażenie to przez język możesz się udusić. I z tym, że możesz się udusić nie
      żartuję. Moja znajoma ze szkoły przekłuła język, strasznie ją bolał i nie poszła
      do lekarza. Następnego dnia miała tak spuchnięty język, że się dusiła. Później
      poszła na pogotowie z siostrą (mieszka kilka metrów od pogotowia) i coś jej
      zrobili, że doszła do siebie. Ogólnie denerwuje mnie jak niektórzy seplenią
      przez kolczyk, albo się nim bawią. Od razu cofa mi się śniadanie jak widzę
      wystawiony język z kolczykiem, którym właściciel się bawi.
    • gwiazdka_14 Re: Kolczyk w jezyku? 29.08.10, 22:38
      Ja osobiście bym bardzo chciała ale za młoda trochę jestem .. uncertain Jak bym tak miała 16 lat :d
    • pauliska1212 nie znoszę 29.08.10, 22:54
      brrr.!
      nie znoszę kolczyków gdzie indziej niż poza uszami, w pępku jeszcze ujdzie.
      przekuwanie języka podobno bardzo boli i do tego 2 tygodnie po przekuciu trzeba
      jeść tylko jakieś kaszki itp.
      a po za tym to brzydko wygląda ( moim skromnym zdaniem , oczywiście ; p )
      no i czasem kolczyk można połknąć. surprised

<br />
    • karolcika2205 a więc. 30.08.10, 00:02
      mi się podoba i bede sobie robiła . a wiec . przekłucie nie boli bo pryska ci
      jezyk takim czyms i ci jezyk dretwieje wiec go nie czujesz i przekucie na prawde
      nci nie boli . w sumie zalezy od organiuzmy . ale nie boli . ! tylko potem ;d .
      poczytajs sobie o tym .
    • paulaxdd Re: Kolczyk w jezyku? 30.08.10, 12:57
      przekucie ponoc troszke boli , moja kol tez ma i mowi ze jest dla niej wygodny . big_grin
      • jessicakaulitz Re: boski 30.08.10, 13:25
        Nie wiem czy boli, ale wiem że wygląda cudnie wink
        Z resztą moja koleżanka ma kuzynkę, która ma takiego kolczyka, no i to nie boli samo
        przekłucie, tylko następne trzy dni, w zależności jak szybko goją Ci się rany. Przez te parę dni
        po przebiciu, boli, ale ludzie to maja i żyją, wiec jak Ci się podoba to rób. Ja sama jak trochę
        dorosnę, to sobie zrobię, bo na razie mi rodzice nie pozwolą. Kolczyk w języku jest śliczny, jeśli
        tylko masz taką okazję, to nawet się nie zastanawiaj.
    • pauu26 Re: Kolczyk w jezyku? 30.08.10, 13:01
      a chcesz sb zrobić bo cie namawia, czy dlatego, że już wcześniej o tym myślałaś ?
      jeśli z pierwszego powodu to sobie daruj tego kolczyka xd
    • dominikax3 Re: Kolczyk w jezyku? 30.08.10, 13:01
      daruj sobie dziewczyno, kolczyn w języku okropnie wygląda.
    • zozolek.xd Klik ! 30.08.10, 13:05
      Odradzam kolczyka w języku. Moja kol. płakała jak jej przekuwali i z bólu nie jadła tydzień ;/ .
      Ogólnie jak chcesz jakisz kolczyk to polecam w wardze. To tak mocno nie boli bo sama mam.
      Chyba ze jak nie chcesz to w nosie też tak bardzo nie boli, bo mialam ale mi sie nie podobał to
      go wyjełam i mi dziórka zarosła.
      • jessicakaulitz Re: i jeszcze jedno 30.08.10, 13:32
        Nie słuchaj piepszenia głupot, jakież to straszne jest i jak długo się goi, bo to są naprawdę
        specyficzne i rzadkie przypadki, zapewne będzie Ci się goić 3-4 dni, no chyba że masz
        naprawdę coś takiego, że rany baaaaardzo powoli Ci się goją. Będziesz ssać lód i jakoś
        przeżyjesz. A przed przebiciem, jak poprosisz to Ci dadzą taki płyn, i nie będzie Cię boleć
        podczas ukłucia. A te parę następnych dni, spokojnie jakoś przeżyjesz, jak będziesz ssać lód,
        to jakoś to będzie. Nie taki diabeł straszny jak go malują i w tym przypadku też tak jest,
        naprawdę, nie słuchaj tych wszystkich wyjątkowych przypadków, jak to się komuś 2 tyg.
        goiło, bo tylko się zniechęcisz, a i tak raczej wszystko przebiegnie normalnie.
      • klama_kcmil . 18.09.10, 21:46
        Moja koleżanka ma, mówiła, że bolało, ale tylko kilka dni, przyzwyczaiła się i jest git, ale
        to zależy od osoby i od konkretnego miejsca przekucia[w języku]
    • pinezzkaaa Re: Kolczyk w jezyku? 18.09.10, 19:49
      Mam w pępku smile Ale tez marzy mi się w języku :d Ale to na wakacjach bo nie bd chodziła do
      szkoły z opuchlizną tongue_out
    • momo. Nie radzę. 18.09.10, 21:09
      Podejrzewam, że gdybyś to zrobiła, potem byś żałowała. Jeśli tak bardzo tego chcesz, to
      przeczekaj z pół roku i potem zastanów się jeszcze raz bardzo dokładnie czy naprawdę aż
      tak bardzo tego kolczyka pragniesz. Ja jeszcze niedawno bardzo chciałam mieć kolczyk w
      nosie, ale już mi przeszło i wiem, że jeżeli wtedy jakimś tam cudem mama by mi na to wtedy
      pozwoliła (co jest nierealne) to dzisiaj pewnie bym tego bardzo żałowała.
    • fantabuu Re: Kolczyk w jezyku? 18.09.10, 21:48
      no napewno boli -.-
      no norlamnie . i do tego to jest języlk -.-
      ja niemam w języku , i mieć nie bede.
      w uszach mam 7 . ale język mnie obrzydza.

; ))
    • chocolatex Re: Kolczyk w jezyku? 19.09.10, 10:52
      Możesz spróbować. Podobno szybko dziura zarasta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka