momo. Re: Obowiązki Domowe 17.09.10, 15:16 Muszę codziennie chodzić na spacery z psem, sprzątać swój pokój i zajmować się bratem. Nie mam na zajmowanie się nim określonefgo czasu, ale dziennie tak przeciętnie z godzinę się z nim bawię. Nie dostaję za to kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jade Ja nie mam zbytnio obowiązków domowych. 17.09.10, 15:23 - Sprzątanie mojej śwince morskiej, - Utrzymywanie porządku w moim pokoju ( ta jasne ), - Ścieranie kurzów w moim pokoju ( jak już to ścieram od święta ale dobra ), - Na zmianę z bratem wyładowywanie naczyń ze zmywarki, - Mycie komputera, głośników itd. ( myję chyba 2 razy do roku xD ), - No i kiedyś pastowanie schodów, ale już jakoś od jakiegoś czasu nie pastuję haha, - Zamiatanie tarasu. Kurczę dużo tego I nie, nie dostaję ZA TO kieszonkowego. Dla mnie to dziwne. Ja z rodzeństwem dostajemy kieszonkowe na początku każdego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Obowiązki Domowe 17.09.10, 21:31 U mnie ścieram kurze i sprzątam u siebie w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
tosia123 Re: Obowiązki Domowe 22.09.10, 20:38 ja muszę wynosić śmieci, sprzątać swój pokój , wycierać kurze, rozwieszać pranie, zmieniać brudne ręczniki, myć lustro i w niektóre dni zmywać naczynia i nic z tego nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
honeey Re: Obowiązki Domowe 22.09.10, 20:44 ja muszę mieć czysto w pokoju i co 2 tyg kosze trawnik tak mniej więcej ale nie dostaje za to kieszonkowego kase dostaje co miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Obowiązki Domowe 22.09.10, 20:51 jeżeli codziennie pościelę rano łóżko to dostaję 10 złoty tygodniowo. ale nigdy tego nie robię, więc kasy nie dostaję, przynajmniej za to xd Odpowiedz Link Zgłoś
marsowa. Re: Obowiązki Domowe 22.09.10, 21:14 Przyznam się szczerze, że nie mam żadnych obowiązków. Od czasu do czasu mama poprosi mnie czy siostrę o pomycie naczyń. Swój pokój sprzątam z własnej nieprzymuszonej woli i nie uważam tego za obowiązek. Kieszonkowe dostaję bez niczego. W tym wypadku rodzice troszkę mnie rozpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1997 Re: Obowiązki Domowe 06.11.10, 14:42 Moja mama musi sprzątać sama, bo do mnie w tych kwestiach nie ma zaufania. Potem lubi mieć satysfakcję, że to zrobiła. Ja sprzątam, odkurzam itd. tylko swój pokój! Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Obowiązki Domowe 06.11.10, 14:55 Obowiązki to obowiązki , każdego w domu obowiązują i za pewne nie za kieszonkowe . Czasem nie chcę mi się sprzątać no ale muszę utrzymywać czystość przynajmniej w własnym pokoju . Uważam , że nie którzy rodzice popełniają błąd dają kieszonkowe za to , że sprzątają . Dal mnie może i i jest to nie wyobrażalne a dla niektórych może nie . każdy ma swoje zdanie .więc proszę mieć do tego szacunek Odpowiedz Link Zgłoś