Dodaj do ulubionych

Wasze patenty na naukę

14.09.10, 07:17
Jakie są wasze sposoby na naukę??? winkwinkwink
Jak się najczęściej uczycie???

Ja śpiewam sobie piosenkę ale nie ze słowami tej piosenki tylko z tym czego
mam się nauczyć tongue_outtongue_outtongue_out

pozdkiss
Obserwuj wątek
    • urszulka2691 jestem słychowcem wiec.... 14.09.10, 07:23
      czytam na głos sobie cos czego mam sie nauczyc z 3 razy i zapamiętuje to....tyle że to na
      matme niestety niedziała;-(
      • heb mam taką trwałą zasadę... 14.09.10, 07:40
        że muszę sobie taki tekst, którego mam się nauczyć, przeczytać 3 razy i ze dwa
        razy go jeszcze przepisać.
        • justynamatula ja przepisuję sobie coś pare razy 14.09.10, 16:48
          • fifi.jonas Ja nagrywam... 14.09.10, 21:41
            Ja nagrywam coś, czego mam się uczyć, a potem to odsłuchuję kilkanaście razy smile
        • wanna_know Re: mam taką trwałą zasadę... 14.09.10, 17:00
          uczę się czytając tekst i mówiąc go na głos.
          ____
          www.kotek.pl/forum/02,3006,116443145,116443145,Chlopak_o_co_chodzi_WAZNE_POMOCY.html
    • anty.zuzka1802 też słucham muzy ;] 14.09.10, 16:50
      • nika_98 .. 14.09.10, 19:02
        Nie mam patentów
        `Polak- zapamiętuję z lekcji
        przyroda -czytam kilka razy i powtarzam sobie najważniejsze info.
        matma - nic ; ] zapamietuje z lekcji
        angielski - z lekcji
        etc,>.<
        wink)
    • lov_aa Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 16:53
      mój patent to nie uczyć się.. tylko sobie ściągę zrobić ^^
      • marcepanka13 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 16:58
        Puszczam sobie piosenki rożnych wykonawców, ale muszą być to takie których nie
        znam smile Bo te znane to podśpiewuję i jest źle ;d
      • karolina15 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 19:40
        mi się nie chce uczyc więc robie ściągi smile
        • dreamscometrue ściąga najlepszym przyjacielem ucznia! 14.09.10, 21:23
          tak właśnie, nie wykuwam na pamięć ... ściągam, tak jak cała klasa devil
          zapraszam : www.formspring.me/Sharaxox
      • blyszczaca Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 20:17
        ja zazwyczaj uczę się an głos w jakimś przytulnym miejscu ^^
    • honeey Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 16:54
      czytam sobie jakiś tekst na głos kilka razy a później piszę na kartce zawsze
      zapamiętuję
    • lady_cat Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:02
      1. kojarze to sobie z czymś .
      2. wszystko, co mam sie nauczyć wypisuję na kartce i się kuję .
      3. w sql powtarzam na lekcji przed ' lekcją, gdzie trzeba było się nauczyć ' i powtarzam na
      przerwie .
      • myszqa13 więc... 14.09.10, 17:16
        ja ogólnie mam troche fotograficzną pamięć ale zapamiętuje tylko połowe z tego z czego sobie robie "zdjęcie"...xd...widze w głowie tylko kawałek a później zamazane...ogólnie to czytam po kilka razy dany tekst jak trzeba to przepisuje...a czasem wystarcyz przeczytać tylko 3 razy coś...tak jak np.:dzisiaj na odpytywanie z biologii....przed lekcją przeczytałam dwa razy i wczoraj przed spaniem raz...i na lekcji gdyby mnie pani zapytała powiedizałabym to śpiewająco i dostałabym jak nic piątke...ale zapytała moją koleżanke...a ona nic nie umiała...a takie proste pytania...ja wiem...to była tylko jedna lekcja do zapamiętania ale jednak...nauczyłam się i znałam odpowiedzi na wszytskie pytania bo były nawet proste...dla mnie proste...wrrr...byłam troche wpieniona...no ale trudno...no więc czytam sobie kilka razy to zapamiętuje...no i wogóle...nie mam jakiegoś patentu...a i po każdej lekcji to znaczy jak wróce do domu czytam przerabiany danego dnia temat:historia,biologia,chemia,gegra,poslki sobie powstarzam...religia też no i wogóle...wos...itd...xd...później pamiętasz to na sprawdzian
    • kradzieejka_ Majne patent . ;D 14.09.10, 17:05
      Przepisuję sobie na kartce, lecz każda definicja napisana jest innym kolorem .
      Jestem pewną mieszanką wzrokowca i kinetyka, więc muszę co chwilę patrzeć na
      kartkę, łazić po pokoju, gadać jak katarynka, gestykulować, pukać, stukać ..
    • nataliagorka mam fotograficzną pamięć xD 14.09.10, 17:08
      To dużo pomaga ale i tak ze 3 razy musze przeczytać to co mam się nauczyćtongue_out
    • oliiviia ja...jestem kinestetykiem, więc 14.09.10, 17:12
      muszę się ruszać. ;d
      na np. matmie cały czas się wiercę lub macham rękami, żeby coś zrozumieć. ;d
      tak, dziwnie to wygląda, ale lepiej mi się tak uczy. a w domu np jak robię
      lekcje to najczęściej na stojąco i wywijam nogami i w ogóle. ;p
      • trampeciara_x3 ni mam nic. 14.09.10, 17:16
        nie ucze się nic , a nic X D . i jest mi z tym dobrze , X D .
        no może czasem na lekcji odrobie prace domową na inną lekcje , X DD
        wła
        zić ważne .
        • dziurka w sumie... to nic 14.09.10, 17:21
          ja mam tak że zapamiętuję wszystko z lekcji a potem wystarczy że parę razy potem to
          przeczytam i jest git wink
    • miss_everything Re: Wasze patenty na naukę . ; )) 14.09.10, 17:34
      cztam tekst i powtatrzam go kilka razy . na matme to niedziała ale mam inny sposób. Dostaje tróje . xdd wink
      • gandalf15 Re: Wasze patenty na naukę . ; )) 14.09.10, 17:48
        To ja czasem przepisuję sobie na osobną kartę to co mam się nauczyć a czasem nie.
        Wtedy czytam to kilka razy i potem powtarzam. Czasem też proszę kogoś, żeby mnie
        przepytał i wtedy wiem czy nauczyłam się tego do końca czy nie. Jeśli nie to powtarzam
        jeszcze raz. Głównie mam pamięć fotograficzną więc tak jakby widzę w głowie tę kartkę. smile
        • dziewczynka. Re: Wasze patenty na naukę . ; )) 14.09.10, 19:03
          Ja tak samo jak ty smile
    • newborn. . 14.09.10, 17:45
      Nie uczę się.
      Po prostu słucham na lekcji.
    • leesh Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:45
      tak właściwi to nie mam zadnego
      • hartbrum oO 14.09.10, 17:47
        Ja czytam sobie raz podręcznik i raz zeszyt i volia wink
        • aga1712 Re: Mój patencik 14.09.10, 18:18
          Najpierw powoli i ze zrozumieniem czytam kolejne rozdziały podręcznika, a potem
          z każdego z nich robię sobie krótką notkę z najważniejszymi definicjami. Nie
          mogą one być jednak w jednej linii, napisane ciągiem, lecz napisane w co drugiej
          linijce. Ja tak się uczę wink
          I jeszcze jak jest jakaś ważna definicja obok obrazka w podręczniku, to bez
          powtarzania ją zapamiętuję - jestem typem wzrokowca big_grin
          A co do matmy - ją trzeba zrozumieć, ani wykuc na pamięć. Na szczęście nie mam z
          nią problemów, za to z językami - wielki xD
    • koralina94 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:46
      Po prostu czytam, muszę mieć też dużo kolorów, bo jestem wzrokowcem i w ten sposób
      łatwiej jest mi zapamiętać.
    • dream. Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:46
      przepisuję coś wiele razy i wchodzi c: śpiewanie nic mi nie daje ;p próbowałam .
    • momo. Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:47
      Ja odkryłam niedawno jeden sposób-przepisywanie sobie najważniejszych wiadomości.
      Wtedy te najbardziej potrzebne rzeczy łatwiej wchodzą do głowy. Resztę czytam parę razy
      aż w końcu zapamiętuję. I to tyle.
    • linda Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:49
      ja pisze sobie na boku to co pamietam i piszac zapamietujetongue_out ale raz ulozylam piosenke na sprawdzian z chemii (caly dzial) smile sprawdzianu nie bylo ale dostalam 5 z aktywnosci wtedy , za zaprezetowanie piosenki .... mozna tez nagrywac sb czytajac material do nauczenia sie i odsluchiwac potem tongue_out
    • cameron Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:51
      jestem wzrokowcem raczej, więc nie mam dużych kłopotów.
      najszybciej chyba też zapamiętuję poprzez wypisywanie. ;>
    • xnamex Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:51
      Muszę mieć ciszę i siedzę sobie na łóóżku...i jakoś samo wiedza wlatują mi głowy

PS Był już taki wątek....sama taki założyłam
    • izuunia55 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:52
      nie uczę się prawie wcale..a jak już to przeczytam raz albo dwa...straszny leń
      ze mnieuncertain
    • mileyc Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:55
      Dużo dziecek zaraz po szkole wchodzi na komputer ja to robię po
      nauce.Testowałam,że gdy pierwsze gra się na kompie a później się uczy trudno
      jest się skupić.Ja po prostu najpierw wkuwam i wpadam w taki trans a później mam
      czas na odpoczynek smile
      • armantino. . 14.09.10, 17:57
        mam tak, że podczas uczenia spryskuję co kilka minut pokój jakimi perfumami, a
        następnego dnia nimi do szkoły. ; )
    • pola16 proste... ;) 14.09.10, 17:57
      Kolorowe notatki, skojarzenia z jakimś zdarzeniem, albo jak ktoś na lekcji się z
      tym pomyli to potem się to pamięta .
    • jade Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 17:58
      Ja przepisuję notatki.
    • nickowa Re: ja jestem wzrokowcem więc... 14.09.10, 18:00
      przepisuję to czekam mam się na uczyć jeszcze raz na oddzielną kartkę tylko że dużo
      większe...i przepisując uczę się i zapamiętuję... a jeżeli jest to przedmiot na którym wiem że
      mogę sciągać to piszę ściagę a pisząc ją uczę się xdd a jeżeli nie zapamiętam wszytskiego mam
      jeszcze ściągę xd
    • kinia9912 Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 18:01
      Ja sobie nucę i pisze na kartkach pare razy i zapamięta mi sie chyba że naprawde
      dużo to wkuwam smile
      • mweezy . 14.09.10, 18:12
        staram się słuchać na lekcji + dzielę materiał do nauczenia się na części i po
        prostu uczę się tych części po kolei. im ciszej jest w czasie nauki tym lepiej
        dla mnie.
    • bad_alex Re: Wasze patenty na naukę 14.09.10, 18:06
      najpierw czytam temat w podr. ,potem przepisuję najważniejsze informacje na kartce i powtarzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka