10.10.10, 12:51
Jak wiecie , alergia jest to uciążliwa dolegliwość skóry .
Z testu wynika , że jestem uczulona na : pyłki kwiatowe , brzozę , roztocza , kurz .
Jest to dość denerwujące, szczególności w lato . Kicham , brycham , łzy lecą , nos swędzi ,
bez chusteczek ani rusz . Jestem trzy dni bez leków . A tak strasznie kicham , że przy sobie
tylko z chusteczką . Jedną z metod leczenia skóry jest odczulanie . polega ona na
podawaniu alergenów w coraz większych stężeniach , co powoduje zwiększenie tolerancji
chorego na daną substancję . Słyszałam , że odczulanie to boli jakby komar ugryzł . A ja
nie wiem dlaczego boję się igły c :
kotki , jesteście na coś uczulone / uczuleni lub czegoś nie tolerujecie ? .
Zapraszam chętnych do dyskusji ( :
Obserwuj wątek
    • geniaaa Re: Alergia 10.10.10, 12:56
      nie jestem na nic uczulona <;
    • jane_ Re: Alergia 10.10.10, 13:16
      ja na kurz. nie biorę leków, bo jestem leń. ale daję radę, choć faktycznie chusteczki to moi najlepsi przyjaciele.
      • shut_up Re: Alergia 10.10.10, 13:20
        ja miałam jakieś śladowe ilości na pyłki jakiegoś drzewa, czy coś takiego XD w każdym
        razie tak mówił lekarz. no w sumie kicham itd. w wiosnę, ale nic nie biorę ^,^ a katar to
        mam zawsze, niezależnie czy jestem uczulona czy nie.
      • virginkaa Re: Alergia 10.10.10, 13:23
        Odczulanie wg. mnie nie jest takie bolesne, ale moja koleżanka zawsze krzyczy, gdy jej wbijają igłę. Każdy inaczej znosi. Ja też boję się igieł, boję się wbicia, ale jakoś nie boli c:
    • pauluu jestem alergiczką ;p 10.10.10, 13:25
      pyłki kwiatowe, drzew (brzoza również) truskawki, pies, kot, świnka morska, kurz (roztocza)
      gluten, pszczoły i wiele innych których nie pamiętam...
      odczulanie? polecam odczulanie biorezonansem. Żadnych igieł. Leżysz na materacu,
      trzymasz w dłoniach dwie kule podłączone do urządzenia a przez ciebie przepływają jakieś fale
      xd.
      Bez tabletek codziennie lub maści to zgrozaa! Mam egzemę. Moje dłonie od wiosny do jesieni
      bez maści wyglądają jak jakaś zgnilizna uncertain
      pzdr dla alergików ! wink
    • karmel_ Re: Alergia 10.10.10, 13:52
      podejrzewam że mam katar sienny , ale narazie nie miałam żadnych badan ani nic.
      pozatym nie,nie mam innych alergii , na szczęście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka