bath_ 13.10.10, 18:26 mam strasznie rozszerzone pory, niefajnie to wygląda. na dodatek strasznie przetłuszcza mi się skóra. wiecie może jak pozbyć się tych rozszerzonych porów? są jakieś środki? czy może znacie jakieś inne metody .. ? proszę o pomoc. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bath_ Re: rozszerzone pory 13.10.10, 18:43 jest tu ktooooooooooooooooooooooooooś?! Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up Re: niech ktoś w końcu odp ;< 13.10.10, 20:33 nie wiem. ale: Trzeba mieć świadomość, że pory skóry to jej naturalna budowa i nie ma możliwości aby pod wpływem nawet najlepszych, najnowocześniejszych zabiegów pory skóry zniknęły, stały się całkiem niewidoczne. Prawie niewidoczne pory skóry mają tylko osoby, których cera jest sucha lub normalna. Osoby, które mają cerę mieszaną mają rozszerzone pory skóry w środkowej części twarzy (strefa T) lub w przypadku odwróconego typu mieszanej cery rozszerzone pory skóry zobaczymy w tych miejscach gdzie cera jest tłusta. Osoby, które mają cerę tłustą mają rozszerzone pory widoczne na całej powierzchni twarzy, przy czym w sferze najbardziej tłustej pory są najbardziej widoczne. Czego unikać: •Opalania w solarium •Opalania na słońcu bez zabezpieczenia filtrami UV •Nadmiernego rozgrzewania twarzy (np. parówki na twarz, sauna) •Nadmiernej ilości makijażu, stosowania pudru sypkiego bez wcześniejszego nałożenia podkładu •Stosowania kosmetyków rozświetlających na miejsca z rozszerzonymi porami •Kosmetyków ze składnikami zatykającymi pory skóry •Kosmetyków niewłaściwych dla danej cery •Nadmiernej ilości kosmetyków •Przesuszania i ciągłego odtłuszczania, matowienia skóry •Bardzo częstego poddawania się zabiegom oczyszczania manualnego •Kosmetyki wygładzające powierzchownie skórę – typu bazy pod makijaż zawierające silikony Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: niech ktoś w końcu odp ;< 13.10.10, 22:07 hm, rozszerzone pory, to chyba problem już każdej nastolatki. Osobiście używam kremu soraya na noc i na dzień, który również łagodzi blizny lub rany na twarzy, zauważyłam nawet, że już tak często nie przetłuszcza mi się twarz. Powinnaś jak najrzadziej dotykać rękoma twarzy i rano, przed wyjściem do szkoły stosowac jakiś tonik. Jeśli Twoja skóra wygląda naprawdę źle, to możesz zakupić nie drogi puder w proszku, pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
soulik. A wiesz co.? 14.10.10, 16:18 Widziałaś w biedronce takie maseczki do twarzy.? Są trzy rodzaje. Zielona-Na rozszerzone pory ,Różowa wygładzająca i jeszcze jakaś. Ok. 5zł kosztują. Podobno te maseczki produkuje Dax Cosmetics dla Biedronki ,A owe są bardzo dobre. Więc możesz spróbować ,A dużo pieniędzy nie stracisz ,Gdyby Ci się nie spodobały :3. Odpowiedz Link Zgłoś