Dodaj do ulubionych

prostytucja .

14.10.10, 21:38
tak jak w temacie . co myślicie , uważacie na ten temat ?

moim zdaniem prostytuują się osoby , które nie szanują siebie i swojego ciała . oglądałam
kilka programów na ten temat , czasami przypadkowo , i te osoby zazwyczaj tłumaczą to ,
co robią tym , że nie mają z czego żyć , nie mają pracy i pieniędzy . mówią , że to ich
jedyna szansa na to , żeby np . utrzymać dziecko . jejciu , jaka chora gadka . to jest jakiś
sposób na zarobienie pieniędzy , ale moim zdaniem , jeden z gorszych . sposób jeden z
wielu . ja rozumiem , że w XXI jest coraz gorzej ze znalezieniem pracy , ale jeżeli komuś
naprawdę zależy , na pewno by mu się to udało . i nie miałby na pewno takich problemów ,
gdyby nie poszedł pod lampę , oddawać się różnym facetom , wtedy , kiedy powinien być
w szkole . a po szkole na pewno łatwiej byłoby znaleźć pracę . tym bardziej , jeżeli te
prostytutki tłumaczą się tym , że muszą utrzymać dziecko . mogłyby sobie wtedy jeszcze
odpowiedzieć na pytanie , w jaki sposób to dziecko zostało ' zrobione ' , że się tak brzydko
wyrażę . nie chcę nikogo w żaden sposób obrazić , urazić , ale ja nie rozumiem , jak
niektóre dziewczyny w wieku 15 - nastu lat mogą się dobrowolnie oddać kilku facetom dla
kasy . albo wysyłają swoje nagie zdjęcia różnym chłopakom , żeby coś dostać . niektóre
kobiety nawet nie potrafią z tym skończyć . ' jak dziecko mnie pyta , gdzie idę , mówię , że
do pracy ' . to dziecko , po jakimś czasie zorientuje się kim jest jego mama , a na pytanie w
szkole ' czym zajmuje się Twoja mama ? ' odpowie , że prostytuowaniem się . niektóre
dziewczyny / kobiety powinny naprawdę zastanowić się , co robią i jak mogą zniszczyć
życie swoim dzieciom i rodzinie .
prostytucja jest coraz to większym problemem na świecie , niestety .

a jakie jest Wasze zdanie ?
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: prostytucja . 14.10.10, 21:44
      Wiele kobiet zatraca swoje wartości moralne tylko dlatego, że jest to prosty
      sposób na zarobienie gotówki. Wychodzą poprostu z założenia, "co by tu zrobić,
      by się nie narobić". To niestety przykra prawda o społeczeństwie.
    • evanescence24 Re: prostytucja . 14.10.10, 21:45
      to chyba jest złe.

ale ze względu na moje skrzywienie umysłowe mam też sporo innych myśli na ten
      temat. lepiej nie będę się wypowiadać...
      • teqiulla Re: prostytucja . 18.10.10, 22:11
        podobno żadna praca nie hańbi. każdy ma swój rozum i każdy wie, co robi.
        nie dokońca się z tobą zgadzam, ponieważ są przypadki, gdzie dziewczyny są zmuszane
        do prostytucji. mężczyźni zabierają najczęściej nastolatki (10-15 lat) z biednych rodzin
        pod pretekstem dobrego zarobku w innym kraju. takie dziewczyny się zgadzają, bo nie
        wiedzą, jaka to będzie praca. jestem zszokowana tym, jak młode dziewczyny uprawiają
        seks z starszymi od siebie mężczyznami, a nikt na to nie reaguje! przecież to jakaś parodia!
        jak handel żywym towarem! alfonsi, u których pracują zgarniają prawie całą kasę, a one
        dostają jakiś tam mały procent. a na dodatek wąchają klej - czyli inaczej mówiąc
        narkotyzują się i na to wydają niewielką sumę zarobionych pieniędzy. dla mnie to tragedia
        jest.
        proszę, to moje zdanie na ten temat.
        • teqiulla Re: prostytucja . 18.10.10, 22:12
          * coś pomieszałam o.o ale dobra tam
    • negeilf_ Re: prostytucja . 14.10.10, 21:46
      ja w pełni podzielam Twoje zdanie . mam koleżankę 15-letnią która tak robi ; //
      i to naprawdę nie miło patrzeć na to jak ona się niszczy..
    • smaczniak Re: prostytucja . 14.10.10, 21:46
      moje zdanie jest takie;
      ten temat to jak na razie jedyny który posiada jakieś przesłanie (o ile nie zbombardują go pokemony) może forum nie to ale temat jak najbardziej dobry

@topic
      prostytutka to nawet nie kobieta, moim zdaniem to podgatunek który jest o szczebel niżej w ewolucji i całkowicie się zgadzam z tobą
    • dream prostytucja. 14.10.10, 21:52
      Uwielbiam takie tematy.. <3
      Wreszcie zero bimberów i innych wyidealizowanych gwiazdeczek tylko prawdziwe życie..
      prawdziwi ludzie.

A więc uważam, że głównym problemem prostytucji jest szerzący się seks.
      Powiedzmy sobie otwarcie, ale kiedyś to był temat tabu, a dziś.. prawie każda reklama, czy
      nawet bajka dla dzieci zawiera podteksty seksualne.
      Dzieci szybciej dojrzewają fizycznie i szybciej dążą do dorosłości..
      W dzisiejszych czasach prawdziwa miłość nie istnieje, a seks jest traktowany jako coś
      materialnego, a przecież tak nie powinno być.
      Dlaczego prostytucja stała się taka modna?
      To chyba oczywiste. Kasa, kasa, kasa.. najprostszy sposób, żeby ją zarobić.
      • amela Re: prostytucja. 14.10.10, 22:17
        kasa , szpan , lans . materialistki .
        • dream Re: prostytucja. 14.10.10, 22:21
          amela napisał(a):

> kasa , szpan , lans . materialistki .

kasa = szpan.. bo w sumie czym tu innym szpanować? tym, że sprzedaje się swoje ciało?
          że robią z siebie.. coś całkowicie pustego w środku? powierzchowne.. wyprane z prawdziwych
          emcji sucze? Bo innego określenia nie idzie użyć.
          • alfabetka Re: prostytucja. 15.10.10, 16:05
            słuchajcie,
            nie to, że pochwalam takie zachowanie, taką, nazwijmy to 'pracę' ,ale niektóre
            kobiety naprawdę nie mają innego wyjścia. Jeżeli żyją na skraju ubóstwa, a w
            dodatku mają na utrzymaniu dziecko, to co innego mogą zrobić? Jest to 'zawód' w
            którym szybko zarobią dużą sumę pieniędzy i to pomoże odbić im się od dna. Poza
            tym niektóre kobiety są do tego zmuszane wbrew własnej woli. I naprawdę się tego
            wstydzą i tym nie, jak to określiłyście, szpanują.
            To tylko moje skromne zdanie.
      • elisss92 Re: prostytucja. 14.10.10, 22:19
        Gdyby nie było na nie "zapotrzebowania" to i tego najstarszego zawodu świata by nie było.
        Albo odwrotnie.

Dla mnie to obojętne. Dlaczego? To nie ja się puszczam (zarówno mowa o kobietach jak i
        mężczyznach), to nie ja jestem narażona na choroby. Staram się nie ingerować w czyjeś
        życie, co nie znaczy, że to popieram.
        • amela Re: prostytucja. 14.10.10, 22:35
          dream , masz rację . i Ty elisss92 też ją masz .
          ale gdyby taką osobą była np . Twoja siostra ? też byłoby Ci to obojętne ? w sumie , nie
          dziwie się , nie dotyczy Cię to i się nie interesujesz , rozumiem .

najgorsze jest to , że robią to coraz młodsze dziewczyny , a niekiedy tylko dlatego , żeby być
          ' fajną ' .
          • dream Re: prostytucja. 14.10.10, 22:41
            amela napisał(a):

> najgorsze jest to , że robią to coraz młodsze dziewczyny , a niekiedy tylko dla
            > tego , żeby być
            > ' fajną ' .

mam taką koleżanke.. obecnie jest w ciąży.. myślę, że w jej wypadku zawiniła rodzina,
            zresztą w wielu wypadkach wina znajduje się po stronie rodziców.. odpowiednia atmosfera
            w domu, odpowiednie relacje z rodziną.. i wszystko byłoby dobrze, a przynajmniej
            większość.
            A o dzisiejszej młodzieży to już się wypowiadałam. Z roku na rok coraz gorsza. Aż strach
            pomyśleć co będzie jutro.
            • linda @dream 14.10.10, 22:53
              dokładniee ! ręce mi opadają jaki widzę na ulicy młodzież w moim wieku palących pod budynkami. ja nie rozumiem dlaczego oni to robią ! dla szpanuu ? przecież to tak niszczy........ za pare lat dzieci w wieku 8 lat zabiorą się za czystą wyborową . a co będzie z naszymi dziećmi ? ja nie rozumiem takich ludzi. zero odpowiedzialności !
    • linda tutaj 14.10.10, 22:33
      masz trochę racji ! naświecie jest dużo pracy , nie koniecznie tutaj w Polsce , ale gdzieś za granicą i mogłyby poszukać gdzieś głębiej. natomiast trzeba brać też pod uwagę , że te kobiety też nie uważają tej pracy jako dobrą i często się z tym kryją. raczej też nie zostają prostytutkami bez powodu , od tak. ja szanuje prostytutki bo także są ludźmi i zabardzo poniwieranymi przez społeczeństwo . wsumie nie ma co się dźiwić , ale to też są ludzie, którzy wdepneli w bagno i zazwyczaj bywa tak , iż kobiety próbują się z niego wydostać , ale są szantażowane i trudno jest im wyjść. tracą do siebie szacunek tak samo jak inni ludzie do nich i są bardzo nieszczęśliwe. może i bawiło je to kiedyś ( w co wątpie ) , ale też mają uczucia. oczywiście nie dotyczy to takich galerianek , które dają dupy za kaskę , ciuszki itp. bo to już jest dno....., ale inne
      • linda Re: tutaj 14.10.10, 22:42
        sorki za błędy , trochę ich narobiłam . i dla tych co nie zrozumieli to ja myślę , że wyróżnia się 2 rodzaje prostytucji. kobiety , które wpadły w to bagno , ale żałują tego , nienawidzą siebie i próbują się wydostać z tego bagna. i te które ewidentnie dają dpy za byle co . z czystego materializmu . kiedyś oglądałam takki program o tych prostytutkach , które żałują i one się właśnie wypowiadały , że nie mają do siebie szacunku, wiecznie są wytykane , nawet jeżeli się kryją. mówiły , że nienawidzą siebie , że chciałyby mieć normalne życie z kimś na kim będzie im zależało , ale zaszły już tak daleo , że poprostu nie mogą tego mieć i , że sąszantażowane kiedy tylko próbują z tym zerwać to nie mogą. i znów sorry za błędy
    • chocolatex Re: prostytucja . 15.10.10, 15:30
      Prostytucja to szybki zarabianie pieniędzy dla kobiety która jest leniwa i nie
      szanuje siebie i swojego ciała. Do tego typu kobiet [młodych dziewczyn niestety
      już też] nie mam szacunku i nie będę mieć. Nawet jeśli kobieta zarabia bo "nie
      miała by na chleb". Są inne sposoby na zarabianie pieniędzy. Ale to tylko i
      wyłącznie wybór tych kobiet, one wiedzą, że kiedy stoją przy drodze to inni
      przejeżdżający komentują je jako "szmaty".
    • valhalla Re: prostytucja . 15.10.10, 15:47
      każdy, w pełni sprawny człowiek, rozumie i wie co robi oraz jakie są tego
      konsekwencje. jeśli ktoś chce się sprzedawać - droga wolna. nie potępiam tego
      ani nie pochwalam. podchodzę do tematu neutralnie, bo mnie nie dotyczy.
      a czy to brak szacunku? to zależy już tylko od moralności danej osoby.
    • pauu26 Re: prostytucja . 15.10.10, 15:53
      w większości się z tobą zgadzam. Jednak zdarzają się też przypadki kiedy ktoś
      naprawdę nie wie co z sobą zrobić i idze tą drogą. Takiemu człowiekowi po prostu
      współczuję.
      Jedak gdy dowiedziałam się od mojej koleżanki, że jej przyjaciółka chce zostać w
      przyszłości ekskluzywną prostytutką to zwątpiłam.
    • yzz. . 15.10.10, 16:17
      Prostytucja jest łatwym sposobem na zarobienie dużej gotówki, dlatego tak wiele kobiet
      sprzedaje swoje ciało. Podchodzą do tego w ten sposób: "Jak się nie zmęczyć, a dobrze
      zarobić", a nie: "Nie mam z czego utrzymać dziecka". To bardzo płytkie myślenie, ale co
      poradzić...
      • pudel Re: . 15.10.10, 16:30
        bo muszą nakarmić dzieci... przepraszam bardzo, ale nóg się nie umiało utrzymać razem to się ma. zamiast takiej oto ''pracy'' to nawet roznoszenie ulotek jest lepszesciana. moim zdaniem takie kobiety/dziewczyny nie szanują własnego ciała, a przede wszystkim nie mają poczucia jakiejś własnej wartości, bo każda szanująca się dziewczyna dba o swoją intymnność
    • timestealer najstarszy zawód świata 15.10.10, 16:34
      czy się bulwersujemy, czy nie i tak ci, którzy chcą będą się sprzedawać. łatwa kasa, w miarę
      możliwości prosto zarobiona. tyle ;3
    • angie2 Re: prostytucja . 15.10.10, 16:41
      Masz rację smile
    • lady_cat Re: prostytucja . 15.10.10, 16:43
      to jest chore . jeśli wogóle można to tak nazwać. to nałóg, uzależnienie, najgorszy sposób
      na zarobienie pieniędzy . zero szacunku dla siebie, dla właśnego ciała . najbardziej rpzykre
      jest to, ze robią to tez dziewczyny w naszym wieku. czytałam o tym na nastolatek.pl . a
      takie galerianki ? to tez prostytucja .
    • klama_kcmil Moja sąsiadka rak zarabia. 15.10.10, 16:54
      Ma 3 dzieci, jedno ma 7 lat, drugie chyba 4, a trzecie 2 miesiące. Bije dzieci, gdy tylko
      powiedzą jej, że chcą pić, cały czas się gdzieś szlaja i te małe dzeci na placu ot tak zostawia.
    • jane_ Re: prostytucja . 15.10.10, 17:02
      nie potępiam. nie pochwalam. nie umiem oceniać innych, nie mam do tego prawa. żadna bliska osoba nie znalazła się w takiej sytuacji, sama nie jestem prostytutką i nie mogę nawet poczuć tego, co je do sprzedawania się zmusiło. jednak wydaje mi się, że gdyby miały inne wyjście, na pewno by z niego skorzystały. życie jest brutalne. może dla nich to naprawdę ostatnia deska ratunku.
      • dream Re: prostytucja . 15.10.10, 17:19
        jane_ napisał(a):

> nie potępiam. nie pochwalam. nie umiem oceniać innych, nie mam do tego prawa. ż
        > adna bliska osoba nie znalazła się w takiej sytuacji, sama nie jestem prostytut
        > ką i nie mogę nawet poczuć tego, co je do sprzedawania się zmusiło. jednak wyda
        > je mi się, że gdyby miały inne wyjście, na pewno by z niego skorzystały. życie
        > jest brutalne. może dla nich to naprawdę ostatnia deska ratunku.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być już gorzej.
        Inne wyjścia zawsze są, tylko trzeba chcieć je znaleźć.
        • hellokiciara Re: prostytucja . 15.10.10, 18:43
          myślę , jakby od początku chcąc się uczyć to zapewne życie byłoby miłe .
          a jeśli taka dziewczyna se pomyśli , się nie uczę to co robić muszę się jakoś ubrać , a uczyć
          mi się nie chcę , więc pójdę zarabiać jako prostytutka .
          • amela Re: prostytucja . 16.10.10, 14:25
            .
    • emilka11 Re: prostytucja . 16.10.10, 14:35
      No niestety tak już jest .. Takie kobiety po prostu zatracają swoje wartości. Wmawiają sobie,
      że nie ma wyboru albo nie chcą szukać tak na prawdę żadnego innego wyboru. Wtedy
      wybierają ten najprostszy. Myślą sobie - a co mi tam ?! Może niektóre z nich uważają taką
      pracę za coś przyjemnego .. Różnie jest. Wiele kobiet na tym świecie nie oddaje się
      dobrowolnie. Są porywane i do prostytucji zmuszane. Niestety tak jest. I myślę, że to się nie
      zmieni. Prostytucja to jeden z największych problemów dzisiejszych czasów. Społeczeństwo
      jak widać nie potrafi sobie z nim poradzić. A do kiedy ta "praca" nie zostanie zabroniona w
      wielu państwach bd to tak przez cały czas wyglądało. Ja tylko się dziwię takim ludiom - czy im
      nie wstyd ?! Ale już trzeba by było o to zapytać się takiej prostytutki ... ;/
    • nrulezzzzz Re: prostytucja . 16.10.10, 14:55
      to najstarszy zawód na świecie i jeden z najbardziej opłacalnych. ale dla mnie to wszystko
      brednie. osoby, które się tym zajmują nie szanują ani siebie, ani swojej rodziny, kraju,
      społeczności i przynoszą ludzkości wstyd. osoby natomiast, które w jakikolwiek sposób są
      tymi, którzy korzystają z prostytucji przynoszą nam jeszcze większy wstyd. nie szanują
      swoich żon, córek, matek, rodziny, kraju i mają gdzieś wszystkie wartości. dla mnie są po
      prostu zagubieni, samotni lub bezwstydni. nic innego nie przychodzi mi do głowy.
      jedynymi osobami związanymi z prostytucją, któym współczuję są dziewczyny, które nie z
      własnej woli są porywane, wyworzone i wykorzystywane.
      crying
    • yellow.lady Jej ciało, jej sprawa. 16.10.10, 14:59
      Tyle na ten temat.
      • amela odświeżam . 28.12.10, 16:12
    • ghastly Re: prostytucja . 28.12.10, 16:43
      A zastanowiłaś się, że na prawdę niektóre osoby nie mają za co żyć?
      • emilka11 ghastly ... 28.12.10, 17:49
        To zrozumiałe, że nie maja czasem za co żyć. Ale człowiek nie musi uciekać się do takiej metody (najprostszej) ... Przecież to jest SPRZEDAWANIE swojego ciała ! Ty uważasz, że to jest dobre ?? Są inne sposoby na zarabianie na życie ... na prawdę. A tak poza tym to połowa tych wszystkich biednych to jest bogatsza ode mnie. Bo niestety tak już jest, że oni potrafią tylko siedzieć w gminie i prosić o kase na chleb ... I rak w nieskończoność. No przynajmniej u nas to tak wygląda ... Więc to nie tak, że prostytutki nie mają wyboru, bo go mają. Ale jak się nie chce i się woli puszczać za pieniądze ... To już ich problem. Dlatego ja takim osobom NIGDY nie współczułam gdy się tłumaczyły, że nie mają za co żyć. Bo gdyby się na prawdę postarały to ich życie by inaczej wyglądało ... (no chyba, że to zależy od ich życia - pod przymusem itp.) ..
    • xxxnikusxxx +. 28.12.10, 16:58
      dziwny, bardzo dziwny sposób na zarabianie pieniędzy oraz na w jakimś stopniu dowartościowanie się, bo o tym też trzeba powiedzieć. prostytutki muszą być bardzo zdesperowane, aby pójść w tak brutalny świat. to jest ogromnie upokarzające, lecz nikt nie może ingerować w życie tychże kobiet lekkich obyczajów, bo one (nie zakładam, że wiedzą co robią) same wybierają swoją drogę. nie wiem czym się kierują, ale z pewnością dla każdego znajdzie się jakaś praca, więc nie znajduję podstaw, aby twierdzić, że w pełni przemyślały tą decyzję. jedyną rzeczą jakiej jestem pewna to stan konta. szybki sposób na zarobienie kolosalnej gotówki, wystarczy znaleźć tylko sponsora.
    • mweezy . 29.12.10, 14:47
      Ich ciało, ich sprawa. Zarówno prostytutki jak i faceci, którzy korzystają z ich usług są ludźmi słabymi i idącymi na łatwiznę. Wyniszczają się psychicznie i fizycznie.
    • slodkiporanek Re: prostytucja . 29.12.10, 14:54
      Kobiety mają różne powody.
      Dopóki żadna z osób, na których mi zależy nie robi takich rzeczy - sprawa mnie nie dotyczy.
      One dostały ciała, i one beda o nich decydowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka