amela
14.10.10, 21:38
tak jak w temacie . co myślicie , uważacie na ten temat ?
moim zdaniem prostytuują się osoby , które nie szanują siebie i swojego ciała . oglądałam
kilka programów na ten temat , czasami przypadkowo , i te osoby zazwyczaj tłumaczą to ,
co robią tym , że nie mają z czego żyć , nie mają pracy i pieniędzy . mówią , że to ich
jedyna szansa na to , żeby np . utrzymać dziecko . jejciu , jaka chora gadka . to jest jakiś
sposób na zarobienie pieniędzy , ale moim zdaniem , jeden z gorszych . sposób jeden z
wielu . ja rozumiem , że w XXI jest coraz gorzej ze znalezieniem pracy , ale jeżeli komuś
naprawdę zależy , na pewno by mu się to udało . i nie miałby na pewno takich problemów ,
gdyby nie poszedł pod lampę , oddawać się różnym facetom , wtedy , kiedy powinien być
w szkole . a po szkole na pewno łatwiej byłoby znaleźć pracę . tym bardziej , jeżeli te
prostytutki tłumaczą się tym , że muszą utrzymać dziecko . mogłyby sobie wtedy jeszcze
odpowiedzieć na pytanie , w jaki sposób to dziecko zostało ' zrobione ' , że się tak brzydko
wyrażę . nie chcę nikogo w żaden sposób obrazić , urazić , ale ja nie rozumiem , jak
niektóre dziewczyny w wieku 15 - nastu lat mogą się dobrowolnie oddać kilku facetom dla
kasy . albo wysyłają swoje nagie zdjęcia różnym chłopakom , żeby coś dostać . niektóre
kobiety nawet nie potrafią z tym skończyć . ' jak dziecko mnie pyta , gdzie idę , mówię , że
do pracy ' . to dziecko , po jakimś czasie zorientuje się kim jest jego mama , a na pytanie w
szkole ' czym zajmuje się Twoja mama ? ' odpowie , że prostytuowaniem się . niektóre
dziewczyny / kobiety powinny naprawdę zastanowić się , co robią i jak mogą zniszczyć
życie swoim dzieciom i rodzinie .
prostytucja jest coraz to większym problemem na świecie , niestety .
a jakie jest Wasze zdanie ?