Dodaj do ulubionych

Problem z mamą.

31.10.10, 08:54
mam mały problem. chodzi o moją mamę. zacznijmy od tego, że mieszkam z rodzicami, dziadkami i wujkami. i kiedy np. wujek chce zrobić coś do jedzenia i weźmie majonez z lodówki, to mama się wścieka. nie to, że się 'drze'. po prostu rzuca wkurzające komentarze, swoim irytującym tonem. -.- albo w lecie, kupili z tatą kosiarkę. i wujek skosił trawę, a kiedy mama wróciła z pracy kazała mu jej nie dotykać, bo zepsuje. no sorry, w końcu to jej brat. zachowuje się jak rozpieszczony dzieciak. nawet w stosunku do mnie: ostatnio schudłam 5 kilo, a ona ciągle wytyka mi to, że jestem gruba i się do niczego nie nadaję. a ja na prawdę uczę się dobrze, jestem najlepszą uczennicą w klasie, sprzątam swój pokój, nigdy jej nie odpyskowałam. nawet babcia mówiła, że się zmieniła. kiedy tato jest w domu, ona taka nie jest. a teraz wyjechał do pracy, i znowu to się zaczyna. pomóżcie, co zrobić, żeby się zmieniła? a jeśli macie dla mnie radę, żebym z nią pogadała albo ją ignorowała, to możecie się nie wysilać na komentarz. próbowałam.
Obserwuj wątek
    • szalony_chomik Re: Problem z mamą. 31.10.10, 09:02
      Może idź do pedagoga szkolnego?
    • unborn_ Problem z mamą. 31.10.10, 09:09
      Skoro kiedyś taka nie była, to może za jakiś czas jej to przejdzie.
      Może ma gorsze dni i dlatego tak wszystkich rani, nie zdając sobie z tego
      sprawy. Jeśli jej nie przejdzie, koniecznie będziesz musiała z nią porozmawiac.
    • smerfetka_10 Re: Problem z mamą. 31.10.10, 09:11
      Nie wiem, mojej mamie też czasami zmieniają się humory, ale zazwyczaj poburczy
      sobie dwa czy trzy dni i jej przechodzi może twoja mama potrzebuje więcej czasu. ;3
      • geniaaa Re: Problem z mamą. 31.10.10, 09:18
        może jest zdenerwowana i dlatego się tak zachowuje.
        • kasiekk2 Re: Problem z mamą. 31.10.10, 11:04
          Może jest zestresowana .. ?
          Nie wiem jak ci pomóc . Skoro masz dobre kontakty z babcią , to powiec zeby porozmawiała z twoją mamą .
          • pola16 Re: Problem z mamą. 31.10.10, 11:10
            Pewnie bardzo tęskni za swoim mężem, a uczucia wyładowuje w ten właśnie sposób... Jeśli
            nie robi tak na okrągło, to może ma gorszy dzień?
            • olcissia_1998 ... 31.10.10, 11:22
              Albo ma gorsze dni i musi się na kimś wyżyć (oczywiście te gorsze dni minom i
              będzie jak dawniej smile) albo ma pecha i dopadł ją kryzys wieku średniego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka