Dodaj do ulubionych

Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz

21.11.10, 14:50
No więc Kociaki...
Mam taki problem. Zaczęło się chyba w 5 kl podstawówki. Chodzi o to że gryzę dolną wargę na zewnątrz, a wgryzam się w nią namiętnie, ranię, potem robi mi się strup, mama dostaje piany z tego powodu. Nie umiem przestać. Potrafię patrzeć w lustro, wrzeszczeć na siebię w myślach i chamsko wgryzać się w usta. Nie umiem przestać. Nie robię tego ze stresu, poprostu to jest taaakie wciągające!!! Np siedzę na matmie, czytam książkę itp. Nie umiem przestać! Robie to kilka razy do roku, ostatnio coraz bardziej mi to przeszkadza.
Czytałam fora na google i nie tylko ja mam taki problem. Wiele osób tak samo z pasją oszpeca swoje usta i nie umie przestać. Dziś kupiłam wazelinę. Smakuje jak mydło- dosłownie. Może to mi pomoże, ale nie lubię tego nakładać.
Czy ktoś z Was też tak robi? Jak sobie z tym radzicie?
PLZ!!!!!!!!!!!!!
XoXoXo
Obserwuj wątek
    • zazu Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:30
      Ja też tak mam! Nie martw się, to przejdzie!
      kiss
    • blackout_ Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:37
      pomyśl sobie, jakbyś wyglądała bez dolnej wargi. Mnie to wystarczająco obrzydza, nie wiem jak Ciebie.

Zresztą- co za facet będzie chciał za laskę, która namiętnie gryzie usta? tongue_out
      • alexrusso Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:41
        z czasem ci przejdzie smile
      • kawaiikimie Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 16:26
        Ja też ciągle to robię, tyle że ja bardziej wewnątrz , nawet teraz gryzę..
    • gabi_989 Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:39
      Ja tak mam ale czasami tylko...i nie robią mi się strupy.. czasami tylko krew leci.. ale to przejdzie.. i smaruj dalej .. im częściej to szybciej się oduczysz..
    • cookie18 Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:42
      też nieraz gryzę albo skubie i też mam strupy XD
      najlepiej smarować pomadką bo wtedy nie da się ugryźć bo sie zęby ześlizgują big_grin
    • czukierek10 Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:46
      Ja smaruje się maścią z nagietek tłusta zęby się ślizgają na wardze w dodatku nie zbyt miły smak w buzi mi to pomaga....

Pozdro dla wszystkich kociakówkiss
      • looveangel Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 16:14
        też tak mam. big_grin
        ale ranią mi się b. rzadko.
        czasami jeszcze gryzę policzki od wewnętrznej strony. xDD
    • oriana Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:51
      Zacznij obgryzać paznokcie!tongue_out
      MOże to i głupi pomysł,ale przez obgryzanie paznokci chociaż się tak nie oszpecisz,niż byś obgryzała wargę.
    • ciastko_kremik Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 15:57
      Mam podobnie ale ja czasem gryze albo czsem paznokciami jezdże do ustach... Mnie tez to wkurza ale ja nasczęście nie dogryzam się do krwi...

serceserceserce
    • szalony_chomik Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 16:04
      Robisz jak bella ze zmierzvhu tylko ze ona jeszcze miała wiecznie otwartą gębę ...sciana
    • dagmarka1998 Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 16:07
      hejka, ja jak byłam młodsza to dziwnie ruszałam głową czasami nawet nie wiedziałam, że to robię. Rodzice mówili żebym przestała a ja swoje. Po jakimś czasie i mi to zaczęło przeszkadzać. Zaczęłam się hamować i samo przeszło.

Jak ty rzadziej będziesz gryzła usta to przejdzie ci to tak jak mi big_grin big_grin big_grin
      • lovebug :d mam radę. 21.11.10, 16:20
        ja od wewnętrzej strony gryzę czasem. mniej boli (NIE WYOBRAŻAM SOBIE NORMALNIE WARGI GRYŹĆ XD) nie ma żadnych strupow, ale masz tak taką dziwną powierzchnię hmhm, nieprzyjemne i czujesz metal w ustach, no bo wiadomo, krew. ale szybko się goi, w 1 lub 2 dni big_grin
      • donia.19 Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 16:20
        mam tak jak się denerwuję ... xD przejdzie ci z czasem [ mam nadzieję , że mi też] pozdrokisskiss
    • ciapolka mam tak samo jak ty 21.11.10, 16:21
      tylko że ja nie chce przestać bo mi sie bardzo podoba wygląd takiego strupa czy rozwalonej wargi, no lub krwii.
    • indigo Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 21.11.10, 16:36
      Ja nie mam takiego problemu.
      Myślę ,że to Ci przejdzie.
    • trufla Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 22.11.10, 18:30
      Musisz nakłdać spore ilości pomadki albo błyszczyk. Im ładniej twoje usta będą wyglądać tym mniej będziesz chciałą je niszczyć...
    • temptation Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 24.11.10, 19:26
      Nie wiem , ja nie mam takiego problemu , ale każdy ma coś takiego - taki nawyk ja np. kiedys od 6 klasy obgryzałam paznokcie aż do 2 gim(obecnie) . ale przestałam i to dzięki temu że byłam u dentysty i miałam problem prze ok.2 tygodnie z przygryzaniem zębów więc obgryzać paznokci tez nie mogłam xd . wyszło mi to na dobre i zębom i paznokciom ^^ .
      • tayluver_ Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 24.11.10, 20:58
        też często gryzę wargi, też wcale nie ze stresu, czasami nawet nieświadomie.
        potem usta wyglądają, jak wyglądają.
        nie jestem pewna, jak przestać to robić, bo nie bardzo lubię, jak potem wyglądają moje usta, ale mimo to nadal je gryzę =_=
        • dunjaa ;> 24.11.10, 21:08
          Też tak sobie gryzę wargę. To raczej z wiekiem minie ;D
        • sev WEJŚĆ . 24.11.10, 21:09
          może uznacie mnie za idiotką - proszę bardzo .
          ale znam się troszkę na rzeczy i jest to początek do wampiryzmu .
          nie mówcie, że mi zmierzch odbija, bo nie oglądam takich filmów.
          interesuje się takimi tematami .
          nie mówię wam , że bedziecie się wgryzać w szyję - to tylko stereotyp.
          poprostu ludzie, maja problem z opanowaniem się od kaleczenia ust, ręki, czy czasami cudzego ucha ( z tym problemy mam ja smile ) .
          a więc , komentujcie sobie jak chcecie , ale zobaczycie co będzie później, jak będę miała rację .
          sama mówisz , że wgryzasz się w wargi namiętnie ; D .
          jakby co, 7058428 - pisz smile . chętnie odpowiem .
    • airplane_ Tiaa.. skądś to znam.. ; ] 24.11.10, 21:11
      też tak robię .
      ale wewnątrz ust też tak robie . ; /
      ale to takie fajnee jest że sie chyba uzaależniłam XD
      • grafikowa_ ... 24.11.10, 23:01
        no, ja niestety mam podobnie, ale też wewnątrz. ostatnio już mi tak leciała krew... ;< może kup sobie jakąś maść ?
    • karmel_ Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 24.11.10, 23:09
      sorka, nie umiem ci pomóc - mam ten sam problem. po prostu uzależniłam się od gryzienia zewnętrznej i wewnętrznej wargi co jest jeszcze gorsze. dziś sobie na lekcji zdarłam skórę i krew się lała. ;3
    • selenus Re: Gryzienie ust! Wchodzić Kociaki!!! Plz 25.11.10, 00:12
      Ja nie mam problemu z ogryzaniem wargi albo paznokci ale wiem że to głupio zabrzmi ale kiedyś obgryzałam długopisy, ale szkoda mi było zębów więc tylko bardzo rzadko mi się zdarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka