Dodaj do ulubionych

Jestem niska...........

12.12.10, 17:26
Mam 12 lat dojrzewam i wgl. i jestem najniższa z klasy 1 mam duużo pryszczy i wgl.
co mam zrobic by być wyższą ? nie zwracać na to uwagi ?
A jak ja już nie urosnę ? będę taka mała i brzydka ?
buty na wielgachnych szpilach nie rozwiążą problemu !!!
co mam zrobić ? nie wiem ćwiczyć ? przestać o tym myśleć xd ?
POMOCY doradzcie coś i pomóżcie wesprzeć ! plis !
Obserwuj wątek
    • niula123 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:27
      mam 142cm
      • mycha22 ja ci nic nie doradze ...:( 12.12.10, 17:41
        bo ja jestem o 30 cm wyższa ale o rok starsza wiec sie nie przejmuj winkjeszcze urośniesz na pewno!!!
        • mycha22 Re: ja ci nic nie doradze ...:( 12.12.10, 17:44
          mycha22 napisał(a):

> bo ja jestem o 30 cm wyższa(( ale o rok starsza wiec sie nie przejmuj wink)))jeszcze u
          > rośniesz na pewno!!!
          ((sorry o 2 lata starszawink))
        • bieber_forever szczezciaro naczesciej... 28.12.10, 11:50
          .. osoby niskie sa pozniej najwyzszymi ja bylam najwyzsza w klasiea teraz wiele osob jnest ode mnie wyzszych tongue_out
      • kawaiikimie Re: Jestem niska........... 24.12.10, 12:12
        Jeszcze urośniesz! Co do pryszczy- idź do dermatologa- on doradzi najlepiej. A jeśli nie chcesz to udaj się do drogerii i zapytaj ekspedientki co polce itd. Ona nie gryzie, a umie doradzić. smile
    • laleczka. Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:30
      Nie przejmuj się wiń za to genetyke jeśli ktoś z twojej rodziny był niski wink
    • olka17172 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:30
      urośniesz masz dopiero 12 lat
    • arasha Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:30
      jezu masz problem ja tez mam 12 kat mam 152cm i tez jestem najnizsza z klasy ale mi to nie przeszkadza lepiej byc niskim niz w wieku 12 lat miec 175 tak jak moja kolezanka ! a to ze masz pryszcze ....kazdy w tym wieku ma!
    • weronika_97 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:39
      współczuję ci, ale nie przejmuj się tym. u mnie w klasie też było mnóstwo niskich osób
    • cotton.caandyy. Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:40
      Ja też mam dużo pryszczy nie martw się ;pp A mam do cb pytanie: Czy dostałaś już miesiączkę? Bo jeśli nie to jeszcze urośniesz i to na pewno ;pp
    • mroweczka_xxx Małe jest piękne ;D 12.12.10, 17:41
      Ja jak byłam w podstawówce miałam ten sam problem - ludzie zaczęli mówić na mnie mrówka (patrz na nick ;d) . byłam najniższa z klasy, ale później w gimnazjum zaczęłam rosnąć i teraz jestem wyższa niż większość dziewczyn z mojej klasy. I nie boli mnie to, że ktoś do mnie mówi "mała", bo uważam, że to jest słodkie ;D "Maleńka jesteś wielka" ;D Urośniesz jeszcze, a co do pryszczy - nie ma na to rady ;/ ja też czasem mam i to mnie doje%^@ wink);D
    • katsuumi_17 Masz 12 lat i jeszcze urośniesz. 12.12.10, 17:45
    • dosia321 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:47
      musisz nosić odpowiednie ciuch do sylwetki, obcisłe spodnie itp ^^
    • dominikax3 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 17:48
      jeszcze urośniesz, a pryszcze ma prawie każda nastolatka.
    • miss_mimi094 wystarczy jeden wątek o tej samej treści ! 12.12.10, 17:56
      sciana
    • niula123 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 18:03
      u mnie w kl. nikt nie ma pryszczy !

mam miesiączke xd co terazz ????
      • sylwka001 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 18:29
        o ja , to oznacza , że szybciej dojrzewasz . Moja koleżanka miała miesiączke już w 4 kl .! Kobieto opanuj się , dojrzewasz i tyle . ! sciana
    • slodkiporanek Re: Jestem niska........... 12.12.10, 18:48
      tez jestem mała.
      spokojnie, jeszcze urosniemy ;3
    • cullen16 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 21:28
      Bycie niskim ma swoje zalety. Też jestem niska i bardzo to u siebie chwale. Ładni i fajni chłopcy nie lubią wysokich dziewcząt. A co Twojego trądziku to się nie przejmuj. Nie ma sensu tego zakrywać. Większość dziewczyn zakrywa go waląc tonę makijażu co jest bardzo niezdrowe i niszczy skórę. Ja jeszcze mam trądzik i go nie zakrywam. Pamiętaj ! Wygląd to nie wszystko.
    • lays_x33 Też tak mam . 12.12.10, 21:34
      Mam idealnie tak samo . Co do pryszczy - pomoże tormentiol albo benzacel [ czy jakos tak ] do kupienia w aptece . Toniki z marketu za 30 dychy nic nie pomogą !
      Co do bycia niską -> nie myśl o tym . Jeszcze urośniesz ! smile
    • cute_princess Re: Jestem niska........... 12.12.10, 21:36
      hmm my cię nie rozciągniemy zebys miala 2 metry... jesteś mała to bedziesz mała.
      mam nadzieje ze pomoglam, pa
      ps. nie zasmiecaj forum takimi bzdetami.
    • klaudia2081 Re: Jestem niska........... 12.12.10, 21:40
      na pewno jeszcze urośniesz, zobaczysz ; ) dziewczyny dojrzewają i dorastają do 18 roku życia, więc masz jeszcze czas ; )
    • kontrastowa Re: Jestem niska........... 12.12.10, 21:41
      urośniesz : D
      • zmierzcholec Re: Jestem niska........... 12.12.10, 21:46
        Ja mam 172 cm.,ale jestem o rok starsza.Nie przejmuj się jeszcze urośniesz smile
    • miastowa. Re: Jestem niska........... 14.12.10, 20:33
      też jestem niska , mam 14 lat i 159 cm

ale jeszcze urosniemy spoko ;**

nawet po 1 okresie się jeszcze rośnie
    • monik4 Re: Jestem niska........... 24.12.10, 12:17
      A skąd mam wiedziec na to nie ma jakiegos lekarstwa xd ze urosniesz samo przyjdzie w sobie
      • izuunia55 Re: Jestem niska........... 24.12.10, 12:22
        Nie martw się tymsmile Jeszcze urośniesz i to sporo, bo masz dopiero 12 latsmile
        A pryszcze to zmora wszystkich nastolatek-idź z tym do dermatologa i po jakimś czasie będziesz miała problem z głowysmile
        Nie martw się takimi błahostkami.

Wesołychsanta
    • mileycyrus12345 Re: Jestem niska........... 24.12.10, 12:23
      Nie zwracaj nawet uwagi na to że jesteś niskasmile
      Ja jestem w twoim wieku i mam 150cm wzrostu a moja koleżanka która też ma 12 lat jest taka niska że wygląda jakby chodziłą do pierwszej klasy podstawówki i nie zwraca na to uwagi,przecież nikt nie ppowiedział że nie nadgonisz swoich rówieśników a nawet jeśli nie to niema czym się martwicsmile
      Mam nadzieje że pomogłam;p
    • mish Re: Jestem niska........... 27.12.10, 00:05
      Nic nie poradzisz na wzrost, taki masz w genach i tyle. Dostrzeż zalety! Małe jest piękne wink nigdy nie będziesz wyższa od swojego chłopaka, nawet jak założysz szpilki. Do 150cm na pewno urośniesz, pewnie nawet więcej, bo młoda jeszcze jesteś. A faceci lubią drobne dziewczyny wink
      z trądzikiem idź do dermatologa, fachowa pomoc jest o wiele lepsza niż jakieś żele i kremy, których z nikim nie konsultujesz.
    • jane_ Re: Jestem niska........... 27.12.10, 10:42
      też jestem niska, mam 15 lat, a 160 cm wzrostu, pomimo tego, że rodzice wysooocy.

po pierwsze, jak dostałaś wcześniej okres, to możliwe, że już swoje urosłaś i to tak jakby 'zahamowało' proces wzrostu. ale nie wiem, bo nie podałaś tej informacji, a poza tym chyba jesteś za mała, żeby to stwierdzić.
      dwa: są ponoć jakieś prześwietlenia, gdzie patrzą ci na stawy i tam widać coś, po czym mozna określić, czy proces wzrostu jest już ukończony, czy jeszcze będzie trwał.
      trzy: jesz owoce i warzywka to urośniesz, dżejni nie je i nie rośnie.
      co do pryszczy to idź do dermatologa, da Ci fajne kremiki i będziesz miała śliczną cerę, a nie ma się co przejmować, bo mało kto pryszczy w wieku nastoletnim nie ma.

w ogóle wydaje mi się, że jak Ci to bardzo przeszkadza, to idź po prostu do lekarza. ale wydaje mi się, że masz 'postój', ciało długo rośnie. ale nie wiem. a nawet jeśli będziesz niska, być niską też jest fajnie, lecz jedynym minusem jest to, że szybciej się grubnie. ;d
      • kicia34 Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:03
        SPOKS TEŻ JESTEM NISKA JESZCZE UROŚNIEMY

PIJMY MLEKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• collins . 28.12.10, 11:47
        Nie tylko ty jesteś niska. Ja - mam 13 lat i 155cm.
        Na pewno jeszcze urośniesz. Masz dopiero 12 lat i nie przejmowałabym się tym, że nie rośniesz nic, a nic. Poczekaj, a zobaczysz. Co do pryszczy, każdy je ma. Normalka. Jeśli chcesz je jako tako zmniejszyć, pójdź do dermatologa. On przepisze Ci kremik i będzie gites.
    • nikuchova. Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:07
      masz 12 lat, więc powinnaś jeszcze urosnąć. cały czas dojrzewasz i Twoje ciało się rozwija, a co za tym idzie, rośnie. także nie ma się czym martwić. oczywiście możesz mieć niedobór hormonu wzrostu, a wtedy już będzie ciężej. na razie nie martw się na zapas. poczekaj chociaż rok, jeżeli Twój wzrost się zbytnio nie zmieni idź do specjalisty w tym kierunku.
      co do pryszczy - chyba każdy dojrzewający nastolatek je ma. jeśli przeszkadzają Ci one aż tak bardzo udaj się do dermatologa. to chyba najlepsza opcja c:

powodzenia!
      • jozia127 nie martw się też jestem niska 27.12.10, 11:18
        mam 160 cm i się tym nie martwię. ty też o tym nie myśl dojrzewasz i jeszcze na pewno urośniesz. a jak nie to będziesz nosić szpilki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka