asiuh Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:10 Też jestem niska. Nie wiem dokładnie ile mam wzrostu ale myślę że nie całe 1.60. Ja się tym nie przejmuje. Wolę być niska niż wielka na 1.80 a w ogóle jesteś jeszcze dzieckiem na pewno urośniesz ;D Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:24 jak masz 12 lat to jeszcze urośniesz , choć nie to że cię martwię ale metr sześćdziesiąt to góra ile będziesz miała . zapewne w twojej rodzinie rodzice są niscy i ty też taka jesteś . a co do pryszczy - ma je jakieś 90 % nastolatków więc nie ty jedna ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
natusiaxdd Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:25 Po pierwsze - nie myśl o tym . Po drugie ćwicz , jedz zdrowo ale nie dużo . Żeby było w nim dużo białka , które wzmacnia kości i wtedy szybciej rośniesz. Przy wieku 10-14 lat będziesz mieć na pewno wskok wzrostu . To pomoże . Mi to pomogło bo miałam taki sam problem . A co do pryszczy Zapytaj się lekarza czy możesz używać jakiś kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:27 no to co? też jestem niska mam 146 cm wzrostu, mam 12 lat. ale rosnę strasznie, ty też nie przejmuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
dancer_ TU wejdź ! 27.12.10, 11:26 No więc nieprzejmuj się ja też jestem najniższa z klasy ; ) Zawsze mnie wysmiewali itp. Ale teraz traktuję to jako mój atut Po prostu mam w dupiee co ini o mnie sądzą . Małe jest piękne : ] Ps. A ile masz wzrostu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pudel Re: TU wejdź ! 27.12.10, 11:34 wolałabym być taka niska jak ty niż taka wysoka jak ja xd są plusy: na 100% znajdziesz sobie wyższego chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
dolores_love115 Re: Mam odpowiedź! 27.12.10, 11:46 Jakiego wzrostu są Towi rodzice?. Jeżeli są niscy jest prawdopodobieństwo ,że Ty też tata będziesz. Jeżeli są wysocy nie masz się czym martwić! (Może być tak ,że hm.... jakby to wytłumaczyć te hormony ,które u dziewczyn są odpowiedzialne za wzrost u Ciebie jeszcze ,że tak się wysłowie śpią.) Pozdrówka dolores_love115 Odpowiedz Link Zgłoś
oriana Re: Jestem niska........... 27.12.10, 11:40 Na początku zastanów się czy aby nie przesadzasz?Jeśli nikt Cię nie przezywa z tego powodu to przecież nic takiego być niską.A może chcesz zrobić karierę modelki i dlatego chcesz być wyższa?Jeśli nie to nic nie rób ze swoim wzrostem!Nie wydaje mi się,żeby to był problem.Czasem niski wzrost może być plusem!Np.chłopcy nie lubią,gdy ich dziewczyna jest od nich wyższa.Ja natomiast radzę Ci znaleźć jakiś sposób na pryszcze,a nie na wzrost.Nie martw się,bo napewno jeszcze trochę urośniesz. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 27.12.10, 11:59 ja też tak miałam teraz giną mi prosty i rosnę poczekaj 2 lata, Odpowiedz Link Zgłoś
sholi_12_ Re: Jestem niska........... 27.12.10, 12:02 A ja jestem najwyższa ; ( A co do pryszcz to idź do dermatologa, lub kup jakiś np. tonik Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel483 K.L.I.K. 27.12.10, 15:03 ja mam koleżankę najniższą z całej klasy (ma 145 cm) ale u niej to genetyczne, EWENTUALNIE jest (chyba) coś takiego jak hormony wzrostu a co do pryszczy słyszałam że mydło siarkowe pomaga (jesli chcialabyś kupić to stosuj jeszcze krem mocnonawilżający) Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: K.L.I.K. 27.12.10, 16:06 też mam 142 cm wzrostu , jestem w 1 gimnazjum , bodajże najniższa z gimnazjum , jestem codziennie wypatrywana przez innych ... Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Jestem niska........... 27.12.10, 16:10 Tak po prawdzie dopiero zaczynasz dojrzewać ,więc na pewno dużo się zmieni. (: możesz urosnąć nawet 2o cm i być jeszcze wysoka. ;D nie przejmuj się tym po prostu. ;* co do pryszczy idź do kosmetyczki przynajmniej raz w miesiącu na oczyszczenie twarzy ,kup sobie dobry tonik antybakteryjny. Dbaj o siebie wtedy będziesz najpiękniejsza. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
blackout_ ty urośniesz, 27.12.10, 16:12 , a ja będziesz dbac o higienę, to pryszcze znikną. nie ma się co załamywac. Odpowiedz Link Zgłoś
monia12xd Re: Jestem niska........... 27.12.10, 19:47 o bosh !!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie masz tu o czym pisac?? jeeeeeej masz 12 lat ;o urośniesz jeszcze. a jeszcze ten twój tekst : A jak ja już nie urosnę ? będę taka mała i brzydka ? HAHAHAHA UROŚNIESZ ! a z pryszczami to kazdy je ma nie jestes odmiencem przez tooo ;o Odpowiedz Link Zgłoś
arriane_ Re: Jestem niska........... 27.12.10, 20:04 LOL.masz 12 lat i boisz się że nie urośniesz?!Matkoboskamatko. Cytuję ,,A jak ja nie urosnę będę taka mała i brzydka'' Jedno Ci powiem urośniesz.A pryszcze 99% ludzkości na 100% ma pryszcze Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf ` 27.12.10, 20:09 Masz jeszcze czas na rośnięcie. Nie panikuj. Bo oślepniesz. Z resztą faceci lubą małe kobiety, a nie tyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos_i_nielad Re: Jestem niska........... 27.12.10, 20:16 dziewczyno ty dopiero dojrzewasz co ty się łamiesz, że jesteś niska -.- A na pryszcze kup coś sobie, nie jedz czekolady i ostrych rzeczy lub wybierz się do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
pinezzkaaa Re: Jestem niska........... 27.12.10, 20:16 Dziewczyno masz dopiero 12 lat !!!. Urosniesz, wyładniejesz, etc . Ja mam 15 lat i tez jestem niska :d ( 173,5 cm ;< cel --> 178 buuuu ) Odpowiedz Link Zgłoś
iska1998 Re: Jestem niska........... 28.12.10, 11:17 Ochh... daj spokój-urośniesz napewno i pryszcze też 'zejdą' zobaczysz jeszcze będziesz najwyższa i najładniejsza z całej klasy;** Odpowiedz Link Zgłoś
czekladoowa Re: Jestem niska........... 28.12.10, 11:26 Jeśli nikt ci z tego powodu nie dogryza to nic się tym nie przejmuj urośniesz ja też mam 12 lat i mam 146 cm a mój kolega jest jeszcze niższy i się tym nie przejmujemy Odpowiedz Link Zgłoś
mileyoxox ... 28.12.10, 11:53 jeśli masz już okres to może urośniesz kilka centymetrów , a jeżeli jeszcze nie to nie martw się na pewno urośniesz : ) Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: Jestem niska........... 28.12.10, 11:56 Danonki ? heh nie no żartuję.. Też mam 12 lat, ale nie mam tego rodzaju problemu.. Z tego co słyszałam dziewczyny rosną nawet do 21 roku życia. Więc nie masz się czym martwić. Na pewno jeszcze urośniesz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xopurplenijnaox Re: Jestem niska........... 28.12.10, 20:32 ojj... Nie przejmuj się ... Jestem w 6-stej klasie mam straszne problemy z trądzikiem i ogólnie mam niecałe 1.60m .. A moja koleżanka z tej samej klasy ma 12 lat i ma 1.40m. ! A poprzednie klasy szóste - teraz 1 gimn. - mają ok. 1.70m !! Odpowiedz Link Zgłoś
nickicarter Re: Jestem niska........... 28.12.10, 22:13 No właśnie sama napisałaś dojrzewasz . Więc nie masz się o co martwić , Jeśli chodzi o pryszcze polecam iść do dermatologa pomoże ci , da Ci maść i na pewno pomorze . >Nie napisałaś ile masz wzrostu , może nie jesteś aż tak niska ja mam 159 choć mam już 16 lat , ale mam niskich rodziców więc za dużo na pewno nie urosnę . Pewnie wielkie szpilki nie pomogą bo jesteś jeszcze na nie za młoda możesz sobie kupić jakieś sandały na malej koturnie jeśli ci to poprawi samoocene ja tak robie . Możesz pomyślec też coś o ubraniach które wydłużą ci sylwetkę . I na pewno nie jesteś taka brzydka za jaką się uwarszaj , zobacz w sobie coś ładnego i się nieprzejmuj . Mam nadzieje że choć troche ci pomogłam <jak bedziesz miała jakieś pytanie to napisz do mnie na priv , troche się znam na problemach z wzrostem i pryszczach z którymi długo walczyłam > Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Jestem niska........... 28.12.10, 22:22 Dopiero zaczynasz się rozwijać,zapewne jeszcze urośniesz.Na razie musisz po prostu zaakceptować siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Jestem niska........... 28.12.10, 22:25 Jak sama powiedziałaś - dojrzewasz! Nie przesadzaj! Wrzuć na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
malinaa. Re: Jestem niska........... 28.12.10, 22:26 Ja mam trochę na odwrót. Jestem najwyższa z klasy, tylko mój chłopak jest kilka cm wyższy ode mnie. xd Nieraz się trochę głupio czuję bo często mylą mnie z nauczycielką. xD A pryszcze też mam, i blizny po pryszczach. Obecnie stosuję jakiś tonik co mi pani z apteki poleciła.^^ Może idź do dermatologa? Ja się wybieram już jakiś czas ale jakoś nie mogę się zebrać. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
senseless Re: Jestem niska........... 28.12.10, 22:26 sory, ale w czym my Ci mamy pomóc? xd nic nie można zrobić, żeby być wyższą, takich ćwiczeń nie ma hahahhahahhaha. masz 12 lat i chodzenie na szpilkach Tobie nie wypada xd poczekaj jeszcze, a nie dramatyzujesz xd przecież rośnie się do 21 roku życia, więc jeszcze masz trochę czasu xd Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi . 28.12.10, 22:31 to nie problem. masz dopiero 12 lat, dojrzewasz, nawet w wieku 15 lat możesz jeszcze wyskoczyć w górę. a na pryszcze jest pełno dobrych kosmetyków, spokojnie. +małe jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś