aparatkaa. 25.12.10, 19:42 mam pytanie . mój tato dostał nowy telefon z orange [samsung avilla] . czy do tego telefonu bd pasowała karta sim z ery ? jak odpowiecie wątek można bd usunąć . z góry dziękii za odp . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemampomyslu to zależy. 25.12.10, 20:07 jeśli ma simlocka, będzie pasować tylko karta z orange. ale simlocka można zdjąć w salonie sieci komórkowej, wtedy będzie pasować karta z każdej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aparatkaa. Re: to zależy. 25.12.10, 20:23 ale wtedy telefon nie bd miał gwarancji , prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
vampirediaries Tuuu !! Dobra odpowiedz !!! 25.12.10, 20:26 Są dwa wyjścia : 1. Może kupić simloka (w jakim kolwiek sklepie z fonami) 2. Jeśli z tyłu jest napis z ORANGE to tylko może mieć karte sim z orenge, a jeśli nie ma tego napisu orange, to może mieć jaką chce karte sim . mam nadzieje ze pomogłam -VD- Odpowiedz Link Zgłoś
aparatkaa. Re: Tuuu !! Dobra odpowiedz !!! 25.12.10, 20:37 na pewno ? nie zablokuje się telefon jak włożę kartę z ery , a z tyłu nie ma napisu orange ? Odpowiedz Link Zgłoś
aliis tu 25.12.10, 20:44 telefon ani karta sim się nie zablokuje. jeżeli dostajesz telefon z sieci możliwe, że jest w nim simlock i musisz za jego ściągnięcie zapłacić. chociaż teraz już podobno nie zakładają simlocków. wkurzają mnie one trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
aliis Re: ` 25.12.10, 21:02 no to niestety trzeba zapłacić za odblokowanie lub poszukać w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemampomyslu ... 25.12.10, 21:03 Jak ma simlocka, to musicie go ściągnąć, inaczej karta z Ery nie wejdzie. No niby jest utrata gwarancji. Nie wiem, nie znam się na umowach, gwarancjach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: karta sim . 25.12.10, 21:29 Jeżeli ma somlocka, to nie, bo jeżeli ma, to będzie pasowała tylko karta z orange. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: karta sim . 25.12.10, 21:40 Istnieje jeszcze jedna mozliwość włożenia karty z ery nie zdejmując sim-locka Musisz sobie kupić tzw. turbo-sima. Poszperaj na allegro lub idź do jakiegoś komisu. Jak to kiedyś mialam ale czasem fon się zacinał... Odpowiedz Link Zgłoś