nika_98 27.12.10, 11:56 No więc tak... Chodzi o to, że jestem ciekawa jak się toczy powieść po "Książę Kaspian", jednak nie wciąga mnie ta seria i ... no sami widzicie Można by było napisać mi w skrócie dalsze przygody ?? Jeśli tak to byłabym wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jonas_lover uuu... tego dużo jest. 27.12.10, 12:08 ale wiesz co, trzeba po prostu się do tego zebrać. na początku Książę Kaspian jest nudny, potem dopiero akcja się rozwija. czytałam wszystkie części, ale nie potrafię przybliżyć Ci wszystkiego, bo by mi się klawiatura zdarła. mogę Ci powiedzieć tylko, że ostatnia część się kończy tak, że Narnia została opanowana przez wrogie wojska ludzi(?) i oni wszyscy giną i spotykają się w Niebie z Aslanem i zmarłymi członkami rodziny i Aslan mówi im, że to dopiero początek opowieści. Sorry jak Ci zakończenie popsułam. xD Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka ... 27.12.10, 15:33 Kocham ta serie cala i nie jest jak najbardziej nudna ! Dzieje sie baardzo duzo i przsyblizyc sie tego po prostu nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
hooodooo Re: Opowieści z Narnii [dlatychcoczytalicałąserię 27.12.10, 15:38 bardzo dużo tego jest. może po prostu przeczytasz wszystkie części ? c: nie są grube. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_98 tylko , że.. 06.01.11, 13:04 Jeśli ja nie jestm przekonana do książki to jej nie przeczytam, ; ) i dzięki za streszczenie ; * Odpowiedz Link Zgłoś
alicesz przeczytaj!!! 28.12.10, 11:19 Naprawdę polecam przeczytanie tych książek, bo warto Ale spróbuję ci je jakoś ogólnie opisać. W trzeciej części do Narnii przybywają tylko Edmund i Łucja oraz ich nieznośny kuzyn Eustachy, który przeżywa swoją przemianę w dobrego chłopca. Tam wyruszają z Kaspianem w podróż w poszukiwaniu baronów, których wysłał wujek Kaspiana żeby mu nie przeszkadzali. W czwartej części do Narnii przybywa Eustachy i jego koleżanka Julia. Okazuje się, że zaginął syn Kaspiana, który już jest starym dziadkiem. Dzieci wyruszają na pomoc jego synowi, którego porwała krewna Białej Czarownicy. w piątej części są opisane losy chłopca, który żył za czasów panowania Piotra, Edmunda, Łucji i Zuzanny. Okazuje się, że ten chłopiec jest księciem jakiegoś państwa leżącego obok Narnii. To moja ulubiona część Szósta część jest bardziej skomplikowana gdyż opowiada o powstaniu Narnii. Ale jest naprawdę bardzo ciekawa. natomiast siódma i ostatnia część... w niej się dużo dzieje. Narnią zawładnął fałszywy Aslan i jego cwana małpa. Na pomoc ostatniemu królowi przybywa Eustachy i Julia. Próbują zdemaskować oszustów. Poznajemy również przeciwieństwo Aslana, złego boga, którego czczą wrogowie Narnii. Jest to odpowiednik szatana. W każdym razie na koniec, kiedy Narnia została zniszczona Aslan zabiera wszystkich jemu wiernych i wszystkich dobrych bohaterów opowieści do nowej krainy, która jest odpowiednikiem nieba. To tyle. Ale radzę ci to przeczytać, gdyż jest wiele ciekawych szczegółów, które nie warto przeoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kredkakolorowa Re: Opowieści z Narnii 28.12.10, 11:38 Znaczy... czytalam cala serie, wiecej! Przeczytalam ja! Jednak to bylo z rok temu nei sama nie pamietam o czym bylo, mozliwe, ze bardzo uwaznie to ja nie czytalam Mozesz wpisac w google : "Ksiazke Kaspian" i mysle, ze ci wyjdzie recenzja ksiazki, strzeszczenie lub komentarze "moli" To jest jedna z tych stron: kaspian.bloog.pl/id,4215074,title,Streszczenie-2-czesci-Opowiesci-z-Narnii-Ksiaze-Kaspian,index.html?ticaid=6b7fc Odpowiedz Link Zgłoś