natusiaa98 29.12.10, 22:13 mam 13 lat i zastanawiam się jaką książkę by tu przeczytać. mój typ to opowiadanie o nastolatce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyskatagowniara Re: jaka książka dla 13-latki ? 29.12.10, 23:34 Także mam 13 lat . ;D Polecam : Sage Zmierzch , "Pamiętniki Wampirów" , " Zaledwie kilka dni" , "Trzynastka na karku" , "Kokaina" , "Pamiętnik nastolatki" , "Pamiętnik narkomanki" , "Intruz" , " ALkohol , prochy i ja" "Aniołek " i wiele innych . ;D xDee Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 17:06 dam kilka moich ulubionych. xdd "Ever", "Błękitna Godzina" "Hera-moja miłość" "Dziennik Nastolatki" "Wszystko do góry nogami" "MAJA.BLOOG.PL" "My, dzieci z dworca ZOO" nie wszystkie są dla trzynastolatek, ale uważam że są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
bella32 Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 11:53 Polecam ci '' Iza Anoreczka '' to bardzo fajna książka opowiada o tym jak Iza zaczyna pisać tradycyjny dziennik w chwili kiedy nie radzi sobie z emocjami . To cienka książka i bardzo szybko i fajnie się nią czyta Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_fan13 Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:17 Ja też mam 13 lat i mi się najbardziej podobała saga zmierzch, błękitnokrwiści i ksiązki z serii dom nocy Odpowiedz Link Zgłoś
irma20 Re: jaka książka dla 13-latki ? 03.01.11, 21:38 Niewiem czy się nie powtórzę ale ja polecam książkę Thomasa Breziny ,,Obłęd!Jestem gwiazdą!'' Odpowiedz Link Zgłoś
only18 Re: hmm .. 03.01.11, 21:55 może "Balsam dla duszy dziewczyny" ? czytałam tego trochę . ale moja koleżanka to przeczytała i mówi że to jest świetne . mówi że opowiada to chyba o problemach nastolatek . albo coś Odpowiedz Link Zgłoś
shibuu_ . 29.12.10, 23:41 Jesteśmy w tym samym wieku ale nie zawsze wiek ma znaczenie- raczej dojrzałość psychiczna. Polecam ci książki Jacqueline Wilson, dla mnie już nie są ciekawe, wolę thillery i kryminały, lecz tobie się może spodobają Odpowiedz Link Zgłoś
muszelka Re: ala ma kota :D 29.12.10, 23:44 mam na uwadzę ,że jesteś 13 latką. XD a więc : _ Marzycielki _ Kroplówka z marzeniami _ Jeżycjada pani Musierowicz ( 1 szósta klepka ) _ Abby Hayes .. coś tam ,coś tam. _ Matylda _ ksiażki o Olsenkach ... _ Pollyanna _ Kochana rodzinka i ja _ Tajemniczy Opiekun _ Kochany Wrogu _ Tajemniczy Ogród _ Ania z zielonego wzgorza _ Mikołajek _ książki Meg Cabbot ...... nie wiem już. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia114 Re:!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.11, 11:58 ja też mam 13 na karku(własnym) i od mamy dostałam "to ja lucy" dwa pierwsze tomy a jest ich 10 świetna ksiazka o 13-latce lucy i jej przygodach związanych z moda wiesz to jaet taka w polsce mało rozpowrzeechniona ksiązka zagranicznej autorki kelly mc.cain poszukaj w googlach polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rihanna01 Ala Makota.. 31.12.10, 17:00 Jest super. 1sza część to Maksymalnie ja ., w tej części ma 12,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 Ever, saga zmierzch, pamiętniki wampirów 29.12.10, 23:40 powiedz jakie książki czytałaś i ci się podobały? Odpowiedz Link Zgłoś
natusiaa98 Re: Ever, saga zmierzch, pamiętniki wampirów 29.12.10, 23:54 " zwierzenia nastoletniej niani "," klub muszkieterek ". Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 16:21 - Karolina XL - Uciekinierka -Seria stowarzyszenie wędrujących jeansów - Trzynastka na karku - Marzycielki - Ala makota - Wredne dziewczyny - dziennik zakręconej nastolatki ps . mam 14 lat nic więcej nie przychodzi mi do głowy bo wolę teraz ksiązki typu Zmierzch , jak coś to napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 16:47 trochę inne gatunek ale może się spodoba :Upadli Skrzydła Laurel , Ever , Pamiętniki Wampirów , Saga Zmierzch , Saga Dom Nocy , a teraz takie o nastolatkach - Karina - Szkoła , balet , pierwszy całus - Trzy Wierzby - Ostatnia Piosenka - Śmiałe Marzenia - Jezioro Samotnia - Szkoła dla snobów - Odpowiedz Link Zgłoś
broken_ Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 16:50 "Dziedzictwo mroku" jest fajne,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 16:54 ''Zwierzenia Georgii Nicolson'' chociaż nie wiem. Mysle, ze powinnas to przeczytac za rok albo za dwa lata, ale mozesz sprobowac. ''Ostatnia piosenka'' - czytajac ja, na pewno się rozpłaczesz ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
cuukierkova Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 16:55 UPADLI, Dziedzictwo mroku, Cienie, Pragnienie, My dzieci z dworca ZOO, Ostatnia piosenka, Ever. Odpowiedz Link Zgłoś
bfmvfan Idziunia ..? 31.12.10, 12:03 Czytałaś tę książkę ? . Słyszałam o niej, ale jakoś nigdy się na nią nie natknęłam. Dobra ? Odpowiedz Link Zgłoś
bfmvfan Proszę Cię... -.- 31.12.10, 12:02 Zmierzch już się dostatecznie przejadł Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 17:05 Również mam trzynaście lat, jednakże ja nie preferuję w takim gatunku. Wolę kryminały, thrillery, horrory, albo książki oparte na rzeczywistych wydarzeniach. No cóż, nie musisz czytać tego co tu napiszę, może innym się przyda..: - "Buszujący w zbożu" - "Oskar i pani Róża" - "Heroina" - Tomasz Piątek - "Szepty w ciemności" - Jonathan Aycliffe - "Czas zabijania" - John Grisham - książki Harlana Cobena Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 17:10 Pamiętnik księżniczki, wciągnie cię na amen, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
demi45 Re: jaka książka dla 13-latki ? 30.12.10, 17:35 ala makota, stowarzyszenie wędrujących jeansów , Odpowiedz Link Zgłoś
vampirediaries Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:00 Dziewczynka z szóstego księżyca czy coś takiego, Zamek i Klucz . Odpowiedz Link Zgłoś
bfmvfan Ekhem ... Tak więc : 31.12.10, 12:01 Tu raczej nie ma nic do rzeczy, ile masz lat, Słonko ; ) Ale do rzeczy : "Tunele" "Klan Wilczycy" "Księżyc Szamana" "Kiki Strike" "Kod Chaosu" "Dziewczynka z Szóstego Księżyca" "Zatrute Ciasteczko" Wszystkie z nich sama przeczytałam, i wiem, że są ŚWIETNE Chcesz jeszcze więcej propozycji ? Napisz ; ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Kiki Strike<3 03.01.11, 21:51 Kocham te książki, ale polskie tłumaczenie jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
aparatkaa. Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:06 Przebudzenie Jenny Fox. , Naznaczona. , Zdradzona. , Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów. , Pamiętnik Księżniczki [9 części] , POZERKI. Dobra, boska i zła. , POZERKI. Różowy drobiazg. , Szeptem. , Zmienił mnie pocałunek. , Wyciskacz do łez. , Taka dorosła córka. , Znak Archimedesa. , Tatuaż z motylem. , Skrzywdzona. , Szczęśliwy T-shirt. , W cieniu marzeń. , Martyn Pig. , Kumpelki , randki i kosmiczne pocałunki. , Karla M. , Kiedy wejdziesz między wrony. , 110 ulic. , Jezioro osobliwości. , Ala Makota. , Magiczn efryzury. , Prawdziwie udane wakacje. , Też chcę być piękna. , Heartland.Powroty. , Heartland.Po burzy. , Niebieskie nitki. , Róża mojego serca. i mnóstwo innych ;D mam nadzieję , że pomogłam . Odpowiedz Link Zgłoś
betty570 Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:08 Też mam 13 lat, ale nie przepadam za tym typem książek, jeśli już to polecam "Bardzo biała Wrona" Ewy Nowak, jest taka poważniejsza... Zawsze możesz sięgnąć po Zmierzch itd Odpowiedz Link Zgłoś
collins . 31.12.10, 12:09 Książki o nastolatkach? No to: - "Sekretnik" Grace Dent. - "Słodko-gorzka szesnastka" Carrie Karasyov, Jill Kargman. - "Pamiętnik nastolatki" Beata Andrzejczuk. - "Obłęd! Jestem gwiazdą" Thomas Brezina. - Książki z serii "To ja Lucy" Kelly McKain. Odpowiedz Link Zgłoś
miki124 Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:17 ja tez mam 13 i polece ci ostatnia piosenke charlie st cloud i moze jeszcze w waskim gronie i zkochana cheerleaderka dla mnie to sa fajne ksiazki ale nie mam pewnosci czy ci sie spodobaja Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaj15 Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 18:34 przeczytaj ksiązke kto sie przyzna ? Odpowiedz Link Zgłoś
kopciuszekk Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:22 Mary-Kate and Ashley Olsen ( bliźniaczki ) przygody dwóch bliźniaczek nastolatekk . Książka jest zaje***ta wciąga i to fest . ; ] Polecam ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
alice087 _________________ 31.12.10, 12:33 Dziewczyny z Hex Hall, Skrzydła Lauren Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly141 Re: jaka książka dla 13-latki ? 31.12.10, 12:36 Jedyna książki o nastolatkach, jakie mogę ci polecić to Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów, przeczytałam wszystkie 4 części, bardzo fajne ;D Odpowiedz Link Zgłoś