Dodaj do ulubionych

Gitara elektryczna

24.01.11, 18:08
Hej. wink
Planuję kupić sobie gitarę elektryczną. No i mam do was kilka pytan: czy łatwo jest się nauczyć grać na gitarze elektrycznej? Jaką polecacie na początek?(mozecie wysyłać linki) Jakie gitary macie? Czy długo się uczyłyscie gry na gitarze?
Proszę, to dla mnie wazne.smile
Pozdrawiam dora019 piwo
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Gitara elektryczna 24.01.11, 19:23
      Nie jest łatwo. Jeśli nie grałaś nigdy na zwykłej, to za elektryka nie radzę się brać smile
      • optymistka. Re: Gitara elektryczna 24.01.11, 19:25
        od razu elektryczna? -,-
      • samokrytycznie Re: Gitara elektryczna 24.01.11, 19:25
        Idę do szkoły muzycznej na gitarę w tym roku. <33 Więc Ci nie powiem jak to jest. Wiem że palce strasznie bolą. Gitarę na początek kup sobie jakąś słabszą, jak Ci nie wyjdzie to przynajmniej pieniądze nie pójdą w błoto.
        Pozdrawiam, samokrytycznie. kwiat
        • agusiax3 <3 24.01.11, 19:29
          radzę Ci, naucz się najpierw na akustycznej, potem dopiero na elektrycznej.
          czy łatwo czy trudno to nie wiem, ja sama zostaje na razie na akustycznej. smile palce bolą straaaasznie na początku, ale jak już trochę pograsz to nie jest tak źle. powodzenia. big_grin
        • jonasofanka o jojo , od czego ty zaczynasz, dziewczyno ; o? 24.01.11, 19:33
          Z tego co przeczytałam - nie uczyłaś się wgl. grać na ŻADNEJ gitarze , więc dlaczego od razu elektryczna!? Nie rozumiem .
          Następnie: palce wcale nie bolą od grania na gitarze, chyba, że naciskasz mocno czy coś. nie wierz w te plotki, że opuszki bd. cię bolały przez tygodnie uncertain.
          Kolejna rzecz: Jeżeli już chcesz bardzo tą elektryczną(wgl. nie polecam) to kup tańszą, no... a jeśli nie ... to polecam klasyczne wink
          • trylogia . 24.01.11, 19:41
            Mój brat uczy się gry na elektrycznej i na normalnej. Mówił że mu łatwiej się gra na elektrycznej,a on jest samoukiem to znaczy że nie chodzi do szkoły muzycznej tylko z neta jakieś wzory ściąga i ma na płycie jakieś chwyty . Ale ja ci nie pomogę bo ja na gitarze "grałam" tylko 2 razy,nie znam się .
            • trylogia Palce nie będą bolały jak zainwestujesz w kostkę.. 24.01.11, 19:42
              ...
    • domaa Re: Gitara klasyczna.. choć.. 24.01.11, 21:16
      Do nauki najlepsza jest gitara klasyczna. Ma między progami duze odstepy.
      Choć mój brat kupił se najpierw gitare elektryczna. Ja najpierw miałam klasyka.
      • jessicakaulitz Re: Gitara klasyczna.. choć.. 24.01.11, 21:22
        Naucz się najpierw na normalnej. Potem pójdzie Ci łatwiej z elektryczną. A to czy długo się uczy, to też zależy od tego, jaki będziesz mieć zapał ; )
    • florcia08 Re: Gitara elektryczna 24.01.11, 21:23
      najlepiej zacząć na klasycznej, pozniej przerzucić się na elektryczną. Jak opanujesz na tej''normalnej'', na elektrycznej pojdzie spokojnie;d
      • haitsu. Re: Gitara elektryczna 04.02.11, 19:46
        KURRRR. Pieprzycie takie głupoty, że rzygac sie chce.
        1. różnica pomiedzy elektryczna a klasyczna akustyczna jest naprawdę niewielka.
        2. Gitarę elektryczną możesz już dostac za mniej niż 500 zł (oczywiście nie licz na Fender'a lub inne jakiejś dobre : ) )
        3. Do elektryka wiadomo - potrzebny jest wzmacniacz. Najtańszy dostaniesz za 100 - 300 zł i on także nie będzie najlepszy D: Ale lepiej nie miec potem żalu w stylu - " O nie, wydałam mnóstwo kasy na wypasiony wzmacniacz i na drogą gitarę".
        WIĘC JESTEM NA TAK! elektryczna rlz. Miłej nauki grania : D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka