Dodaj do ulubionych

szkoła ;(( mam doła !

11.02.11, 22:46
Mam problem , ponieważ ciągle myślę że jestem do niczego. Znaczy nie uczę się najgorzej , jestem w 1 gimnazjum i mam średnią 3,5 ,lubię się uczyć poprostu to co mnie interesuje . Ale boję się że się źle uczę i że sobie dalej nie poradze j i że będe miała zła prace jak już mi jest ciężko crying(
czy ktoś z was też tak ma, jak sobie z tym poradzić ?
Obserwuj wątek
    • ciapolka Re: szkoła ;(( mam doła ! 11.02.11, 22:51
      masz normalną srednią. nie masz się nad czym użalać.
    • aguskaa_ Re: szkoła ;(( mam doła ! 12.02.11, 09:33
      gdyby nie moja mama, miałabym beznadziejne oceny z matmy, chemii, fizyki i z czegokolwiek. znajdź sobie takiego dobrego nauczyciela smile mogłabym ci wtedy dać gwarancję, że sobie poradzisz. wink
      • sakura134 Znam to uczucie 12.02.11, 11:32
        Ciagle chcą w nas pchać w tą wiedzę, nie patrzą na to, ze nie każdy daje sb z tym radę. Przez to, że raz ci nie pójdzie załamujesz się. Można się załamać psychicznie. Ja jestem na skraju, ale trzeba wierzyć w siebie. Nie ważne ile razy ktoś powie ci, że jesteś do niczego i tego nigdy się nie nauczysz, po prostu musisz uwierzyć, że uda ci się a tak będzie.
    • nikawika Re: szkoła ;(( mam doła ! 16.02.11, 16:22
      nie jesteś do niczego !
      z jednych przedmiotów jesteś, lepsza, z innych gorsza.
      to zrozumiałe, że lubisz się uczyć, o tym co cię interesuję.
      ja mam zwykle średnią, coś koło 4.0
      tyle, że ja mam korki z matmy.
      i moja mama ma ze mną umowę, ja się staram dobrze uczyć, i chodzę na kilka zajęć dodatkowych.
      gra na gitarze, kółko dziennikarskie, kółko teatralne, zajęcia wokalne, SKS....
      może ustaw sobie jakiś cel. mobilizuj się, by się bardziej przykładać do nauki.
      powodzenia. smile
    • made_in_italia ja ... 16.02.11, 16:29
      ... po prostu uważam na lekcjach i w domu tylko sobie powtarzam. Ale nigdy nie miałam problemów z nauką ( 6 kl. - 5.2 )
      trzymaj się kwiat
      • jessicakaulitz Re: ja ... 16.02.11, 17:15
        W przyszłości będziesz wykonywać pracę jaką sama sobie wybierzesz. Jeśli np chcesz być fryzjerką, to nie musisz aż tak bardzo przejmować się nauką. A jeśli twoja praca będzie wymagała jakiejś wiedzy, to ucz się głównie tego, czego ta widza będzie dotyczyć. Np jeżeli chcesz zostać nauczycielką matematyki ( xd), to przykładaj się głównie do niej, reszty ucz się tylko tak, żeby poradzić sobie na egzaminie i na maturze.
      • ania55888 do made_in_italia 17.02.11, 19:05
        Wiesz w 6 kl tez mialam taka srednia ale w gimnazjum to sie zmienia
        nowi nauczyciele no i duzo nauki
        a u mnie pan z chemi nie umi nic wytlumaczyc uczyc sie z rodzicami

takie sa szkoly w polsce
        chodz nie wiem do której klasy chodzisz to nie przejmuj sie tylko wiez w siebiekiss
    • agge Re: szkoła ;(( mam doła ! 16.02.11, 18:49
      po pierwsze uwierz w siebie! jeśli ty tego nie zrobisz to nikt za Ciebie tego nie uczyni
      po drugie, jeśli chcesz pisać lepsze prace, zacznij czytac książki abyś miała wyszukane i obszerne słownictwo
      a po trzecie, to przemyśl kim chcesz być jak będziesz dorosła i dokształcaj się w tych dziedzinach ktore będą Ci najbardziej potrzebne
    • activee Re: szkoła ;(( mam doła ! 16.02.11, 23:17
      Masz słabą średnia. Może poświęć trochę więcej czasu na naukę i zrób sobie ściągi (najlepiej w telefonie) na sprawdzian. To pomaga.
    • didi16 Re: szkoła ;(( mam doła ! 17.02.11, 19:11
      Jeżeli chodzi Ci tylko o oceny to pamiętaj, że to nie one są najważniejsze.<br />
      Staraj się trzymać taką średnią do końca szkoły a wszystko będzie ok.<br />
      Po za tym nie musisz być dobra we wszystkim czy nie? smile
    • dulcecita Re: szkoła ;(( mam doła ! 17.02.11, 21:32
      Ja nie mam takich problemów, ale uważam, że Ty martwisz się na zapas i niepotrzebniesmile Jak chcesz mieć lepszą średnią to postaraj się poprawić chociaż ze dwie oceny. Nie musisz lubić wszystkich przedmiotów- to normalne, a jeśli nie poprawisz to trudno nie przejmuj sięsmile Trochę mi Ciebie szkodasmile ale nie przejmuj się już to, że nie masz teraz średniej jakiej chciałabyś mieć to nie znaczy, że nie zdobędziesz dobrej pracysmile To zależy od szkoły średniej, którą wybierzesz i od sytuacji na rynku smile
      Pozdrowieniakiss big_grin
    • teqiulla szkoła ;(( mam doła ! 18.02.11, 22:01
      musisz wziąść się w garść. wiesz, miałam taką sytuację, że z średniej 3,9 na półrocze wślizgnęłam się w 4,8 na początku roku. naprawdę, niewiem, jak to zrobiłam. nie ma innego wyjścia, jak polubić naukę, zainteresuj się przedmiotami, których nie lubisz, jakoś poczytaj o nich, może cię akurat zainteresuje jakiś dział?
      naprawdę, nic lepszego nie przychodzi mi na myśl
    • karolasmusik Re: szkoła ;(( mam doła ! 19.02.11, 01:51
      A tu znajduje sie jeszcze wiecej ciekawych informacji: karolasmusik.blogspot.com/ , klikajac na boksy bonusy smile
    • caterina97 Re: szkoła ;(( mam doła ! 19.02.11, 13:59
      heeh, ja też jestem w I gim i mam 4.2 . i mam wyrzuty sumienia, że tak zaniedbałam ten pierwszy sem. teraz wiem, że stać mnie na wiecej, że dzięki temu, że bd się uczyć dostanę się do dobrego liceum. no bo chyba wiesz, że liceów rejonowych nie ma ? albo się dostaniesz albo do pracy, więc lepiej się przyłóż.
    • temptation Wiem co czujesz... 20.02.11, 21:05
      Ojj wiem ; ) .
    • blondzia Mam tak samo ! ;\ 20.02.11, 21:46
      Wiem,że to cię nie pocieszy ale mam tak samo jak ty sciana Akurat teraz mam ferie smile i spokój od szkolnych problemów big_grin
      Ja jestem w 2 kl gim i moja średnia na półrocze to 3,29 shockcrying ale jak byłam w 1 kl gim na półrocze miałam średnią o wiele gorszą sad ogólnie teraz oceny mi się podobały prawie same 4 ale miałam mnóstwo 2 co obniżyło mi średnią sciana nie rozumiem matmy z ledwością miałam 2 na półrocze martwię się co będzie na koniec roku,że w końcu wystawi mi 1 bo na półrocze wystawiła 6 osobom indifferent fizyka,chemia też idą mi fatalnie i technikaangry
      Jak coś lubię ,umiem,mnie interesuję to się uczę i staram chodź nie zawsze wychodzi to np bardzo lubię uczyć się z biologii lubię ten przedmiot ,historię też lubię ale uczyć się za bardzo nie przepadam ale muszę.wink a matmy to nienawidzę sciana muszę cierpieć każdego dnia modląc się by tylko nie iść do tablicy i nie stać pół lekcji gapiąc się w nią cry i coraz częściej myślę,co będzie lada chwila skończę gimnazjum i do jakiej szkoły mnie przyjmą a nie chcę chodzić do najgorszej szkoły w mieście martwię się jak zdam maturę skoro jest matma nie poradzę sobie a studia wątpię,że się kiedy kol wiek dostanę . Moja koleżanka zapytała się jaką mam średnią na półrocze więc jej powiedziałam a ona co tak słabo zrobiło mi się bardzo przykro a ona ma 3,85 coś takiego ,nauczycielom się podlizuje i jej oceny podwyższają z angielskiego miała 2 z klasówki i kartkówki a reszta to 3 i miała jedną 5 i jej 4 na półrocze wystawiła nie wiem z jakiej paki ja też miałam 4 ale na nie zasłużyłam . Niektórzy prawie się nie uczą i zawsze dostaną dobra ocenę przyjdą do szkoły dowiedzą się w ostatniej chwili ,że jest sprawdzian albo kartkówka i zajrzą do książki na chwilę i dostają ocenę pozytywną a ty siedzisz i się kujesz ze dwie godziny i ledwa 3 albo 2 crying to mnie najbardziej wnerwia sciana w tamtym roku też byłam załamana chciało mi się płakać i bałam się,że sobie nie poradzę byłam w depresji która trwała kilka miesięcy kartkę z ocenami na półrocze podarłam z płaczem w tamtym roku ale potem ogarnęłam się mam to gdzieś nie będę się martwić i popadać w depresję chodź myślę do jakiej pójdę szkoły do gim i wiem ,że w ostatnim roku będę musiała dać z siebie wszystko ,żeby mieć dobrą średnią ale nie wiem czy dam radę indifferent tego najbardziej się boję shock a teraz żyje życiem bałaganię śmieje się i odwalam ile wlezie wiem ,że nie jestem kujonką tylko wiem,że jestem cwaną ,szaloną osobą która ciągle żartuje wyobrażam sobie ,że jestem taka jak w tych komediowych serialach wyluzowana uczennica jak np Alex Russo z Czarodziejów z Warvely Place czy Sam z ICarly albo Cece z Taniec Rządzi ,że sama żartuje ,że nie umiem matmy i obracam wszystko w żart tongue_out i jestem szczęśliwa . Się rozpisałamuncertain Sorry za jakieś błędy bo nie chcę mi się sprawdzać teraz i powinno ci przejść to trzymaj się smile pozdrawiam kiss
    • fantvd Re: szkoła ;(( mam doła ! 21.02.11, 17:37
      rozumiem cie tez jestem w 1.gim i mam tak samo tylko ze moja srednia na polrocze to 3,3
    • koaal Re: szkoła ;(( mam doła ! 21.02.11, 17:40
      ja mam średnią 4,51 ; )))))))
    • emisia1 :) 21.02.11, 17:44
      Każdy tak ma, polecam wyjechać zagranicę brawo
    • rememberina Re: szkoła ;(( mam doła ! 21.02.11, 19:22
      ja jestem sobą trochę zawiedziona, a mam średnią 4.13 - to dopiero głupota big_grin
      • molinka Re: szkoła ;(( mam doła ! 21.02.11, 20:48
        to pomyśl sobie że uczysz się dla siebie i nie chcesz zostać niemądrą w przyszłości .
    • lola9217 Re: szkoła ;(( mam doła ! 22.02.11, 11:29
      Ja jestem w 3 klasie technikum. Sama się źle uczę, ale nie martwię się tym tak. W większości tego co uczymy się w szkole, rzadko przydaje się nam w późniejszym życiu. Ale jeśli się martwisz tym, że możesz nie przejść do następnej klasy, to znajdź sobie dobrego korepetytora.
      Powodzenia smile
    • jeffy Re: szkoła ;(( mam doła ! 22.02.11, 14:38
      Jeżeli lubisz się uczyć to dobrze, ale tylko wtedy gdy nie ma nacisku ze strony rodziców. Średnią masz przeciętną - zwłaszcza teraz, gdy z podstawówki gdzie było mało przedmiotów - jesteś w gimanzium.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka