Dodaj do ulubionych

Czarny łabędź

• corba 17.02.11, 17:40
      jeszcze nie oglądałam ..
    • joanie Re: Czarny łabędź 17.02.11, 21:28
      oglądałam i bardzo mi sie podobałsmile. Nie był to jakiś głupiutki filmik dla nastolatek, tylko taki poważny. po którym sie myśli i zastanawia. W niektórych momentach był nieco dziwny, nawet troche straszny (kiedy Nina miała te przywidzenia i wgl). ogólnie piękny film. główna bohaterka dążyła do perfekcji i na końcu udało jej sie osiągnąć cel. ale smutne miał zakończenie...
    • czarownica_xd Re: Czarny łabędź 26.02.11, 23:36
      ten film nieźle ryje banie ;/ sorry za takie słownictwo no ale cóż.
      jest .....hmm. szokujący?
      nie wiem co mam napisać o tym filmie bo cały dzień go przeżywam.
      na filmie wryło mnie w fotel i miałam ciarki przez cały film aż do teraz.
    • rememberina Re: Czarny łabędź 27.02.11, 00:18
      bardzo fajny, jednak trochę porąbany smile ale podobał mi się.
    • myself Re: Czarny łabędź 27.02.11, 00:29
      niesamowity film... naprwde dobry....
    • ciastko_kremik TUTAJ 27.02.11, 03:21
      Ja uważam że to był najlepszy film jaki widziałam... Jak to oglądałam serce mi tak waliło że myślałam że po prostu... Genialny film i tyle...

serceserceserce
    • mandy_jonas fenomenalny 28.02.11, 17:30
      dawno nie oglądałam tak dobrego filmu.
      aronofsky jest fantastycznym reżyserem. tworzy prawdziwe dzieła.
      przyznaję, tematyka łatwa nie jest. niektórym film może zniesmaczyć, innych przestraszyć. mnie zachwycił.
      doskonale dobrana muzyka, aktorzy (natalie zasługuje na oscara jak nikt inny), zaskakujące momenty i fantastyczne przesłanie.
      film zapadnie w mojej pamięci na bardzo długo. jestem tego pewna.
    • sasha21 Czarny Łabędź 02.03.11, 15:20
      Jeszcze nie widziałam, ale słyszałam, że warto zobaczyć
    • redhead Re: Czarny łabędź 02.03.11, 17:32
      Oglądałam w necie. Zasłużony Oskarbrawo
    • klaudiau11 Re: Czarny łabędź 02.03.11, 17:35
      Podobał mi się ; D
    • olckaa Re: Czarny łabędź 02.03.11, 18:33
      w dupie to mam
    • chocolatte Re: Czarny łabędź 02.03.11, 18:40
      oglądnęłam tylko do połowy... muszę obejrzec cały bo mnie wciągnął!: )big_grin
      • norrmalna Re: Czarny łabędź 04.03.11, 17:03
        Obejrzalam, trzeba go zrozumiec.

Tak w ogole znalazlam ciekawa teze, jakoby, ze Nina byla molestowana przez matke, odwazna teoria, ale po glebszym zastanowieniu ma sens. Matka kontrolowala ja prawie caly dzien (procz treningow), czuwala przy jej lozku (to napewno nie jest normalne), nie chciala by poszla z ta Lilly, z tego co zauwazylam Nina nie miala przyjaciol, a jej pokoj, hm... napewno nie jest to pokoj osoby pelnoletniej. Pozatym po tej scenie seksu miedzy Lilly (choc to nie byla ona), a Nina ona mowi do niej: "Slodka dziewczynka", a przeciez tak zwracala sie do niej matka.

Napewno obejrze jeszcze raz w niedalekiej przyszlosci.
        I tak w ogole jesli nauczyciel zabral 13-latkow na taki film, to gratuluje mu inteligencji.
        • joanie Re: Czarny łabędź 05.03.11, 17:36
          Też czytałam tą teze chyba na filmwebie. i wydaje mi sie że o to właśnie chodziło w czarnym łabędziu. Bo jeśli weżmiemy pod uwagę tylko kontrolowanie i ambicje matki to całość nie będzie do końca miała sensu, a dzięki teori o molestowaniu wszystko sie zgadza. ja właśnie wczoraj obejrzałam ten film po raz drugi i rzeczywiście ta teza pasuje.
          Ja osobiście jestem zachwycona Czarnym łabędziem. chociaż niektóre sceny były troche przesadzone jak dla mnie ( chodzi mi o to jak beth wbiła sb pilnik w twarz czy jak Ninie sie złamała noga). Mimo wszystko film piękny, bardzo mi przypadł do gustusmile
    • katsuumi_17 Re: Czarny łabędź 04.03.11, 17:49
      Słyszałam, że ten film był cudowny.
      • anulka Re: Czarny łabędź 04.03.11, 20:32
        nie oglądałaś jeszcze?
        • olusia... Re: Czarny łabędź 20.03.11, 22:57
          Nie oglądałam, ale może obejrzę
    • alicjaaa .... 02.04.11, 11:19
      mam go od miesiąca na moim kompie, ale oglądając pierwsze 30min wyłączyłam bo mnie nudził
      • alisou Re: .... 08.04.11, 22:59
        Przecudny film. Naprawdę jeden z najlepszych jakie widziałam. < 33333333
    • marzka Re: Czarny łabędź 12.04.11, 07:53
      Zajebisty!!! Taki psychologiczny!serceserce
      • cukierek_ Re: Czarny łabędź 13.04.11, 22:09
        Oglądałam. mi się nie podobał. Zbyt dużo seksu itd. Nie lubie takich rzeczy. Uważam że film był dość dobry, ale nie dla mnie.
    • pauu26 Re: Czarny łabędź 13.04.11, 22:19
      mi się zakończenie podobało. doskonale tam pasowało.
    • outcast Re: Czarny łabędź 14.04.11, 15:59
      Jeden z najlepszych filmów jakie widziałam. Natalie Portman zagrała niesamowicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka