Dodaj do ulubionych

Brak filmów od 12 lat w kinach :(

24.02.11, 22:11
Siema. Czy wy też zauważyłyście miażdżący brak w kinach filmów od 12 lat?
Ja mam prawie 13 lat i bardzo nad tym ubolewam. Jeśli chcę pójść na coś fajnego do kina nie mogę, bo wszystkie filmy są od 15 i na nic mnie nie wpuszczą.
Czy to waszym zdaniem nie jest nie fair? Przecież jeśli osoby w wieku, powiedzmy od 12 do 14 lat chcą pójść do kina mogą iść tylko na podróże guliwera albo jakieś inne bajeczki.
Co o tym myślicie?
Czekam na wasze komentarze i pozdrawiamsmile

P.S. Załączam link do strony repertuaru multikina na dowód: repertuarsmirk
Obserwuj wątek
    • katyk Mnie puszczali na filmy od 15 o0 24.02.11, 22:46
    • noitsnotgood To pochodzi od biurokratycznego przeświadczenia, 24.02.11, 22:53
      iż nastolatki są niewinne, nie piją, nie palą, nie biorą narkotyków, nie jedzą mięsa i SĄ EMO, no i filmy z krwią to dla nich trauma.
      • urszulka2691 mam 13 i chodze na filmy od 15 26.02.11, 17:09
        i nie widze problemu u nas wpuszczaja normalniewink
    • ciastko_kremik Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 24.02.11, 23:04
      W większosci kin nie sprawdzają wieku...

serceserceserce
    • eminem535 I dobrze bo to gó...arze są jeszcze.. 24.02.11, 23:22
    • kamila_1355 jaki brak? 24.02.11, 23:26
      przecież w kinach od 25 marca będzie można oglądać taki film. ;d
    • martusia_97_ Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 24.02.11, 23:27
      ja mam 14 lat
      ZACZNĘ OD TEGO ŻE MULTIKINO JEST STRAAAASZNIE OGRANICZONE I NA NIC PRAWIE NIE WPUSZCZAJĄ!!!!! ZACZNIJ CHODZIĆ NP. DO CINEMA-CITY, JA CHODZE I FAJNIE JEST. WEJDŹ NA ICH STRONE I SAMA SIE PRZEKONAJ smile
      np. na jak zostac królem mnie wpuścili 2 razy ;p
      może po prostu cię nie wpuszczają bo za młodo wyglądasz, ja jak miałam 12 lat i chciałam iść na film od 15 to mnie wpuścili bo starzej już wyglądałam big_grinwink
      ale w kinach nie ma aż takiego zastoju w tego typu filmach.... jak Cię nie interesują takie animki i filmy dla dzieci (a niektóre są nawet fajne) to ostatnio wszedła do kin "jestem Numerem 4", dzisiaj oglądałam i bardzo fajny film wink
      a niektóre filmy są np. bez informacji itp.
      a jeżeli interesują cię tylko filmy od 15 lat to masz dziewczyno po prostu pecha

ps. polecam się pomalowac i ubrac troche inaczej to będziesz może wyglądać na o rok czy 2 starszą winkbrawo
    • rikkki ja mam 15 ^^ 25.02.11, 00:09
    • kcjb Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 25.02.11, 00:17
      Nie wiem .. ale pamiętam że jak ja miałam 13 lat to chodziłam normalnie do kina na filmy od lat 15
    • aileen Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 25.02.11, 08:42
      problem nie dotyczy mnie od wielu lat. natomiast jak byłam w twoim wieku to chodziłam na większość filmów. u mnie w mieście nie sprawdzają wieku. jeśli u ciebie tak to zawsze możesz iść z tzw opiekunem. nie musi być to ktoś dorosły, tylko taki który ukończył te 15 lat.
    • secret cały wypas od 12 lat 25.02.11, 09:00
      ja w tą sobotę ide do kina z kumpelami na jestem numerem cztery pełno jest filmów od 12 sanktum 3d , brleska i wiele innych w kinie cinema city jest najlepsze bo leci zgodnie z reklamami
    • spongebob. Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 25.02.11, 09:02
      nigdy nie sprawdzają wieku w kinie jeżeli idziesz z rodzicami. jak idziesz z koleżankami i same kupujecie bilety to raczej sprawdzają.
      ps. ale spoko, ja w wieku 7 lat zostałam wpuszczona na Władcę Pierścieni, który był właśnie od 15. smile
    • ilolita Oj tam , oj tam. 25.02.11, 09:05
      Ja mam cztenaście lat i na wszysciusieńko mnie wpuszczają brawo
      Ale, jeśli ciebie nie wpuszczają to polecam abyś ściągnęła program Ares i tam pośćiągała różne filym na które cie nie wpuszczają . Potem tylko wygodnie usiąść w fotelu, popcorn z Tesco, i prawie jak w kinie big_grin
      A jeśli wolisz kino to niestety musisz się narazie zadowolić bajeczkami.
      • jessicakaulitz Re... 26.02.11, 13:14
        To rzeczywiście głupota, ale nic na to nie poradzisz. Swoją drogą, jeśli pójdziesz z kimś starszym, to powinni Cię wpuścić. No i nie zawsze recepcjoniści zwracają uwagę na wiek. W razie czego, ludzie lubią banknoty, taka rada, która może Ci się przydać, nie tylko jeśli chodzi o kino ^^
        • glam_skarpeta A ja mam pomysł! 26.02.11, 17:24
          Daj im łapówkę, to nie będzie problemów suspicious
          • roxy11 Re: A ja mam pomysł! 26.02.11, 17:33
            gdziekolwiek chodzę do kina,
            czy to w mojej dziurze, czy w Multikinie w Krakowie - nigdy nie poprosili mnie o legitymację czy inny dowód, a przeważnie oglądam filmy od 15 lat.
    • blanus "Jestem numerem cztery" teraz leci i polecam :D 26.02.11, 17:36
      • niemampomyslu Eh tam. 26.02.11, 17:47
        Czarny Czwartek na przykład od 12 jest.
        Mimo, że jest pełno krwi i trochę słów powszechnie uznawanych za niecenzuralne.
        Rzadko chodzę na filmy. Planuję wybrać się na Salę Samobójców, która jest od 16 lat, najwyżej tatę wyciągnę. I tak by musiał ze mną jechać, bo, niestety, porządne multikino jest oddalone od mojego miasta o 30 km. U nas mamy zapadły budyneczek, starszy niż pierwszy film w historii.
    • ladybird14 to zależy od rocznika a nie od daty urodzin....... 26.02.11, 17:45
      big_grin
    • kolusia1997 Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 26.02.11, 18:20
      Moją koleżanke wpuścili na Oh Karol 2 co jest od 15 lat a ona ma prawie 13
      Poprostu jesli wygladasz jak dziecko to cie nie wpuszcza (chyba ze z rodzicami) a jak wygladasz na starszego to nad czym ty ubolewasz..??
      • molinka Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 26.02.11, 18:28
        u nas raczej na to nie patrzą aż tak bardzo xD
    • desert_flower Porażka . 26.02.11, 18:34
      A tam dajże spokój .
      W kinach jest fajny film "127 godzin" - oczywiście jest od 15 lat. Ludzie , przecież tam nie będzie scen typu : "aaa duchy" czy jakaś , nie bójmy się tego powiedzieć erotyka
      . Porażka i tyle uncertainuncertain .
    • green_alien Dokładnie. Znam ten ból. 26.02.11, 18:36
      Chciałam się wybrać z przyjaciółką do kina, ale nie miałyśmy na co iść indifferent
    • hiperpoprawna Re: Brak filmów od 12 lat w kinach :( 26.02.11, 18:48
      O boziu...
      Idźcie ze starszymi koleżankami i się wymalujcie oraz ubierzcie buty na obcasach.
      Po problemie!
      • majka04 no cóż. 26.02.11, 18:53
        mnie na filmy od 15 lat wpuszczają , jak idę np. na film z koleżanką , ale gdy chcemy iść z klasą na jakiś film +15 to już nie wpuszczą ;/
        • blondi_girl Re: no cóż. 26.02.11, 19:13
          Ja ie przypominam sobie żebym w wieku 12/ 13 lat miała z tym problem. Jakoś zawsze mnie wpuszczali na filmu od 15 lat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka