doggy Re: Egzaminy gim. w 2012 16.03.11, 18:25 taaak, też jestem królikiem doświadczalnym. jedna wielka masakra. nie wiem jak ja sobie poradzę. pani z historii każe nam powtarzać cały materiał, który omówiliśmy w gimnazjum, bo mówi, że sobie nie poradzimy. ale kurde to nie jest takie proste, bo ciągle jakieś nowe sprawdziany kartkowki i te projekty.. masa roboty, brak wolnego czasu. nie wiem, po co te wszystkie reformy, naprawdę tego nie rozumiem. nie dość, że nie wiadomo w co ręce włożyć to jeszcze narażają nas na ogromny stres. dostanę nerwicy przez tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 19:20 pewnie nam odchrzanią jakiś trudny . ''czekam'' na to . powariowali i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
miley_55 Egzamin 18.03.11, 19:32 Mam dokładnie tak samo. Od początku gimnazjum tylko o tych testach gadają. I głupio, że akurat na naszym roczniku wypadła ta reforma. I też się boje. No ale co można na to poradzić. Tylko pozytywnie się nastawić i nie panikować.! Odpowiedz Link Zgłoś
sakura134 Muszę cie zmartwić.. 18.03.11, 20:02 Zamiast tych przyrodniczych będzie oddzielnie matma i fizyka i jeszce do tego zestawu który podałaś dochodzi polski (choć wydaje mi się, że go wymieniłaś) i oddzielnie geografia. Ja też będę pisać ten sprawdzian za 2 lata i rozszerzony angielski Odpowiedz Link Zgłoś
xquietx Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:03 Też jestem niestety z tego rocznika, przed świętami wielkanocnymi będę miała próbne egzaminy z tą nową podstawą - trochę się boję, sama nie wiem czy te zmiany to dobry pomysł. Jeszcze te projekty edukacyjne - przez projekt nie wyrabiam się z nauką, ale jakoś daję radę, projekt już u mnie niedługo się kończy, więc zacznę się przygotowywać do egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
olgx Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:18 Ja też będę pisać test w 2012 roku, zmartwiłaś mnie trochę. Boże, ja nie wiem jak ja sobeoi poradzę, np. na historii lub WOSie, przecie ja z tych przedmiotów się nic nie uczę! hahaa... Odpowiedz Link Zgłoś
marzas12 Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:12 ja też należe do tych 'królików doświadczalnych' i jestem załamana. ;c Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:12 o ja współczuje ci, wam! ja pisałam w tamtym roku, było strasznie, ale przetrwałam, dostałam si od tej szkoły co chciałam i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
innocence_ Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:27 O moja szkoła jest zajebista i nikt z nauczycieli chyba nie wie jak to będzie. Suuuuper -.- Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:42 tak, dosłownie jesteśmy królikami doświadczalnymi. najgorzej będzie z matematyką i przyrodniczymi, ale mówi się trudno i żyje się dalej. z angielskim łatwo, ponieważ jestem w klasie rozszerzonej z j. angielskim. a jeżeli chodzi o punktację nie martw się na zapas, mnie już szkoda nerwów. nam powiedzieli, że teraz w drugiej mamy dużo pracy, a w trzeciej będą luzy. szczerze? w to nie wierze! Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:49 jestem w klasie pierwszej, a mimo to nauczyciele już teraz ciągle gadają o naszych testach. dla mnie to coś strasznego. boję się, że nie napiszę i dobrze, i nie dostanę się do tego cholernego wymarzonego liceum. doszły mnie słuchy, że najprawdopodobniej rocznik '97 załapie się na egzamin ustny z angielskiego. nawet nie chcę sobie tego wyobrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna. Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 20:46 jejciu ja też się boje , nie wiem jak ja się dostane do jakiejś lepszej szkoły niż Mera i Iżyk :< Odpowiedz Link Zgłoś
montanacyrus Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 21:14 Jak ja to usłyszałam dziękowałam, że urodziłam się w '95. W mojej szkole to aż listę na te wasze projekty wywiesili i uczniowe się zapisywali. Wsółczuję wam tego testowania wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
selena013 Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 22:46 też jestem z tego rocznika. to jest masakra ! jak tyle można kombinować ?! nowa podstawa, projekty i to, co słysze co drugą lekcje: ''Idziecie nową podstawą programową, będziecie mieć inną formę egzaminów. musicie sie przyłożyć.'' i tak w kółko. i żyj tu teraz spokojnie. ja bardzo chciałabym pójść do liceum i też nie wiem jak to będzie z punktami przez te ''nowoczesne'' testy. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia377 Re: beznadzieja. 18.03.11, 22:59 Jestem rosznikiem 96. Ta nowa podstawa i te egzaminy są straszne. Jeszcze w kwietniu musimy pisać próbne egzaminy i skończyć w tym roku projekt edukacyjny. Nauczyciele mówią, że może potraktują nas łagodnie co do egzaminów, gdyż jesteśmy rocznikiem testowym. Ale wątpie żeby tak było. -.- Ci z ministerstwa są... już nie dokończe. Odpowiedz Link Zgłoś
cikicikita Re: Egzaminy gim. w 2012 18.03.11, 23:19 a ja jeszcze dołożę , iż PRAWDOPODOBNIE będzie każdy miał to samo zadanie , ale w innej kolejności odpowiedzi, wiecie o co mi chodzi ? i będzie np. trzeba tak zaznaczać odpowiedzi najwyższe góry świata a) ural tak [] nie[x] b)Alpy tak [] nie[x] c)Himalaje tak [x] nie [] d)Andy tak [] nie [x] nie wiem.. moze nauczyciele w naszej szkole nas strasza zebysmy sie do nauki wzięli.. Odpowiedz Link Zgłoś
darkness_day Re: Egzaminy gim. w 2012 19.03.11, 13:35 Tak, mnie też denerwuje to bycie ''królikiem doświadczalnym''. Według mnie to lekka przesada...prawie jak matura :d Odpowiedz Link Zgłoś
miley07 Re: Egzaminy gim. w 2012 18.04.11, 20:12 eh, będzie co ma być ;/ a co do projektu to moja grupa już prawie kończy, mieliśmy stosunkowo łatwy temat wiec jest ok Najgorsza będzie prezentacja przed szkołą,nauczycielami i rodzicami ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
fankazmierzch3 Re: Egzaminy gim. w 2012 18.04.11, 21:15 Ja dzisiaj pisałam pierwszy próbny. Humanistyczny. Polski osobno.Historia,WOS,sztuka osobno. Jeden test,podzielony na 2 części. Pisalismy 2,5 godz. Za polski jest 40p i za reszte tez 40p. Jutro mam mat-przyr. A pojutrze ang. i niem. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Poje*ało tych ludzi! 18.04.11, 21:32 Przepraszam, a rodzice to gdzie?! Powinni jakoś zareagować na ten czysty kretynizm! Tak nawet maturzysta ciężko nie ma! Ja je*e... Ministerstwo już całkowicie posrało. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1831 Re: Egzaminy gim. w 2012 29.04.11, 16:06 Też jestem z rocznika 96, więc ten problem dotyka także mnie. Nie mają co robić tylko wymyślać jakieś nowe, głupie rzeczy. Nie wiem jak sobie poradzę, ale mam nadzieję, że jakoś to będzie. Szkoda, że to my musimy być "królikami doświadczalnymi" . No ale co zrobić? ;< Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
feelscream Re: Egzaminy gim. w 2012 29.04.11, 16:14 tez jestem przerazana slyszalam ze bedzie ustny polski ;o a jak ktos kontynuowal nauke angielskiego to musi pisac rozszerzony test czyli w to wchodzi tlumaczenie w polskiego na angielski i wypracowanie -.- Odpowiedz Link Zgłoś
cukierek_ Luzik! 29.04.11, 16:51 Najpierw koniec świata, potem będziemy się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
kim817 Re: Egzaminy gim. w 2012 29.04.11, 16:55 pisałam próbne i... jeśli tak ma wyglądać prawdziwy egzamin z taką punktacją to zaczynam się obawiać, że nawet do zawodówki się nie dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1111 Re: Egzaminy gim. w 2012 29.04.11, 17:09 Kurde, ja też się obawiam tego egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
slimey Re: Egzaminy gim. w 2012 29.04.11, 17:21 W mojej szkole jest tak samo jak w Twojej. Cały czas zawracają nam głowę jakimiś bzdurami w ogóle nie potrzebnymi. Moja reakcja była podobna do Twojej jak sie dowiedziałam o tych 'nowych' egzaminach. Strasznie się boje tego. A ten rok minie szybko. Do tego nie możemy sie w ogole spodziewac co może byc, jak itd. To jakaś masakra ogólnie. No ale zobaczymy za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
lupitka30 Re: Egzaminy gim. w 2012 29.04.11, 17:44 też jestem niestety z tego rocznika...trochę się boje bo nauczyciele nas straszą iu wgl..ale myśle że nie bd tak źle...ale wydaje mi się że jest trochę za mało próbnych testów xDee Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 na serio? 30.04.11, 16:36 takie zmiany?? 3 testy w jednym dniu? Przecież to o 2 za dużo. Według mnie poprzednia forma była ok. W każdym razie życzę Wam powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś