Dodaj do ulubionych

ambitniej. [2]

26.03.11, 12:48
Trudno uwierzyć, że za niedługo ten temat będzie obchodził drugą rocznicę istnienia na kotkowym forum. "ambitniej", które od zawsze wpisywało się w klimat tutejszego miejsca, w swojej pierwotnej wersji skupiało wiele użytkowników, którzy napisali na nim aż... 2000 postów. To tam zawieraliśmy przyjaźnie, prowadziliśmy gorące dyskusje, czy offtopowałyśmy, bo wokalista naszej ulubionej grupy miał seksi ciało.
Ideą "ambitniej" już na zawsze pozostanie chęć dzielenia się z innymi swoimi okryciami muzycznymi, niezależnie od gatunku, wieku wykonawców, popularności danej grupy, jej pochodzenia. "ambitniej" od zawsze było otwarte dla każdego, kto tylko czuł, że chce wypowiedzieć się na dowolny muzyczny temat, wrzucić coś na tapetę, podyskutować o tym. Obecnie wątek doczekał się zarchiwizowania, a ostatni post napisano na nim 25 września 2010 roku.
Obserwując zastój na naszym muzycznym forum, dopadła mnie refleksja - "a może powrócić do "ambitniej"? I do tego też chcę Was zachęcić. Cytując moje słowa sprzed dwóch już lat:
nie ważne, czy podoba Ci się rock, indie, czy electro, grime, pop - pochwal się swoim ulubionym artystą, nowo odkrytym zespołem, czy wspaniałą płytą, która wiele dla Ciebie znaczy. może tutaj, pod szyldem 'ambitniej', zbiorą się osoby kochające muzykę, dla której nie liczą się gatunki, wiek, czy wygląd wykonawców. liczy się wartość ich dorobku.

I choć "starej gwardii" już nie ma, nic nie stoi na przeszkodzie, aby odświeżyć to, co było tutaj najlepsze. c:
zapraszam do dyskusji,
z pozdrowieniami,
jane.
Obserwuj wątek
    • lays_x33 Rihanna 26.03.11, 12:54
      Na pewno większość z Was ją kojarzy ,ale być może nie ze starych , genialnych ballad , idealnych do przekazywania emocji , czy tańczenia jazzu ...
      niedawno przez przypadek wpadłam na kilka jej starych piosenek i odświeżyłam sobie pamięć ... są po prostu genialne ! Oto ich tytuły . Pewnie je słyszeliście ,ale jeśli nie - koniecznie przesłuchajcie ! : " Cry " , " Rehab " , i dalej niestety nie pamiętam tytułu ,ale po polsku znaczy to niewierna . Jakoś untahi coś tam XD tak czy siak , piosenki są świetnee !
      • martynka5008 Re: Rihanna 27.03.11, 22:42
        Racja,RiRi jest extra.Bardzo lubię jej piosenki z przed paru lat,ale te nowe też są świetne.smile
    • klama_kcmil # 26.03.11, 12:58
      Jak nam wszystkim wiadomo na yt jest wiele wykonawców wrzucających covery różnych piosenek. Mnie się wyjątkowo spodobało Just a dream Christiny Grimmie i Sam'a Tsui. Pewnie nie jedna osoba juz to słyszała, ale jeśli nie, warto posłuchac, przynajmniej według mnie.Klik
      • anja_ @ lays: 26.03.11, 13:25
        zgadzam się, że starsze piosenki rihanny są świetne. masz na myśli może tę piosenkę linkkk.

ja od pewnego czasu słucham muzyki francuskiej typu: edith piaf. - polecam, może komuś też się spodoba wink
        • lamma Re: @ lays: 27.03.11, 17:50
          ach, edith. <3
      • natip11 Re: # 27.03.11, 22:10
        ja też kiedyś znalazłam ten cover i strasznie mi się spodobał ;d
        w końcu nawet ściągnęłam go sb na komórkę xd
    • kropka_myslnik Oj, wielu jest wokalistów, 26.03.11, 13:36
      którymi chciałabym się 'podzielić'.
      Kat Bush, Jacek Kaczmarski (KGŁ), Simon & Garfunkel, Marek Grechuta, Edyta Geppert... Długo by wymieniać...

Myślnik
      • katyk Po raz kolejny literówka, nie wstyd wam? ;( 26.03.11, 18:18
        Żartujęęę, no. Nie pamiętam, która z was bardziej lubi Kate Bush, ale cieszy mnie, że ktoś ją przynajmniej KOJARZY. Również propsy za Sajmona ęd Garfankela, ich muzyka jest boska.
        • kropka_myslnik *nieśmiało* Oj, lyterki zapomniałam... 23.04.11, 18:23
          Byłabym nawet za tezą, że klawiszy dotykam tak delikatnie, że mój komputer tego nie zauważa.
          A gÓpi edytor kotkowy mi nie podkreślił, bu!
          Myślnik
    • madalena Re: ambitniej. [2] 26.03.11, 13:55
      mam rożne gusta muzyczne. od ok. 3 lat słucham reggae. pokochałam reggae za sprawą Boba Marleya, Grubsona i Juniora Stressa. nie zmieniłam stylu ubierania, ale zainspirowała mnie ona do myślenia o ludziach, świecie.
      kiedyś więcej słuchałam popu, teraz ten gatunek muzyki coraz mniej gości w moich głośnikach, jednakże nadal jest obecny.
      czasami mam ochotę posłuchać rocka, więc go słucham, jednak nie jestem wielka fanką tego rodzaju muzyki, nie znam wielu zespołów itd. jak chcę poskakać to włączam rocka i skacze.
      ostatnio coraz częściej słucham czegoś w rodzaju Jamsa Blunta (uwielbiam go), lubię tez r&b (jest tuż za reggae).
      co do disco, techno, dance, house to nie bardzo mi ono leży, jedynie słucham na imprezach i tyle lubię Kida Cudi i Davida Guettę.
      lubię tez trochę rapu, hip hopu. polubiłam ten styl za sprawa Eminema, 50 centa i Piha.
      no i jest jeszcze nowa Rihanna, którą uwielbiam, dawniej jej nie lubiłam, teraz jednak jest obecna na moim iPodzie. smile
    • evanescence24 Re: ambitniej. [2] 26.03.11, 20:35
      dziwne, że nigdy nie dotarłam na tamten wątek :3

aktualnie mam fazę na Francuzów, z tym, że moja znajomość wykonawców tej narodowości jest niewielka c;
      może ktoś poleci coś dobrego?
      • jane_ Re: ambitniej. [2] 26.03.11, 22:10
        bb burnes jeśli chodzi o indie i olivia ruiz. dodatkowo artyści wytwórni ed banger, jeśli chodzi o elektronikę. kitsune też pochodzi z francji, ale zrzesza grupy z całego świata. :3
      • katyk Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 11:52
        Nouvelle Vague, Alizee, Yann Tiersen, Camille Dalmais
        • evanescence24 dzię-ku-ję! 27.03.11, 21:29
      • kropka_myslnik evanescence24: Edith Piaf? 23.04.11, 18:25
        Chyba, że mówiąc: "Francuzi", masz na myśli PANÓW z Francji.

Myślnik
    • pauu26 Re: ambitniej. [2] 26.03.11, 22:34
      a pauu ma fazę na fun. i jest zdenerwowana, gdyż nie może pobrać więcej niż 2 piosenek, gdyż nie ma ich na aresie- jedynym programie, do którego jest przekonana, a zanim zamówi płytę (której oczywiście nie da się zamówić w empiku, no bo jakże inaczej) to miną stulecia.

przepraszam za mój irytujący styl pisania, ale to było silniejsze ode mnie...

oh ah eh
    • trufla Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 12:03
      Wombats. Jezu oni mają cholernie dobrą muzykę...
    • flo. Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 12:08
      boże, jak ja Ci dziękuję za ten wątek. c;
    • theblackone. Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 20:48
      Pamiętam, że dwa lata temu w rubryce 'Ulubione Gwiazdy / Zespoły' miałam wypisany ogrom wykonawców. Teraz o wiele trudniej jest mi określić, czego słucham, a czego nie, jakie zespoły czy piosenki lubię najbardziej. Nie wiem, czy świadczy to o większym obeznaniu, i dzięki temu może obiektywizmu jeśli chodzi o słuchanie i ocenianie muzyki, może stało się to również za sprawą faktu, iż teraz słuchając piosenek na YouTube co parę minut mogę odkrywać nowy zespół i nową muzykę. Z drugiej strony, fakt, że nie potrafię określić swoich ulubionych muzyków sprawia, że czuję się jakoś niezręcznie. Ulubione piosenki czy albumy zmieniam jak rękawiczki.
      Aktualnie jednak mam fazę na Slow Club - takie relaksujące pobrzdękiwanie na gitarze, słyszeliśmy to sto tysięcy razy, a jednak w ich brzmieniu jest coś ciekawego, magicznego. Oprócz tego nareszcie zapoznałam się z twórczością The Cure. Ich muzyka jest jakoś dziwacznie mdława, sprawia, że kręci mi się w głowie i serce pompuje krew jakoś nieregularnie. Chyba nie wyjaśnię tego lepiej, ale to dziwne uczucie, zresztą zobaczycie, kiedy sami posłuchacie - wywiera na mnie niezłe wrażenie.
      Co do takich stale ukochanych zespołów, kocham The Beatles, Florence and the Machine, MGMT. Wiadomo.
      • katyk Cure! 27.03.11, 20:57
        Kocham ich piosenkę Lovecats, to mój hymn, serio<3
        • light Re: Cure! 27.03.11, 21:23
          Też uwielbiam tę piosenkę, jest po prostu genialna! Podobnie jak teledysk.
          • katyk Re: Cure! 27.03.11, 21:28
            zakładajmy fanklub, bo ja ją lubię aż za bardzo
            • light Re: Cure! 27.03.11, 21:34
              Mrrr, miałam tak niedawno.
              Cały czas chodziło mi po głowie: 'so wonderfully, wonderfully, wonderfully pretty!'.
              Swoją drogą, widziałam tutaj wątek specjalnie dla fanów The Cure :3
              • katyk Re: Cure! 27.03.11, 22:06
                "Cały czas chodziło mi po głowie: 'so wonderfully, wonderfully, wonderfully pretty!'". yeah, yeah, yeah!

I te akordy na początku mnie rozwalają! I ten bas! I w ogóle!Nawet bloga założyłam o podobnej nazwie, ale jeszcze nic tam nie ma.
                • evanescence24 Re: Cure! 27.03.11, 22:30
                  przesłuchałam tę "Waszą" Lovecats i muszę przyznać, że jest świetna :3
        • love_r.h.c.p. Re: Cure! 16.02.12, 19:25
          o.o Dołanczam się do fanklabu . Zresztą i moja mama tego słuchała, a to pewnie dlatego, że ta piosenka jest P O N A D C Z A S O W Aserce
      • jane_ witaj tbo. 29.03.11, 07:13
        niezwykle miło jest Cię tutaj znowu gościć. <3
    • katyk czemu tak mało postów? 27.03.11, 20:56
      (uwaga - jestem zmęczona, więc niefortunne słowa, zdania i błędy ahead!)

Ostatnio znów zaczęłam odkrywać muzykę elektroniczną/awangardową. Szkoda, że o polskich wykonawcach takich jak Smolik, Novika, Oszibarack czy Husky tak mało się słyszy :< Zakochałam się też w Crystal Castles (wcześniej byli troszkę za popularni dla mnie, przynajmniej w moich kręgach - olaboga, mówię jak jakiś elitystyczny hipster!) oraz Memory Tapes/Casette, współczesnej muzyce brzmiącej nostalgicznie niczym pop sprzed dwudziestu pięciu lat. Czy wspominałam o Birthday Massacre, zespole ("projekcie audiowizualnym") doskonale łączącym słodkie syntezatorowe brzmienia z ciężkim industrialem, bajkowość z mhrokiem? Każda z ich płyt ma inny klimat, dema są świetne, a instrumentalne kawałki (Red, Prologue, Spooky Loop, Black) wprost genialne.

Brzmię jak jakiś fangirl/groupie na koncercie ulubionego wokalisty, co nie? Hm, dodam jeszcze, że jeśli chodzi o metal, uwielbiam przede wszystkim dwa stosunkowo mało znane zespoły. Wokalista zespołu Type O Negative zmarł w zeszłym roku, i to była wielka strata dla sceny muzycznej - jak znaleźć równie charyzmatycznego wokalistę o tak niskim, naprawdę niskim (naprawdę basowym) głosie? Ten zespół też, podobnie jak TBM, łączył (przynajmniej w późniejszych kawałkach) ciężki metal z klawiszami (My Girlfriend's Girlfriend<3), świetnie coverował "klasyki" (The Doors, Black Sabbath, The Beatles). Ok, już skończyłam, przechodzimy do następnego.

Danzig. Twarz zespołu, wokalista (uwielbiam jego charakterystyczny głos!!) - znany wcześniej z horrorpunkowych zespołów Misfits i Samhain Glenn Danzig. O tym zespole nie będę wiele pisała, ale powiem tylko, by zainteresowani zapoznali się z piosenkami "Mother", "How the Gods Kill", "Blood and Tears", a z nowszych - "On a Wicked Night" i "Deth Red Moon". To taki mroczny, rzekomo bluesowy heavy metal, klimaty podobne do wczesnego Black Sabbath.

Co jeszcze? Kate Bush, Tori Amos, Yann Tiersen. Tyle na dzisiaj.
      • love_r.h.c.p. TNo i znowu się z tobą zgadzam! 17.02.12, 17:46
        Ja mam jakąś manię czy co? W każdym razie "Alice Practice"... kochammmserce
    • rokokoo moi. 27.03.11, 21:12
      Kings Of Leon
      Florence & The Machine
      Adele
      Duffy.

i pewnie większość z Was ich wszystkich zna, ale i tak są zajebiści.
      • rokokoo Re: moi.cz.2 27.03.11, 21:14
        jeszcze zapomniałam , że uwielbiam od czasu do czasu posłuchać sobie na tubie piosenek z hasła Myslovitz.
      • sliwka_33 Nowa płyta... 17.12.11, 20:38
        Polecam nową płytę RHCP (Red Hot...)

Świetna jest. Dostałam na Mikołaja klasowego;D Od kolegi.

Słuchajcie i zachwycajcie się;Dbrawobig_grin
        • werka123 Re: Nowa płyta... 12.02.12, 20:45
          Polecam muzę chłopców z One Direction.
    • kristie02 Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 22:15
      Uwielbiam muzykę z lat 50. To były czasy!
      • green_alien Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 23:00
        Ten rok szkolny, który się oczywiście jeszcze nie skończył był przełomem muzycznym w moim życiu. Wcześniej słuchałam popu, bo nie miałam czego. Na rockowe zespoły, których słucha mój tata patrzyłam z miną pt.: " co to w ogóle jest ?!" . Byłam tak żałosna, że chce mi się płakać. Zaczęło się wszystko od przypadkowego koncertu. Miał to być festiwal szant, lecz była tam grupa metalowa, która grała utwory o tematyce pirackiej. Ponieważ wychowałam się na żeglarskiej muzyce, podobało mi się to połączenie. Mój świat stał się piękny. Zaczęłam słuchać prawdziwej muzyki. Po powrocie z wakacji zaczęłam słuchać zespołu Paramore. Potem poznawałam inne zespoły, grające coraz to bardziej kochaną przeze mnie muzykę. Dziś jestem z siebie dumna. Brzydzę się siebie sprzed roku. Dziś kocham rock alternatywny, funk rock, heavy metal, punk rock i hair metal, czyli to, na co kiedyś zatykałam uszy. To co się ze mną stało było niezwykłe. Odnalazłam muzykę, która żyła we mnie od urodzenia. To był niecały rok, a może i nawet pół roku, lecz dla mnie to były całe wieki. To dlatego, że czułam jakbym była w tym świecie od narodzin. Minęło wtedy kilka miesięcy, od kiedy zaczęłam słuchać Paramore, którego nie porzuciłam, mimo słuchania również innych zespołów. Zakochałam się nawet nie wiem kiedy w ich gitarzyście, Joshu. Pokochałam ich jak rodzinę. Nagle bracia Farro odeszli z zespołu. Z tego, który niedawno poznałam i zaczęłam kochać. To było straszne. Do dziś boję się rozpadu jakiegoś zespołu, którego kocham. A ostatnim zespołem, jaki niedawno pokochałam jest Crashdiet. Zapraszam do ich bliższego poznania i przepraszam, jeżeli nadużyłam jakiś słów.
        • lost_in_life Re: ambitniej. [2] 28.03.11, 14:45
          jakbym czytała o sobie...
          tak, tamten rok [2010] był jednym wielkim przełomem muzycznym. Zaczęło się tak jakoś od marca, kiedy moja siostra namiętnie słuchała Dark Passion Play. Na początku nie trafiała do mnie ta muzyka, była mi obca. Generalnie reagowałam tak na wszystko, czego ona słuchała 'Black Sabbath?! Ogarnij się!'
          Wreszcie usłyszałam 'Amaranth' i spodobało mi się. Powolutku przesłuchiwałam DPP, później doszło Once i reszta. Jakoś od wakacji zakochałam się w Reckless Love, Evanescence i Within Temptation. Potem stopniowo doszedł Crashdiet, Hunter, Metallica i ogólnie zespoły z lat '80. *_* zakochałam się w tej muzyce, generalnie w hair metalu. Dla mnie jest to uzależnienie! Aktualnie moim nr. 1 jeśli chodzi o zespoły jest Def Leppard i Skid Row. ;D Nie będę robiła im tu reklamy, ale serio warte przesłuchania, szczególnie dla miłośników lat '80. ;D
          [za jakiekolwiek błędy - przepraszam! ; )]
    • martynka5008 Re: ambitniej. [2] 27.03.11, 22:52
      Ej,lubicie Grupę operacyjną?Ja, 2 moje kumpele,2 kumple i 2 przyjaciółki mamy na nich jazdę.Genaralnie hip hop i rap wolę tańczyć nisz słuchać,ale Grupa operacyjna mnie normalnie zachwyciła.Oto kilka linków:
      www.youtube.com/watch?v=GRvW2urHsQ4
      www.youtube.com/results?search_query=grupa+operacyjna+%C5%9Bwir&aq=2
      www.youtube.com/results?search_query=grupa+operacyjna+stan+wyjatkowy&aq=5
      www.youtube.com/results?search_query=grupa+operacyjna+prezes&aq=6
      Myśle że się wam spodobają big_grin
      • bloody_ Re: ambitniej. [2] 28.03.11, 14:37
        ogólnie słucham rock'a
        • bloody_ Re: ambitniej. [2] 28.03.11, 17:15
          pewnie znacie : 30 Seconds to Mars , Nirvana wink
          • marsjanka115 x__x 29.03.11, 07:44
            Znamy , znamy smile
            A zna ktoś tu może hmm Heavy Load ? Pretty Maids ? albo chocież Motley Crue ? Dimmu Borgir or whatever ?
            • bloody_ Re: x__x 29.03.11, 08:13
              no , chyba słuchałam tongue_out
              • bloody_ Re: x__x 29.03.11, 08:14
                Pretty Maids - słuchałam big_grin
            • lost_in_life Re: x__x 29.03.11, 15:17
              Motley Crue - znam, słucham, ubóstwiam... kolejny zespół, który pokochałam całym sercem... ;D
    • kiwi Re: ambitniej. [2] 29.03.11, 23:49
      kiedyś jak się udzielałam w tym wątku napisałam, że dla mnie ambitni są the killers, albo coś w tym stylu O.O

oczywiście teraz uważam za ambitniejsze zespoły te zupełnie nowe, których za bardzo nikt nie zna, które są opisywane w nme w radarze, jak i te starsze: the cure, my bloody valentine, pj harvey, czy queen. polskie zespoły też są ambitne, enpe: myslovitz.
      • jane_ Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 07:05
        radar nme to takie troszkę smutne, jak znajdujesz tam dzisiaj oh land i niki and the dove. :3
        za to strasznie lubię wracać do gazet sprzed jakiegoś czasu i widzieć w tej rubryce kochane zespoły, na które wtedy, jako 11-13 latka w ogóle nie zwróciłam uwagi. XD
        • kiwi Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 17:12
          jak kiedyś jeszcze nie kupowałam nme, zawsze na stronie mogłam przeczytać w radarze o tych zespołach, o których teraz wiem najlepiej. ta świadomość jest taka fajne i cudowna x-D
    • reigai Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 15:48
      jeszcze rok temu ogarniałam waszą twórczość w starym temacie i wszelkie nowinki muzyczne, a teraz? tak trochę kijowo wyszło, bo zostawiłam muzykę dla sportu, ale nvm, nie ten temat.

muzycznie zatrzymałam się w rozwoju jakieś dwa lata temu, bo chyba nic odkrywczego od tego czasu nie dodałam do mojej biblioteki. Nie wiem, czy to jest ambitne, czy nie, ale ze świecą szukać tu osoby, która będzie miała chociaż po części podobne zainteresowania. ale zdarza się. jeżeli ktoś z tego towarzystwa słucha Beirut, Sufjana Stevensa, Noah and the Whale, Neutral Milk Hotel, Band of Horses, Patricka Wolfa, Johnossi i Anthony and the Johnsons to mu kupię piwo. serio.
      • mweezy . 30.03.11, 16:47
        Komputer mi umiera, a więc w konsekwencji nie mam jak ogarnąć muzyki, którą chciałam ogarnąć, także na razie nie podzielę się z wami niczym nowym czy zaskakującym, tylko po prostu polecę płytę RHCP - By The Way. Na pewno słyszeliście 'By The Way' albo 'The Zephyr Song', co jest już samo w sobie wystarczającą zachętą do przesłuchania płyty, jak dla mnie... Jeśli nie słuchaliście 'BTW' to na prawdę wiedzcie, że warto. Choćby dla cudownego Venice Queen.
      • theblackone. Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 19:37
        Kojarzę Twoje zespoły, niektóre uwielbiam, niektóre znam jako-tako. Nie kojarzę jedynie Neutral Milk Hotel. *włącza na Youtube* Znam Twój ból, większość osób z mojego środowiska słucha bardzo mainstream'owej muzyki. Nie chodzi o to, że mainstream to zuo i słuchając czegokolwiek, co jest w miare popularne, tracisz swoją elohipsterską reputację, aczkolwiek jestem całkiem pewna, że gdyby nie to, że niektórzy wykonawcy są hot i popularni, dziewczyny z mojej klasy nigdy by się nimi nie zainteresowały.
        Sufjan jest kochany, od powrotu ze szkoły w sumie żyję instrumentalną częścią Henney Buggy Band, tej z trąbkami. I nie umiem zbyt dobrze gwizdać, ale tylko dla Sufjana próbuję.
        Nie piję, ale Colą nie pogardzę. :}
      • jane_ Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 19:41
        jestem zauroczona nową płytą noah and the whale. z patrickiem też kiedyś byłam za pan brat. resztę oczywiście kojarzę, choć nigdy nie zgłębiłam wystarczająco ich twórczości, żeby mieć prawo głosu w ich temacie. c:
      • caffeine Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 22:29
        patrick wolf, spośród wymienionych przez ciebie artystów z nim jedynym utrzymałam dłuższy kontakt, zapoznałam się z całą dyskografią, znałam też kilka b-side'ów. uwielbiałam jego styl. i minęło. z dnia na dzień. teraz mogę jedynie wspomnieć, że do 'wind in the wires' mam pewien sentyment, płyta przywołuje dużo jesiennych wspomnień, zresztą świetnie oddaje nastrój pochmurnego, szarego wieczoru. dawno nie wracałam do jego twórczości.

neutral milk hotel znam poprzez 'in the aeroplane over the sea', wysłuchałam tego albumu kilka razy, pozytywnie mnie nastraja, chociaż nie potrafiłabym wymienić więcej niż trzech tytułów utworów. folk nie należy do moich ulubionych gatunków, niewykluczone, że po prostu go nie rozumiem, nie dorosłam do niego.

reszta to pojedyncze single przede wszystkim (beirutowe 'postcards to italy' to mistrzostwo), ale mam do ciebie i wszystkich słuchaczy sufjana prośbę - czy mogłybyście polecić mi któryś z jego albumów? posiadam co prawda 'greetings from michigan...', ale nieszczególnie potrafię się za niego zabrać. jakieś propozycje?
        • caffeine oj, wkradł mi się drobny błąd 31.03.11, 18:22
          postcards from italy, oczywiście, wybaczcie.
      • katyk Beirut! 01.04.11, 10:59
        Ja słucham.
        • katyk wtf, czyżbym na złego posta odpowiedziała? 02.04.11, 17:58
    • nothing... Franz Ferdinand 30.03.11, 17:23
      Zna ktoś jeszcze? Lubi? Słucha? c:
      • jane_ Re: Franz Ferdinand 30.03.11, 19:42
        lubię ich. widziałam na żywo. :3
        • nothing... Re: Franz Ferdinand 31.03.11, 15:19
          Na żywo?! Gdzie? c;
          • jane_ Re: Franz Ferdinand 31.03.11, 17:10
            na selectorze w 2009. ;3
            • reigai Re: Franz Ferdinand 31.03.11, 22:42
              a ja dwa razy - selector i gig w listopadzie 2009 w Londynie *szpan*
      • evanescence24 Re: Franz Ferdinand 12.04.11, 22:34
        ja, ja lubię c:
    • activgirl Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 19:49
      Fajnie, może poznam kogoś ciekawego? smile
      Do moich ostatnich odkryć muzycznych należy Jimi Hendrix. Oczywiście znałam go wcześniej z takich piosenek jak Purple Haze, ale postanowiłam się bardziej zagłębić w jego twórczość. Zaczęło się od płyty winylowej z nagraniem koncertu, teraz posiadam wszystkie płyty na IPodzie...
      Myślę, że jeszcze tu zajrzę!
      • charlotte__ Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 19:54
        Wiadomo The Veronicas, Michael Paynter, Skye Sweetnam.
        Ale od niedawna mam również manię na punkcie zespołu
        Tyler Bryant Band big_grin
    • trzy Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 20:03
      Tyle odpowiedzi więc ja też się dołączę. A więc tak ja po prostu uwielbiam POLSKĄ MUZYKĘ (i wcale nie mam na myśli dody czy feel'a) Jakie zespoły ? np. Lao Che-śpiewają o historii naszego kraju w piękny i hm ''lekki'' sposób, naprawdę polecam, Rootwater-polubiłam dzięki Wiedźminowi, grają jakiś podgatunek metalu, wokal jest charakterystyczny i naprawdę świetny, szczególnie polecam piosenki :Hava Nagila i Haydamaka, lubię jeszcze Riverside, ostatnio poznaję Żywiołaka, Kabanos-hmm facet nie umie (przepraszam on umie śpiewać ale INACZEJ) ...hmm no i mają śmieszne teksty, co tam jeszcze.. Kaczmarski-tego pana chyba nie trzeba przedstawiać, Gaba Kulka, więcej grzechów nie pamiętam
      Też kiedyś nie wierzyłam, że w Polsce jest tylu świetnych wykonawców tylko, ze alternatywnych... no cóż g*wno zawsze wypływa na wierzch
      • jane_ Re: ambitniej. [2] 30.03.11, 21:05
        gaba jest cudowną kobietą.
        i to prawda, mamy w polsce ogromną rzeszę wykonawców alternatywnych, zapraszanych nawet na takie sxsw, o czym mówi się jedynie w trójce, może machinie... i nigdzie więcej. mało kto tak naprawdę ich docenia. a ja też mam kilku ulubionych z naszego podwórka, choć cały czas uważam, że młodą polską muzyką interesuję się zdecydowanie zbyt mało.
    • flo. czesław śpiewa! 01.04.11, 18:05
      wprost uwielbiam cześka. tworzy nietuzinkową muzykę. teksty piosenek wydają się być wręcz banalne, a mają 'drugie dno' z resztą bardzo piękne. gatunek kojarzy mi się troszeczkę z folkiem - nie słucham tego, ale muzyka czesława mnie zaczarowała. kiedy mam świetny humor, włączam teledysko do 'mieszka i dobrawy jako początek państwa polskiego' i czuję się jeszcze lepiej. ten klip jest fenomenalny, muzyka także.
    • nora. .. 01.04.11, 20:44
      ostatnio zainteresowałam się bardziej zespołami, których słuchałam rzadko albo wcale. np. Franz Ferdinand, The Cure, The xx itepe. przesłuchałam też dużo tych, które tutaj wymieniacie i sporo z nich mi się spodobało. zainteresowałam się też Jessie J, bardzo lubię niektóre z jej piosenek.
      jest tylko jeden problem. muszę w końcu zrobić porządek z mp4, bo nic mi się już tam nie mieści.
      • mweezy . 02.04.11, 23:20
        Łapcie to: The Pineapple Thief i słuchajcie, świetny zespół, rock progresywny. Wokal niesamowicie miły dla ucha, aż chce się słuchać. Show a little love!

A korzystając z okazji chciałabym pozdrowić Agnieszkę, która podrzuciła mi w ogóle tę muzykę. <3
        • mweezy . 03.04.11, 13:10
          A aby zachęcić was do zapoznania się z TPT dodam jeszcze, że słychać w ich muzyce domieszki indie rocka więc jest ciekawie C:
          • nora. Re: . 03.04.11, 13:31
            przesłuchałam na razie tylko 'someone here is missing' ale podoba mi się ; )
    • trzy Re: ambitniej. [2] 04.04.11, 19:40
      coś ucichło ostatnio, więc napiszę o fajnym zespole, którego ostatnio słucham :Viza, grają oryginalną muzykę, trochę pokręconą i w tym właśnie podobną do SOADu. Polecam jeżeli lubicie SOAD to nie powinniście być zawiedzeni smile
      • jessicakaulitz Re: ambitniej. [2] 04.04.11, 21:26
        A ja chciałam polecić piosenkę " California King Bed", która za niedługo stanie się czwartym singlem, z czwartej płyty Rihanny " Loud". Bez obaw mogę powiedzieć, że czwartej i najlepszej, jak do tej pory. Naprawdę gorąco zachęcam do dokładniejszego przesłuchania "Loud", Rihanna stworzyła coś naprawdę świetnego ^^
    • nora. You me at six na coke. kto się już cieszy ? 05.04.11, 15:14
    • margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:04
      racja rihana jest świetna. lubie też madonne, mimo, że tyle ludzi ją krytykuje. sadze, że jest prawziwa królową, a nie jakąś gwiazda na jeden miesiac.
      • explosive Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:11
        Nie, jestem do końca przekonana droga margo, co do twoich kontrowersyjnych przekonań!
        Uważam ze britni jest lepsza, a na riri sie wybiore, bo slyszałam ze w Polszy bedzie!
        • jane_ Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:14
          ale Wy głupoty gadacie, Szakira z loką rządzi!
          • margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:19
            osobiście wolę łaka łaka
          • kropka_myslnik *nuci* Locha, locha? 23.04.11, 18:58
            Myślnik
        • margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:16
          madonna jest królową, a britni co najwyżej to książniczką. chociaż nie ejstem pewna czy to odpowiedni tytuł dla niej. księżniczki powinny być wzroem dla innych, a ona to tylko pupą macha pzred kamerą sad ale kiedyś serio była fajna.
          cieszę się, że ktoś założył taki wątek, gdzie można porozmawiać o parwdziwej ambitnej muzyce, a nie jakieś 'gwiazdki' disneja.
          • explosive Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:18
            Z całym szacunkiem Marga, ale...
            Madonna też wymachuje starą pupą gorsząc młodych niewinnych ludzi....
            i co ty masz do disneja?
            Majli jest spoko uczy nas prawdziwego życia...
            • margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:23
              mam do disneja to, że jak ktoś słucha jonas brothers to myśli że taki wielki rokmen z niego. niech posluchaja prawdziwej muzyki. ostatnio na przyklad mam faze na the beatles, moze pojde nawet na ich koncert. strasznie podoba mi sie ich jedna piosenka

a co do madonny to ona swoje juz przezytla i udowodnila a nie jakas tam britni
              • jane_ Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:25
                jeśli chodzi o bitlesów, lubię ich highway to hell. nie wiem, czy znacie, to trochę taka nisza....
                ostatnio dużo słucham też u dwa.

a królową popu jest lady gaga, nie wiedziałyście? lol.
              • explosive Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:26
                łahahah tak, na koncercie bedzie fan, jak bedziesz miała bilety to mi zadzwoń plis;d
                a rock szonci!

nie lubie ludzi ktorzy sie nabijaja i uzywaja sarkazmu wiesz?suspicious

madonna jest bleh.
                • margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:30
                  gaga jest gwuazdka na kilka miesiacy. niech udowoni swoj talent, tak jak madonna...

• margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:37
                    ja sie znikogo nie nabijam.
                    • explosive Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:50
                      no dobziekiss

a britnij i tak szonci;d
                      pis...
                      • margaryna Re: ambitniej. [2] 05.04.11, 19:57
                        buziaczki pocieszaczki
                        • explosive Re: ambitniej. [2] 06.04.11, 18:26
                          To nic nie wnosi do dyskusji!
                          Podyskutujmu jak normalne osoby, o wyzszosci muzki nad muzyką, o haha.
            • light Spójrzcie prawdzie w oczy. 06.04.11, 19:19
              Teraz amerykański pop opiera się główne na wymachiwaniu tyłkiem przed kamerą, pokazywaniem jak najwięcej ciała i poprawianiem głosu komputerem.
              the end.
              • margaryna Re: Spójrzcie prawdzie w oczy. 06.04.11, 21:48
                ale my tu o prawdziwym roku mówimy
                • light Re: Spójrzcie prawdzie w oczy. 07.04.11, 20:32
                  Myślałam, że Wy tak na poważnie...
              • margaryna Re: Spójrzcie prawdzie w oczy. 06.04.11, 21:56
                i light: wprost urzekła mnie twoja znajomość języka angielskiego ;o
    • zuaona ambitniej. [2] 08.04.11, 18:53
      wpadłam na chwilę, to się może odezwę. cześć. ostatnimi czasy się wzięłam za siebie, bo osiadłam na laurach i słuchałam jedynie popu z glee. no i tak. w końcu zdecydowałam się poszerzyć swoją znajomość z francuskim electro o coś więcej niż justice i daft punk. i jest pięknie, spędzam dnie z vive la fête i gdzieś tam wpadnie również sebastiAn, kavinsky, teenage bad girl, a czy to ambitnie, nie mam pojęcia.
      + boards of canada, przekonała mnie nazwa, bo mam ochotę na coś kanadyjskiego i tu mam pytanie - macie coś do polecenia, prócz tpc, tegan and sara, the new pornoghraphers, arcade fire i peaches?
      • explosive ambitniej ssss 08.04.11, 20:51

Brakowało mi was, ambitne słuchaczki ahhaha.
        Chwalenie się tym co "inne" szonci.
      • light Re: ambitniej. [2] 08.04.11, 20:59
        Ooo, masz do polecenia jakichś francuskich artystów [prócz electro]? Bardzo ładny język, ale niestety zatrzymałam się na Carli Bruni...
        • jane_ Re: ambitniej. [2] 08.04.11, 22:24
          kanada: metric na przykład. musiałabym głębiej się przekopać, żeby coś innego znaleźć - najlepsze chyba już odkryłaś. c:

francja: bb burnes i olivia ruiz. nie mam pojęcia, co oni teraz robią, poznałam ich z 5 lat temu i ich karierą się obecnie nie interesuje.
          • caffeine Re: ambitniej. [2] 09.04.11, 09:51
            junior boys z kanady, noir désir z francji - choć w przypadku tych drugich nie jestem zbyt zapoznana z twórczością. spróbować możesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka