Dodaj do ulubionych

mój problem nie ma nic w związku z chłopakami xD

13.04.11, 11:02
No więc tak.. jestem dość wysoka, ale nie jakoś tak strasznie (mam 14 lat i ok.176cm). No i mój rozmiar stopy to 42/43. Strasznie trudno znaleźć buty w tym rozmiarze i przez to musze kupowac tylko w deichamnnie bo tam sa takie rozmiary i sporadycznie w CCC. Czy to normalne że przy takim wzroście mam taki rozmiar? I podajecie, proszę, jakieś sklepy z dużą rozmiarówka, jak jakies znacie, co? smile z góry dzięki za pomoc. (tylko nie internetowe prosze, bo takie nigdy nie wypalają bo ja musze przymierzyć, inaczej zawsze prawie są za szerokie. Mieszkam w Szczecinie smile). A, i sądziecie że powinnam nosić buty an obcasie lub koturnie? strasznie bym chciała, ale nie wiem czy nie będę wtedy za wysoka O_O
Obserwuj wątek
    • esperanza. ;> 13.04.11, 11:09
      jestem w twoim wieku tyle , że niższa o 6 cm i nr. buta mam 39 ale to norma chyba .. u mnie to połowa dziewczyn ze szkoły ma duży rozmiar buta xd możesz kupować w sportowych sklepach? w sumie to ja tylko w sportowych kupuje.
      • twilightowa2226 ... 13.04.11, 11:19
        Jesteś bardzo wysoka jak na swój wiek. ( przynajmniej tak mi się wydaje ). Jak koleżanka myślę, że powinnaś kupować buty w sportowych sklepach, a jak masz blisko jakąś galerię to poszukaj dobrego sklepu z butami o Twoim rozmiarze. Po prostu wejdź do sklepu i zapytaj się ekspedientki czy ma buty damskie w rozmiarze takim i takim. Jeżeli powie, że nie ma to wtedy idź do innego sklepu itp.

Mam nadzieję, że pomogłam.
        Pozdrawiam kiss
    • marsjanka115 x__x 13.04.11, 11:30
      chcesz mieć 180 ? ;| ja bym odradzała obcasy .
      nie jestem ze szczecina także nie wiem. Sory
    • arasha Szczecin!!! 13.04.11, 11:32
      tej jestem ze szczecina!
      i mam podejrzenia ze sie znamy...
      moja kolezanka tez ma zaraz 14 lat prawie tylko wzrostu ci ty i tez ma taki rozmiar!!!
      ja nie radze ci botow na koturnach, bo mozna nawabic sie bulow nog, oraz kregoslupa, ale jak chcesz
      • sakura134 hmm... 13.04.11, 11:56
        Nie wiem. Może spróbuj np. w takich nie markowych butach, tam powinny być. Albo pójdź do szewca i na zamówienie. Nie jestem ze szczecina, więc nie wiem jakie macie tam sklepy, choć podejrzewam, że podobne jak w Warszawie.
      • hannah198 Re: Szczecin!!! 15.04.11, 15:35
        Nie przejmuj się rozmiarem butów!Moja koleżanka z klasy-ma 13 lat i rozmiar 42.Nosi buty jakie chce.Kupuje chyba w deichmannie.Jestem podobnego wzrostu(170),ale mam rozmiar 39.<33
    • evanescence24 Re: mój problem nie ma nic w związku z chłopakami 13.04.11, 12:23
      co do sklepów Ci nie doradzę, sama mam rozmiar "zaledwie" 41 i nie mam większych problemów z kupnem butów.
      chociaż i tak pół roku chodzę w trampkach, drugie pół w glanach; sporadycznie w jakiś innych...

osobiście z moim wzrostem (ok. 1,73m) nie ubrałabym butów na obcasach, czułabym się za wielka, poza tym nie umiem w takich butach chodzić ;p
      ale jeśli chcesz, to myślę, że nie ma przeciwwskazań, w końcu najważniejsze, żeby Tobie się podobało. z tym, że obcasów wyższych niż 4cm nie polecam.
      • shanaja odświeżam :) 13.04.11, 15:32
    • miaumiauu Re: mój problem nie ma nic w związku z chłopakami 15.04.11, 16:02
      nie masz co się przejmować swoim wzrostem, na prawdę! w późniejszym czasie może się on okazać dużą zaletą. ja też jestem dość wysoka, mam 16 lat i 171 cm.
      jednakowoż muszę przyznać, że z rozmiarem buta nie masz za ciekawie. jeszcze bardzo mało sklepów produkuje takie rozmiary w obuwiu dla kobiet. choć sądzę, że z biegiem czasu ulegnie to zmianie- coraz więcej młodzieży ma takie rozmiary! jesteśmy coraz wyżsi. niestety nazw sklepów Ci nie podam, ponieważ nie za bardzo się orientuje. ale na pewno każdy popularniejszy, typu Cropp, New Yorker, Reserved itp. mają większe rozmiary- przynajmniej ja zawsze natrafiam, gdy czegoś szukam wink

co do obcasów- wiesz, ja mam podobny problem, nigdy nie chce być za wysoka.. może dlatego, że przez całą podstawówkę byłam najwyższa z klasy i został mi taki "uraz". teraz to ja stanęłam w miejscu, a wszyscy mnie już przerastają tongue_out
    • katsuumi_17 Re: mój problem nie ma nic w związku z chłopakami 15.04.11, 19:53
      Jesteś bardzo wysoka jak na 14 lat. No, ale rozmiar buta masz proporcjonalny do wzrostu. Więc tutaj nie ma nic dziwnego. Jednak odradzam wszelkiego rodzaju obcasy wink
      • iampositive Here. 15.04.11, 22:09
        Więc, nie mart się - moja koleżanka ma 1.65 i 42 rozmiar buta. I żyje <lol2> Więc OK,
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka