tacomakota 14.04.11, 13:25 Heja Mam problem z psem..Kiedy rano wstaje zawsze jest jakas niespodzianka ..czekoladka czy cos w tym stylu.(wgl. nie reaguje jak jej sie chcce .Tylko gdzie ustanie tam robi ;/).Mam już tego dosyc.Moi rodzice mowia ,ze jeżeli sie nie zmieni to będzie spac na podwórzu w budzie -.- ..Jeżeli wiecie to napiszcie jak mogę nauczyć psinke wychodzić na podwórze....<wabi się Chica ..> ;* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyskaa123 Re: Jak nauczyć psa ??-.- 14.04.11, 13:39 nie mam psa więc nie pomogę. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
weard_girl hehe ;D 14.04.11, 13:44 czekoladkę nie no, mam psa - owczarka niemieckiego długowłosego- Morys ; * ale on jakoś od małego zawsze ciągnął na dwór jak chciał . więc nie wiem, ale poszukaj w google, na pewno będzie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: hehe ;D 14.04.11, 13:48 Szkoląc psa, nigdy nie karz, nie bij i nie wtykaj psiego nosa w to, co zrobił – w ten sposób mu nic nie wytłumaczysz i nie nauczysz go załatwiania się na zewnątrz. Najprostszym sposobem oduczenia psa załatwiania się w domu jest przykrywanie gazetami lub kuwetą miejsca w którym pies najczęściej załatwia swoje potrzeby. Następnie, z dnia na dzień, przesuwamy je coraz bliżej drzwi. To powinno w końcu uzmysłowić psu, że robi się to na dworze. Gdy nasz pupil załapie o co chodzi, należy za każdym razem chwalić, a nawet nagradzać. To dodatkowo go zmotywuje do robienia tego na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Jak nauczyć psa ??-.- 14.04.11, 13:47 Jeśli masz dużego psa to polecem szkolenia lub szkołę. Sama ci nie pomogę, mam yorka. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Jak nauczyć psa ??-.- 14.04.11, 21:03 mam psa, i pamiętam , że były takie czasy , w których robił na podłogę, ale z czasem , przestał, babcia z nim wychodziła (nadal wychodzi) na dwór i załapał o co chodzi, więc ty też z nim wychodź i chodź z nim do tej pory aż się nie załatwi Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana676 Re: Jak nauczyć psa ??-.- 15.04.11, 20:07 Około 20 z nią wychodź, albo kuweta Bardziej polecam to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś