Dodaj do ulubionych

Język... obcy ! :)

25.04.11, 17:27
Jak uczycie się języka obcego ?? Chodzi mi o słówka możę macie jakieś metody na szybkie zapamiętanie ?? np. ja uczę się angielskiego i zapisuje sobie kilka słówek na ręce i tak sobie powtarzam a jak zapomnę to patrze na rękę i znowu wiem i potem już pamiętam smile a wy ??
Obserwuj wątek
    • kokoss_ Re: Język... obcy ! :) 25.04.11, 17:50
      Jeśli chodzi o angielski, to się praktycznie w ogóle nie uczę, jakoś samo wchodzi do głowy. Kłopot mam zawsze z niemieckim [mam w szkole obowiązkowy], z którego nie mogę zapamiętać ani jednego słówka. Ale nie mam jakichś specjalnych sposobów. Po prostu piszę słówka na kartce kilka razy i nieraz coś zapamiętam, ale taka pamięć na przymus jest bardzo krótkotrwała.
      • kama96 Re: Język... obcy ! :) 25.04.11, 17:59
        Ja mam podobnie jak @kokoss_ Angielski pamiętam od razu, a niemiecki nauczę się, ale zapominam szybko. Moje sposoby? Piszę sobie na kartce i powtarzam, albo skojarzenia. To zależy.
        • wonka Re: Język... obcy ! :) 25.04.11, 22:52
          odświeżam !! smile może jeszcze ktoś... ma jakieś sposób ??
    • wonka Nikt ?!? 25.04.11, 23:59
      • arriane_ Re:. 26.04.11, 00:28
        Właściwie się nie uczę samo wchodzi do głowy,jeżeli mam jakiś problem z jakąś częścią gramatyki to czytam ją po 30 razy zazwyczaj po tych 30 razach samo wchodzi.
        • stay_away Re:. 05.05.11, 00:14
          nie kuję bezsensownie na pamięć bo takie uczenie się języków obcych (w sumie to też i innych przedmiotów) nic nie daje, tylko to, że potem tak na prawdę nie umiesz się swobodnie porozumiewać. A angielskiego najbardziej uczę się przez oglądanie seriali z napisami, filmów i czytanie angielskich książek. To na prawdę daje bardzo dużo. Za to z niemieckim tak już nie jest. Ten cholerny język po prostu nigdy mi nie wejdzie do głowy i już xd
          • wonka ......... 05.05.11, 18:20
            Mi to ciężko wchodzi...;/ Francuski najgorzej... tongue_out
    • alexis69 Re: Język... obcy ! :) 05.05.11, 04:37
      po prostu czytam i od razu zapamiętuję, a jeśli nie to sobie z czymś kojarzę ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka