Dodaj do ulubionych

Kumpele .. ;/

30.04.11, 21:42
Hej.
Mam tylko 2 przyjaciółki - z jedną - Martą - spędzam czas tylko w szkole , a z drugą - Anką - spędzam czas głównie poza szkołą , ale w szkole też czasami pogadamy na przerwie i lekcji.
Z obiema chodzę do klasy . Marta ma jeszcze inne ,,kumpelki" - a w zasadzie to fałszywe , wredne , dwulicowe przyjaciółeczki na pokaz . Też się z nimi kiedyś przyjaźniłam , dopóki nie dowiedziałam się , jakie one są naprawdę . Ale Marta nadal się z nimi ,,kumpluje" i coraz częściej wystawia mnie dla nich .
A Anka ma już swoją najlepszą przyjaciółkę , z którą spędza każdą wolną chwilę - no prawie i z którą siedzi na prawie każdym przedmiocie. My się głównie spotykamy poza szkołą - ale teraz już coraz rzadziej . Anka jest chamska i wredna dla mnie . Coraz częściej . Kiedyś też taka była - płakałam przez to jak się do mnie odzywała , choćby na gg i w realu też. Skończyła z tym , ale znowu zaczyna. Zawsze gada , że to ja zaczynam , choć to ona pierwsza pisze chamsko. Ja naprawdę wiem jaka jest prawda.
Obawiam się, że te OBIE przyjaźnie nie przetrwają długo. Anka potrafi nieźle mi zepsuć humor swoimi chamskimi odzywkami , a Marta mnie perfidnie coraz częściej olewa dla tych swoich ,,kumpelek" !
Nie wiem co mam z tym zrobić. Jak pogadać z Anką , a jak z Martą ? Poradźcie coś. wink
Z góry dzięki. wink)
Paa. kiss
Obserwuj wątek
    • kropeczka23 Re: Kumpele .. ;/ 01.05.11, 00:03
      kiss hejj kiss
      Skoro one cię tak traktują to nie są twoimi przyjaciółkami. Przyjaciel to ktoś kto pocieszy, poradzi, pomoże i wesprze. Ktoś z kim możesz pogadać o wszystkim i o niczym, i ktoś na kogo zawsze możesz liczyć..
      Sama teraz możesz stwierdzić że one nie są wobec cb w porządku..
      Marta - zostawia cię dla innych falszywych. nie warto zabiegać o jej przyjaźń bo widocznie ona woli obracać się w towarzystwie jak to napisałaś "dwulicowych przyjaciółeczek".
      A Anka - jest chamska i wredna w stosunku do cb. nie przejmuj się jej zachowaniem

Znajdź sobie innych przyjaciół, ale takich prawdziwych. winkNa pewno jest jakaś osoba w szkole z którą się dogadasz i zaprzyjaźnisz. A jeśli na te 'aktualne przyjaciółki' nie zadziała rozmowa to olej je. Na nich świat się nie kończy... :]
      Powodzenia i trzymaj się . <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka