Dodaj do ulubionych

Fobie / nerwice. ;)

11.05.11, 19:58
Hej. smile Tak jak w temacie - jakie macie fobie / nerwice? I jakie macie ich objawy ? Oto niekrótka lista moich wink :
- fobia przed brudem czyli nerwica czystości ( bardzo często myję ręce , nienawidzę korzystać z publicznych toalet itd. )
- paniczy lęk przed wszystkimi owadami . od biedronek , poprzez żuki do pająków. ( nie trzeba tłumaczyć big_grin )
- fobia przed chorobami i bakteriami / zarazkami ( NIGDY nie jem brudnymi rękami , staram się nie dotykać twarzy i włosów brudnymi rękami , unikam bliskiego kontaktu z osobami przeziębionymi i chorymi , nie zbliżam się do osób , które właśnie kichają / kaszlą , nie dotykam żadnych igieł itd. )
A jakie są wasze? big_grin
Obserwuj wątek
    • jo. Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 20:11
      omatko, mam tak samo jak ty. i request the highest of fives!
    • yorkie Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 20:12
      Ja mam nerwicę natręctw.
      I czystości chyba też.
    • indianaa Jak już to drugie xD 11.05.11, 20:14
      Ale ja mam fobie na osy i pająki ;P
    • lara12 :P 11.05.11, 20:28
      może nie są to u mnie fobie, ale rzeczy, których nie lubię i się boję:
      - wszystkie operacje, zabiegi, cokolwiek tongue_out boję się, że nie wiem, nie obudzę się albo lekarze coś schrzanią...
      - zakażenie krwi albo zarażenie się HIVem u kosmetyczki, piercera czy w studiu tatuażu (może teraz nie jestem bywalczynią, ale będę kiedyś tongue_out) wiem, głupota, ale w życiu nie przebiłabym sobie sama ucha ani nic, muszę mieć 100 % sterylności tongue_out
      - mam straszne obrzydzenie do ślimaków. i ostatnio chrabąszczy, bo chłopaki z mojej klasy mają fazę na straszenie nas nimi, a te wymachujące przez nosem nóżki... brr xD
      chyba tyle, wiem, poryta jestem tongue_out
      • noveen Re: :P 11.05.11, 20:33
        Mam stwierdzoną nerwicę natręctw, nic miłego uncertain... Poza tym boję się brudu, non stop myję ręce, kilka razy sprawdzam, czy nie pobrudziłam ubrania.
    • redhead Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 20:34
      Ja niestety cierpię na fobie przed konikami polnymi, szerszeniami i biedronkami. Boję się wind (za dużo horrorów) oraz na śmiertelny strach przed brakiem kawy, złymi głupimi ludźmi i wstaniem z łóżka wcześnioje niż o 7 rano ( to mój rekord wstawania bez zmuszania)
    • czarna_. Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 21:24
      no tak, jestem wrażliwcem i chyba nie muszę mówić co za tym idzie. poza tym kilka osób pisze, że ma nerwicę natręctw, ja już wychodzę z lękowej.
      @ yorkie i noveen, życzę, że tak powiem powrotu do pionu smile
      • diamond_girl12 Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 21:44
        Ja się panicznie boję ciemności.
        Np. nienawidzę nocą przechodzić z jednego pokoju do drugiego w nocy. Po prostu się boję, że coś wyskoczy itp.
        • diamond_girl12 Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 21:44
          diamond_girl12 napisał(a):

> Ja się panicznie boję ciemności.
          > Np. nienawidzę nocą przechodzić z jednego pokoju do drugiego w nocy. Po prostu
          > się boję, że coś wyskoczy itp.

Na końcu drugiego zdania nie powinno być w nocy*.
    • super_star Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 21:43
      ja mam arachnofobię, hemofobię, klaustrofobię i panicznie boję się latać samolotami- między innymi dlatego nie byłam jeszcze w USA, a miałam możliwość lecieć jakieś 10 razy
    • olusiab12 Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 22:11
      Ja też jak napisała luuluu nie nawidze owadów ;D Szczególnie os , pszczół bąków itp.
      A tak , to nic po za tym ;p
      • jessicakaulitz Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 22:17
        Fobia przed dresiarzami z mojej szkoły i ogólnie.
        Fobia przed moim księdzem.
        Fobia przed .... nie wiem jak to opisać, ale denerwuje mnie pewien typ ludzi, takich "typowych polaków", bojących się zmian, nietolerancyjnych itd, po prostu jak takich spotykam, to mnie skręca.
        Fobia przed majcą.

No i chyba tyle.
    • nickiminaj Re: Fobie / nerwice. ;) 11.05.11, 22:20
      boję mostów i samolotów. nie znoszę jak mam duży bałagan. to chyba wszystko.
    • chocolatex Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 14:55
      Mnie przeraża duża ilość wody. Pływanie na statku OMG. Straszne jest to, że gdy wypływa się w morze to nie widać później lądu. Nie cierpię tego. ;/
      • karmel_ Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 15:05
        raczej fobii nie mam. nerwic też nie, choć nie mogę usiedzieć w miejscu, muszę coś robić.
        • majka04 Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 16:33
          nie mam żadnych fobii itp.
        • meandyou Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 16:38
          oj big_grin
          ja to boję się straszliwie pająków, już od dziecka borykam się z tą fobią. Moja fobia powiększyła się w zeszłe wakacje, gdyż jak byłam w lesie weszłam w pajęczynę i wtedy już byłam przerażona, a na dodatek za kilka chwil czuje, że mam coś na twarzy, pochylam się a tu mi taki krzyżak z nosa się spuszcza na pajęczynie. Ja w ryk, płakałam tak że aż drgawek dostałam indifferent uncertain cry
    • anja_ Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 16:46
      okropnie boję się pająków. w obecnej pogodzie chrabąszczy również. boję się iść do piwnicy, bo zawsze uważam, że tam jakiś pijak mnie napadnie. boję się zarazków (typu; wychodzące dziewczyny ze szkolnej toalety, nie myjące rąk, wynoszenie śmieci). + już pisałam w jednym wątku: naptofobia - boję się, kiedy dotykają mnie (nawet w rękę) moi koledzy z klasy i taki jeden d. ;x
    • stranger17 ; ) 12.05.11, 16:58
      - nienawidzę pająków.. Kiedy widzę jakiegoś to od razu kogo wołam albo biegnę po odkurzacz xd
      - boję się biedronek.. Pewne niemiłe wspomnienie sprzed kilku miesięcy..
      - horrory.. Chociaż to nie jest jakaś fobia, ale napiszę o tym ; PP Nie mogę oglądać horrorów, bo potem boję się zasnąć. Ciągle widzę sceny z filmów, potwory, itd.
      - muszę spać przy zapalonej lampce nocnej, obok muszę mieć zegarek z termometrem, szklankę (nie kubek) z herbatą i tylko z herbatą, mp3 i paczkę baterii do niej.. A i muszę być przykryta kołdrą i śpiworem..
      - kiedy czegoś się boję, stresuję się czuję mrowienie w całym ciele xdd wiem, głupie, ale tak niestety jest. To dziwne uczucie..
    • by_moonlight Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 17:33
      Nie znoszę pająków. -.- Zresztą innych stworzeń, które mają więcej niż cztery nogi również nie lubię. Stopień obrzydliwości jest wprost proporcjonalny do poziomu obrzydzenia i zachowanej odległości od obserwowanego stworzenia, że tak powiem. Ale wydaje mi się, że nie ma to rozmiarów fobii.
    • nessy96 Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 19:03
      fobia przed wężami... brrr...
      fobia przed bakteriami ale już mniej wink
      • diamond_girl12 Re: Fobie / nerwice. ;) 12.05.11, 21:38
        O i boję się jeszcze ptaków (tzn. wron, kruków, gołębi) .
    • frydka to choroba .... 13.05.11, 23:06
      to co napisałaś, te objawy i zachowania to NN (nerwica natręctw). Polega na uszkodzeniu mózgu. Ty nie odrzucasz złych rzeczy. Moja mama ma to samo. Męczy się już 5 lat. dopiero teraz, dopiero(!) po wizycie u tysięcznego specjalisty i lekarza. Idź do psychiatry, on tobie pomoże. Trzymam kciuki, abyś wygrała z tą chorobą, a walka jest z nią ciężka. Mnie kosztowało to wiele, a nie byłam chora, tylko moja mama. Moja rodzina prawie się rozpadła, na jedno szczęście jeszcze do tego nie doszło. Trzymam kciuki . ;]
      Jak chcesz pogadać na ten temat to pisz na gg : 31747196.
    • shunra Re: Fobie / nerwice. ;) 14.05.11, 17:45
      Jak nie widzę choćby jeden dzień mojego kota to nie jestem w stanie normalnie funkcjonować cały czas się o niego zamartwiam nie jestem wstanie wtedy normalnie jeść spać ani wysiedzieć pięć minut na jednym miejscy chodzę po polach i go szukam. Nie dawno jak nie było jej przez cztery dni to odczuwałam paniczny lęk nie tylko że może się mojej kici coś stało ale zaczęłam bać się wszystkiego nawet tego że mi sufit na głowę spadnie. Wiem że to dziwne ale ja nic na to nie poradzę. Kilka godzin siedziałam na łóżku i wyłam choć sama nie wiem dlaczego, nie mogłam przestać.
      Boje się też dużych miast i ludzi a chodzenie po sklepach choćby nawet spożywczym to dla mnie męka
      Nie mogę oglądać ani czytać nic o chorobach obojętnie jakich bo zaraz źle się czuje i wydaje mi się że jestem na to chora. sciana
      • weard_girl boje się ciemności. 15.05.11, 18:10

tam zawsze coś na mnie czyha. ; D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka