Dodaj do ulubionych

Czy wiek jest dla Was ważny?

13.05.11, 18:17
Czy kiedy się z kimś kolegujecie, to patrzycie ile to osoba ma lat? Np. w necie ktos do Was pisze, a Wy nie ospisujecie, bo jest "mały"
Opowiem Wam moją historię:
Miałam na pingerze koleżankę, bardzo często do siebie pisałyśmy i lubiłyśmy się. Ale kiedy ona zapytała ile mam lat, to zamurowało mnie. Niewiedziałam czy ściemniać, bo wiedziałam, że ona będzie ode mnie starsza. Ale bez ściemy napisałam że mam 12 lat. I tu nagle ona że ona ma 14. Mówiła że i tak nie zerwie kontaktu, że będziemy dalej pisać.... I ja jej wierzyłam. Ale sparwdził się mój scenariusz. Rozmowy się ucinały, w końcu ona juz nie odpisywała..... Dalej czasami mam taką myśl, że może jedna odpisze i nic. GUCIO!
a co innego z Echelonem!
Na kotku mamy swój własny wątek, i jest tam cała plaga Echelonu! Mają tam po 15,14 lat, a ja 12 i one piszą ze mną jak z rówieśniczką! Mamy swoje numery GG.Na nk tak samo. Mam pełno echelonu w znajomych. 15,16 lat, a ja 12. I piszemy ze sobą! Ja ich zapraszam, oni przyjmują, oni mnie zapraszają, to się zdzwiłam że mnie zaprosili, ale przyjęłam bo wiedziałam że to początek czegoś nowego.
I miałam rację, GG pełne numerów, nk pełne znajomych.
Wiek jest dla Was ważny?
Obserwuj wątek
    • paulinka_us5 Odświeżam :D 13.05.11, 18:22
      • paulinka_us5 Odświeżam II 13.05.11, 18:29
        cool
        • optymistka. Re: Odświeżam II 14.05.11, 18:34
          mam mnóstwo znajomych starszych o kilka lat. nie przeszkadza im to. mnie również. mam o rok młodszego chłopaka więc. wink
        • kingella24 wiek co roku się zmienia :-P 15.05.11, 20:13
    • jane_ Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 13.05.11, 18:33
      niebardzo. ostatnio miałam przyjemność poznać pierwszoklasistę, ucznia podstawówki, a inteligencją i wiedzą przewyższa moich rówieśników.
      nie patrzę na wiek. nie chcę krzywdzić innych.
    • martynka5008 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 13.05.11, 18:55
      Też nie patrze na wiek.Mam kumpela które mają po 5 lat,mam kumpele w swoim wieku,mam też kol w wieku 14 lat.smilesmile
      • koralinaxd Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 18:07
        zależy wiem tylko to że dzieci mnie uwielbiają kiedy idę na plac zabaw z moją siostra to dzieci zaraz jak masz na imię i wgl a po czasie mówią lubię cię fajnie chwytać przyjaciół w każdym wieku lepiej to niż być trybem samotnika wink
    • alexis69 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 13.05.11, 21:13
      Dla mnie nie jest ważny. Wiek to tylko liczba. wink
      • paulinka_us5 Też tak sądzę :D 13.05.11, 21:45
        A prz okazji odświeżam suspicious
        • paulinka_us5 Odświeżam! IV 13.05.11, 22:13
    • karmel_ Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 13.05.11, 22:20
      zależy czy ta osoba młodsza będzie pisać ciągle jakieś obciążające zdania, czy będzie umiała ze mną normalnie porozmawiać. znam parę osób, chociażby siostrę kolegi, która ciągle się wszystkim narzuca, ciągle do wszystkich pisze, nie umie wyczuć że nie chcemy z nią rozmawiać i wali pięćtysięcy emotikonek.
      • paulinka_us5 No fakt.... to musi być wkurzające! xD 13.05.11, 22:28
    • rikkki no tak, ale.... 13.05.11, 22:44
      spójrz na to też z innej strony, moim skromnym zdaniem to zależy głównie od osoby, bo (nikogo nie obrażając) z reguły młodsi są bardziej dziecinni niż starsi i (tak na moim przykładzie) na dod angielski przyszła jakaś nowa uczennica - 13 l, ja mam prawie 16 i po prostu CZUĆ tą różnice wieku uncertain nie śmieję, się (już) z słów kojarzących się z sexem itp a ona od razu 'beka'... albo na fb, te osoby z pierwszych klas z mojego gim.... masakra (w.w. beka, hejter, propsy, WTF?!) ciekawe co jeszcze będzie...
      także, no sama nie wiem, ale to chyba zależy od osoby. bo to jest aż zaskakujące jak człowiek się zmienia przez te trzy lata gimnazjum.shock
    • kiwi Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 13.05.11, 23:03
      ja mam 2 koleżanki, które są o 2 lata młodsze ode mnie i jest spoko. mam też kilka koleżanek o rok starsze ode mnie. a np. moja mama w mniej-więcej swoim wieku ma z...2 koleżanki? a reszta to ma z 20, czy 30 lat.
    • wonka Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 13.05.11, 23:21
      Dla mnie nie ma dużego znaczenia smile no chyba że jest dużaaa różnica...tongue_out
    • katsuumi_17 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 14.05.11, 09:25
      Super dorosła to ona sama nie jest, więc nie powinna się uważać za lepszą, ot co smile
      • katsuumi_17 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 14.05.11, 09:29
        Jeśli chodzi o mnie- nie patrzę na wiek aż tak, jeśli chodzi o grono najlepszych znajomych- część z nich ma 17, część 18 lat (czyli młodsi ode mnie), część w moim wieku, a część 21, 22, 23. I ze wszystkimi się świetnie dogaduję smile Chociaż przyznam, że z 12, 13, 14 latkiem byłoby już trochę gorzej się dogadać, ze względu na różnice w podejściu do życia- jakby nie patrzeć, w wieku 19 lat jest ono dużo poważniejsze.
    • trufla Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 14.05.11, 09:54
      Staram się nie patrzeć na wiek. Mam wiele koleżanek młodszych ode mnie dwa lata czy rok...
    • nessy96 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 14.05.11, 12:15
      nie jest ważny. mam przyjaciółkę młodszą o 3 lata i jest bardziej "dorosła" niż kilka moich kolegów i kolezanek z klasy. MI wiek nie przeszkadza chyba że ktos zachowuję się naprawde dziecinnie.
      • answer Tu 14.05.11, 17:55
        Nieee, chyba że poprostu... no są takie dzieci co się dzielą na wmiarę normalne i z ADHD. Ja jestem nienormalna, ale nie na tyle żeby np. wychylaś się z barirki na moście, który wisi 10 metrów nad głęboką rzeką w zimę! Ja automatycznie czuję się wtedy odpowiedzialna. Moja znajoma, która ma 15 lat, ma kumpelę 10 letnią. Rok temu pod jej opieką, mała złamała sobię nogę, a rodzice oskarżyli moją znajomą.
        Innych przeciwskazań nie mam. Bo jak już powiedziłam, niektóre dzeci mają nie tyle głupie, co niebezpieczne pomysły, ale inne dorastają szybciej niż niektóre 14,15,16,17 a nawet 18 latki!
    • princess132 nie. 14.05.11, 18:11
      ja mam osobiście prawie piętnaście lat i absolutnie nie przeszkadza mi, gdy ktoś jest teraz, w, powiedzmy, szóstej klasie.
      wiek nie jest ważny. przecież dwunastolatek może się zachowywać jak dorosły, a szesnastolatek jak mały, rozpieszczony dzieciak.
      • hopeandsmile . 14.05.11, 18:23
        ogółem nie, choć nie za bardzo umiem dogadać się na przykład z piątoklasistami nie umiem się dogadać >.>
        • hopeandsmile * 14.05.11, 18:24
          ogółem nie, choć nie za bardzo umiem dogadać się na przykład z piątoklasistami >.>
      • lilii_95 Re: nie. 14.05.11, 18:29
        raczej nie.
    • happiness .:)))) 14.05.11, 18:45
      Nie liczy się wiek-tylko charakter.
      Ważne jest to,by mieć takie samo podejście do życia.
    • marsjanka115 x__x 14.05.11, 18:52
      no to ja poszpanię się że na facebooku mam ponad 200 znajomych - echelon nie tylko z polski tongue_out w przedziale wiekowym od 9 do 40
    • klama_kcmil # 14.05.11, 19:10
      Walic wiek liczy sie sama dojrzałośc.
    • slodkiporanek Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 17:07
      Zwykle nie pytam o wiek, żeby się nie sugerować. Dobrze mi się pisze - no to nie ma problemu.
      Wiek nie jest kluczowy, chodzi o to, czy dobrze nam się rozmawia.
      Piszę zarówno ze starszymi jak i młodszymi osobami.
    • g_o_s_i_a Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 18:35
      Jeśli o kota chodzi, to koleguję się z osobami różnego wieku. Jedna dziewczyna miała 11 lat, całkiem fajna osoba. Jednak kontakt nam się urwał, ostatnio w ogóle jej nie ma na GG. Nie, wiek zupełnie mi nie przeszkadza choć przyznam, że w realu nie otacza mnie wianuszek przyjaciół. Mówi się trudno, jakoś nie znalazłam wielu osób podobnych do mnie. Mam kilka koleżanek, jedną przyjaciółkę, tyle.
    • blondzia Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 18:36
      Ja mam koleżankę która jest w 5 klasie podstawówki a ja jestem w 2 kl gim i dobrze,że z nią piszę utrzymuję z nią kontakt już rok i 6 miesięcy big_grintongue_out
      Wiek raczej nie ma znaczenia no chyba ,że ktoś ma 8 lat a ja 15 to nie ale jak rok czy kilka lat młodszy czy tam straszy to mi nie przeszkadza jak jest spoko smile
      • bryloczek. Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 19:01
        to ja poznałam na fikcji dziewczynę , zaufałam jej i powiedziałam ile mam lat jest ode mnie o 4 / 5 lat starsza i utrzymujemy kontakt , można powiedzieć , że się przyjaźnimy . I to do tego przez internet , gg . Wiem , że mogę jej się zwierzyć ze wszystkiego . Ale to też zależy . ja nie zwracam uwagi na wiek , chyba , że ktoś się zachowuje strasznie dziecinnie i wgl . rozumiem do 9 roku życia zachowywać się jak dziecko rozumiem , ale potem już troszkę trzeba opanować hormony i trzymać fason ( ;
    • a... Nie 15.05.11, 19:03
      Mam 15 lat, a mój przyjaciel 12... I go uwielbiam... Bardzo dobrze się z nim dogaduje... Moim zdaniem kiedy ktoś traktuje kogoś młodszego jak małolata to źle robi...
    • kara4454 Re: kara4454 15.05.11, 19:29
      hej siostrzyczko big_grin piwo
      ja nie patrze na wiek tylko na to czy ktoś jest fajny, nie jest pokemonem itp.
    • seneka4 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 19:36
      Bo na kotku jest pełno sympatycznych dziewcząt. też piszę z paroma i niektóre są sto razy milsze niż osoby w realu.
    • vampiresfan Re: Raczej tak 15.05.11, 20:20
      Nie ukrywam ze tak. Jakoś starsze osoby wydają mi się dojrzalszesurprised Chociaż jeżeli kogoś naprawde lubie, wtedy różnica się zacierawink
    • mickeymouse Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 20:27
      Dla mnie to nie ma znaczenia, mam 15 lat, a moja kumpela 12 i dogaduje się z nią lepiej niż z rówieśniczkami. Nie to, że jestem dziecinna, to raczej moje rówieśniczki są dziecinne, a ona nad wyraz dojrzała.
    • sylwek11 Re: Czy wiek jest dla Was ważny? 15.05.11, 20:31
      Nie . Niektóre osoby są w moim wieku , a zachowują się jakby były młodsze, a niektóre młodsze jakby były w moim wieku .Raczej zwracam uwagę na to jak osoba się zachowuje , a nie ile ma lat . Jeśli ktoś bd . chodził do 4 klasy , a będzie dorosły jka na swój wiek to Okej . ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka