coldprincess Re: Cięcie się. 10.08.11, 16:18 więc osoby, które uważają, że to jest głupie/walnięte/porypane/bez sensu tak naprawdę jeszcze niczego w życiu nie doświadczyły. Nie uważam, że to źle, niech się cieszą, ale nie powinny w takim razie wykładać takich wniosków. Bo w w trudnych sytuacjach, mózg sam podkłada człowiekowi jak najgorsze scenariusze i tylko osoby bardzo silne poradzą sobie bez używania drastycznych metod, że się tak wyrażę xd Czy myślałam by posunąć się do czegoś takiego? Rzeczywiście kilka razy przyszło mi to do głowy, ale wtedy sobie myślę, że jeszcze wiele przede mną i jeżeli już teraz zacznę się ciąć to co to będzie za 10lat kiedy dzisiejsze problemy będą błahostkami. A osoby, które robią to dla zabawy mają poprzestawiane w głowie, przeważnie chcą "urosnąć" w oczach znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
hooodooo Re: Cięcie się. 10.08.11, 16:26 moja koleżanka z klasy się tnie, ale myślę, że chce w ten sposób zwrócić na siebie uwagę, bo jej rodzice mają ją gdzieś i nie ma żadnych przyjaciół. cóż, uważam, że to nie jest mądre, bo kiedyś nawet przez przypadek można sobie zrobić większą krzywdę niż się chciało na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
not4u_boysxd Re: Cięcie się. 10.08.11, 16:35 wiele razy chciałam to zrobić..ale oczywiście nie zrobiłam. Moja koleżanka niedawno się cięła, i "przypadkiem" wszystkim to pokazywała. dla mnie to głupota..-.- Odpowiedz Link Zgłoś
czess Re: Cięcie się. 10.08.11, 16:52 Nie którzy sa poprostu pojebanymi Emosami których nikt nie kocha i dlatego tak robią ;] Dla szpanu xD HAHAHA ku... lepszych pytan nie mozecie wymyslac ja juz ze smiechu tu leze xD Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ Re: Cięcie się. 10.08.11, 21:44 Tak, myślałam, ale nigdy się do tego nie posunęłam. Takie osoby najczęściej mają problemy i trzeba im po prostu pomóc, a nie krytykować. Co prawda nie znam osoby, która by się samookaleczała, ale bez wątpienia w moim środowisku by się takie znalazły. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Cięcie się. 11.08.11, 15:59 Może nie być łatwo w życiu, ale cięcie się to po prostu krzyk rozpaczy i chęć zwrócenia na siebie uwagi. Nie jestem desperatką żeby posunąć się do takich rzeczy. Jeśli w czyimś życiu gorzej się dzieję najlepiej pogadać z kimś zaufanym - przyjaciółką, rodzeństwem i poszukać pomocy i jakiegoś rozwiązania trudnej sytuacji a nie się po prostu poddawać! Nigdy nie można się poddawać, bo można się obudzić na dnie. Miałam ostatnio bardzo ciężki rok w swoim życiu, ale jakoś się pozbierałam, owszem było mi mega trudno, miałam depreche ,ale jakoś przeżyłam najgorsze i układam sobie życie od początku. Przestałam pić alkohol i wszystko olewać. Olałam tylko złe towarzystwo. Zaczynam od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiuniaxpp Re: Cięcie się. 12.08.11, 10:35 znam kilka osób które się tną nawet się z nimi koleguję. szczerze dla mnie to jest bez sensu po co zadawać sobie ból? przecież są inne wyjścia ale nic na to się nie poradzi. sama też jak miała doła chciałam to zrobić ale po pierwsze się bałam po drugie nie chce robić sobie blizn na rękach i po trzecie są inne sposoby żeby wyjść z trudnych sytuacji i raczej nigdy tego nie zrobię bo uważam że to jest do bani ;] Odpowiedz Link Zgłoś