Dodaj do ulubionych

Nowa płyta Metalliki

21.06.11, 19:59
pokemony i inne trole ; jeżeli macie zamiar napisać,że nie lubicie/nie słuchacie Mety,albo że was to nie obchodzi - lepiej nie piszcie nic

Zespół Metallica ma nie lada niespodziankę dla swoich fanów. Członkowie grupy poinformowali, że ukończyli właśnie pracę nad albumem nagranym wspólnie z Lou Reedem.

Pomysł współpracy zrodził się w 2009 roku, kiedy Metallica i Reed wystąpili wspólnie podczas koncertu zorganizowanego z okazji 25. rocznicy powstania Rock and Roll Hall of Fame. Kilka miesięcy temu na oficjalnej stronie zespołu pojawiła się informacja, że kapela pracuje nad krążkiem, który "nie jest w stu procentach krążkiem Metalliki". Dziś wiemy już, z kim muzycy spotkali się w studio. – Jakiś czas temu Kirk Hammett zasugerował, że pracujemy z kimś nad nowym albumem – czytamy na stronie Metalliki. – Dziś odkrywamy tajemnicę. Mamy zaszczyt powiadomić was, że właśnie zakończyliśmy nagrania na album, którego współtwórcą jest legendarny Lou Reed. Przez ostatnie miesiące pracowaliśmy z przerwami w naszym domowym studio. Nagraliśmy dziesięć piosenek w tempie, które, jak na nasze warunki, można nazwać prędkością światła. Nie wiemy jeszcze, kiedy usłyszycie gotowy materiał, ale możemy potwierdzić, że w zeszłym tygodniu odbyliśmy ostatnią sesję w studio.

Co myślicie?Ja nie mogę się doczekaćbig_grin
Obserwuj wątek
    • creeping_death nejlepszy zespól 21.06.11, 20:32
      czytalam na death magnetic o tym

wątpię żeby nowy album był lepszy od np. ...and justice for all
      no ale trzymam kciuki i robię kupę z podniety gdyż Metallica to mój ulubiony zespół i czekam z niecierpliwością co genialnego wymyślą.

na pewno dadzą z siebie wszystko i stworzą arcydzieło o którym gaga i biber mogą pomarzyć bo nie dorastają im do pięt.

pozdrawiam fanów
      • roksanaroxana Re: nejlepszy zespól 21.06.11, 20:37
        zgadzam się w 100%
        No i oczywiście mam nadzieje, że Metallica w celach promocyjnych płyty odwiedzi Polskę big_grin

Również pozdrawiam fanów wink
      • secret ten zespół jest extra ;-0 21.06.11, 21:33
        Moja mama uwielbia ten zespół ja też ich lubię wink nie moge się doczekać kiss
    • nessy96 czekam niecierpliwie :) 21.06.11, 20:53
    • izika8 fajnie :3 21.06.11, 21:13
      Moja siostra się ucieszy ^^
      Kupię jej na urodziny,
      ale sama też chętnie posłucham.
      Szkoda, iż w dzisiejszych czasach nie ma pożądnej muzyki, takiej jak właśnie Metallica, Guns'n'Roses, The Doors... Tylko jakieś plastiki jak GaGa, Doda, Katy Perry ...
      Nie chciałam urazić ich fanek, sama lubię Katy smile
      No więc czekam kiss
      I pozdrawiam oczywiście serce
      • roksanaroxana Re: fajnie :3 21.06.11, 23:03
        zgadzam się z tobą. Nasi rodzice mają świetne wspomnienia muzyczne : Metallica, Queen, Nirvana i wiele innych wspaniałych zespołów. A my? Biebera sciana
    • karolcia15 aaaaaa ! :D 21.06.11, 23:12
      Jestem wniebowzięta, nie słyszałam o tym ! wink
    • roksanaroxana Więcej informacji 21.06.11, 23:27
      Dwa z utworów będą nosiły tytuły "Pumping Blood" i "Mistress Dread". suspicious

Ahh, niech ta płyta już wyjdzie!
    • trufla Re: Nowa płyta Metalliki 22.06.11, 13:28
      Oooo, ale numer. Strasznie się cieszę!
    • anahi_loveyou Re: Nowa płyta Metalliki 22.06.11, 14:17
      aaa ! big_grin ale fajnie wink ten zespół jest mega serce
    • marsjanka115 x__x 22.06.11, 18:16
      Nawet na poszkole o tym napisali xdserce Tylko żeby nie zaczęła się taka "faza" na Metę jak na mcr czy kilka msc. temu na 30stm ;ppppppp
      • roksanaroxana Re: x__x 22.06.11, 20:01
        też mam taką nadzieje. bo jezeli po ulicach będą chodzić 10letki słuchające dla szpanu Metalliki -przysięgam -powybijam wszystkie! devil
      • creeping_death Re: x__x 23.06.11, 15:50
        O.o poszkole to juz dawno na psy zeszlo mam tam konto nie wchodziłam kilka miesiecy bo jak zobaczyłam,że Rihanna wygrała z Metą na lepszą balladę to się załamałam ale kilka sympatycznych osób tam poznałam.

zapomniałaś dodać Kurta, Krista i Dave band
        przecież połowa cool fanów zna ich 3 piosenki na krzyż.
    • klaudiau11 ; d 23.06.11, 16:41
      No to czekamy ! . Ja też się doczekać nie mogę . tongue_out

Taaaa... zgadzam się, że jeśli zobaczę dzieciarnię, pokemony czy inne słit fanki słuchające Metallici 'Booo OnA TeRaZ JeSt CoOoOl i SwEEt !! kiss kiss ;* <3333 loffffciam JĄĄĄ ! ' to obiecuję , że wystrzelam wszystkie z wiatrówki .
    • katyk Nie jestem pokemonem, ale nie lubię Mety 23.06.11, 21:22
      Lou Reed? Łojezu, jestem ciekawa, co z tego będzie.

Parę piosenek mają fajnych, ale reszta? Sorry bardzo, ale to coś nie zasługuje na miano thrash metalu. Ich ostatnia do tej pory płyta jest ssąąąąąąca ;<

Za to znakomicie wykonali cover "Die Die My Darling" Misfitsów<3
      • creeping_death do katyk 24.06.11, 08:49
        oczywiste jest ,że nie każdemu mogą się podbać wszystkie albo większość piosenek danego zespołu.

tak zwane przez Ciebie to coś jednak miało duży wpływ na thrash metal.
        album Kill'Em All mówi Ci coś ? klasyk thrashowy i nie tylko zwany seek and destroy słuchałaś tego żeby oceniać ? nawet na masterze jest parę kawałków z thrashu.

ogólnie Metallica na pewno nie gra 100% thrashu tak zeszli na komercje ale proszę
        mi nie wmawiać,że nie zasłóżył ten zespół na miano thrashu.
        przecież to jeden z najbardziej wpływowych kapel tego gatunku(nie bez powodu są w 4 thrashu)
        dodam jeszcze,że nie uważam Mete za najlepszy zespół thrashowy.na to miano zasługuje Megadeth.

i ciekawi mnie kto wgl Twoim zdaniem zasługuje na miano thrash metalu ?
        • katyk Re: do katyk 26.06.11, 21:35
          Zwracam honor za Kill 'Em All, które owszem, jest thrashowe wink Chodzi mi o to, że jednak większa część NOWSZYCH utworów Mety jest za lekka na to miano.

Co według mnie zasługuję na tą nazwę? Slayer ze swoją pierwszą płytą.
          • creeping_death Re: do katyk 28.06.11, 01:28
            Death Magnetic w porównaniu do Kill'em All racja lzejszy.te partie na g.rytmiczną są bardziej melodyjne niż kiedyś mówię o the day that never comes i głownie wokal który jest teraz spokojny.
            kurcze,nie sądziłam,że wybierzesz Slayera muszę się przyznać,że nie słucham ich lubię moze raining blood i trudno mi ich oceniac ale akurat pierwszy album słuchałam jak i równieżword painted blood dobra graja thrash ale Megadeth i tak dla mnie nie przebiją.
    • blackbleach Re: Nowa płyta Metalliki 28.06.11, 14:44
      Mam nadzieję, że to będzie fajny album. Liczę na coś mocniejszego. Na deathmagnetic.pl czytałam, że piosenki mają mieć ostre i szybkie riffy, czyli 3 razy TAK!. ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka