nika_sz 25.07.11, 10:02 powiedźcie co sądzicie o anorektyczkach. czy trzeba im współczuć? co byście zrobili gdyby do waszej klasy chodziła właśnie taka dziewczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaudia_25 Re: Anoreksja 25.07.11, 11:06 Nie mam pojęcia! -,- Wmówiłabym jej, że jest gruba? Chociaż jak ona by się uparła nie byłoby łatwo :C Odpowiedz Link Zgłoś
an.pom0 Re: Anoreksja 25.07.11, 11:10 do mojej klasy chodziła anorektyczka. teraz jest w innym liceum i dalej wyglada tak samo. i to przez ojca niestety. nie ma jak przegadac takiej dziewczynie, najlepiej do psychologa . Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: Anoreksja 25.07.11, 17:27 @klaudia_25 - wmawiałabyś anorektyczce, że jest gruba? no to pozdro, często dobijasz ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnatalxxx Re: Anoreksja 26.07.11, 19:03 Ty w ogóle wiesz Co to anoreksja? Tylko byś ją zdołowała. Gratuluje głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnatalxxx Re: Anoreksja 26.07.11, 19:04 To było do klaudia_25 czy jak jej tam. Odpowiedz Link Zgłoś
lace Re: Anoreksja 25.07.11, 13:27 Anoreksja to choroba psychiczna tak samo jak schizofrenia czy depresja. Pewnie z taką dziewczyna nie gadałabym o jedzeniu i ubraniach.Jeżeliby byłabym z nią zaprzyjaźniona starałabym się pewnie powiedzieć jej do rozsądku. Jak to moja przyjaciółka gada "zrobiłabym znowu terapię komuś". Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnatalxxx Re: Anoreksja 26.07.11, 18:54 Trzeba im pomagać. Chodzi mi oczywiście o prawdziwe anorektyczki, a nie te dziewczyny z zapytaj.com.pl, które PYTAJĄ się jak zostać anorektyczką. To jest koszmarna choroba i współczuję każdej dziewczynie, która w to popadła. Niestety kompleksy i brak akceptacji innych coraz częściej do tego doprowadza. Nie współczuje pokoleniu dziewczyn, które chcąc się wylansić zachowują się jak ana. - prędzej czy później na to zachorują ale już na własną zachciankę. One będą o tym wiedzieć, będą robić to specjalnie. Dziewczyny, które się w to władowały mają przesrane, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: Anoreksja 26.07.11, 19:01 klaudia_25 - ta dziewczyna jest na serio bezczelna... Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy współczuc może nie ale na pewno nie dokuczac 26.07.11, 19:10 to okropne ja gdybym była na coś chora w swojej jeszcze polskiej szkole w życiu bym się nie przyznała! była tak powalająca tolerancja że szok w ogóle cała polska jest taka tolerancyjna co do twojego pytania to uważam że powinno się ją traktować normalnie najzupełniej normalnie . taka osoba też ma uczucia a anoreksja nie ukrywajmy dziś nie jest wynikiem próby bycia lepszym od kogoś tylko zwyczajną pogonią za ideałem. ja chociaż jestem chuda patrząc na modelki z wybiegów też czuję się gruba Odpowiedz Link Zgłoś
born.this.way. Re: Anoreksja 26.07.11, 22:26 współczuje anorektyczką, a tak szczerze to wgl nie wiedziałabym co zrobić. . Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Anoreksja 26.07.11, 23:18 Trzeba z nią rozmawiać. I mówić jej że nie jest gruba itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lonellygirl Re: Anoreksja 09.09.11, 16:09 hmm... pomogłabym tej dziewczynie. nie wiem czy jest sens im współczuć, ponieważ one same wybrały taką drogę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia714 Re: Anoreksja 10.09.11, 14:10 Jestem wredna dlatego gdybym znała taką to powiedziałabym jej żeby robiła tak dalej to niedługo nie będzie musiała się martwić o wagę, bo umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: Anoreksja 10.09.11, 22:38 z jednej strony nie pochwalam anoreksji, ale z jednej strony podziwiam anorektyczki, że mają taką silną wolę, żeby nie jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Chłopacy z klasy mi mówią,że ja mam anoreksję . 12.09.11, 11:58 Nie mam tej choroby nigdy nie miałam tylko jestem bardzo szczupła a chłopacy mówią na mnie anorektyczka itp oczywiście jest to bardzo niemiłe i przykre ale morduje się z tym już 3 i ostatni rok . 15 lat , wzrost 163 cm,waga 39 kg prawie 40 kg ważę . to fakt,że jestem drobna i szczupła ale jestem taka od urodzenia . I pomyśleć tylko jak by prawdziwa anorektyczka chodziła do mojej klasy czy szkoły dopiero by jej dokuczali Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Chłopacy z klasy mi mówią,że ja mam anoreksję 12.09.11, 12:10 nie dziwie sie blondzia, dziewczyny w wieku 15 lat ważą mniejwięcej 50 kg i węcej to jest norma. Ja ważę prawie 47 i też mam 15 lat. 39 to ja ważyłam w 5 klasie, wydaje mi się, że masz jakiejś zaburzenia. Popytaj się innych koleżanek ile ważą. Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek11 Re: Anoreksja 12.09.11, 12:58 Trzeba im współczuć . xd A raczej nie zrobiłabym nic , bo niby co jej zrobię ? Kupie batona w sklepiku i zmuszę , żeby zjadła ? Odpowiedz Link Zgłoś
emwatson Re: Anoreksja 15.09.11, 16:17 Ja byłam kiedyś bardzo chuda.. i wszyscy mówili że mam anoreksję. Teraz przytyłam..ale nie wiem do końca czy ją miałam... Anoreksja to choroba.. więc trzeba współczuć takiej osobie. Ale z drugiej strony to jej wybór... to przez samą siebie jak tym kim jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos8 Re: Anoreksja 15.09.11, 16:19 wtedy trzeba ją dokarmiać na siłę inaczej nam zejdzie z tego świata . Odpowiedz Link Zgłoś
hooodooo . 15.09.11, 16:50 współczuję tym dziewczynom, bo one nie akceptują siebie i uważają się za grube. i gdybym znała taką osobę to pewnie starałabym się jej pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
milejdi Mnie też przezywają.... 16.09.11, 16:27 mam 172 i waże 50 kg. Luuuzik...na zimę trochę przytyję Nie jest miło sluchać, jak czasem ktoś mnie nawyzywa od anorektyczek, ale nigdy w zyciu się nie głodziłam...Niemniej jednak...podoba mi się chuda sylwetka...Nothing tastes as good as skinny feels. Odpowiedz Link Zgłoś