Dodaj do ulubionych

do osób słuchających rocka

• charlotte__ Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 12:55
      Zgadzam się. Owszem może piosenki Nirvany są bardziej ambitne niż jakieś tam Biebera ale to chyba nie powód żeby kogoś za to obrażać. Teraz wzracam się bezpośrednio do (niektórych) fanek rocka. Wyobraź sobie to żeby ktoś was obrażał za to, że słuchacie tego gatunku i kazałby wam słuchać np. muzyki klasycznej, bo ona wg. nich jest bardziej ambitniejsza?? Proszę was. Zanim coś napiszesz/powiesz obraźliwego to pomyśl czy tobie byłoby miło gdyby ktoś obrażał cię za to czego słuchasz i wręcz zmuszał Cię do słuchania innej muzyki ..

PS. Nie słucham Biebera itd. nie obrażam jego fanów za to, że go słuchają. Wolność słowa, wolność wyzwania, wolność muzyczna (?) ....

Pozdrawiam kiss*
      • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 13:20
        Po pierwsze : Nie słucham Nirvany.
        Po drugie : mam argumenty i to sporo. Niby to my tak wyzywamy wszystkich, krytykujemy i tak dalej. Ale to nieprawda. Fanki popu i Bimbera, jak mówiłam to nie aniołki. Też potrafią nieźle dowalić, wyzywają nas, krytykują naszą muzykę. Wina nie leży nie tylko po naszej stronie. Ile razy na kocie już słyszałam, że rock to ścierwo i itp.
        Przykład tongue_outost pewnej użytkowniczki, której nicku nie mam zamiaru tu wymieniać, pod postem startowym nickiminaj. Niby się zgadza, a już dowala, że Nirvana i rock to ścierwo. I gdzie tu ta kultura?! O to jak tolerancyjni są inni wobec nas. Ja bimbera nie obrażam, tylko piszę to co myślę jak tutaj. Chcę im poprostu uzmysłowić, że Justin Bieber to nie jest prawdziwa muzyka, że zauroczenie nim tym 13, 12 latkom szybko minie. Rock według mnie jest najprawdziwszą muzyką. Wiem jak kontrowersyjni byli nie którzy rockowcy, ale ja patrzę na ich muzykę, na to co widzę wewnątrz. Oni są jej w pełni oddani. Rock ma przekaz, mowi o życiu, o różnych sytuacji. które się dzieją na świecie, obecnie czy wcześniej. Lubię ten gatunek i nie zamierzam z niego zrezygnować.
        Ale po co do cholery piszecie , że się wywyższamy? to nieprawda. I pojmijcie w końcu, ŻE WINA LEŻY PO OBU STRONACH.
        • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 13:58
          Muzyka nie dzieli się na prawdziwą i .....nieprawdziwą.Słuchanie muzyki ma nam sprawiać radość i relaksować po ciężkim dniu nauki czy pracy.Nieważne czy to Bieber czy 30 Seconds To Mars.Jakby wszyscy słuchali tylko rock'a czy tylko pop'u byłoby szaro i nudno!Niektórzy lubią mocniejsze brzmienie,a inni wolą pop czy hip-hop.Świata nie zmienisz...
        • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:15
          ja to nigdy nie zrozumiem takich ludzi ... piszesz, że Bieber ma piosenki bez przesłania. a czy kiedykolwiek słuchała piosenkę "pray"? pewnie nie, ale tam jest wielkie przesłanie. to, że on lubi śpiewać piosenki o miłości to nic złego. nie ma w tym nic pustego. można by było się do niego doczepiać, gdyby śpiewał o seksie, narkotykach itp. ale on o tym nie śpiewa. a tam na marginesie to pisząc BIMBER zamiast BIEBER już możesz obrazić jego fankę, bo przeistaczasz jego nazwisko. zgadzam się z wypowiedziami osób powyżej, bo one mają racje. dla ciebie muzyka Biebera to nic, a dla kogoś to jest najlepsze co może być.
          napisałaś, że dużo osób cię krytykuje za to co słuchasz, to po co zniżasz się do czyjegoś poziomu i robisz to samo? ja bym sb dała spokój, ważne że ja wiem co słucham.
          i jeszcze dodam o tej użytkowniczce co pisałaś, to czemu ona ma mieć do ciebie i Nirvany szacunek, jeśli ty nie masz go do fanów Biebera? nie twierdzę, że ta osoba jest jego fanką, bo tego nie wiem, ale coś za coś.
    • thekill. Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:13
      @nickiminaj - ona własnie o tym pisała, że fanów ble, ble, ble. a trzy czy cztery komentarze pod jej postem? czysty tego przykład. -,-
      • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:24
        możesz jaśniej, bo nie rozumiem o co ci chodzi. nawet nie wiem kogo masz na myśli pisząc "ona"
      • wampire13 Droga nickiminaj. 13.08.11, 14:25
        W swoim startowym poście napisałaś o kulturze. A tu pierwszy post i już stwierdzenie , że rock i Nirvana to ścierwo. To nie jest kultura. Ja nie pisałam , że Bieber to ścierwo, tylko , że to nie jest prawdziwa muzyka.
        Słyszałam pray i inne jego utwory przez przpadek w telewizji. Sądzę, że strasznie przymula tym swoim głosem. Niby taki, że zwraca uwagę na biedę, a szumu robi wokół siebie, tyle, że hohoho.
        Błagam, przestań mi zarzucać, co ja robiłam, a czego nie robiłam, bo nic o tym nie wiesz.
        • smileyy776 Re: Droga nickiminaj. 13.08.11, 14:28
          Muzyka nie dzieli się na prawdziwą i nieprawdziwą!!
          • wampire13 Re: Droga nickiminaj. 13.08.11, 14:29
            NO DOBRZE, MOŻE TY TAK UWAŻASZ.
        • elisss92 wampire13. omatkobosko! 26.08.11, 00:13
          Jak muzyka może nie być "prawdziwa"? To tak jakbyś biegła a ktoś Ci mówi, że stoisz!
      • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:25
        Ja to najbardziej nie lubię pseudo fanek rock'a,które usłyszały jedną piosenkę jakiegoś tam zespołu i już love rock....! <3 pokemonki -,-
        • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:28
          bo tak jest. ale teraz jest moda na "nirfane" i te inne ścierwa

O to ten komentarz. Znajduje się pod twoim postem startowym.
          Do wszystkich : nie jestem pseudo fanką rocka, bo trochę go już słucham.
          • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:32
            a czy ja miałam jakiś wpływ na ten komentarz? NIE. niech nikt mi tutaj nie zarzuca braku kultury, bo ja NIC takiego nie napisałam i nie wpłynęłam w żaden sposób na autora tego komentarza :]
          • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:33
            No nie wytrzymam z tymi ludźmi... -,-
            • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:34
              ja się nienawidzę kłócić, ale nie pozwolę, żeby ktoś mi zarzucał coś, czego nie zrobiłam i nie napisałam.
              • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:37
                Wyjaśniłam ci jaśniej, bo się o to pytałaś.
            • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:36
              Demi Lovato - What to do serceserce
              • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:38
                A co to ma do tego ?!
                • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:40
                  nic lubię to xd
                  • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:42
                    Szkoda,że na Kotku jest dużo dziewczyn nietolerancyjnych...
                    • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:50
                      szkoda, ale nic się nie poradzi
                      • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:54
                        No niestety.Zacznę to ignorować...
                        • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 14:57
                          Aha.
                          • smileyy776 Re: @wampire13 13.08.11, 14:59
                            Właśnie w tym momencie zachowujesz się jak niewiadomo kto.Bo jesteś fanką rock'a...
    • l_o_r_d_i Re: 13.08.11, 16:35
      w sumie to tak jest jak mówisz ze czasami ludzie słuchają ,rocka,metalu,hard rocka tylko dla szpanu,ale tez są tacy ludzie i myślę ze ja jestem jednym z nich uważają ze chociażby jedna nuta jest czymś fajnym , fascynującym , ciekawym. A taka wojna jest po miedzy tymi dwoma światami , ponieważ są rożne gusta muzyczne .Po prostu tacy ludzie są ,a ty dziewczynko jak chcesz obrażać tego typu muzykę , której słucham musisz jeszcze dużo chleba musisz zjeść xD Ta muzyka może być mądra,o życiu i widocznie nie jest na twoja kompetencje. Zresztą nie każda.Ale nie twierdze ze pop czy r&b jest głupie po prostu niektórzy wykonawcy są głupi.A więc otwórz swój umysł, przestań udawać ślepego, uwięziony w samym sobie, zamiast wybuchnąć,zniszcz mechanizm działający w twojej głowie.
      • nickiminaj Re: 13.08.11, 18:01
        nie wiem czy ja żyję w kraju ludzi, którzy nie czytają ze zrozumieniem, ale chyba tak ... powiedz mi człowieku, gdzie ja obraziłam tą twoją muzykę? napisałam nawet, że jej nie słucham, bo mi to do szczęścia nie potrzebne -.- i pokaż mi fragment, który wskazuje, że kierowałam się do wszystkich fanów rocka? aa, zapomniałam. nie znajdziesz, bo takiego nie ma. bd sb pisać co chcę, bo mam do tego prawo.
        "A więc otwórz swój umysł, przestań udawać ślepego, uwięziony w samym sobie,
        zamiast wybuchnąć,zniszcz mechanizm działający w twojej głowie." - łooo, ale się wysiliłaś z tym tekstem ... ja nie moge. cóż za wypowiedź -.-
        ehh, widzę, że polska to jednak dziwny kraj z ludźmi, którzy nawet czytać ze zrozumieniem nie umieją ...
        • smileyy776 Re: 13.08.11, 18:55
          No niestety niektórzy ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem.Co wychodzi na testach...
        • wampire13 Re: 13.08.11, 18:56
          Smiley tym "aha" chodziło o twoją odpowieź, kiedy ci napisałam o ma utwór Demi do tego wszystkiego. Ty odpowidziałaś, że ją lubisz więc spoko. Nie kręć zbędnej afery.
          Sądzę, że w tej dyskusji nie zajdziemy daleko. Każde ma swoje zdanie, każdy go broni.
          Wgl myślę, że zakładanie takich wątków nie ma sensu.
        • l_o_r_d_i Re: 13.08.11, 18:57
          Nie chodziło mi o ciebie tylko o tą co dała swój wpis pod twoim głównym
    • l_o_r_d_i Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:06
      Tak naprawdę wszyscy odnoszą się do Nirvany
      To nie jedyny zespół rockowy. Bo są np. Iron Maiden, AC/DC, MCR
      • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:14
        @wampire13
        nikt ci nie mówi, żebyś wchodziła na ten wątek
        @l_o_r_d_i
        aa, to sory, źle cię zrozumiałam. ja nie mam nic do Nirvany i reszty rockowych zespołów, bo ja po prostu tego nie słucham.
        • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:18
          Jest mnóstwo zespołów rock'owych! big_grin
          • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:26
            Ale weszłam, bo chciałam wygłosić swoje zdanie, czego nikt mi nie zabroni.
            • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:33
              @smileyy776
              wiem, wiem wink ale ja się na tych zespołach nie znam ; x
              @wampire13
              ja ci niczego nie bronię ... odnoszę wrażenie, że ty to bardziej wchodzisz na ten wątek, żeby kłócić się ze mną, a nie po to, żeby zdanie wygłosić.
              • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:40
                Ja poprostu bronię własnego zdania. To wy mnie prowokujecie, tymi swoimi bezsensownymi komentrzami do kłócenia się.
                Po cholere wogóle jest ten watek. I tak pewnie mało nim zdziałasz, bo wszyscy bronią własnego zdania, jak cholera, a i tak wiadomo było i tak, że predzej czy później, kłótnie będą, czy tego chcesz czy nie. Nie wiele to w naszym swiecie zmieni. I już bez tekstow, po co ja to wchodziłam.
                Przepraszam za powtórzenia, ale tak to u mnie jest, jak się rozemocjonuje.
                • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 19:55
                  ja też bronię własnego zdania. my się chyba nie dogadamy, bo według mnie to ty nas prowokujesz swoimi bezsensownymi komentarzami ... no, ale cóż.
                  zakładając wątek, nie miałam zamiaru nikogo tutaj przekonywać do swojego zdania. ja po prostu napisałam to co myślę, bo wiele osób pewnie ma takie samo zdanie co ja, ale nikt wcześniej o tym nie napisał, więc zdecydowałam, że będę to ja.
                  mnie to na prawdę nie obchodzi, czy ty słuchasz rocka, metalu czy czegoś tam innego. ja po prostu chciałam uświadomić, że słuchając rocka wcale nikt nie jest przez to jakiś lepszy. widocznie cię to zbulwersowało, no ale trudno, bo ja się nie boję mówić to co myślę.
                  • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 20:05
                    Koniec. Poprostu koniec. Nie mam już nerwów do tych pierdół. Ja niby prowokuję?! Probowałam tu być spkojna, ale niestety, wasze głupie komentarze sprowokowały mnie do tej kłótni. Wypowiedziałam się na ten temat i mam do tego prawo. Uraziłaś mnie tym co napisałaś. Nie boję się wyrazić zdania. Kolejna prowacja. Odwal się odemnie, i przestań do cholery mi tu wciskać kit.
                    Kosz. Mam dość. Dobranoc, życzę milego oszukiwania samych siebie. sciana
                    • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 20:17
                      ehh, zero klasy ... no cóż, ja również życzę miłego oszukiwania samej siebie ^^
                      a tak na marginesie, nie napisałam nigdzie, że boisz się wyrazić swoje zdanie ...
                • smileyy776 Re:@wampire13 13.08.11, 20:02
                  "To wy mnie prowokujecie" - to pokaż klasę i nie zniżaj się do naszego poziomu,nie kłóć się z nami i idź na swoje rock'owe forum Marsów...
                  • wampire13 Re:@wampire13 13.08.11, 20:06
                    Jak napisałam, odchodze w cholere z tego wątku. Odpieprzcie sie. Do widzenia.
                    Nie słucham marsów, cholera,przestańcie mną tu rządzić.
                    • nickiminaj Re:@wampire13 13.08.11, 20:18
                      no w końcu ^^ ty się również od nas odwal, jak to ty wyżej napisałaś.
                      • wampire13 Re:@wampire13 13.08.11, 20:24
                        Ja wam nic nie zrobiłam. Wywalacie osobe, która mo odmienne zdanie od was. To nie jest cholera " kulturalne" jak tam pisałyście. Cieszcie się, proszę. Do wodzenia.
                        • nickiminaj Re:@wampire13 13.08.11, 20:38
                          my cię nie wywaliłyśmy -.- sama napisałaś, żebyśmy się od ciebie "odwaliły" i że opuszczasz ten wątek ... pouczasz nas, że nie jesteśmy rzekomo kulturalne, a to ty pierwsza napisałaś do nas "odwalcie się". taka trochę hipokryzja ...
                          dobra, nie będę już się kłócić, bo to i tak nic nie da. jakoś to, że opuszczasz wątek nie daje mi chorej satysfakcji. wiesz, lepiej dla ciebie, że już tu nie wejdziesz. chociaż się nie bd stresować naszymi "niekulturalnymi" wypowiedziami.
                      • wiki3113 Re:@wampire13 13.08.11, 20:28
                        Na serio nie rozumiem po co się kłócicie przecież jak wyżej któraś z was napisała każdy będzie bronić swojego zdania,a moje jest takie ,że ten wątek i tak nic nie wniesie.
                        • smileyy776 Re:@wampire13 13.08.11, 20:35
                          Może nie wniesie,ale warto o tym podyskutować.Fanka rock'a coś napisze i fanka popu zawsze coś poprawi.Warto zrozumieć sytuację obu stron. smile
                        • nickiminaj Re:@wampire13 13.08.11, 20:39
                          ależ ja tutaj nie pragnę niczego wnosić ^^ dużo razy tutaj to pisałam.
                          • smileyy776 Re:@wampire13 13.08.11, 20:46
                            extra ;d
    • sopwil -_- 13.08.11, 20:46
      jak mi smutno. crying
      naprawdę, niektórzy z was są przy*ebani, za przeproszeniem.
      tolerancja w muzyce? zjawisko bardzo rzadkie. ludzie no, każdy jest inny i wątpię żeby takie "wyrażanie własnego zdania" coś dało. wszyscy którzy słuchają muzyki kłócili się, kłócą i kłócic się będą, nic na to nie poradzimy, a twój wątek tylko podniósł ciśnienie niektórym...ehmh.... osobą.
      • nickiminaj @sopwil 13.08.11, 20:49
        zakładając wątek sądziłam, że będą tutaj się wypowiadać osoby, które umieją normalnie wyrazić swoje zdanie, ale widocznie się myliłam. w sumie ... w jakie ja bajki wierzę -.-
        • anahi_loveyou Re: @sopwil 13.08.11, 21:09
          i kto tu się wywyższa . myślisz,że jesteś najlepsza na całym kotku i tylko ty masz rację -.- oj , niestety tak nie jest . nie wszyscy muszą uwielbiać twój "cudowny" wątek i zgadzać się z tobą . krytyka boli,co ? .
          • nickiminaj Re: @sopwil 13.08.11, 21:30
            hm ... od początku wiedziałam, że jesteś ślepa i nie umiesz czytać ze zrozumieniem ^^ ale co ja ci na to poradzę? nic ...
            jaka krytyka? nie rozumiem o jaką ci chodzi. mnie NIE OBCHODZI twoje zdanie, bo nic dla mnie nie znaczysz i znaczyć nie będziesz : ) i nie, nie myślę, że jestem najlepsza na całym kotku i tylko ja mam rację. ciekawe skąd to wywnioskowałaś. nawet mnie nie znasz i ja ciebie (na szczęście), więc nic o mnie nie wiesz ^^ nawet mi nie zależy, żeby być najlepszą, bo nie mam takich chorych ambicji jak ty. aa i na pewno nie zależy mi na tym, żebyś AKURAT TY przyznała mi rację. ważne, że ja wiem swoje, a innych zdanie mam gdzieś.
            • anahi_loveyou Re: @sopwil 13.08.11, 21:44
              wnioskuje to po twoich wypowiedziach w tym jakże wspaniałym wątku i kłótniach z tymi użytkowniczkami,które nie zgadzają się z tobą .
              • nickiminaj @anahi_loveyou 13.08.11, 21:50
                aaa, to się bardzo mylisz, ale myśl sobie co chcesz, mi to tam wszystko jedno co o mnie myślisz ^^ ja jestem miła dla osób, które dla mnie są miłe. równie dobrze, ja mogłabym cię ocenić, po twoich wypowiedziach, ale nie jestem taka, że oceniam kogoś, kogo nawet nie poznałam : )
          • sopwil @anahi_loveyou 13.08.11, 21:36
            mogę byc szczera? ty jakaś dziwna jesteś...
            • nickiminaj Re: @anahi_loveyou 13.08.11, 21:42
              nawzajem ^^
              • nickiminaj Re: @anahi_loveyou 13.08.11, 21:53
                aa, sorki. myślałam, że to "dziwna jesteś" jest do mnie ^^
        • sopwil Re: @sopwil 13.08.11, 21:16
          właśnie, nawet ja czasami(często) nie potrafię wyrazic swojego zdania. tak jak w tym przypadku. po tym jak przeczytałam twoją wypowiedź chciałam coś sensownego napisac, ale jak przeczytałam całą resztę to zrobiłam tzw. facepalma i napisałam to, co napisałam. piwo
          • nickiminaj Re: @sopwil 13.08.11, 21:46
            aha ^^ fajnie. ja na szczęście nie mam takiego problemu i mówię, bądź piszę co myślę. przecież nie będę udawać, że mam inne zdanie -.- też robię często "facepalma", gdy czytam te niektóre komentarze, ale cóż ... jeżeli ktoś nie znając mnie pisze jakieś głupoty na mój temat, to nie ja mam problem, tylko ta osoba, że jest taka dziwna ...
      • smileyy776 Re: -_- 13.08.11, 20:58
        niech się nawet zabijają,ale mnie to wali,bo ja kocham pop i kochać będę...
    • jonas_lover sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:02
      każdy ma prawo słuchać, czego chce i nie powinien być z tego powodu obrażany, czy szykanowany, nawet na takich portalach, jak Kotek. już dawno zauważyłam, że niektóre osoby na Kotku srają wyżej, niż dupę noszą, tylko dlatego, że nie lubią Biebera i tylko rock jest 'tą prawdziwą muzyką, której wszyscy powinni słuchać'. -.-
      nie rozumiem tego. nie słucha się gatunku, słucha się muzyki. kocha się poszczególne piosenki, a nie stoi murem za ideą. każdy artysta może mieć wartościowe piosenki, mimo niepochlebnych opinii, które o nim krążą. tak, mówię też o Bieberze i innych słiiit gwiazdeczkach. u nich też da sie znaleźć piosenki pisane z serca. tak naprawdę to wielu z Was nie słyszało nawet jedenej czwartej ich repertuaru, a oceniają, jakby przesłuchali wszystko, co do sekundy i długo rozmyślali nad recenzją. jak widać, można lubić różne style muzyki i czuć się z tym dobrze, więc o co wojna?
      • smileyy776 Re: sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:05
        To niech nie mówią,że pop to gó**** bo ta muzyka też jest mądra,a nie tylko rock!
        • sopwil / 13.08.11, 21:18
          ojejku, bo to nie zależy od gatunku, tylko od wykonawcy, no!
        • smileyy776 Re: sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:18
          fuck it big_grin and AMEN HOOKER!
          • smileyy776 Re: sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:19
            czyli np. Miley Cyrus tworzy gó...any pop ?
            • smileyy776 Re: sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:52
              ;3
            • niemampomyslu Re: sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:52
              dla jednych muzyka jakiegoś wykonawcy to g*wno, dla innych-coś niezwykłego. tak zawsze było, jest i będzie i wątki w tym stylu tego nie zmienią.
              • nickiminaj Re: sądzę, że po części masz rację. 13.08.11, 21:55
                no wiem, ale ja nie chciałam tutaj nikogo zmienić. wyraziłam tylko swoją opinię.
                • creeping_death o ja nie moge "muzyka nie dzieli sie na prawdziwa. 15.08.11, 17:34
                  .. i nieprawdziwa ok nie musisz szpanować,ze o tym wiesz bo kazda osoba mysląca zdaje sobie z tego sprawę-kazda muzyka jest inna.dobra bede szczera bo mnie bardzo wkurzacie a najbardziej takie dziewczyny w wieku od 12 lat które myslą,ze są inteligentne i cool bo nie ograniczaja sie do jednego gatunku O.o wybaczcie ale słucham co mi sie podoba-nirvany słucham od 1,5 roku(mam ich wszystkie płyty) i denerwuje mnie masa pseudo-fanek znających kilka piosenek.tak jest masa innych obiektywnie mowiąc lepszych zespolów(bo muzyka dzieli sie na technicznie lepsze zespoly i gorsze-typu granie trudniejszych akordów itd.).Wracając do muzyki jest rożnica miedzy MADONNA a LADY GAGA oczywiscie kazdy kto ma pojecie o muzyce wie,ze lady gaga nic ambitnego nie tworzy każdy prawie tekst typu"juda,juda gaga uuu lala" ; / ale skoro sie ludziom podoba nie mam nic do tego(kazdy lubi co innego) ale ja nie bede sluchac tego! nie znosze muzyki z kazdym takim podkładem zrobionym przez kompa wiec mi nie wmawiać,ze słucha sie muzyki a nie gatunku racja owszem ale w popie sobie nie posłucham solowek ani riffów co mnie najbardziej jara tak ograniczam sie do metalu i rocka i dobrze mi z tym bo słucham tego od dziecka i inna muzyka mi sie nie podoba i naprawdę wkurza mnie takie mądrowanie,ze nie ograniczajcie sie do gatunku ,-regae jest dla mnie nudne,rap mnie drażni,techno nie wytrzymalabym 15 minut sluchania,disco polo nie znosze,muzyka mnie irytuje,nie lubie wiele kapel wykonujących metal/rock jesli chodzi o pop lubie królową popu Madonne ale ze starych przebojów.ale jestem tolerancyjna kazdy słucha co mu sie podoba.
                  gratuluje niektórym,ze oceniacie ludzi po kilku wypowiedziach-przeciez 80% uzytkowników udaje kogos innego w necie a w rzeczywistości jest kims innym-myslałam,ze wiece wiecej o zyciu.na koniec kazda muzyka jest inna i kazdy lubi co lubi i nie powinno sie tego krytykowac koniec kropka.(chyba kazdy to juz zrozumiał)dziekuje za uwage.
            • redhead **** 13.08.11, 21:56
              Żałuję, że nie weszłam na forum kiedy we dwie się tak rozkosznie kłóciłyście (nie pamiętam nicków, ale chyba każdy wie o co chodzi). W ogóle zachowujecie się jak jakieś normalnie wilczyce, broniące swoich dzieci! Masakra. Jedna, że niby ,,nirfana" jest do dupy, inni, że ,,bimber" to ścierwo itd... I kto tu mówi o kulturze?!
              Słucham różnych wykonawców, nie słucham gatunków. Nawet nie potrafię powiedzieć, jakich gatunków aktualnie słucham.
              A najbardziej to wku...ają mnie (możecie się czepiać, że wcześniej pisałam o kulturze, ale ja nie mówię, że muszę być kulturalna, tylko, że wcześniej była o niej mowa) kotkowiczki, które pod swoim opisem mają ten tekst o bieberze, skaczącym z dachu.Boże mój drogi! Widzisz, a nie grzmisz?!
              W dzisiejszych czasach niestety muzyka popularna (pop, to co leci w esce na przykład) to moim zdaniem jest ścierwo. Niestety. Nie mówię tu o gwiazdkach Disneya, tylko o tych niby gwiazdach, nawet nie potrafię wymienić nazwisk...
              Nie mam nic do Biebera, Seleny, Demi i tej reszty, bo po prostu ich nie słucham. I nie mam prawa się o nich w jakikolwiek sposób wypowiadać.
              PS. Ciekawe, czy kiedy w prehistorii, czy kiedyś tam, kiedy pierwszy raz coś zagrano, ludzie też się tak kłócili, czy tylko teraz, w erze komersjalizacji...
              • redhead Re: **** 13.08.11, 21:59
                Nie wiedziałam, że moją wypowiedź zacenzurują crying Niestety wolność słowa to juz prehistoria...
    • hera.xd Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 22:20
      Wiesz słucham rocka ale mam tak samo wkurza to mnie że niektórzy szpanują ze słuchają rocka, nwm czym jak była moda na reggae [ nwm jak się to pisze ] to wszyscy słuchali bednarka reagge itp, a tera rocka wkurza mnie takie cos -.- ja słucham hard rocka i metalu od kąt pamiętam ale szanuje inne gwiazdy smile
    • kaajul I już Cię lubię:) 15.08.11, 17:41
      masz absolutną racjęsmile Ja słucham Rocka, Reggae, czasem Hip-Hop, nowości i czasem jak mam ochotę to jeszcze to "g***o" z Disney'asmile Jest naprawdę fajnesmile
    • blackbleach muahahaha. xdd 15.08.11, 17:59
      urzekła mnie Twoja historia. <3 my będziemy i tak szydzić z waszych szajsów, więc się nie wysilaj. Twe gadanie i tak tu nic nie zdziała. <3
      • nickiminaj Re: muahahaha. xdd 25.08.11, 22:57
        @blackbleach gdybyś nie zauważyła, to nie jest żadna historia. jeśli ty będziesz szydzić z muzyki, którą ktoś słucha, to nie oczekuj szacunku za strony innych ludzi. aa i jeszcze ci powiem, że to się na tobie odbije i bd ci źle.
    • ilovevampires16 Re: do osób słuchających rocka 15.08.11, 20:12
      Popieram.

Kiedyś rozpieszczony bachor [2 lata starszy ode mnie ;P] powiedział mi, że nie mogę słuchać wielu rodzajów muzyki o.O
      Powiedział, że mogę słuchać tylko jednego ew 2 mających ze sobą coś wspólnego -,-
      Wybrechtałam go bo to wolny kraj..
      • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 15.08.11, 21:24
        A kurde mam to gdzieś.Wyzywajcie się.Kłótnie są i będą jak widać....
    • merley_ ugh. 16.08.11, 15:37
      ogólnie to wszystko zależy od fana. wystarczy, że źle powiem coś o Bieberze, Gomez, Cyrus czy o innej gwiazdce to fani lecą na mnie z pyskiem, że obrażam fanów. no, ale ja tylko wyrażam własne zdanie na temat ARTYSTY, a nie o fanach.
      dobra, pomijając już te gwiazdeczki:
      "kierowałam te słowa do osób, które tym się przechwalają ciągle na forum i nie tylko." bo tacy, którzy się przechwalają uważają się za wielce fajnych, zajebistych, bo słuchają "oryginalnego gatunku muzyki". nie, wcale tak nie jest.
      w ogóle to słucha się muzyki, nie gatunków.

(jakoś tak chaotycznie i niezrozumiale mi wyszło).
      • sammy ughhhhhh 20.08.11, 11:02
        że się tak wtrącę w tą waszą dyskusję-.- nie chcę nikogo obrażać, po prostu chcę powiedzieć to co myślę, bo przecież jeszcze mogę. Więc tak po pierwsze nickiminaj moim zdaniem to właśnie ty prowokujesz fanki rocka już przez założenie takiego wątku. Po drugie mówisz o tolerancji, a sama jej za bardzo nie masz. Przez różne twoje wypowiedzi typu jesteś ślepa, mnie NIE OBCHODZI twoje zdanie, bo nic dla mnie nie znaczysz i znaczyć nie będziesz, innych zdanie mam gdzieś, obrażasz i irytujesz niektóre użytkowniczki Kotka. Po trzecie zgodzę się z tobą, że na kotku jest mało prawdziwych fanów nirvany, bo większość są to pseudo fanki, które znają po 3 piosenki na krzyż. Po prostu nirvana stała się teraz moda i każdy kto słucha nirvany jest cool. Oczywiście nie mówię o prawdziwych fanach, którzy słuchają tego zespołu już parę lat. Sama nie jestem ich fanką, wręcz nie cierpię Nirvany, ale mam parę płyt w domu.

Jeżeli kogoś uraziłam swoją wypowiedzią, to na prawdę nie chciałam.
        • gagacorn Re: ughhhhhh 23.08.11, 18:26
          ja nie słucham nirvany,bo jest modna.po prostu lubię ten zespół i nie jestem jakąś mega fanką.czasem lubię posłuchać sobie kilku piosenek zależy od nastroju. ; D

ps.to ja smileyy776 ; )
        • nickiminaj Re: ughhhhhh 25.08.11, 21:06
          @sammy ja tolerancyjna jestem. chyba pomyliło ci się słowo "tolerancyjność" z "kulturą". ja na co dzień jestem bardzo kulturalną osobą, ale mam taką zasadę, jeśli ktoś jest dla mnie niekulturalny to ja też jestem.
          ps nikogo nie prowokuję. wątek dotyczy pseudo fanek rocka, a PRAWDZIWE fanki rocka nie powinny się czuć tym urażone. ale jeśli jest inaczej, to trudno. ja wiem co miałam na myśli pisząc to.
          wgl nie mam zamiaru się tutaj z nikim już dłużej kłócić ...
    • gorzata.14 ... 25.08.11, 14:09
      Od zawsze tak było, jest i będzie że wszyscy po po wszystkich jeżdżą za to że słucha innego rodzaju muzyki. Ja słucham różnych gatunków muzyki oprócz metalu bo jest jak dla mnie z ciężki.
      Nie wiem jak można się tak przechwalać że słucha się jakiegoś gatunku muzyki!

Jeżeli mam być szczera to ja nie jadę po fankach biebera i selenki tylko wyrażam własne zdanie na temat wokalisty i aktorki i tym podobne. Ale fanek nie obrażam!
      • klaudia_25 . 25.08.11, 20:46
        Przyznaję się może i słucham tego "rocka", ale po fankach jadę tylko wtedy kiedy one zaczną. Jeśli zaczną obrażać twój zespół a swój chwalą to trudno się opanować!
        Jak im potem wygarnę to jest mi jakoś... lepiej O.o
    • by_moonlight Re: do osób słuchających rocka 25.08.11, 18:32
      Odnoszę wrażenie, że po raz kolejny wałkujemy ten sam temat. I spotyka się on zawsze z takim samym odzewem - wywiązują się kłótnie, ostre dyskusje czy jak to inaczej można nazwać. To prawda, że teraz jest "moda" na Nirvanę, Cobaina, muzykę lat '70 i '80. Słuchasz Disney'a? Nie jesteś "na czasie", możesz sobie odpuścić, bo fani rocka rządzą, łuuu!...
      A prawda jest taka, że ktoś jakiś czas temu przyuważył, że nie było zbyt wielu fanów dawniejszego rocka i stwierdził, że będzie się wyróżniać słuchając go. Za jego przykładem poszli kolejni i w ten oto sposób skończyliśmy na kotkowym forum wyzywając wzajemnie "swoją" muzykę.
      Niektórzy nie potrafią zrozumieć, że muzyką jest zarówno rock, jak i pop, jazz, metal, disco-polo czy techno. Rasizm w środowisku muzycznym widać z kilometra. A czytając niektóre z powyższych komentarzy mam ochotę skoczyć z dywanu, pociąć się gumką myszką lub wziąć tabletki na przeczyszczenie. Co z tego, że w teorii większość zgodzi się z autorką wątku, skoro w praktyce i tak każdy będzie mówił, co mu ślina na język przyniesie. Hipokryzję widać praktycznie wszędzie. I proszę nie sugerować się zespołami wymienionymi w moim profilu (bo niektórzy tak właśnie robią, mylę się?), gdyż pisała fanka Dimmu Borgir, Bushido, Shakiry, Linkin Park i Grupy Operacyjnej jednocześnie. Nie podoba mi się wątek - powtarza się i znowu wywołuje dyskusje i "ciężkie" słowa/opinie.
    • drezek Re: do osób słuchających rocka 25.08.11, 21:10
      Chciałaś coś uświadomic, wywołałaś kłótnie.
      • diekatja Re: do osób słuchających rocka 25.08.11, 21:27
        Ja popieram całkowicie zdanie autorki wątku. I naprawdę nie rozumiem tego oburzenia 'fanek rocka'. Za co wy tak poniżacie nickiminaj? Za to, że wyraziła własne zdanie na temat PSEUDO-fanek rocka? Widocznie wy też do nich należycie, skoro was to uraziło. Bo żadnej prawdziwej fanki rocka to urazić nie powinno. Same dajecie dowody i powód do kłótni.
      • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 26.08.11, 00:29
        to nie ja wywołałam kłótnię. ja tylko wyraziłam swoje zdanie, a to, że ktoś się oburzył, to nie moja wina.
        • drezek Re: do osób słuchających rocka 26.08.11, 19:39
          akurat to, że ktoś się oburzy było do przewidzenia.
    • taranka Wina leży po drugiej stronie. 26.08.11, 08:43
      Przepraszam bardzo, ale czemu temat ma nazwę ,, Do osób słuchających Rocka" ?? Zauważyłam, że te pokemony i plastiki właśnie wyzywają NAS słuchających Rocka. Temat jest bez sensu. Zobacz sobie w swoim środowisku, ze to właśnie te plastiki i inne głupoty mówią, że one słuchają Rocka. Kiedyś spotkałam się z takim dialogiem:

Pokemon: Cześć. Słuchasz Rocka?
      Normalny Rockman: Tak. Głównie Green Day, Queen, Linkin Park, Nirvana...
      Pokemon; E tam! badziewie! Hannah Montana, Jonas Brothers i Demi Lovato jest lepsze.

Po pierwsze: To gwiazdki Disneya to NIE był rock, NIE jest Rock i NIE będzie Rock.
      Po drugie: Proszę was przypatrzcie się. Popytajcie kilka pokemonów, pogadajcie z nimi o rocku, coś wiedzą nie! Znam bardzo fajną rockmankę, która Rocka słucha odkąd pamięta. Jej koleżankami z zastępu ( harcerstwo ) są pokemony. NIGDY nie słyszałam, żeby je obrażała. U mnie w zastępie 2 osoby słuchają rocka: ja i moja kol. też w życiu nie mówiłyśmy o nich coś źle. Chłopcy to już wgl. rock całą gębą, cały czas u nich siedzimy jak jesteśmy na obozach i nigdy żaden coś źle nie powiedział o nich. A one co raz mówią jak byliśmy an wycieczce jedna zaczęła coś tam gadać, że jak można tego słuchać, że jej tata na to by nie pozwalał itd. Wiadomo o kim mowa? O tej rockmance w ich zastępu. To jest chore! osądzać NAS! Chociaż wina leży pod drugiej stronie.

Za wszystkie błędy przepraszam.
      • elisss92 Re: Wina leży po drugiej stronie. 26.08.11, 11:23
        Pokemony bo nie słuchają rocka? Łał, w takim razie jestem pokemonem!
        Po Twojej wypowiedzi odniosłam takie wrażenie.

Jestem na kocie jakieś 3 lata i w sumie to bardzo rzadko (bardzo!) spotkałam się, żeby ktokolwiek słuchający popu mówił o rocku jako o badziewiu. Zazwyczaj było odwrotnie:
        słuchający popu: bo ja to słucham np. Jonas Brothers, Seleny Gomez itp
        słuchający rocka: dziecko disneya! Jak można słuchać takiego gówna! Lepiej włącz sobie AC/DC, Nirvany (co za głupi przykład z tą Nirvaną, ale nieważne), Iron Maiden. ZTo jest prawdziwa muzyka!

I taka wymiana zdań była spotykana o wiele częściej niż "rock to badziewie". I w sumie nie chodzi tu o poglądy muzyczne, ale o wyrażanie ich w stosunku do innych.
        • fangtasia Re: Wina leży po drugiej stronie. 26.08.11, 12:44
          a no z tym się zgodzę. nie wiem czemu nie które dziewczyny tak bardzo chcą przekonać osoby słuchające popu że są gorsze. NIEKTÓRE Z NICH są po prostu zamknięte na inne style muzyczne. a szkoda bo nie wiedzą co tracą.
        • taranka Re: Wina leży po drugiej stronie. 26.08.11, 16:50
          Pokemonami nazywam osobę, która słucha Miley itd. i myśli, że to rock. Nie sobie słucha i disco polo , ale niech nie mówi, ze to rock. Przepraszam za nie wyjaśnienie mojego znaczenia pokemonów.
    • blondzia Masz rację :) 26.08.11, 11:56
      Choć nie słucham rocka tylko POPU ale tu weszłam i się z tobą zgadzam !!!!!!!!!!
    • miki_jackson @pani_marsowa 26.08.11, 12:16
      Musisz pamiętać o takich zespołach jak:
      Queen,The Beatles

Oni to stworzyli prawdziwą historię!
      • fangtasia x__x 26.08.11, 12:40
        sranie w banie.
        nikt się nie przyzna że czasem też zdarzy mu się posłuchać takiej muzyki jaka jest aktualnie popularna . nie wiem czemu ? wstydzicie się ? bo jesteście takie wielkie fanki rocka ?
        ja słucham bardzo różnej muzyki . z nudów czasem zapuszczę tą vivę. tu też znajdą się fajne piosenki !! nie bądźcie takie anty pop to tylko rodzi agresję -.-
        każdy tak naprawdę szuka czego innego w piosenkach. inni rytmu inni tekstu z przesłaniem to tylko kwestia upodobań , nie znaczy to wcale że jeśli ktoś słucha techno jest kretynem . a do autorki : jeśli są tu osoby obrażające twoją ulub. muzykę znaczy że jej nie lubią i pozwól im to wyrażać. ty też możesz posłuchać kilku rockowych kawałków , poczytać tekst piosenki .
        • pani_marsowa Re: x__x 26.08.11, 12:50
          hmm to co tu napisałaś..troszeczkę mnie uraziło ale to nic..ja jestem osoba...która nigdy nie słuchała muzyki pop...i jakoś nie mam zamiaru jej słuchać...
          • fangtasia Re: x__x 26.08.11, 19:24
            tak, wiem czasem piszę coś bez przemyślenia . nie chciałam nikogo urazić ale znam kilka takich przypadków.
      • pani_marsowa @miki_jackson 26.08.11, 12:43
        tak tak pamiętam..ale nie napisałam bo się ostro wku...łamdevilpiwo
        • abbey_girl Trochę nie rozumiem.... 27.08.11, 11:32
          ....dlaczego po obu stronach zdarzają się przypadki, które obrażają innych. To jest bez sensu, jeśli mogę z tobą normalnie porozmawiać czy popisać to nie obchodzi mnie czy słuchasz popu, rocka, metalu czy country ! Nigdy nie miałam problemu (na szczęście) z takim zachowaniem. Każdy ma inny gust i nie widzę problemu....
    • hatterka Re: do osób słuchających rocka 27.08.11, 12:57
      Się "dyskusja" rozrosła... Nawet nie chce mi się czytać całości.
      Powiem tak: fanki innej muzyki, które szanują zespoły, które zapisały się w historii, zupełnie mi nie przeszkadzają. Jeśli ktoś słucha (przykładowo) Demi Lovato, ale zna i szanuje wkład do muzyki (znów przykładowo) Pink Floyd, jest ok. Natomiast jeśli zagorzała fanka Biebera jedzie po moich ukochanych zespołach, nie znając nawet jednego ich utworu, to wtedy może być z nią źle. Żeby coś skrytykować, trzeba to chociaż minimalnie poznać. Ja potrafię powiedzieć, co konkretnie nie podoba mi się w muzyce najpopularniejszego w tym temacie Biebera czy panny Gomez. Większość przeciwniczek rocka nie potrafi przeważnie podać żadnych argumentów, poza tym, że dla nich to "darcie mordy". -.-
      • smileyy776 Re:hatterka 27.08.11, 20:06
        masz rację...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka