Dodaj do ulubionych

do osób słuchających rocka

10.08.11, 18:43
a wiec pisze to, bo chciałabym wam coś uświadomić.
otóż, zauważyłam, ze na forum są przechwalające się kotkowiczki, które się nie wiadomo jak wywyższają, tylko dlatego, ze słuchają rocka. rozumiem, każdy ma prawo słuchać czego chce, ale nie macie prawa się wywyższać nad osobami, które sobie słuchają np. popu, hip-hopu czy jeszcze jakiegoś tam innego rodzaju muzyki. często piszecie, że np. muzyka jaką tworzy Bieber, Selena czy inne tam młode gwiazdki, to nie muzyka, tylko jakieś gó*no ze przeproszeniem. możecie nie lubić ich twórczości, ale nie obrażajcie ich fanów. dla nich np. rock może być straszny, ale zazwyczaj one nie obrażają waszych idoli bez powodu. często piszecie, że to nie jest muzyka to co jest teraz puszczane, ale jak ktoś chce to niech słucha sobie muzyki bez przekazu, co wam to tak bardzo przeszkadza? ciągle tylko krytykujecie nowoczesną muzykę, że tutaj zero przesłania, zero melodii i że to totalny szajs. dobrze, miejcie sobie takie zdanie, ale nie musicie się z nikim nim dzielić, jeśli kogoś to może obrazić. uważacie się za nie wiadomo jakie fajne, bo słuchacie jakiś tam zespołów z lat 80 czy 70 i czujecie się z tego powodu lepsze. nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem. co wam tak przeszkadza, że ktoś słucha innej muzyki? drażni was to? jeśli tak, to powiedzcie to w kulturalny sposób, a nie chamsko. przecież człowiek ma prawo słuchać kogo i co chce. muzyka ma nam sprawiać przyjemność, pozwolić nam się zrelaksować, oderwać od rzeczywistości, dzięki muzyce można być we własnym świecie. każdy ma prawo sobie wybrać swoje ulubione zespoły, czy wokalistów. jak ktoś słucha kogoś kogo ja nie lubię, to nie piszą od razu zbędnych komentarzy, które mogą kogoś w jakiś sposób urazić. mam czasami wrażenie, że osoby które słuchają rocka, czują się jakieś większe, bardziej lubiane, wyluzowane i nie wiadomo jakie cudowne. tak jakby uważacie, że słuchacie najlepszego gatunku muzyki, a inne gatunki to jakaś totalna porażka ... możecie sb uważać, że rock jest najlepszy, ale nie krytykujcie innych za to czego słuchają.
wiem, że pewnie duuużo osób mnie za to pojedzie, ale ja nie boję się mieć własnego zdania i nikt mnie niczym nie urazi, bo mi trudno sprawić przykrość.. oczywiście nie napisałam tego do WSZYSTKICH fanek rocka, ale kierowałam te słowa do osób, które tym się przechwalają ciągle na forum i nie tylko.
może i trochę to niechlujnie napisałam, ale jakoś na to uwagi nigdy nie zwracam jak piszę.
Obserwuj wątek
    • alivemurderer Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 18:47
      bo tak jest. ale teraz jest moda na "nirfane" i te inne ścierwa
      • anahi_loveyou alivemurderer 10.08.11, 18:50
        te te te ! dziewczynko uważaj co mówisz !
        • alivemurderer Re: alivemurderer 10.08.11, 19:01
          nie jestem dziewczynką, dziewczynko, i nie - nie będę uważać na to co mówię/piszę. kolejna wielka faneczka kurcika? wink
          • itsjustmee Re: alivemurderer 11.08.11, 12:42
            Więc jesteś chłopczykiem? big_grin Wybacz, ale nie mogłam się powstrzymać ;p
            • anahi_loveyou itsjustmee 13.08.11, 14:40
              genialna jesteś wink
            • pani_marsowa Re: alivemurderer 26.08.11, 11:50
              Dziewczyno..ale ty jesteś szurnięta..aż mi ciebie żal..
              Tkie zespoły jak Nirvana,U2,Guns N' Roses,Linkin Park czy nawet Mój zespół...30 Seconds To Mars...to oni stworzyli historię...to oni stworzyli prawdziwą muzykę...a nie jakaś Gomezgówna..Biberek czy...ch... wie kto..tą muzykę co oni "tworzą" jeśli mogę to tak nazwać..to jest totalne "GÓWNO!" A WIESZ DLACZEGO??
              Już ci powiem...oni to robią dla kasysuspicious mają swoich "niby fanów" za których się uwarzacie za przeproszeniem głęboko w swojej Bogatej DUPIE!....Popatrz na 30STM...Oni nie mają fanów...Oni mają rodzinę...Oni ją stworzyli..ta rodzina jest Echelonem...Gdyby nie Echelon...to Oni już dawno przestali grać...
              Więc ku... dziecko drogie...i inne tutaj pustaki,plastiki i FG....
              nie obrażaj Nirvany..bo ku... zobaczysz jak Kurta kocham....takich jak wy będziemy tutaj tępić....
              Ave!
        • sopwil / 13.08.11, 20:01
          anahi_loveyou- ale on/ona/ono nie musi uważac na słowa, bo pisze całą prawdę. tak jest, nie wszyscy tak mają, ale większośc.
      • rememberina Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 18:51
        zgadzam się z @nickiminaj. osobiście słucham rocka, innych gatunków także i mam naprawdę głęboko w poważaniu, czego słuchają inni. ale komentaż powyżej - zbędny.
        • rememberina Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 18:52
          miałam na myśli kom. @alivemurderer.
      • melanie96 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:36
        hah no nie wierzę poprostu!
        alivemurderer.. napisałaś właśnie to z takim podejściem jakie skrytykowała autorka tekstu.. Z tymże nie tyczy się to tylko do osób słuchających rocka, ale też osób słuchających innej muzyki. (Co właśnie potwierdziła alivemurderer)
        A tak pozatym to chociaż sama słucham rocka to zgadzam się z autorką i jestem otwarta na inne rodzaje muzyki. tongue_out
      • kamirii Re: do osób słuchających rocka 11.08.11, 13:13
        alivemurderer napisał(a):

> bo tak jest. ale teraz jest moda na "nirfane" i te inne ścierwa

Twój poziom intelektualny właśnie sięgna dna jestes żałosna gratulacje=.=
    • k. Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 18:50
      Nawet nie dojechałam do połowy tego tekstu, bo mi się nie chciało, ale wydaje mi się, że zrozumiałam o co ci chodzi. Wina leży i po jednej i po drugiej stronie, wszyscy na siebie nawzajem najeżdżają. Trudno. Tak było, jest i będzie. Nie da się wszystkich zmienić.
    • coldprincess Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 18:53
      Nie przeczytałam całego tekstu bo mi się nie chciało, ale wiem o co Ci chodzi.
      Słucham rocka i Rapu i się nie wychwalam. Według mnie każdy ma inny gust, ale i tak nie zmienię zdania o tym, że muzyka tworzona przez dzisiejsze gwiazdy to kompletny szajs. I nie zrozum mnie źle - ja nie obrażam ludzi słuchających tą muzykę, ja najzwyklej stwierdzam fakt, że w dzisiejszych czasach większość gwiazd się ogląda, a nie słucha. Przykładem Rihanna. Innym przykładem są "gwiazdki" bez talentu (Rebecca Black). Nie rozumiem poco promować takich ludzi. Do Biebera nic nie mam, pomijając, że jest komercyjny. Ale talent chłopak ma i niech się rozwija. I wcale nie uważam, że muzyka którą słucham ja jest lepsza, dla mnie jest lepsza, ale dla innych może nie być. Bo gusta są inne. I mnie też wkurzają te wszystkie wojny typu "ty mówisz Lady Gaga ja mówię 30 second to mars" itd. według mnie takie sprzeczanie się jest pozbawione najmniejszego sensu.
      • elisss92 coldprincess 11.08.11, 13:20
        a który zespół czy piosenkarz/piosenkarka nie jest komercyjny? Nie ma muzyki bez cienia komercji. Nie ma.
    • anahi_loveyou Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 18:56
      oj tylko się nie popłacz -.- słucham rocka, bo jest najlepszym gatunkiem muzycznym .
      a muzyka,którą tworzy Bieber czy tam inne gwiazdeczki jest gównem . no soreczka,ale taka jest prawda .

aa i słuchaj sobie czego tam chcesz, mnie to nie interesuje .

i uważam się za niewiadomo jaką fajną bo słucham zespołów z lat 80 i 70 ha ! ave .
      • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:00
        nie martw się, nie popłaczę się przez ciebie, bo nie ryczę z byle powodu.
        właśnie takie zachowanie miałam na myśli. wywyższanie się, obrażanie współczesnych ludzi tworzących muzykę. dla mnie rock to może być gó..., a dla ciebie bieber, chociaż nie mam nic do rocka, bo po prostu tego nie słucham, ale nie musisz od razu wszystkim oznajmiać jak ty go nienawidzisz, bo na kotku są jego fanki. zauważyłam, że teraz to taka moda na "nienawidzenie biebera", a tak na prawdę on nikomu nic nie zrobił. owszem, jest komercyjny, ale czy on kogoś tym skrzywdził? nie .. więc nie wiem o co chodzi -.-
        • song Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:02
          https://bi.kotek.pl/kotek/f640x640/38/65/4212e7ff51.jpg
          • song Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:03
            +aczkolwiek ta muzyka musi mieć jakiś przekaz i nie może być robiona na pokaz.

Ave.
        • anahi_loveyou Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:06
          oł . chyba się potnę przez twoją odpowiedź .
          • nickiminaj @anahi_loveyou 10.08.11, 19:21
            aha. nie obchodzi mnie co zrobisz.
          • ice_tea Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 00:29
            i to mówi osoba któa słucha RBD i avril HAHAHHAHAHAHAHA jebne!!!!!!!!!!!
            • ice_tea Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 00:30
              miałam na myśli anahi_loveyou <<< HAHAHAHAHAHAH (Saga Zmierzch,Zbuntowani,H2o Wystarczy Kropla??) HAHAHAHA
        • smileyy776 Re: racja. 10.08.11, 19:10
          Ja słucham popu i rock'a.Nie wiem czemu ludzie nie lubią tej muzyki może to przez Justin'a czy Selenę.Nie wiem.Mi koleżanka kiedyś na GG napisała : "pop to gó***" bo sama słucha reagge i rapu i hip-hopu.a ja nic jej nigdy nie pisałam,że hip-hop to gó***.Ludzie się śmieją,bo np. ktoś słucha Miley Cyrus.dlaczego? bo była w disneju i grała idiotkę hancię? teraz śpiewa inną muzę niż tą z hanci typu : "mam limuzynę i wieszak na perukę!!" sad Gdym teraz napisała,że słucham Miley czy kogoś innego zostałabym wyśmiana... szkoda.
          • alivemurderer Re: racja. 10.08.11, 19:15
            bo ludzie wmówili sobie jedno przed drugie że rock jest najlepszy, a jeśli będziesz mieć odmienne zdanie to, no niestety ;]
        • kociara24 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 13:48
          nickiminaj napisał(a):

> zauważyłam, że teraz to taka moda na "nienawidzenie biebera"

Nie ma mody na nienawidzenie kogoś
          Albo się zjebera lubi albo nie, ja go niecierpię
          A i co do tematu to nie tylko ci co lubią rock(ja) mówią że inni śpiewają gó...
          Ludzie którzy lubią "muzykę tworzoną przez gwiazdeczki disney'a też obrażają inne gatunki muzyki
          Więc nie zwalaj winy na fanów rocka! angry
      • jagoda1602 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:04
        Słuchaj, jedna strona odbiera to tak, że fanki bieberka(przykładowo) się wywyższają, a druga(jak ty np.) że my. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
        • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:08
          ale ja nie miałam na myśli wszystkich osób, które słuchają rocka. na końcu napisałam, że nie chodzi mi o wszystkie osoby, tylko o te, które nie wiadomo jakie lepsze się z tego powodu czują.
        • ice_tea Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 00:43
          powiem wam, że jedynie ludzie słuchający disco-polo i techno się nie wywyższają piwo hhaha
      • darkness_day Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:08
        Może i masz rację, ale to nie dotyczy jedynie osób słuchających rocka`a, tak samo jest z osobami słuchającymi pop`u czy Bieberka. Dla nich np. metal to tylko jedne wielkie darcie,''po prostu dziadostwo''. To dotyczy większości, która nie potrafi uszanować tego że ktoś woli inny gatunek muzyki, niż ten który on słucha, lecz to że nie potrafią tego kulturalnie wyrazić to już ich problem. I tyle.
        • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:11
          wiem, że to nie dotyczy tylko osób słuchających rocka, bo wiem, że niektóre fanki biebera się tak samo zachowują. ja nie napisałam, że tylko i wyłącznie fanki rocka się tak wywyższają, bo wiem, że tak nie jest.
      • zukolover Re: do osób słuchających rocka 26.08.11, 09:48
        o.O W głowie się nie mieści, jaka jesteś dziecinna, a za jaką wspaniałą się uważasz. A wiesz, że wcale tak nie jest? WSZYSCY SĄ RÓWNI, WSZYSCY. Nie ważne kto czego słucha, czego nie lubi, bo muzyka to muzyka, tak? Każdy ocenia wszystko inaczej, ze swojego punktu widzenia, więc to że tobie się coś podoba, nie znaczy że wszystkim innym też.
    • estera102 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:08
      oj , w stu procentach się z tobą zgadzam smile sama słucham metalu ale uważam to za naturalną rzecz a nie wielki powód do chwalenia . ale teraz jest moda na cięższą muzykę i wiele osób się na nią (tak naprawdę nienaturalnie i tylko dlatego że jest to modne ) przestawiła . no ale jak coś jest modne to jest o tym głośno a wszystko inne jest złe . no cóż za kilka lat pewnie im wszystkim przejdzie . no i warto jeszcze zwrócić uwagę że tak nie ma w np. Ameryce . tylko w naszej kochanej polsce .
      • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:13
        Przyznam się,że byłam kiedyś wielką fanką Miley.Teraz mi przeszło.Mam jej dwie płyty... Śmiejcie się ze mnie,ale mam to gdzieś.Teraz wolę Lady Gagę!
    • lenisis urzekła mnie Twoja historia 10.08.11, 19:15
      to się nazywa "wolność słowa". Skoro wszystkie faneczki napadają na mnie i uważają, że to szajs to nie myśl sobie, że będę siedzieć cicho. to już nie przedszkole, nikt nie musi być miły.
      To, że każdy ma prawo mieć własny gust etc. - to przyznam rację. ale najpierw może mogłaś się zastanowić, że każde zachowanie ma swój powód? Bluźnię na biebiera i inne słit gwiazdki i będę to robić do usranej śmierci. Bo skoro 30stm ma piosenki bez sensu, a reszta rockmenów to ćpuny i nic nie warci ludzie to przepraszam Cię bardzo, ale nie będę do diabła tego tolerować.
      • nickiminaj Re: urzekła mnie Twoja historia 10.08.11, 19:18
        owszem, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale należy je wyrażać w sposób kulturalny. wiele ludzi też źle komentuje to czego słucham, ale po co ja mam się zniżać do ich poziomu? ważne, że ja wiem jakiej muzyki słucham, a jak komuś się nie podoba to już nie jest mój problem.
      • smileyy776 Re: urzekła mnie Twoja historia 10.08.11, 19:18
        Dla mnie 30STM to świetny zespół! Słucham ich sobie czasem.Ale lubię też pop...
        • rozowelizaki Re: urzekła mnie Twoja historia 10.08.11, 19:28
          Z jednej strony masz racje ale z drugiej nie bo obrazasz tylko fanki rocka a nie tylko one sie wywyzszaja. Mnie tak samo wkurza jezeli ktos jest nie tolerancyjny i dziewczyny ktore nagle zaczely sluchac rocka mysla ze sa takie zajebiste ( i oczywiscie nie mowie o wszystkich bo sama go slucham ale takich co robia to na pokaz). Ale jest identycznie z osobami ktore sluchaja hip-hopu lub reggae. I chcialam jescze dodac ze jestem tolerancyjna ale mam swoje zdanie i uwazam ze Justin Bieber i Selena Gomez to nie muzyka ale nie bede kogos traktowala innaczej dlatego ze ich sluchaja smile
          • nickiminaj Re: urzekła mnie Twoja historia 10.08.11, 19:32
            nie obrażam fanek rocka, bo na końcu napisałam, że nie mam na myśli wszystkich osób, które tej muzyki słuchają. wyżej nawet napisałam, że uważam, że nie tylko one się wywyższają, bo wiem, że fanki Biebera, czy innych gwiazd również to robią, ale najczęściej spotykam się na kotku z wywyższaniem się fanek rocka, więc akurat o tym postanowiłam napisać.
            • rozowelizaki Re: urzekła mnie Twoja historia 10.08.11, 19:38
              zwracam honor odebralam to w inny sposob. I zgadzam sie z toba bo sama slucham duzo gatunkow smile
            • lililine Re: urzekła mnie Twoja historia 11.08.11, 12:44
              wybacz ale poniżyłaś fanki rocka. nie wszystkie takie są. a ty je po prostu zjechałaś. tylko w bardziej kulturalny sposób. słucham czego słucham ale nigdy nie krytykowałam fanek JB czy innych gwiazd. Przepraszam bardzo ale mnie uraziłaś. wspomnijmy o tym że fanki innych stylów muzycznych zachowują sie podobnie. oczywiście nie wszystkie.
              kończąc. błagam o wyrozumiałość i nie oczernianie innych. nawet w postach. dziekuje.
              • ice_tea Re: urzekła mnie Twoja historia 13.08.11, 00:32
                nie zesraj się czasem pod wpływem tego jak bardzo cię uraziła. bejbe mam radę, naucz się czytać..
    • zala95 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:25
      Całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja sama kocham rocka i w moim uszach brzmi najlepiej, jednak doskonale wiem, że dla kogoś może być okropny. Nie toleruję na pewno puszczania muzyki na fulla w miejscach publicznych, jest to niekulturalne. Przeważnie są to gatunki, których szczerze nie cierpię, ale nie mówię słuchaczom rapu, że to g*wno (chyba że wkraczamy z jakichś powodów na wojenną ścieżkę). Niech każdy słucha tego, czego chce i nie ma problemu. Tolerancja, szacunek. Oczywiście, chyba każdy się zgodzi, że pewne rodzaje muzyki są ambitniejsze od innych gatunków (klasyka vs. techno), ale nikt nie powiedział, ze wszystko musi być ambitne i wszyscy także tacy muszą być. Żyjcie i pozwólcie żyć innym. wink
    • psycho_ Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:29
      słucham wszystkiego. czasem nawet bieber'a (no bo kto z mojego liceum nie pamięta tego cudownego pogo przy "Baby"? <3). wszystko jest dla ludzi. a jak już chce się coś krytykować lub wywyższać jakąś rzecz nad inną to powinno się podawać konkretne argumenty nie zapominając przy tym o kulturze słownej i tym, że nie każdy musi mieć takie samo zdanie jak my. można pisać dlaczego się lubi dany gatunek lecz bez najeżdżania, pisania o 'prafdzifej musyce' i spychania całej reszty na 'dnio muzycznego świata' ;d
    • cotton.caandyy. nickiminaj 10.08.11, 19:32
      dziewczyno! masz sto procent racji! a nawet więcej! ja jestem Lovatic. jestem wielką fanką Demi Lovato. nie obchodzi mnie ,żę komuś ona przeszkadza. ja wiem swoje. ale nigdy,przenigdy nie skrytykowałam osoby , która słucha np. AC/DC, Iron Maiden. mają naprawdę fajne piosenki,ale nigdy sie interesowałam specjalnie. jak dla mnie muzyka , którą oni tworzą lub tworzyli jest ciekawa, ale nie ciągnęło mnie. podobnie z zespołamii typu 30stm, paramore- jednak,przyznam się, że nigdy nie odczuwałam od nich takiego potężnego 'wow. szacun' ja od wcześniej wymienionych. ktoś powiedział ,że piosenki bez przekazu są do kitu. ja tak nie sądzę. bo ktoś może lubić jakąś piosenkę tylko z tego powodu, iż muzyka jest w niej fajna. ktoś wspomniał też ,że wina leży po obu stronach. owszem. ale zauważyłam ,że 1/4 Beiebers, Lovatics,Smilers , Selenatorów itd. jest tak 'wrogo' nastawiona do fanów rocka. a prawie 3/4 dziewczyn z kotka, tępi osóby, które słuchają Demz, JB, Miles itd. niestety. to jest moje odczucie. mogę się mylić. tylko 'nie bijcie'. ale takie moje zdanie xpconfused
      • alivemurderer Re: nickiminaj 10.08.11, 19:34
        miej własne zdanie, i nie przejmuj się innym. jesteś fanką, to jesteś i się tego trzymaj
        • nickiminaj Re: nickiminaj 10.08.11, 19:36
          zgadzam się w 100% z alivemurderer
      • smileyy776 Re:cotton.candyyy 10.08.11, 19:39
        masz rację.ja też jestem Lovatic i mam gdzieś to ,że ktoś mówi ,że jest głupia,bo słucham Demi czy Cyrus.na prawdę lubię rock'a,ale wierna też jest pop...
      • jagoda1602 Re: nickiminaj 10.08.11, 19:40
        Myślę, że jest ich więcej niż tylko 1/4. Jednak po naprawdę potężnej kłótni, która wybuchła jakieś pół roku temu między fankami Biebera i jego anty-fanami liczba obrażających rocka zmalała. Fankom Biebera ostro się dostało, więc chyba nie chcą powtórkismirk
    • cotton.caandyy. Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:36
      ale gdyby była wojna o tzw. 'prawdziwą muzykę', to obstawiałabym klasykę
      • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:41
        Co jestem głupia,bo lubię Demi? Jestem głupia,bo lubię słuchać czasem piosenek Miley?!
        • alivemurderer Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:45
          kto ci to napisał? ja nie raz walne sobie piosenkę z disney'a, i nie ma sie ku... czego wstydzić.
    • czarna_. Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:42
      po pierwsze : nie nazywałabym "fankami rocka" osób, które słuchają tego gatunku na pokaz.
      po drugie : to, że jak to nazwałaś "nowoczesna muzyka" nie ma przekazu, jest prawdą.
      ale w sumie mnie to nie obchodzi. tylko trochę przykre jest to, że ludzie lubią piosenki typu "seksualna" itp. no ale jestem w stanie zrozumieć, że muzyka służy wielu ludziom do zabawy, żeby się pośmiać, potańczyć.
      Sama też nieraz słucham popu. I co z tego?
      Aha, jeszcze jedno. Nie tylko rockowe piosenki są"wartościowe"! No, bo chociażby rap, reagge a nawet niektóre z popowych utworów.
      Totalnym dnem jest disco-polo, ale szanuję ludzi, którzy tego słuchają, bo każdy inaczej patrzy na muzykę.
      pozdro.
      • czarna_. Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:46
        dodam jeszcze, że czasem nawet gwiazdkom Disneya coś wyjdzie. Np, Demi Lovato Syscraper - bardzo lubię. Nawet niezła jest piosenka Joe Jonasa, ta nowa.
        • alivemurderer Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:48
          tobie może się podobać skyscraper, innym nie, tobie może się nie podobać la la land, inni uwielbiają tę piosenkę. rozumiesz? to że ty myślisz że coś "nie wyszło" dla innych może to być... ku... ideał
          • czarna_. Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:56
            spoko, gościu... wyluzuj
            po prostu chciałam podać przykład, ok? w moim mniemaniu Demi wyszło "Skyscraper", w Twoim "La la land" lub jeszcze inne. ROZUMIEM.
            Nie miałam zamiaru Cię urazić, czy coś.
            • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 20:03
              właśnie tego słucham,bo mi się przypomniało i co macie coś?! big_grin
              • czarna_. Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 20:07
                to było do mnie? Kobieto, czy ja Cię krytykowałam? Nie obchodzi mnie czego słuchasz. Lubisz Miley - proszę bardzo, nic mi do tego.
                • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 20:12
                  nie czarna . to do ludzi,którzy gardzą popem wink
      • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:47
        ja jestem tolerancyjna i szanuję,że ktoś słucha hardrocka czy Bieber'a(tego nie jestem pewna tongue_out)
        • smileyy776 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 19:50
          Piszę to do wszystkich użytkowniczek tego serwisu! Lubię muzykę rock.Lubię muzykę pop.Słucham 30STM,Green Day,Nirvana itp.Ale słucham też Lady Gagi serce czy Demi Lovato serce nawet zdarzy się panna Cyrus chociaż za nią nie przepadam.Jeśli Wam się to nie podoba to trudno...
    • lilii_95 Re: do osób słuchających rocka 10.08.11, 20:10
      nie pozostaje mi nic oprócz przyznania ci racji.

• fangtasia x__x 10.08.11, 20:34
      hm sądzę że muzyka rockowa jest o wiele dojrzalsza niż te wszystkie puste melodyjki lecące na vivie czy innej stacji. teksty o niczym teledyski przepełnione erotyką no sory mnie takie coś nie rusza i nie wiem komu może się to podobać wink
      • smileyy776 Re: x__x 10.08.11, 20:53
        Po części się z Tobą zgodzę.Ale nie wszystkie teksty są o niczym.Np. Born this Way Gaga-ma przesłanie! Ale piosenka Dody - Bad Girls to jest puste no taki tekst jest pusty : bad girls są głodne i złe! ooo! wychodzi nam : złe dziewczyny są głodne i złe -,-sciana
        • klaudia_25 Re: x__x 13.08.11, 14:46
          Popieram was ^^

Może nikt nie lubi tej muzyki bo słowa nie mają sensu a teledyski nie są za fajne? Trochę takie tandetne... jak ten dody bad girls -.-
    • jane_ Re: do osób słuchających rocka 11.08.11, 01:36
      nie ma czegoś takiego jak prawdziwa muzyka, dobra muzyka, zła muzyka. jest muzyka. muzyka jest dobrem. nieważne, czy to rock czy nie wiem, idm - to wszystko należy kochac i przyjmować z otwartymi łapkami.

a ja słucham sobie wszystkiego. i alternatywy, i elektroniki, i popu, i zespołow z okładek gazet, i tych, które nigdy na nich nie wylądują. oceniam muzykę, bo takie zajęcie sobie znalazłam - ale nie w kategoriach "śmieć/nie śmieć", to nie o to chodzi.

jedyne, o czym... w mocnych slowach zdarzalo mi się dyskutować - gatunki. moim zdaniem często błędnie jakaś etykieta jest przypisywana danemu zespołowi. tak samo piszecie teraz, że słucha rocka na pokaz. ale jak na pokaz mozna słuchac muse i 30stm. ;q

podsumowując: muzyka jest muzyką, należy ją kochać pod każdą postacią, szanować twórców i słuchaczy. krytykować mądrze i z głową, z zachowaniem podstawowych norm kultury i używając sensownych argumentów.

i nie kłóćcie się o takie milusie sprawy. paradoksalnie fanka rocka łatwo może zakolegować się z fanką biebera. o.

1:30 w nocy nie jest moim sojusznikiem jeśli idzie o składanie zdan.
      • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 11.08.11, 12:31
        Cóż....muzyka i tolerancja nie idą ze sobą w parze. Czy będziecie wygłaszać tyrady na temat wywyższania się czy nie, i znajdzie się osoba lub osoby, które tego nie zrozumieją. Tak jest złożony ten świat i tyle.
        Przestańcie jednak wymuszać niepotrzebne afery, jak np. panna smiley.
        Ja osobiście slucham rocka i przyznam, że jest to najfajniejszy gatunek muzyki, ze wszystkich jakich w swoim życiu słuchałam. Po prostu najbardziej przypadł mi do gustu.
        I tyle na ten temat.
      • izuunia55 jane_ 11.08.11, 12:52
        Dobrze powiedziane. Zgadam się z Tobą w 100%. Muzyka to muzyka, każdy odbiera ją inaczej, każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje. Niech każdy słucha to co lubi i nie krytykuje innych za to czego słuchają,a sam nie będzie krytykowanysmile
    • knotka Re: do osób słuchających rocka 11.08.11, 13:05
      ja słucham rocka,ale nikogo innego nie obrazam , ze np slucha bibera - niech se slucha w koncu on to dla kogos spiewabig_grin Ale to wlasnie najczescej ludzie jada po tych , ktorzy sluchaja rocka ;/
    • sammy Re: do osób słuchających rocka 11.08.11, 13:17
      Słucham rock'a, też trochę popu, ale nie wywyższam się przez to na forum. Natomiast to co napisałaś, że dzisiejsza muzyka nie mam przekazu i jest totalnym szajsem, jest niestety prawdą. Uważam, że bieber, selenka tworzą gó...aną muzykę, z resztą nie tylko oni, jest mnóstwo osób, zespołów, którzy nic wartościowego nie umieją stworzyć. Oczywiście w dzisiejszych czasach są takie osoby, które naprawdę potrafią coś pięknego tworzyć, ale to tylko nieliczni. Nie jest o nich tak głośno jak o innych, bo po prostu ludzie wolą słuchać jakiegoś syfu, który teraz leci w radiu. Nie chcę obrażać fanek Biebera, niech sobie słuchają tej według nich 'pięknej' muzyki. Ciekawi mnie tylko ile taki Bieber będzie się utrzymywał na listach przebojów? Na pewno nie długo góra 3-4 lata, potem wszyscy o nim zapomną, bo pojawią się kolejni, którzy również będą mieć swoje 5 min. przykre...
    • elisss92 Nie ma lepszej i gorszej muzyki 11.08.11, 13:26
      Skoro ktoś tworzy taką a nie inną muzykę to znaczy, że ktoś chce tego słuchać, ma swoich odbiorców. Dlaczego ktoś chce wmówić, że to właśnie rock jest "jedyną słuszną muzyką"? Każda ma w sobie coś, bo, bądź co bądź, tworzona jest dla kogoś, wkłada się w nią jakąś cząstkę siebie- mniejszą czy większą, ale wkłada.
      Sama słucham post hardcore, screamo, emo (a nawet czasami reggae, polski rap [jest bardzo dobry!] i jestem fanką zespołu Video tongue_out) , ale nigdy nie obrażam fanów innej muzyki, bo o gustach się nie dyskutuje i ich nie obraża, moi drodzy. I nieważne, czy ktoś jest fanem Seleny Gomez, Justina Biebera, Boba Marleya czy AC/DC. Każdy zasługuje na taki sam szacunek.
    • trufla Re: do osób słuchających rocka 11.08.11, 19:18
      Apele niewiele zdziałają. Istnieje coś takiego jak wolność słowa czyli możność wyrażania swoich poglądów. Nie możesz napisać, że tacy ludzie 'nie mają prawa'. Bo mają to prawo. Każdy ma...
      • nickiminaj @trufla 12.08.11, 15:43
        wiem, że instnieje takie coś jak wolność słowa, ale każdy niech wyraża swoje zdanie w sposób kulturalny. nikt NIE MA PRAWA obrażać kogoś tylko dlatego, że słucha innej muzyki. postaw się na miejscu takiej osoby, która słucha sb popu i nagle naskakuje na nią osoba, która słucha rocka, czy tam innego gatunku muzyki i mówi ci, że to co ty słuchasz to jedno wielkie g*wno. nikomu by nie było miło ...
        • trufla Re: @trufla 12.08.11, 15:50
          Kulturę wynosi się z domu. Na to, że komuś jej brak nic nie poradzisz. Takie życie. Poza tym kiedy ktoś naskakuje na to czego ja słucham po prostu ignoruję takie osoby - nie widzę problemu...
          • nickiminaj Re: @trufla 12.08.11, 16:05
            wiem, że nic nie poradzę na to, że niektórzy są niewychowani. to oni mają problem, nie ja.
            no właśnie TY ignorujesz takie osoby, ale niektórzy nie umieją i biorą sobie wszystko do serca. nie mam tutaj na myśli siebie, bo ja też mam to gdzieś, ale są takie wrażliwe osoby, które to bardzo rani.
            • outros Re: @trufla 12.08.11, 16:10
              No np. ja słucham gwiazd Disneya Mils,Dems.Selenę rzadziej.No i wiele osób się mnie czepia.Ja to olewam.Albo piszę- ja nie obrażam twojej muzyki więc ty nie obrażaj mojej.i temat skończony...
              • wampire13 Re: @trufla 12.08.11, 16:22
                Ale ci co słuchają popu i tak dalej też nie są święci. Tak samo na nas najeżdżają, przezywają i mówią, że nasza muzyka to ścierwo. Tego nie można zignorować.
                • outros Re: @trufla 12.08.11, 16:28
                  Ja nigdy nie wyzywałam rock'a,bo sama go słucham czasem...
                • nickiminaj Re: @trufla 12.08.11, 17:36
                  wiem, dlatego wyżej już o tym napisałam.
    • stayaway *______* 12.08.11, 16:21
      ktoś tu słucha Bimbera -.-
      • outros Re: *______* 12.08.11, 16:28
        ja nie słucham go !
    • sasetka54 Jaja se chyba robisz. 12.08.11, 16:49
      I że to niby osoby słuchające rocka naskakują na fanów popu i reszty? Na jakim ty świecie żyjesz, nawet nie masz ku... pojęcia, ile razy zostałam 'wyklęta' i obgadywana przez właśnie fanki Gagi czy Miley. A o bieberze to już nie wspomnę. Zauważ jakie podejście do życia mają rockowcy a popowcy. Zauważ jak jest na koncertach np. Marsów czy wyżej wspomnianym Muse - nie chodzi o to, żeby zobaczyć dupe wokalisty, a potem podniecać się że się ją widziało, tylko o zabawę z ludźmi, którzy mają podobny gust. Niby pogo to takie brutalne itp, ale tam jak ktoś się przewróci, to po nim nie depczą, jak zrobiłby to fan justina, od razu jest podnoszony i może dalej się bawić. Takich apeli było i będzie tysiące, ale to nic nie da. I jak napisała @trufla, nie możesz pisać, że ktoś 'nie ma prawa', ma prawo mówić co chce, wyrażać swoją opinię. A jak się z tym nie zgadzasz, to idź pracować w polityce.
      • jane_ Re: Jaja se chyba robisz. 12.08.11, 20:05
        bo ja wiem, tysiące niewiast po muse rok temu zachwycało się mattem i tym, jak "kręcił dupcią". no lol.

chciałam dodać jeszcze, że owszem, jest wolność słowa, ale ona idzie w parze z kulturą wypowiedzi. warto o tym pamiętać.
      • nickiminaj @sasetka54 12.08.11, 20:11
        ty sobie ku*wa chyba jaja robisz -.- napisałam wyżej, gdybyś nie widziała, że nie mam takiego zdania TYLKO o niektórych osobach słuchających rocka -.-' i co? mam ci tutaj współczuć, że cie ich fanki obgadywały?
        owszem, mam prawo mówić, że nikt nie ma takiego prawa, bo tak nakazuje moja religia, żeby tępić złe zachowanie. ale wy, polacy (nie mam na myśli wszystkich) już tacy jesteście ... o jeju, nie no nie jedź tak po mnie, bo się zamknę w sobie : ( co ja teraz zrobię, bo mi napisałaś, że mam iść pracować w polityce.
        a tak na marginesie, mam to gdzieś, że takich apeli było mnóstwo i nadal takie będą, bo ja nie miałam zamiaru nikogo tutaj przekonywać, tylko wyraziłam swoją opinię. widocznie cię to dotknęło, ale mnie to nie obchodzi, bo ludzkie uczucia mnie niezbyt obchodzą. a tym bardziej ludzi, których nawet nie znam i nie mam zamiaru poznawać.
        • sasetka54 Re: @sasetka54 12.08.11, 20:39
          Uwaga, bo się popłacze. Może i nie pisałaś tego TYLKO do fanów rocka, ale trzeba pamiętać, że wina leży po obu stronach. I tak swoją drogą, religia nakazuje ci tępić złe zachowanie, rozumiem, ale trzeba spojrzeć na to obiektywnie, bo z pozoru złe może się okazać korzystne.
          Nie chce się z tobą kłócić, bo szanuje cię jako człowieka, mimo iż nie znam cię osobiście. Może zakończmy na tym naszą, niezbyt łagodną wymianę zdań. Tak więc, dziękuję dobranoc.
          • smileyy776 Re: więcej kłótni niż pożytku 12.08.11, 20:46
            Ojejku nie kłóćcie się.To nie ma sensu.Muzyka jest po to,żeby nam pomóc i rozweselić jedni wolą rock,metal,a drudzy lubią pop czy hip-hop.No,a jeśli ktoś chce komuś ubliżyć,że pop to gó**o czy rock to ścierwo to widać,że brak mu kultury osobistej i tyle...
          • nickiminaj Re: @sasetka54 12.08.11, 21:11
            wiem, że wina leży po obu stronach. ja też nie chcę się z tobą kłócić, bo mnie to nie satysfakcjonuje. ja tylko wyraziłam swoją opinię.
    • evanescence24 Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 20:57
      że też niektórym jeszcze chce się nawracać ludzi, podziwiam. mnie ostatnio w ogóle to nie rusza. nie obchodzi mnie, czy słuchacie rocka, metalu, reggae, popu, electro, indie czy 176276 gatunków, których nie potrafię wymienić. tak samo nie obchodzi mnie, czy ktoś jest tolerancyjny czy nie.

miłych kłótni życzę.
      • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:06
        Ale taka jest prawda. Wina leży po obu stronach, nie tylko po tej, co słuchają rocka.
        • nickiminaj @wampire13 12.08.11, 21:15
          pokaż mi fragment, gdzie ja napisałam, że wina leży TYLKO i wyłącznie po stronie osób słuchających rocka ...
        • song -.- 12.08.11, 21:17
          O matko, skończcie się kłócić. Każdy słucha tego czego lubi, nie ważne czy to "komercyjne gó..." czy "prawdziwa muzyka". Tolerancja ludzie, tolerancja...
          • nickiminaj @song 12.08.11, 21:32
            ależ ja się nie kłócę. ja tylko bronię swojego zdania i nie daję sb wciskać kitu, że rzekomo coś napisałam.
      • nickiminaj @evanescence24 12.08.11, 21:14
        a dla mnie ważna jest tolerancja, bo jestem chrześcijanką, ale widać niektórzy tego uszanować nie umieją i uważają, że to, że ja nie chcę, żeby ludzie się kłócili z powodu jakiejś muzyki jest złe, no to ja nic nie poradzę.
        • wampire13 Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:19
          Cały twój tekst jest o tym, że my się wywyższamy, zachowujemy się jak nie wiem co bo słuchamy rocka i wszystkich krytykujemy. Z tego łatwo można wywynioskować, że sądzisz iż wina leży tylko po jednej stronie.
          • nickiminaj Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:22
            "wiem, że fanki Biebera, czy innych gwiazd również to robią, ale najczęściej spotykam się na kotku z wywyższaniem się fanek rocka, więc akurat o tym postanowiłam napisać. "
            "oczywiście nie napisałam tego do WSZYSTKICH fanek rocka, ale kierowałam te słowa do osób, które tym się przechwalają ciągle na forum i nie tylko. "
            chyba ominęłaś te fragmenty.
            • nickiminaj Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:23
              "wiem, że to nie dotyczy tylko osób słuchających rocka, bo wiem, że niektóre fanki biebera się tak samo zachowują. ja nie napisałam, że tylko i wyłącznie fanki rocka się tak wywyższają, bo wiem, że tak nie jest. " - jeszcze jeden fragment
            • wampire13 Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:25
              Wgl nie wiem skąd ty to wzięłaś, że niektóre osoby co słuchają rocka tu się wywyższają. Ja na kotku jestem na bierząco, i jakoś nie widzę, że by któś z nas się wywższał albo coś. Niczego takiego nie ani w komentarzach, ani nawet na forum. Skąd ty to bierzesz?
              • nickiminaj Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:30
                hmm ... widzę, że uświadomiłam ci, że nie masz racji, bo bezpodstawnie napisałaś, że ja myślę tak tylko o fankach rocka, ale mniejsza z tym ...
                jak to skąd to biorę? z komentarzy, których ty widzieć nie chcesz. gdybym tego nie widziała, to nie fatygowałabym się, aby napisać ten wątek. nie robię nigdy niczego bezpodstawnie. wystarczy spojrzeć wyżej, a tam znalazła się taka, która uważa się za lepszą, tylko dla tego, że słucha rocka. pewnie mi zaraz wyskoczysz, żebym ci pokazała te komentarze, ale ci ich nie pokażę, bo nie zapisuję sobie ich na komputerze, bo po co mi to -.- ? napisałam również, że nie tylko na kotku widzę takie zachowanie. także w realu to zauważyłam.
                • wampire13 Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:34
                  Ja niby uważam się za lepszą?!
                  • nickiminaj Re: @nickiminaj 12.08.11, 21:41
                    nie miałam na myśli ciebie .. -.-
                • anahi_loveyou Re: @nickiminaj 13.08.11, 14:55
                  słonko , jakbyś nie zauważyła to była prowokacja . nie uważam się za lepszą tylko chciałam ci dogryźć . błahaha .
    • wiki3113 Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:46
      Po pierwsze nie zauważyłam żeby ktoś na forum wywyższał się,bo słucha rocka.Po drugie to się nazywa wolność słowa.Ja szanuję to ,że ktoś słucha gwiazdek Disneya,ale dla mnie to gó... nie muzyka.I nie możesz mi napisać,że nie mam prawa tak sądzić czy napisać ,bo mam.
      • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:49
        już coś napisałam wyżej, gdy ktoś napisał podobny komentarz. jak bd chciała, to sb zobaczysz, jak nie to nie. nie lubię się powtarzać. nie mój problem, że ktoś jest niewychowany. a tak na marginesie, NIGDZIE nie napisałam, że ktoś nie ma prawa tak sądzić ^^ ehh, czytanie ze zrozumieniem boli : /
        • wiki3113 Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:51
          Może i nie napisałaś DOSŁOWNIE,ale tak to można zrozumieć.
          • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:53
            ja na to nie wpływam, jak kto rozumie.
            • wiki3113 Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:55
              Ty masz swoje zdanie ,ja swoje i tak się nie dogadamy.
              • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 12.08.11, 21:57
                wiem, że się nie dogadamy, więc po co prowadzić tą do niczego dążącą dyskusję.
                Ty mnie nie przekonasz do swojego zdania, ja Ciebie do mojego (nawet nie chcę). nie ma sensu się kłócić.
        • oubergine Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 21:53
          haha. nie dobijajcie mnie kotkowiczki. mówicie, że się zgadzacie, a po chwili jeździcie po całej nirvanie, 30stm. KAŻDY SŁUCHA TEGO, CO MU SIĘ PODOBA. I JEŻELI MA SIĘ CHOĆ TROSZECZKĘ KULTURY OSOBISTEJ, NIE POWINNO SIĘ TEGO KRYTYKOWAĆ. KONIEC. o gustach się nie dyskutuje.
    • creeping_death haha rozumiem Cię... 12.08.11, 22:13
      typowe zachowanie kindermetali i dziewczynek słuchających rocka zeby byc cool.zawsze jestem tolernacyjna i pisze obiektywnie niech ludzie słuchają co chcą ale zawsze potrafię dogryzc,ze zespol ma np. słabego gitarzyste(powtarzam mowie obiektywnie).obrazanie gwiazd świadczy o niedojrzałości osoby która ma na celu zranic fanów danego wykonawcy.
      dziewczyny na kocie mysla,ze jak słuchaja kurta to so cool i znaja sie na muzye-do Was : Kurt był srednim gitarzysta i slabym wokalistą a nirvana to komercyjny i przeraklamowany zespol pozdrawiam;*

chce tez dodac,ze ludzie powinni sluchac co im sie pdooba a nie co modne tak wgl biber mi nie przeszkadza nie wiem co ludzie do niego mają. ps.słuchałam rocka jak nastolatki nie znały nirvany i jareda łu łu lansuje sie ale chce zeby wiedzieli pseudofani znający 3 piosenki na krzyz.
      • nickiminaj @creeping_death 12.08.11, 22:20
        masz zupełną rację. mi też tam bieber nie przeszkadza. przyznam, że czasami sb go walne i się tego nie wstydzę, bo każdy ma prawo słuchać co chce.
        teraz pewnie, fanki Nirvany Cię pojadą, za Twoje zdanie (które wyrazić możesz, bo nawet niektóre same wyżej pisały, że nawet jeśli jest one obraźliwe dla kogoś, to przecież można) , ale weź się tym nie przejmuj ^^
        • creeping_death Re: @creeping_death 12.08.11, 23:06
          e tam ,nawet jesli-to takie z nich fanki,ze powinny wiedziec,ze muzyka ulubionego zespolu opiera sie na kilku akordach
          ps. jestem z tego samego znaku zodiaku,pozdrawiam.
          • sasetka54 Re: @creeping_death 12.08.11, 23:17
            @creeping_death jestem fanką Nirvany, ale to nikogo nie obchodzi. Mimo iż ten zespół i jego muzyka dużo dla mnie znaczą, zgodzę się, że był komercyjny trochę, a czasem nawet bardzo, a Kurt nie był mistrzem gitary. Robią z niego takiego geniusza jakiego świat nie widział, a jak napisałaś, piosenki Nirvany to kilka akordów. Tak więc, pseudofani znający może 3 piosenki, nie róbcie z Kurta geniusza, mistrza gitary itp. tylko dlatego, że znacie Rape Me.
            Wybawcie, że nie na temat, ale chciałam po prostu wyrazić swoje zdanie. mnie znaczą, zgodzę się, że był komercyjny trochę, a czasem nawet bardzo, a Kurt nie był mistrzem gitary. Robią z niego takiego geniusza jakiego świat nie widział, a jak napisałaś, piosenki Nirvany to kilka akordów. Tak więc, pseudofani znający może 3 piosenki, nie róbcie z Kurta geniusza, mistrza gitary itp. tylko dlatego, że znacie Rape Me.
            Wybawcie, że nie na temat, ale chciałam po prostu wyrazić swoje zdanie.
            • creeping_death Re: @creeping_death 13.08.11, 12:52
              za bardzo nie rozumiem Twojej wypowiedzi napisałas dwa razy to samo mogłas tylko napisac jestem fanka nirvany i masz racje co do muzyki nirvany i tez mnie wkurzaja fani znajacy tylko rape me.no racja myslą,ze jak byl na 12 miejscu jakiegos tam dupnego magazynu,ze juz wirtuoz haha.zapomnialas dodac,ze nirvana to cholernie przereklamowany zespol chociaz w sumie muzka ich ma to cos.
          • nickiminaj Re: @creeping_death 13.08.11, 00:09
            hehe, ja też pozdrawiam ^^
    • rose_alie Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 01:38
      Nie chce mi się czytać. Może innym razem... smile
      • wampire13 Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 11:09
        A ja się z wami kompletnie nie zgadzam. I tyle.
        • nickiminaj Re: do osób słuchających rocka 13.08.11, 11:12
          wiem. wywnioskowałam to z twoich poprzednich komentarzy : p
        • creeping_death do wampire13 13.08.11, 12:38
          to moze podasz jakies argumenty albo uzasadnisz czemu sie z nami nie zgadzasz.

czytajac Twoje odpowiedz racją jest to,ze nie wszystkie fanki rocka takie są tu sie zgodze ale winna lezy po fankach nirvany.własnie ktos napisał o biberze( w tym watku)
          fanki marsów i nirvany : O matko kto słucha bibera?
          -ja nie ,no co ty
          no brawa,gratulacje ta sama sytuacja ^^ co w watku autorki.
          czy słuchanie bibera to grzech bo zaczynam sie zastanawiac. albo odpowiedzi wez posłuchaj sobie czegos ambitniejszego np.nirvany a nie ped.ała bibera

nastolatki słuchające rocka czują sie lepsze jakby znały sie na muzyce haha załosne są w błedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka