nickiminaj
10.08.11, 18:43
a wiec pisze to, bo chciałabym wam coś uświadomić.
otóż, zauważyłam, ze na forum są przechwalające się kotkowiczki, które się nie wiadomo jak wywyższają, tylko dlatego, ze słuchają rocka. rozumiem, każdy ma prawo słuchać czego chce, ale nie macie prawa się wywyższać nad osobami, które sobie słuchają np. popu, hip-hopu czy jeszcze jakiegoś tam innego rodzaju muzyki. często piszecie, że np. muzyka jaką tworzy Bieber, Selena czy inne tam młode gwiazdki, to nie muzyka, tylko jakieś gó*no ze przeproszeniem. możecie nie lubić ich twórczości, ale nie obrażajcie ich fanów. dla nich np. rock może być straszny, ale zazwyczaj one nie obrażają waszych idoli bez powodu. często piszecie, że to nie jest muzyka to co jest teraz puszczane, ale jak ktoś chce to niech słucha sobie muzyki bez przekazu, co wam to tak bardzo przeszkadza? ciągle tylko krytykujecie nowoczesną muzykę, że tutaj zero przesłania, zero melodii i że to totalny szajs. dobrze, miejcie sobie takie zdanie, ale nie musicie się z nikim nim dzielić, jeśli kogoś to może obrazić. uważacie się za nie wiadomo jakie fajne, bo słuchacie jakiś tam zespołów z lat 80 czy 70 i czujecie się z tego powodu lepsze. nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem. co wam tak przeszkadza, że ktoś słucha innej muzyki? drażni was to? jeśli tak, to powiedzcie to w kulturalny sposób, a nie chamsko. przecież człowiek ma prawo słuchać kogo i co chce. muzyka ma nam sprawiać przyjemność, pozwolić nam się zrelaksować, oderwać od rzeczywistości, dzięki muzyce można być we własnym świecie. każdy ma prawo sobie wybrać swoje ulubione zespoły, czy wokalistów. jak ktoś słucha kogoś kogo ja nie lubię, to nie piszą od razu zbędnych komentarzy, które mogą kogoś w jakiś sposób urazić. mam czasami wrażenie, że osoby które słuchają rocka, czują się jakieś większe, bardziej lubiane, wyluzowane i nie wiadomo jakie cudowne. tak jakby uważacie, że słuchacie najlepszego gatunku muzyki, a inne gatunki to jakaś totalna porażka ... możecie sb uważać, że rock jest najlepszy, ale nie krytykujcie innych za to czego słuchają.
wiem, że pewnie duuużo osób mnie za to pojedzie, ale ja nie boję się mieć własnego zdania i nikt mnie niczym nie urazi, bo mi trudno sprawić przykrość.. oczywiście nie napisałam tego do WSZYSTKICH fanek rocka, ale kierowałam te słowa do osób, które tym się przechwalają ciągle na forum i nie tylko.
może i trochę to niechlujnie napisałam, ale jakoś na to uwagi nigdy nie zwracam jak piszę.