Dodaj do ulubionych

Balsamy do ciała.

10.09.11, 11:18
Hej jakie stosujecie balsamy do ciała ? Polecacie jakieś ?

Ja zawsze miałam nivea happy Time był świetny ale już nie robią tego zapachu uncertain na zimowy czas zawsze neutrogena formuła norweska . Stosowałam tez brazujacy dove i faktycznie działał . Teraz mam jakiś z avon taki różowy mango i granat albo cos w tym rodzaju , strasznie słodki zapach .

Zachęcam do odpowiedzi i proszę o nie usuwanie
Obserwuj wątek
    • miastowa. Re: Balsamy do ciała. 10.09.11, 12:19
      Pisać
      • roxy11 Re: Balsamy do ciała. 10.09.11, 16:18
        podczas całego mojego życia stosowałam tylko dwa balsamy - oba z Nivei, pierwszy Angel Star, nazwy drugiego nie pamiętam, taki w granatowym opakowaniu mocno nawilżający.
        teraz nie używam żadnego, bo zorientowałam się, że to po nich mam wysypkę.
      • kotkaevita15 Re: Balsamy do ciała. 12.09.11, 14:30
        Masło kakaowe lub kokosowe z Ziaji kisswink Bardzo lubię te kremy big_grin
    • mandy_jonas Re: Balsamy do ciała. 10.09.11, 16:25
      masło orzechowo - czekoladowe. wspaniały zapach.♥ używam od czasu gdy ukazało się na naszym rynku. wiele producentów kosmetycznych ma je w swojej ofercie więc nie będziesz miał problemu ze znalezieniem go.smile
      • wiki3113 Re: Balsamy do ciała. 10.09.11, 16:52
        Ja zawsze mam masło do ciała,a nie balsam.Miałam m.in. z ziaji kakaowy,waniliowt i pomarańczowy,tutti frutti różowy i cynamonowo-karmelowy,a teraz mam taki zwykły nie pamiętam firmy o zapachu mango(świetnysmile).
    • jojo13 Re: Balsamy do ciała. 10.09.11, 17:39
      ja lubie balsam nivea w takim lekko fioletowym opakowaniutongue_out. Jest super i szybko sie wchłaniabrawo i przyjemnie pachniebig_grin pozdrawiamkiss
    • just...me Re: Balsamy do ciała. 10.09.11, 23:48
      Miałam ich 1000, z każdej firmy chyba. Dove i Neutrogena to zdecydowani faworyci. Pierwszy na lato, drugi na zimę, bo wolniej sie wchłania i mocniej natłuszcza. Z Dove nie lubię żadnych innych kosmetyków. Dezodoranty-tragedia, żele-średnie, ale balsamy i masła mają cudowne. Niebieska Nivea może sie schować w porównaniu do nich. Nivea to wg. mnie przeciętna firma jeśli chodzi o balsamy. Już wolę dopłacić 3-4 zł i kupić Dove, albo 7-8zł i Neutrogenę. Ahhh... formuła norweska wink klasyka. Wszystko mają świetne, od pomadek począwszy. Szkoda, że tylko na zimę.
    • kropeczka23 Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 13:10
      z soraya jest dobry (miałam suchą skórę i tylko raz posmarowałam i jest git.) i kiedyś kupiłam z avonu o zapachu różanym. Też polecam! ;d
    • rasberry Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:09
      heeja! ja jestem maniaczką balsamow do ciała smile
      szczególnie polecam balsamy oriflame,sa naprawde świetne ja od kilku dni mam /oriflame body lotion with green tea extract for normal to dry skin/<matkoooo co za zapach <3> przedtem miałam też z oriflame /oriflame NATURE body cream with antioxidant winogrona i jeżowka. a przed tym miałam z avon naturals truskawka i guava ale go nie lubie, i jeszcze stoi na półce w łazience winktongue_out
    • julka_18 Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:09
      https://www.google.pl/imgres?q=krem+garnier&um=1&hl=pl&client=opera&rls=pl&channel=suggest&biw=1920&bih=929&tbm=isch&tbnid=7nXL-m163IGVdM:&imgrefurl=http://www.kmdelikatesy.pl/node/29932&docid=3hyZiGKT9HXQcM&w=600&h=600&ei=FM9sTt7fIc6M4gTz5OSVBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=1100&vpy=203&dur=992&hovh=225&hovw=225&tx=128&ty=125&page=1&tbnh=124&tbnw=128&start=0&ndsp=81&ved=1t:429,r:20,s:0
    • rasberry Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:11
      i mam jeszcze straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaszną ochotę na jakies maselko do ciała najlepiej z ziaji albo tutti frutti ;D
    • she. Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:15
      ostatnio jestem wierna polskiej firmie "Ziaja", masło kakaowe, kokosowe, pomarańczowe, teraz mam oliwkowe. dobrze nawilżają i mają ładny zapach, który niestety krótko się utrzymuje sad jak skończę masło, które teraz mam, biorę o innym zapachu big_grin
      www.ziaja.com/offer/kosmetyki_1/cialo_1/pielegnacja/balsamy,prod:owocowy_balsam_nawilzajacy_zurawina___poziomka.html
      zobaczymy co z tego wyjdzie wink
    • selenagomez555 Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:18
      Ja używam masła do ciało o zapachu róż (pięknie pachnie) z firmy raczej nie znanej bo z Vintage wink Szybko się wchłania, pęknie pachnie, później ciało czuje się tak wspaniale nawilżone smile Bardzo gorąco go polecam wink Nawet moje przyjaciółki się w nim zakochały - zawsze gdy przyjeżdżają na noc muszą użyć mojego balsamu tongue_out Jest jeden problem - jego już chyba nie ma na rynku sad
    • sandrolaxd Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:25
      Balsamów używam rózżnych, ale nazw nie pamiętam. Uwielbiam kokosowy krem z ziaji, ale to do rąk .xd i chyba kawowy do twarzy . ;d
    • tusia145 Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:27
      Vintage. Piękny, rózanybig_grin
    • dreamdreamdream Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:29
      miałam ich chyba ze sto. teraz mam taki z joanny (?) o zapachu bzu i czegoś tam jeszczesmile pamiętam, że przed wyżej opisanym miałam z farmony różowy o zapachu jakiś egzotycznych owoców. skończyłam go, ale nigdy go więcej nie kupię. nie polecam z powodu jego zapachu... śmierdział jak siki kocie... dużo osób mówiło, że ma piękny zapach... chyba one nigdy nie miały kota w domu... ale miałam też z farmony pistacjowo- czekoladowy. był superowyserce miał piękny zapach. chociaż moja siostra twierdziła, że śmierdzi... po prostu każdy ma inny gust zapachowy i każdy ma swoje ulubione i znienawidzone zapachy... ale przechodząc do balsamów: ich używanie jest bardzo ważne w zimie i w jesieni ( w wiosnę i lato też), bo mróz strasznie wysusza naszą skóra. w tamtym roku w październiku moja nauczycielka wzięła moją klasę na pole,by grać w nogę... po lekcji wydawało mi się, że skóra mi pękacrying i wtedy pomogły mi masło lub balsam, bo nie pamiętam ich nazwysmile to tyle.
      pozdrokiss
    • wilkolak Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 17:37
      ziaja
      • miastowa. Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 18:50
        Mój wątek na głównej nie spodziewałam się tego .smile
    • estrellaa Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 18:55
      szczerze to nawet nie wiem co to za balsam .
    • mweezy . 11.09.11, 19:02
      Ja mam kokosowy z Ziai, uwielbiam ten zapach. <3
    • luuluu Ważne !!! 11.09.11, 19:13
      Chyba ci sie coś pomyliło , bo ostatnio właśnie kupiłam sobie Nivea Happy Time w Carrefourze. smile Produkują je i są one nadal do kupienia. Jest to bardzo dobry balsam i tylko go używam do ciała. ;P
      • luuluu Re: Ważne !!! 11.09.11, 19:14
        Tzn. tylko go jako balsam nawilżający ;D Żaden go nie przebije . Serdecznie polecam. Świetny zapach , doskonałe nawilżanie , niska cena. wink
    • aniol1997 Balsam nawilżający 11.09.11, 20:11
      Lait Hydrant Douceur Thalgo, świetny efekt!
    • miastowa. Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 20:17
      Luuluu

Napisałam ze ich nie ma bo nie widziałam ich w Tesco i realu a w rossmanie były za polowe ceny i miały znaczek cena na do widzenia . Ale dzięki za info
    • gabi_989 Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 21:30
      Ja zamawiam z Avon'u albo w aptece kupuje smile
    • miley138 Re: Balsamy do ciała. 11.09.11, 23:51
      Nie używam. ;P

Ale polecam smile
      Nivae i Dove smirk
    • sylwek11 Re: Balsamy do ciała. 12.09.11, 12:37
      Ja mam jakiś z Garniera , ale nie wiem nawet jaki to jest . xd
      • mhmm.zuz Re: Balsamy do ciała. 12.09.11, 15:06
        miałam ich mnóstwo, bo moja skóra bardzo szybko się wysusza.
        Teraz po lecie potrzebuje czegos bardzo nawilżającego.
        Ogólnie- Garnier, ten biało- niebieski z kremową formułą- bardzo dobrze nawilża, aczkolwiek ponieważ nawilżenie trwa przez 24 h to ma sie wraznie, że słabo się wchłania. Ogólnie jest dobry, szczegolnie jak ktos ma problemy z przesuszoną skórą.
        Ponadto Body Butter z firmy Kings&Queens, nawilża bardzo dobrze, ale nie odpowiada mi zapach. Jest bowiem o zapachu cukru, taki słodki i mdły..Chociaz moja siostra lubi ten zapach- no cóż, sprawa gustu . Ja akurat ten balsam dostałam.
        Sama nie kupiłabym balsamu za 4 dychy czy jakos tak. On jest dostepny w Douglasie.
        Kolejny- ziaja, brązujący. Niezły ale poki mam opalenizne go nie uzywam.
        I obecnie moj najbardziej pożadany- z firmy Bielenda, intensywne serum przeciw cellulitowi i rozstępom, bo niestety mam takowe. A cellulitowi lepiej zapobiegac. wink
        No i mój faworyt- niestety nie znam nazwy, bo dostałam go od cioci, ktora kupiła go w Wenecji. Jest bo prostu cudowny. Pięknie pachnie, świetnie nawilża, ma super konsystencje i jest po prostu naj naj naj!
        oprocz tego miałam mus do ciała- tutti frutti ale nie znosze go teraz, bo jego konsystencja zamieniła sie w galarete ;pp
        mam zamiar wybróbowac jeszcze jeden z garniera, ten nowy, zielony oraz balsam z Dove, brązujący, jak tylko moja opalenizna zblednie. czyli zimą xD
    • nickaa Re: Balsamy do ciała. 12.09.11, 16:19
      ja kupiłam niedawno z Ziai ( czy jak to się tam pisze xd ) masło do ciała kokosowe mm jaki zapach ! polecam ;p siostra miała z Ziai kakaowy balsam też ładnie pachniał ;p xd a jeśli chodzi o to czy jakoś nawilża to moim zdaniem tak ;D z tego co się jeszcze orientuje z tej firmy są jeszcze oliwkowe pomarańczowe kokosowe kakaowe i z koziego mleka xd więcej nei pamiętam xd są to balsamy masła do ciała kremy itp ;.p
    • taylorka. Re: Balsamy do ciała. 12.09.11, 17:39
      hmm .. ja używam takiego o zapachu wanilii i cynamonu .. ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka